س. حمیدی

زوال اندیشه‌ی سیاسی و سیاست دوستی با چین

در خارج از کشور کم نیستند گروه‌هایی که در صورت لزوم همراهی با خواست و اراده‌ی مردم داخل ایران را پوپولیسم می‌نامند. بسیاری از احزاب سیاسی همراه با تبلیغ چنین سیاستی از رفتارهای قالبی و نامردمی خود توجیه به عمل می‌آورند. به همین دلیل هم در صف‌بندی‌های اجتماعی یا سیاسی خود چه‌بسا در کنار جمهوری اسلامی و حکومت فقیهان قرار می‌گیرند. انگار کشورهای متظاهر به اندیشه‌‌های سنتی چپ، ضمن الگوبرداری رفتاری از امامان شیعه همواره "معصوم" خلق شده‌اند. در نتیجه افرادی از کنشگران داخل و خارج ایران دفاع از حریم سیاسی همین کشورها را بر خود امری واجب و لازم می‌شمارند. ولی مبتکران کهنه‌کار این اندیشه‌های قالبی هرگز نمی‌توانند بفهمند یا نمی‌خواهند بفهمند که معصومیت سیاست و سیاستمدار برای همیشه از جامعه‌های امروزی روی برتافته است.



new/ladan2.jpg
امیر حسین لادن

نامه ی محمود احمدی نژاد به شیخ محمد
جنونِ مطرح بودن!

نامه ی احمدی نژاد، تعجب آور نیست!؟ او دچار یک بیماری روانی است که بخش قابل توجهی از آپوزیسیونِ مان گرفتارش می باشند: "جنون مطرح بودن"! این نوع اشخاص، پیوسته دنبال موضوعات بحث برانگیز و جدال و ستیز هستند تا با ایجاد هیاهو و بحث و گفتگو، مطرح شوند. برای روشن کردن موضوع، مروری به پرونده ی احمدی نژاد طی دوران رئیس جمهوری اش می تواند روشنگر باشد.
- با ادعای احمدی نژاد راجع به هاله ی نور هنگام سخنرانی در سازمان ملل، شروع می کنیم.



aazami.jpg
محمد اعظمی

در ضرورت تعطیلی کامل مراسم محرم!

محرم مراسمی مذهبی یا آئینی تجاری؟

پس از شش ماه هنوز بیماری کرونا در ایران نه تنها مهار نشده، بلکه آمار مرگ و میر و شمار مبتلایان به آن رو به اوج دارد. در حال حاضر تعداد قربانیان این بیماری بنا به اطلاع نهادهای رسمی جمهوری اسلامی از مرز ۱۶ هزار تن فراتر رفته و در ۲۴ ساعت گذشته به ۲۳۵ نفر رسیده است. پیش از این، مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرده بود که شمار قربانیان حداقل دو برابر آمار رسمی است. دیگر منابع رسمی نیز آماری متفاوت از حکومت می‌دهند. کمیته سلامت شورای شهر تهران فقط از دفن ۲۳۴ بیمار کرونائی طی دو روز گذشته در بهشت زهرای تهران خبر داده است.



ali-shakerizand02.jpg
علی شاکری زند

برتری مخالفان جمهوری اسلامی
نسبت به سران این نظام
در چیست؟


بخش دوم

شک نیست که عمر دولت او که برای احیاءِ نظام قانون و دموکراسی تشکیل شد در اثر عواملی چون اثرات مهلک یک ربع قرن دیکتاتوری در درک و ورزیدگی سیاسی جامعه، بیش از سی و هفت روز دوام نیاورد. اما این را نیز می دانیم که دکترین او، یعنی حاکمیت ملت بر خود، حکومت قانون و جدایی دین از حکومت (نظام لاییک)، که انگیزه ی تشکیل آن دولت برای جلوگیری از دیکتاتوری فداییان اسلام و پدرخوانده ی آنان خمینی بود، شکست نخورد و اگر چه در زمان لازم مورد پشتیبانی کافی برای پیروزی قرارنگرفت امروز همه ی آزادیخواهان ایران، دانسته یا ندانسته، پیروِ آنند.



Taghi
تقی روزبه

کرونا و کشتار و جنایتی که رژیم ایران در حال ارتکاب آن است!


