Baghi-miane-Khiaban.jpg

باغی میان دوخیابان

فضای فرهنگی وهنر معماری و شهر سازی دیروز وامروزایران
کار مشترک کامران دیبا ورضا دانشور
فیلم از فرهمند رکنی





مصاحبه با توران همتی عضو گروه کار زنان سازمان فدائیان خلق ایران ـ اکثریت

چاقو دسته خود را نمی برد!

البته اسيدپاشی و جناياتی از اين دست سابقه طولانی در دوره حيات جمهوری اسلامی دارد. اسيدپاشی و تيغ کشيدن روی صورت زنان در اوائل انقلاب برای وادار کردن به رعايت حجاب اسلامی رايج بود. در سال های بعد هم به اشکال مختلف اين نوع خشونت ها جريان پيدا کرد. حکومت ايران نه تنها با خشونت ها برخورد نمی کند بلکه خود مروج آن است. تا کنون افراد و يا گروه های فشار که به جنايات نظير آسيدپاشی دست يازيده اند، بدون مجازات به کار خود ادامه داده اند. فرد اول اين حکومت يعنی خامنه ای به ايجاد رعب در جامعه برای حکومت کردن باور دارد و حکومت اسلامی را با خشونت و سرکوب سراپا نگهداشته است.



rezvan-moghddam.jpg
مصاحبه با خانم رضوان مقدم پژوهش گر و فعال حقوق زنان و حقوق بشر

حاکمیت بستر ساز جنایات اسیدپاشی به صورت زنان است!

گروه کار زنان سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)

ر واقع بسترساز جنایت اسید پاشی همان تفکر ارتجاعی و ضد بشری است که می­ گوید مردان بر زنان حق قیومت دارند. تبلغیات حکومت جمهوری اسلامی که از بدو تاسیس حکومت اسلامی در ایران دست از سر زنان بر نداشته. اوایل انقلاب با تیغ و شیشه یه جان زنان افتادند و برلب و دهن زنان تیغ می ­کشیدند. آن روزها مثل امروز اینترنت نبود که اخبار سریع منتشر شود. از نوک سر تا کف پای زنان کنترل شده و می­شود. چرا جوراب نازک پوشیده­اید. چرا مانتو کوتاه تن­تان هست؟ "گشت های ارشاد" که در خیابان و هرکوی و برزنی زنان را به خاطر حجاب مورد باز خواست و اذیت و آزار قرار می­دادند که البته هنوز هم ادامه دارد.



درباره اعدام

برنامه ویژه زاویه ها در گفتگو با مهرداد درویش پور، شادی امین، جواد طالعی حسین باقر زاده و...





Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg

برای رویارویی با خشونت علیه زنان باید الگوهای مردانگی را تغییر داد

گفتگوی رادیو سوئد با مهرداد درویش پور درباره چگونگی رویارویی با خشونت علیه زنان

در پایه و اساس این مردان هستند که به خشونت روی می آورند و طرز تلقی و رفتار آنان می بایست تغییر کند. برنامه عمل برای اقدامات پیش گیرانه از جمله باید بر تغییر برداشت از مردانگی استوار شود. توانایی مردان در زد وخورد و قدرت نمایی از طریق خشونت فیزیکی بخشی از رل مردانگی است که باید با آن مبارزه کرد". بررسی اداره اجتماعی جوانان در سال گذشته نشان می دهد پسرانی که برداشت های کلیشه ای از رل سنتی جنسیتی دارند، سه برابر بیشتر به خشونت روی می آورند.



همنشین بهار

با ابزار نادرست نمی شود به جنگ نادرستی رفت

پای صحبت منصوره بیات (همسر سعید شاهسوندی)

آیا آن‌که سنگسار می‌شود حق دارد از چاله‌ای که ما او را در آن انداخته و سنگ می‌زنیم بیرون بیاید؟ دراینصورت نباید سنگها را بر زمین انداخت و به دیدار خویشتن رفت؟ چه زیبا گفت سقراط در محکمه جفاکاران: آسان‌ترین و شریف‌ترین راه، از پای درآوردن دیگران نیست؛ بلکه بهتر ساختن خویشتن است.



همنشین بهار

گفتگو با سعید شاهسوندی
صد در صد با رژیم مرز دارم

این بحث که با پرسش از سعید شاهسوندی شروع شده یادآور روش سقراطی Socratic method است.
سقراط معتقد بود دستیابی به حقیقت، به تنهایی ممکن نیست. از همین رو (جز در رابطه با پرسش‌های تجربی) گفتگو را به کار می‌گرفت و به شاگردانش سفارش می‌کرد به آن اهمیت بسیار دهند.



behrouz-khaligh-70.jpg
گفتگو با بهروز خلیق

پیرامون کوبانی

شبکه صوتی تصویری رسانه

واکنش جامعه جهانی نسبت به کوبانی , استراتژی داعش برای تصرف کوبانی , نقش نیروهای مترقی در پشتیبانی از کوبانی و سوالات دیگر در یک گفتگو با بهروز خلیق مسؤل هیت سیاسی اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران - اکثریت



abdollah-mohtadi01.jpg
عبدالله مهتدی:

ترس دولت ترکیه از آن است که دفاع از کوبانی باعث تقویت پ.ک.ک بشود

مصاحبه کارآنلاین با آقای عبدالله مهتدی دبیرکل حزب کومه له کردستان ایران

ترکیه در این زمینه با دو مشکل روبروست: یک مشکل ترکیه سیاست امریکا در این زمینه است و دومین مشکل‌اش کردها هستند. مشکل ترکیه با امریکا این است که امریکا و در استراژی‌ای که علیه داعش در پیش گرفته است -که شامل ایجاد یک ائتلاف بین‌المللی متشکل از هم کشورهای غربی و هم کشورهای عربی برای مقابله با داعش است- اولویت اصلی به نبرد با داعش، تضعیف و نهایتاً شکست آن داده شده است و پرداختن به مسئله‌ی رژیم سوریه و بشار اسد در این استراتژی کاملاً حاشیه‌ای است.



