iran-tribunal-lahe.jpg

گزارش روز اول و دوم دادگاه ایران تریبونال در شهر لاهه

گزارشگر کار آنلاین- دنا

دومین دور بررسی جنایات جمهوری اسلامی امروز پنج شنبه بیست و پنج اکتبر در دادگاه بین‌المللی شهر لاهه هلند برگذار شد. دادگاه با سخنان رئیس قضات آقای برسیگر آغاز به کار کرد،ایشان

در ابتدا هیات قضات را که متشکل از پنج نفر دیگر بودند معرفی کرد.این هیات قضات از کشورهای آفریقای جنوبی، کنیا،بلژیک و انگلستان بودند.
این گروه شش نفره متشکل از دو زن و چهار مرد بودند آقای برسیگر توضیحات کوتاهی‌ در ارتباط با عدم وابستگی به دولتها و این که هیچ کدام از قضات آشنایی خاصی‌ با یکدیگر ندارندو هر کدام از اقصا نقاط دنیا به اینجا آمده‌اند تا به طور مستقل و بیطرفانه جنایات جمهوری اسلامی را مورد بررسی‌ قرار بدهند.



kave-shirzad.jpg
کاوه شیرزاد

تبعیض در دفاع از حقوق‌ بشر،
به بهانه زندانی سیاسی میثاق یزدان‌ نژاد

چهره "معصوم و روحانی" میثاق یزدان ‌نژاد، این جوان 26 ساله که هنگام بازداشتش تنها 20 سال داشت، هرگز از خاطرم نمی‌رود. او مرا به یاد برادارنم رضا و حسین شیرزادیان – زندانیان سیاسی در دهه شصت که یکی از آنها، در زندان کشته شد- می ‌انداخت. برادران من نیز در زمان بازداشت سن و سال زیادی نداشتند. همه رفتارهای میثاق که چند هفته‌ ای را با او در 209 سپری کردم، تشابه زیادی به آنان داشت و همین موضوع تصویرش را برای همیشه در ذهنم حک می‌ کرد. آنها همه افرادی مومن به راه خود بودند، راهی که ممکن است با آن مخالف باشیم.



kave-banai.jpg
کاوه بنائی

" تشکیل کمیتۀ حقیقت یاب" (۲)

پس از یورش هیئت حاکمه به حزب توده ایران , ما به تفییر آرایش نیرو دست زدیم! حزب توده با غیبتی 25 ساله به کشور بازگشته بود. در مقایسه با فدائیان و مجاهدین , توانسته بود نیروی اندکی دور خود جمع کند. فرزندان آنها به مجاهدین و فدائیان گرایش خود را نشان دادند. آنها برای پیش برد اهداف و برنامه های مدوّن شان نیروئی درسطح کشوردر اختیار نداشتند. نیازمند نزدیکی به" سازمان اکثریت" بودند که در هر روستا و شهر انبوه گروندگان را تغذیه کنند.



elchin-hatami.jpg
ائلچین حاتمی

مجازات مرگ ناشی از اسلام سیاسی در ایران

به مناسبت 10 اکتبر روز جهانی مبارزه برای لغو حکم اعدام

اعدام، خشن‌ترین، غیرانسانی‌ترین و تحقیر‌آمیزترین مجازات است که حق حیات را از انسان سلب می‌کند. اکثر کشورهای دنیا مجازات اعدام را از قوانین خود حذف کرده و یا اجرای آن را به حالت تعلیق در آورده اند و روزبروز بر تعداد کشورهایی که رای به حذف حکم اعدام از حقوق و قوانین خود می دهند افزوده می شود.



مینا زرین

نقض حقوق انسانی در ایران ونگرشی برالغای مجازات اعدام ...
و فرهنگ سازی ریشه ایی در این راستا !

نقض حقوق و کرامت انسانی در هر گوشه ایی از جهان بطور مکرر انجام شده و خود را به شکلی متفاوت وبارز نشان داده است.این پدیده جهانی ، به طول قرنهای متمادی به دست حاکمان قدرت - نهادینه و به اجرا گذاشته شده است.با تلاشهای ارزنده ایی در دوران معاصر- بخشی از حقوق و خواسته های انسانی مقدور و عملی گردیده است!



kave-banai.jpg
کاوه بنائی

" تشکیل کمیته حقیقت یاب"(۱)

به دلیل ازدحام بازداشتی ها, 5 روز در راهرو کمیته مشترک بسر بردم ( زندان توحید), بازجوها نه روز می شناختند , نه شب , اتاق های تعزیر سه شیفت کار می کردند. فریاد ناشی ازشکنجه مدام از اتاق تعزیر شنیده می شد.رابطه من با مسئول جدیدم بدلیل شناخت دیرینه بیشتر عاطفی بود تا رسمی , 8 ماه پس از دستگیریم همچنان در همان خانه بسر می برد که برای تعمیرات دستی بسر و صورتش کشیده بودم.( بعدا مطلع شدم) در فاصله اتاق شکنجه و طبقه بازپرسی , در راهروئی که بسر می بردم , در بسته ظرف پلاستیکی کنار درب سلولی , کارت شناسائی مسئول دومم را دیدم.



ashraf-alikhani.jpg
اشرف علیخانی

به نام عشق، به نام آزادی

یکبار دو تن از خانمها متوجه شدند که وی در حمام بیهوش شده. خوشبختانه سرش به دیوار یا زمین اصابت نکرده بود. سریع لباس تنش کردند و بعد از حدود نیمساعت آمبولانس آمد و او را روی پیشرفته ترین و مدرنترین برانکارد دنیا اختراع و مدل ۲۰۲۰ که هنوز به ثبت جهانی نرسیده – لای پتو! - به بهداری بردند که هنگام غروب برگشت و کمی حالش بهتر شده بود. اما همیشه در این روزها و ساعات بیهوشی رنگش زرد پریده میشد، درست مثل کاغذ کاهی.



مریم محسنی

روح انگیز ریاحی، خواهر نورالدین ریاحی نیز رخ درنقاب خاک کشید!

روح انگیز ریاحی (خواهر نورالدین ریاحی) که در پی مرگ مادر ریاحی همان شب مرگ مادر، در اثر بروز عارضه قلبی در بیمارستان بستری شده بود، بالاخره غم سنگین دوری از مادر و برادران را تاب نیاورد و متاسفانه هفته گذشته درگذشت.
مادر ریاحی یکی از اعضای خانواده بزرگ خاوران بود که در پی اعدام عزیزانش نورالدین ریاحی و همسرش طاهره سید احمدی در سال ۱۳۶۳ هیچگاه از برپایی یادمان دو عزیز از دست داده اش حتی در بدترین سال های دهه ۶۰ خودداری نکرد و همواره پذیرای خانواده های سایر جان باختگان بود.



elchin-hatami.jpg
ائلچین حاتمی

راه اندازی اینترنت ملی در ایران از مصادیق مهم نقض حقوق بشر

حکومت ایران هم جز آن حکومت های استبدادی می باشد که سابقه طولانی در محدود کردن اینترنت دارد. از زمان وصل شدن کشور ایران به شبکه جهانی اینترنت تا کنون هزاران وب سایت بدستور نیروهای نظامی و امنیتی توسط وزارت ارتباطات ایران فیلتر شده و از دسترسی کاربران خارج شده است.