تقابل دکان مذهب‌(سیاسی) با جان و سلامتی مردم!
و تاکتیک درخشانی که فرمانده کرونا بکار گرفته است!

روحانی اخیرا از برگزاری مجالس صفر و محرم صریحا دفاع کرد و در سخنانی چنین گفت: عزاداری محرم در همه مناطقی که وضعیت قرمز و زرد و سفید دارند، باید برگزار شود / ۲ سال و ۳ ماه با تحریم روبرو بوده ایم، ۵ ماه با کرونا؛ اگر ۱۰ فشار دیگر هم وارد شود، مردم مشکل را سهل و آسان می‌کنند / همه کشور‌ها به این نتیجه رسیدند که باید به سمت بازگشایی پیش بروند؛ اگر تولید و توزیع متوقف شود، زندگی مردم مختل می‌شود.



bagher-ebrahimzadeh.jpg
باقر ابراهیم زاده

کارزار سراسری وهمه جانبه علیه اعدام ضرروتی حیاتی است

موقعیت زندانهای کشور وسرنوشت هزاران انسانی که در بازداشت وحبس در سیاهچالهای حکومت اسلامی تحت شکنجه های روحی و جسمی قرار دارند . در چند سال گذشته ، گزارشات از زندانهای ایران، نشانه ی شرایط بشدت وحشتناکی بود که بخاطر تداخل زندانیان عادی و سیاسی ،نبود امکانات انسانی ورفاهی ، کمبود جا برای خواب و استراحت ، آلودگی وحشتناک و گسترده در زندانها ، کمبود آب سالم وامکان نظافت در زندانها، تمرکز وشلوغی بیش از حد زندانها و سلولها ، درگیریهای ناخواسته و یا سازمانیافته توسط اوباشان حکومتی علیه زندانیان سیاسی ، اعتیاد وحشتناک و گسترده گی بیماریهای واگیر ، تبعیض ها وجداسازیهای سازمانیافته در زندانها برای تشدید فشار بر زندانیان سیاسی ودهها و صدها نمونه ی دیگر ، موقعیت دهشتناک زندانیان را برملا میکند.



majid-siadat.jpg
مجيد سيادت

تفاهم نامه ایران و چین

ایران باشد. اگر قراری گذاشته شود که بر کلیت وضع اقتصاد و صنعت ایران نظارت بیابد باید انتظار اصکاک نظرات – در زمینه های مختلف – داشت. سیاست خارجی چین تا کنون آرام و مطمئن و به دور از ماجراجوئی بوده است. اینها نقطه مقابل سیاست خارجی جمهوری اسلامی هستند.



tahere-barei1.jpg
طاهره بارئی

یکبار دیگر کرونا، یکبار دیگر احترام به حق حیات جهان گیاهی

هیچکس دیگر منکر این نیست که کره زمین مولفه های دفاعی خود را تحلیل برده است. و باز حرف تازه ای نیست که ویروس کرونا و عدم توان مهار آن توسط جامعه بشری نوعی پاتک طبیعت به تجاوز های مکرر بشر به قلمرو طبیعت محسوب میشود. اکولوژیست ها در تب و تابند تا دوچرخه را جایگزین اتومبیل و قطار شبانه را جایگزین سفر با هواپیما کنند. با هدف کدام نتیجه؟ جلوگیری از آلودگی هوا.



new/aliafshari.jpg
علی افشاری

پادشاهی که نمی خواست شاه مشروطه باشد
و ناگزیر با انقلاب تاج و تخت را از دست داد

اهتمام محمد رضا شاه به توسعه یکه سالارانه که افکار و نظرات وی باید در مرکز تصمیم‌گیری ها قرار می‌گرفت، سیاه و سفیدی‌هایی را پدید آورد که در نهایت مسیر توسعه پایدار مبتنی بر نظرات کارشناسی و مشارکت مردمی را در بن‌بست قرار داد. او بارها در مسیر فعالیت بوروکرات ها و تکنوکرات‌های توانمند ایرانی چون ابوالحسن ابتهاج مانع تراشی کرد و حاضر نشد دولت اقتدار مستقل خودش را داشته باشد. او چنان مغرور شده بود که اعلام کرد در "اداره کشور به کارشناس‌ها احتیاجی ندارد". او حتی علی امینی را هم تحمل نکرد ...



