indonisia0_nocredit.jpg

دادگاه یک قتل عام فراموش شده؛
کشتار نیم میلیونی در اندونزی

شهاب میرزایی - بی بی سی

نیم قرن پس از کشتار بیش از نیم میلیون تن از مخالفان حکومت در اندونزی، دادگاه بین المللی مردمی که دهم تا سیزدهم نوامبردر لاهه هلند برگزار شد، دولت اندونزی را مسئول ارتکاب "جنایت علیه بشریت" دانست. براساس بیانیه قضات این دادگاه مردمی باوجود تغییرات مثبت رخ داده پس از سقوط سوهارتو، نقض سیستماتیک حقوق بشر در در رابطه با کشتارهای ۱۹۶۵ هنوز مورد رسیدگی جدی در این کشور واقع نشده است.
پس از به قدرت رسیدن ژنرال سوهارتو در سال ۱۹۶۵ بیش از پانصدهزار تن از مخالفان با متهم شدن به "کمونیست بودن" طی کمتر از یک سال کشته شدند.



ali

شبی ازهزار و یک شب

پای صحبت رخشنده ی حسین پور نشستن عالمی دارد

به خودم گفتم چه خوب که خواهرم هم هست، آدم فقط برای تحمل روزهای بد به همراه نیاز ندارد، گاهی دلش می‌خواهد ساعات خوب زندگیش را هم با کسی تقسیم کند و این حتمأ یکی از آن ساعات خوب بود. نشسته بودیم توی اتوبوس برقی. روبروی هم و با دو چشم متفاوت به اطراف نگاه می‌کردیم. خواهرم مغازه ها را می‌دید، خیابان‌های تمیز ومیدان‌های باز و روشن. با این که چند بار آمده بود، باز هم برایش شهر جاذبه‌های خاص خودش را داشت. من اما این شهر را در همه‌ی فصول و هر حالتی دیده بودم و بیشتر از همه گرفتگی و سرمایش را به خاطر می‌آورم.



nemayeshgahe-salane-HB-01.jpg
جامعه ی دفاع از حقوق بشر و دمکراسی در ایران - سوئد

گزارشی کوتاه از نمایشگاه سالیانه ی روزهای حقوق بشر سوئد – یوته بوری ۲۰۱۵

هر ساله نمایشگاه/کنفرانسی سه روزه با عنوان "روزهای حقوق بشر" توسط نهادها و انجمنهای حقوق بشری در سوئد و اسکاندیناوی اوایل ماه نوامبر برگزار می شود. این حرکت ۱۵ سال پیش شروع شده و هر سال بزرگتر و وسیعتر برگزار می شود. هدف بالابردن آگاهی مردم، موسسات دولتی، شهرداریها و شرکتها در رابطه با حقوق بشر و قرار دادن حقوق بشر در دستور کار سیاستمداران است. موسسات تحقیقی، دانشگاهها، انجمنهای حقوق بشر چون امنستی، صلیب سرخ، مدافعان حقوق بشر، انجمنهای صنفی و سایر گروههای فرهنگی با اجاره ی غرفهایی و پرداخت مبلغی بخشی از هزینه ی نمایشگاه را تامین می کنند.



lahiji3.jpg

لاهیجی : دادگستری جمهوری اسلامی یکی‌ از فاسد‌ترین دستگاههای دولتی ایران است



چهره‌ها و گفتگوها ـ به‌قلم احسان منوچهری ـ رادیو بین المللی فرانسه (rfi)

«روحانیون دادگستری را اشغال کردند و عده ای که نه صلاحیت علمی داشتند و نه صلاحیت اخلاقی بر دادگستری ایران مسلط شدند.» وی یاد آوری می‌کند که «یکی از پیش شرط های قضاوت آنست که قاضی مستقل باشد، مستقل از حکومت و از ایدئولوژی حکومتی... در غیر این صورت صلاحیت اخلاقی برای قضاوت ندارد. پس از انقلاب، شالوده و ساختار دادگستری و کانون وکلا و ضوابط و قواعدی که از اوایل سالهای مشروطیت تدارک دیده شده بود بکل زیر و رو شد و امروز یکی از فاسدترین دستگاههای ایران، دادگستری این کشور است.»