س. حمیدی

نقش‌آفرینی روحانیان و مداحان در اقتصاد سکس

در راه تجارت سکس، مداحان رقیبانی سرسخت برای روحانیان شمرده می‌شوند. نقش‌آفرینی مداحان را در گردهمایی‌های مذهبی هرگز نباید نادیده انگاشت. اشتیاق مردم عادی به مداحان در حسینیه‌ها و هیأت‌ها تا جایی است که مردم همگی روضه‌خوانیِ روحانیان را به هیچ می‌شمارند. همین موضوع در مسجدها هم هنگام عزاداری به نمایش درمی‌آید. اقبال عمومی زنان عزادار به مداحان حرفه‌ای، شرایطی را فراهم می‌بیند تا آنان پیروی از الگوهای رفتاری مداحان را امری دینی و اخلاقی بپندارند. به همین دلیل هم بسیاری از زنان مذهبی طعمه‌های خوبی برای مداحان قرار می‌گیرند. مداحان این طعمه‌ها را در پوششی از سنت‌ها و روایت‌های دین دولتی به مشتریان خود می‌سپارند. گویا دو طرفِ این معامله به تساوی از عمل خود ثواب می‌برند.



new/parastar1.jpg

از «جان»مان گذشتیم؛ از «سود» شان نمی‌گذرند

آیا قراردادهای ۸۹ روزه پرستاران بعد از ایام کرونا تمدید می‌شوند؟

به گزارش خبرنگار ایلنا، در ابتدای بحران کرونا از آنجا که بیمارستان‌های دولتی زیر نظر وزارت بهداشت و درمان به شدت از کمبود نیروی کافی رنج می‌بردند، فراخوان رسمی وزارتخانه برای جذب پرستار منتشر شد. تعداد زیادی پرستار در شهرهای مختلف به ویژه در مناطق وضعیت قرمز استخدام شد اما با قراردادهای ۸۹ روزه-حجمی. عملاً وزارت بهداشت تعدادی نیرو به فراخور نیاز در بحران کرونا جذب و در پایان سه ماهه احتمالاً با آنها خداحافظی می‌کند. این شکل از قرارداد کاری حجمی طبق مقررات قانون کار منعقد می‌شود اما در عمل حتی برخی مزایای قانون کار نیز برای آنها برقرار نیست.



new/mehrafagh-moghimi1.jpg
مهر آفاق مقیمی نیاکی

نگاهی گذرا به تاریخ ومبارزات پرستاری در ایران

حفظ جان مردم به خطر انداخته و در کنار مردم برای حفظ سلامت آنها ما نده اند. چه اندیشه ایی میتواند، چنین فداکاری و اوج انسانیت را به نمایش بگذارد .در حالی که جامعه درمان به خصوص پرستاران با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم میکنند. درجهان پساکرونا، ما با تحولات عظیمی روبرو خواهیم بود ،کرونا قلب نظم موجود و فرماسیون مسلط مناسبات سرمایه داری را نشانه رفته است و رهبران این مناسبات،چون مردم سر درگم و بلاتکلیف درخانه ها مانده ا ند . اما واضح است که جهان دیگری در راه است. این آهنگ زندگی پرستاران، مرا بر آن داشت ، تا از چگونگی پیدایش این گروه از زحمتکشان ،که برای انسان ها شادی و سلامتی می آفرینند سخن بگویم .



new/Nurse-covid19s.jpg
گفت‌وگو با مریم پورتنگستانی؛

یک روز یک پرستار در خط مقدم مبارزه با کرونا

کار او این است که از صبح طبق یک برنامه از پیش تعریف شده به خانه بیمارانش می‌رود، بیمارانی که روزهای آخر عمر خود را طی می‌کنند. امروز اولین بیماری که ملاقاتش کرد، روز آخرش بود. می‌گوید: «بیمار تب داشت. مشکل تنفسی داشت و حالت تهوع. این‌ها همه علائم کووید۱۹ است اما تازه از بیمارستان مرخص شده بود و در پرونده‌اش قید شده بود که تست کرونای او منفی بوده است. کارهایش را انجام دادم و به سوی بیمار بعدی رسیدم. نزد بیمار دوم بودم که دخترش تلفن زد و درخواست کرد برگردم. دختر ترسیده بود و نگران مادر بود. کارم را نزد بیمار دوم تمام کردم و برگشتم. وقتی که رسیدم دیگر از دست رفته بود.»