Taghi
تقی روزبه

چهارنکته پیرامون پیمان ۲۵ ساله

پیمان ۲۵ ساله بین ایران و چین که ظاهرا هنوز در سطح توافق کلی بوده و به مراحل نهائی خود نرسیده است، و تا کنون هم مفادرسمی و با جزئیات آن علنی نشده است، بازتاب های گوناگون و البته چالش برانگیزی را چه در میان جریانات درون خود رژیم و چه در میان مردم ایران و اپوزیسیون و چه درمیان دولت ها و رسانه های مهم جهانی (حتی در آمریکا به عنوان نتایج منفی فشاریک جانبه ترامپ برای راندن ایران به سوی چین ) برانگیخته است و احتمالا هم چنان به عنوان موضوعی داغ و چالش برانگیز تداوم خواهد داشت، بویژه که ظریف به روسیه هم که قراردادکنونی آن با دولت ایران چندین ماه دیگر به پایان می رسد مشابه همین سندراهبردی و ۲۰ ساله را داده است.



new/ali-mohammad-eskandari-ju1.jpg
علي محمد اسکندری جو

تلاش نافرجام نخبه هیتلری برای نجات دکتر مصدق

هر کوششی در کاهش جایگاه مصدق با نگارش مقالات بازاری و مصاحبه های عامه پسند با انتخاب تعابیر سخیف نسبت به آن زنده ‌یاد، نه تنها هیچ توجیه اخلاقی ندارد بلکه افتادن در دام "وُلگاریسم" است تا برخی را خوش آید. شگفتا! بعضی قلم بر چهره مصدق می‌کشند و او را فرصت‌طلب و شعبده باز می‌خوانند. من که در مطالعه تاریخ معاصر کشورم همواره ستار را در محاصره تیربارهایی می‌بینم که تبریز را گلوله‌ باران می کنند تا با نیشخند زدن به استقلال ایران مسیر حاکمیت این کشور را به مدار "روسیه" تزاری منحرف سازند حال آیا حق ندارم مصدق را از راست بنویسم تا برخی او را از چپ نخوانند؟



new/ebrahim-harandi02.jpg
ابراهیم هرندی

دموکراسی، حکومتِ نُخبـگان نیست

مدیریت دموکراتیک، ابزاری برای سامانمند کردنِ قدرت است و نه هدف آن. قدرت، گرایش به کانون خود دارد و همیشه در انحصار دارایانِ زر و زور می ماند. پادزهرِ آن نیز در کشورهای دموکراتیک، کوششِ نهادینه ی نمایندگانِ همه ی شهروندانِ کشور در سیاست گذاری های خُرد و کلان برای پخش قدرت در جامعه با هدفِ جلوگیری از تمرکز آن و بازگشت به دیکتاتوری ست. این درگیری هیچ جایگزینی نمی تواند داشته باشد.



kazem_kardowani-02.jpg
کاظم کردوانی

شاملو در سه تجربه*

به مناسبتِ ۲۰اُمین سالگردِ جاودانه بدرودِ بزرگ‌قافله‌سالارِ شعرِ فارسی، احمد شاملو

نخستین روزهایِ تابستان ۷۱ بود، پنجشنبه روزی به‌عادتِ همیشگی به کوهنوردی رفته بودم. نازنین دوستِ ازدست‌رفتهام دکتر علی محمد حق‌شناس هم هرازگاهی می‌آمد درکه. آن پنجشنبه هم پس از حا‌ل‌واحوال و پرسیدنی‌هایِ همیشگی گفت که چند روز پیش از آن به دیدن شاملو رفته است و حامل پیامی است از شاملو به من. شاملو پیام داده بود که از جمعی خبره‌یِ کار دعوت کنم تا در باره‌یِ این نوشته‌یِ ایرج کابلی و پیش‌نهادش بحث کنیم و ...



ali-shakerizand02.jpg
علی شاکری زند

برتری مخالفان جمهوری اسلامی
نسبت به سران این نظام در چیست؟

مخالفان برون مرزی جمهوری اسلامی به حق ناکارآمدی و عقب ماندگی و فساد ذاتی این رژیم را شبانه روز به رخ آن می کشند و به مردم یادآور می شوند. و این بدان معنا نیز هست که از دیدگاه آنان انتقادکننده از انتقادشونده شایسته تر است و بر او برتری دارد.
اما نه این ادعای دوم بدیهی است و نه اثبات این برتری و شایستگی تنها در سطح ادعا و گفتار امکان پذیراست؛ در سطح ادعا جمهوری اسلامی و ارگان های تبلیغاتی رنگارنگ و لابی گران حرفه ای آن در خارج از کشور روز و شب از برتری بیسابقه ی تاریخی خود سخن می گویند؛ آنچه آنها را آسیب پذیر می سازد شکست های پی در پی درهمه ی زمینه های عملی، یعنی در مدیریت سیاسی کشور است.