Hasan-Hesam2.jpg
حسن حسام

کوبانی تجربه ای ماندگار

گفتار سیاسی از حسن حسام
تلویزیون برابری





simin_001.jpg

جلسه بزرگداشت سیمین بهبهانی در شهرلید ن،
در دانشگاه لیدن ،هلند

باشرکت نسیم خاکسار
علی اصغر عراب استاد دانشگاه لیدن
وخانمها ساحل موبین وسامانه اسعدی





مقاومت تاریخی کوبانی

گفتگوی برنامه تریبون تلویزیون نوروز با مهرداد درویش پور، استاد دانشگاه و سامان رسول پور، روزنانه نگار

چرا به رغم توافق جهان بر سر رویارویی با داعش، پشتیبانی فعال همگانی از کوبانی صورت نگرفت؟ چه تضادهایی مانع از آن شده است؟ اگر ترکیه به حمایت از کوبانی می پرداخت به سود صلح، دمکراسی و امنیت در منطقه بود و یا خودداری از حتی راه دادن به ورود داوطلبان از مرز آن کشور برای حمایت از کوبانی؟ چرا حمایت فعال جهانی از کوبانی صورت نمی ...گیرد و بیشتر کردها به حمایت فعال از آن پرداخته اند؟ آیا حضور زنان در این پیکار پشت کردن به آرمان های صلح طلبانه فمینستی و بهره برداری ابزاری از آن نیست؟ یا آن را باید نوعی "فمینسم جنگی" و یا فمینیسم در شرایط جنگی خواند که در راستای افزیش مطالبات و مشارکت زنان و تامین برابری جنسیتی می تواند نقش مثبتی ایفا کند؟ در گفتگو محمود نزهت زاده در برنامه تریبون نوروز با مهرداد درویش پور و سامان رسول پور به پرسش های فوق پرداخته شده است.



همنشین بهار

گفت و شنود با دکتر کریم قصیم (۲)
امرِ واقع‌(فاکت)، بایستی تاوانش پرداخته شود


این ویدیو بخش دوم «گفت و شنود با آقای دکتر کریم قصیم» است.
در آغاز از برتراند راسل پیشگام تحلیل منطقی و مدافع سرسخت تجربه گرایی یاد شد که گفت وقتی توجه شما به چیزی جلب می‌شود، تنها پرسشی که باید از خودتان بپرسید این است:
واقعیت ها چیستند و بر چه حقیقتی دلالت دارند. نباید آنچه را دوست دارید حقیقت داشته باشد، یا فکر می‌کنید حقیقت بودنش برای جامعه مفید است، شما را منحرف کند.



reza-akrami.jpg
رضا اکرمی

پيرامون اوضاع متشنج و جنگزده منطقه خاو رميانه با تمركز بر عراق ، سوريه و ايران

گفتگوى حسن بهنام از تلويزيون تيشك با رضا اكرمى

لازم به گفتن است كه اين برنامه دو هفته پيش از تلويزيون پخش شده است ، زمانيكه «كوبانى» هنوز در محاصره كنونى مرتجعين «داعش» قرار نداشت.



سخنرانی محمد رضا نیکفر و پرسش و پاسخ در باره

خاورمیانه و درد غیاب آرمان صلح

گزارش فرهمند رکنی

در خاورمیانه مدام آتش جنگ شعله‌ور است. جنگی به پایان می‌رسد و جایش را جنگی دیگر می‌گیرد. جنگ به عنوان جنگ، و ضد آن، یعنی صلح به عنوان صلح معمولا موضوع اندیشه‌پردازی نیست. در خاورمیانه‌ جنگ‌خیز چیزی به اسم جنبش صلح وجود ندارد. چرا چنین است؟ چرا مهم است که دارای یک آرمان صلح منطقه‌ای و جهانی بود و صلح‌خواهی را در سیاست دموکراتیک اصل راهنما قرار داد؟ چرا لازم است موضوع حق تعیین سرنوشت ملت‌ها و قوم‌ها را در پرتو این اصل دید؟



Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg

آیا کوشش‌های دولت برای جلب اساتید و کارشناسان به کشور، شانس پیروزی دارد؟

گفتگو رادیو فرانسه با مهرداد درویش پور

همزمان با سخنان حسن روحانی در نیویورک مبنی بر دعوت از استادان دانشگاه به بازگشت به ایران، سید جواد قوام شهیدی- دبیر کل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور، اظهار داشت که تاکنون «برای تسهیل تردد ایرانیان به کشور اقدامات خوبی صورت گرفته است».



خودکشی در ایران،

گفت وگوی رادیو پیام کانادا با مسعود نقره کار و مصطفی صابر