اسماعیل سپهر

بحثی درباره مبانی دمکراسی مشارکتی (قسمت هیجدهم)

* دمکراسی مشارکتی و دمکراسی اقتصادی با چه الگوهایی از اقتصاد سوسیالیستی سازگارتر است؟

بر خلاف تصور بسیاری از موافقان و مخالفان سوسیالیسم، دمکراسی مشارکتی و دمکراسی اقتصادی ضرورتان و به شکل اجتناب ناپذیری با ایجاد برابری اقتصادی و سوسیالیسم و بویژه نوع خود ویژه ای از برابری اقتصادی و سوسیالیسم متناظر نیست. بی تردید دمکراسی مشارکتی بطور کل و دمکراسی اقتصادی بطور مشخص تعادل قدرتی مناسبی را برای عمومی کردن گفتمان سوسیالیستی و برابر طلبی فراهم می آورد. دمکراسی مشارکتی با لگام زدن به استفاده بی حد و حصر بورژوازی از وسایل و ابزارهای متنوع برای دستکاری و مدیریت اراده مردم، با ایجاد فضای رقابتی آزاد و برابر، با فراهم نمودن امکانات و وسایل ضروری برای رشد و ارتقاء آگاهی طبقاتی توده وسیع مردم و با ایجاد شرایط مساعد برای سازمان یابی، قدرت ورزی، خود مدیریتی و خود گردانی آحاد جامعه فرصت بی بدیلی را برای عمومی کردن گفتمان سوسیالیستی و تبدیل خواست و برنامه سوسیالیستی به خواست و برنامه مورد مدافعه اکثریت مردم فراهم می آورد.



نیما هالتفی

گفتاری در مورد چپ تحول خواه ایران

این گفتار در مورد چپ ایران و به تغییرات درون آن می پردازد و اگر به راست اشاره دارد منظور از راست درون چپ است نه آنکه درکل جریانات سیاسی ایران .
شرایط جامعه ایران میطلبد که نیروهای خارج از کشور که هنوز ارتباط عاطفی و سیاسی خود را با درون ایران حفظ کرده انددر هماهنگی منسجم تری امر پشتیبانی از جنبش درون ایران را که طبیعتا این انسجام ظرفیت بیشتری به آن خواهد داد ادامه دهند. ضمن آنکه احساس میکنم این نیرو با کلی تجربه نقش اساسی ای در راستای تکامل جامعه ایران متواند ایفا کند.



هــانس ابراهامسون

جنبش سندیکائی به عنوان یک موضوع سیاسی

در مورد جنبش شبکه‌ای قسمت دوم
برگردان: محمود شوشتری

اگر جنبش‌های نوینی را که درحال گسترش هستند بعنوان بخشی از جنبشی که آنرا نیروی محرکهٔ بازسازی بزرگ دوم، تلقی کنیم، بنابراین باید بپذیریم کنیم که خصلت این جنبش‌ها در درجهٔ اول متأثر از محیط اجتماعی است که هریک از این جنبش‌ها در آن شکل گرفته و رشد کرده‌اند. خواسته‌های سیاسی که جنبش عدالتخواهی بین‌المللی در پی‌ آن است با توجه به شرایط اجتماعی و میدان فعالیت متفاوت شبکه‌های گوناگون جنبش در شمال و جنوب باعث شده است که این دو شاخه از جنبش بین‌المللی تفاوت‌هائی بلحاظ خصلتی با یکدیگر داشته باشند.



حسن رضا رضايي

زبان قرآن؛ زبان عربي يا آرامي

وحي اسلامي دو لايه دارد؛ يکي گفتاري و ارتباط زباني و تبلور آن قرآن کريم است که الفاظ عربي و محتواي آن از سوي خدا است. ديگري لايه گزاره اي (تجربه وحياني) است که حقايق و محتوا و مضمون آن از سوي خدا است و الفاظ و جمله بندي آن به زبان پيامبر ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ است؛ مانند: احاديث قدسي، الهامات و...



هــانس ابراهامسون

در مورد جنبش شبکه‌ای
قسمت اول

برگردان: محمود شوشتری

طرح جنبش شبکه‌ای از جانب پاره‌ای از کنشگران سیاسی ایران در ماه‌های اخیر سئولات و بعضاً ابهاماتی را بوجود آورده است. موضوع ساختار شبکه‌ای اگرچه نه اولین بار است که در صحنه کارزار سیاسی ایران مطرح می‌گردد، ولی به جرأت می‌توان گفت که ترمی نو و کمتر شناخته شده، حداقل برای بخشی از فعالین و کوشندگان سیاسی می‌باشد. اینکه چنین ساختارهائی در کنش سیاسی از کی و چگونه بعنوان بدیل اشکال سنتی سازمانی مورد استفاده قرار گرفته موضوع مقالاتی که بتدریج در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.