akbar-seif2.jpg
اکبر سیف

بررسی انشعاب در سازمان چریک های فدائی :
باکدام متد و به چه منظور؟

(بانگاهی کوتاه به مقاله حیدرتبریزی)

قصد این نوشتار بررسی مستقل این یاآن انشعاب سازمان فدائی نیست. اگر مقاله «انشعاب اقلیت واکثریت؛ تاملی کوتاه در ارزیابی های مصطفی مدنی و مهدی فتاپور» از حیدر تبریزی و گفت وگوهای دوستانه بعدی باوی نبود،این نوشته به تحریر در نمی آمد. بحث حیدر در مقایسه با بحث های فتاپور و مدنی، بحثی است متفاوت، هم در نتیجه گیری و هم در روش تحلیل. در عین حال، اشکالات و کمبودهائی هم در متن او مشاهده می شود. آن نکات درست و این کمبودها کدامند؟



Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg
مهرداد درویش پور

چرا پخش اعترافات اجباری روح‌الله زم به رسوایی انجامید؟

پرسش این جا است چرا این گونه نمایشات تلویزیونی به رغم ناکارا شدن آن همچنان ادامه دارد؟ امروزه حتی بسیاری از مسئولان کشور نسبت به تضعیف اقتدار سیاسی و ایدئولوژیک نظام و احتمال بروز شورش هایی بزرگتر از دی ۹۶ و آبان ۹۸ به رغم توانایی حکومت در سرکوب نظامی و پلیسی نظام هشدار داده اند. به گفته هانا آرنت تکیه یکسره بر زور برای حفظ یک نظام، قبل از هرچیز نشانه شکست اقتدار و مشروعیت سیاسی آن نظام است.



new/ladan2.jpg
امیر حسین لادن

قرارداد، پیمان و شرط
احتیاج است احتیاج است احتیاج

بر این باور هستم که اصل مشکل همین است، جمهوری اسلامی نیازمند و محتاج است. برای گریز از انزوای بین المللی، و فرار از درماندگی رژیمی که توی گل گیر کرده، مجبور است که بهر دری بزند. در صورتی که چین یک ابرقدرت است، با ارتشی مجهز به تکنولوژی قرن بیست و یکم و حضور گسترده در سراسر جهان، و حتی دومین قدرت فضائی است. محصولات صنایع مختلط چین،، از تلفن همراه - تا کفش نایکی، همراه با نیروی کارِ آموزش دیده و منظم چند صد میلیونی، اکثر بازارارهای دنیا را تسخیر یا در آن نفوذ کرده است.



Deniz
دنیز ایشچی

جو سازی سیاسی و جو گیری سیاسی

پر واضح میباشد که قدرت های امپریالیستی جهانی قادر میباشند چنان جو سازی سیاسی روانی به راه بیاندازند تا اینکه از طریق جو گیری سیاسی عمومی، روان اجتماعی را کنترل نموده و هدایت نمایند. آنها با تدوام مستمر این جو سازی سیاسی روانی قادر میباشد تا اهداف تبلیغاتی خویش را بصورت واقعیت در مغزها و اذهان اکثریت قابل توجهی حک کرده و ثبت نمایند. لایه های دیگر اجتماعی برای اینکه همرنگ جماعت گردند، از قافله عقب نمانند، خود را با جو روانی سیاسی خلق شده غالب همنوا مینمایند. در دوران و عصر نبردهای اطلاعاتی روانی، جو سازی سیاسی با هدف جو گیر نمودن سیاسی افکار، نقش کلیدی در رقم زدن سرنوشت تحولات سیاسی اجتماعی و کسب و اعمال قدرت و کنترل سیاسی ایفا مینمایند.



new/parviz-sedaghat.jpg
پرویز صداقت

خطاهای پایان‌ناپذیر

پاسخی به نقد آقای مهرداد وهابی

قبل از هر چیز، باید این پرسش را مطرح کرد که برمبنای کدام تعریف از نولیبرالیسم می‌توان صفت نولیبرالی را به سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی اطلاق کرد یا نکرد. آقای وهابی در جدیدترین نوشته‌اش نولیبرالیسم را برمبنای «عدم‌استمرار تورم» تعریف کرده است. به این ترتیب که گویی پیش‌شرط آن که یک سیاست اقتصادی مشخصاً نولیبرالی تلقی شود مهار تورم با اجرای آن سیاست است. یعنی انگار اگر سیاست‌های اقتصادی فلان دولت به تورم انجامیده باشد، بنا بر نوشته‌ی آقای وهابی، دیگر نمی‌توانیم «از نولیبرالی بودن آن [سیاست‌ها] سخن بگوییم». این داوری ایشان صرفاً یک خطای نظری یا یک ناآگاهی تجربی از واقعیت نولیبرالیسم نیست بلکه قبل از هر چیز یک خطای شناخت‌شناسانه در تعریف این ایدئولوژی اقتصادی است.



mehrdad-wahabi2.jpg
مهرداد وهابی

گرایش ذاتی اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی به تورم
و تز نئولیبرالیسم

اگر دعوی کسانی را که اقتصاد ایران پس از دهه ی نخستین انقلاب و از آغاز ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی نئولیبرالی تلقی میکنند بپذیریم، پرسیدنی است که آنان چگونه تورم مزمن در ”اقتصاد نئولیبرال“ ایران را توضیح میدهند؟ من این پرسش را در بخش دوم مناظره خود با آقای پرویز صداقت تحت عنوان ”اقتصاد ایران امروز“ به تاریخ چهارشنبه دهم ژوئن ۲۰۲۰ در رادیو زمانه با ایشان در میان نهادم و هیچ گونه پاسخی از جانب ایشان و دیگر کسانی که اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی را نئولیبرال قلمداد میکنند نگرفته ام.



Taghi
تقی روزبه

تا این جا یک به هیچ به نفع جنبش!
هشتک اعدام نکنید! و افرایش هزینه اعدام

۱-بی گمان وسعت استقبال از هشتک اعدام نکنید، در داخل و خارج و بازتاب داخلی و جهانی آن، رژیم را غافلگیرنمود. چه بسا اگر براحتمال آن واقف بود به گونه دیکری این تصمیم خویش را پیش می برد. هدف رژیم هراس آفرینی در مردم است که مبادا باردیگر بفکرتسخیرخیابان ها بیفتند و البته در واقعیت امر پنهان ساختن هراس خود از خیزش آنهاست که فی الواقع به تف سربالا تبدیل شد. اکنون با جهانی شدن این مساله و برانگیختگی افکارعمومی داخل و خارج، برسریک دوراهی قرارگرفته است.



mostafa-ghahramani2.jpg
مصطفی قهرمانی

«مشارکت امنیتی» با کی و چگونه؟

بیگدار به آب زدن و مشارکت ندادن جامعه و حوزه‌های کارشناسی در این خصوص و قبول پیمانی که با آمال و آرزوهای ملی و میهنی ایرانیان هم‌خوانی نداشته باشد منتهی بی‌تدبیری است که قطعاً لعن و نفرت ابدی را از برای مسببین آن به‌همراه خواه داشت همان‌طور که امروز نیز پس از گذشت قریب به دویست سال از زمان پذیرش قرارداد ترکمان‌چای در اوّل اسفند ۱۲۰۶ ه.ش. ایرانیان هنوز آن‌را شاهدی بر به حراج گذاشتن منافع ملی و بخش‌های وسیعی از سرزمین‌های ایرانی توسط حاکمان بی‌کفایت خود می‌دانند.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

زدو خورد های مرزی ارمنستان با جمهوری آذربایجان

شرایط درونی و تحریکات و مداخلات بیرونی تنش را در منطقه افزایش می دهد و جنگ و بدبختی را به مردم تحمیل می کند، راه برون رفت اجرای قطعنامه های سازمان ملل و شورای امنیت و تخلیه خاک آذربایجان از سوی ارمنستان و مذاکره مستقیم مردم و نهاد های مردمی بین دو کشور است که سال ها در کنار هم زندگی کرده اند، جنگ هرگز راه حل نبوده و نیست، جنگ عامل دشمنی ، ویرانی، بدبختی، فقر و گرسنگی و... است، با جنگ و خونریزی بازیگرهای جهانی و منطقه ای به اهداف خود می رسند و استبداد را بر منطقه حاکم می کنند....



yadollah-baladi02.jpg
یدالله بلدی

تلاش برای نان، در میان آتش و خاک

سال گذشته مقامات شهر ورامین در کوره های اطراف ورامین برای کارگران کوره پزخانه ها جشن ولادت امام حسن رابرگزار کردند گویا این محرومترین زحمتکشان از همه امکانات برخوردارند وفقط جشن را کم دارند در اوائل انقلاب که میرحسین موسوی نخست وزیر بوداز منطقه بسیار محروم ایران یعنی بشاگرد که بین استان هرمزگان وبلوچستان قرار دارد دیدن کرد این منطقه که فاقد امکانات اولیه زندگی مانند برق درمانگاه وآب آشامیدنی سالم وجاده ومدرسه بود ومردم درکپرها زندگی میکردندواغلب فاقد شناسنامه بودند، نخست وزیر بجای وعده امکانت ضروری برای این منطقه محروم وفراموش شده وعده ایچاد حسینیه داده بود



abolfazl_mohagheghi_0.jpg
ابوالفضل محققی

سوالم ساده است!
جمعبندی نظرات گروه دوم

از نظراین گروه مجموعه ای از تفکر، جایگاه طبقات واقشار مختلف اجتماعی،طی این چهل سال حکومت جمهوری اسلامی دستخوش تغیرات وسیع گردیده وآنها اززوایای مختلف درتقابل با این رژیم قرارگرفته اند. آن ها معتقدند که نه تنها طبقه متوسط عمدتا بخش کارمندی،کسبه، طبقه کارگر و بخشی از طبقه متوسط ببالا مخالف رژِیم شده اند! بلکه اقشار پائین جامعه که روزی طرفداری از حکومت می کردند نیز در صف مخالفان رژیم قرار گرفته اند .



»  کوریدور باریک : پیکار آزادی
»  انشعاب اقلیت و اکثریت
»  قرارداد جمهوری اسلامی با کشور چین خیانت به منافع ملی ایران است!
»  ایران در حراج ملایان
»  سوالم ساده است! ای عقل های هفتاد ساله مرا یاری کنید ! «بخش دوم »
»  از خشم مردم بترسید،‌ خروش سراسری مردم علیه شما نزدیک است!
»  چه ساختار سازمانی قادر است بخش بزرگی از مجموعه نیروهای چپ رادیکال و سوسیالیست را زیر یک چتر سازمانی گرد آورد؟
»  طرح مارشال چین، پروژه جاده ابریشم و جمهوری اسلامی ایران
»  خاطرات کی منش به روایت محمدعلی عمویی و شرکاء
»  «یوزپلنگان وطن» یا حفره عمیق در ساختار امنیتی و نظامی نظام
»  سوالم ساده است! «ای عقل های هفتاد ساله مرا یاری کنید»
»  روزنامۀ کیهان، ارگان پرونده سازی و سرکوب ایدئولوژیک آزادی خواهان
»  من این کتابها را ننوشته ام، ندیده ام و نخوانده ام
»  در پیرامون طرح در دست اقدام «توافق‌نامه همکاری ایران و چین»
»  ضرورت تشکیل اندیشکده های چپ ایران
»  این پدر و پسر، نقش بزرگی در نابودی خودشان ساخته های میهن مان و فاجعه ی رژیم فقاهتی داشته اند
»  «چه نسبت خاک را با عالم پاک» و «دعوت زاغ از عقاب به مهمانی»
»  قرار داد ۲۵ ساله ؛ جاه طلبی چینی ها و درماند گی جمهوری اسلامی
»  علم روابط بین الملل و تحلیلی از آنارشیسم سیاسی در جهان فصل چهارم - پاره ی سوم
»  حمله به تأسیسات هسته ای نطنز و پوسیدگی رژیم!
»  فریاد مردم و میهن از رهبری‌های سیاسی
»  عملیات امنیتی نظامی ایران- ترکیه در چند پرده
»  «رادیوزحمت کشان» قسمت پایانی