koudakane-zalzale-etemad-s.jpg
روايت يك مددكار اجتماعي از مشكلات اجتماعي زمين لرزه آذربايجان

كودكان مصيبت ديده

پيشنهاد «اعتماد» براي حمايت از اين كودكان

بيماري‌هاي ايجادشده بين كودكان در اثر عدم رعايت بهداشت عمومي بيش از بقيه ديده مي‌شود. نداشتن حمام و دستشويي سيار در برخي روستاها، باعث شده مردم از رودخانه‌ها و هرآنچه به دست‌شان مي‌رسد براي تميزي و رعايت بهداشت استفاده كنند. كودكان جدا شده در اين بين آسيب‌پذير‌ترين بخش از بازماندگانند كه توجه خاصي را مي‌طلبند؛ كودكاني كه يك يا هردو والد خود را از دست داده‌اند يا مرگ آنها را جدا كرده يا والدين‌شان به واسطه جراحت آوار راهي بيمارستان شده‌اند يا از قبل از دست داده بودند و حال تنها مانده‌اند.بايد بتوانيم آنها را شناسايي و مستند‌سازي كنيم. از كارهاي پس از ارزيابي سريع، شناسايي مشكلات سريع كودكان است. شناسايي كودكان جدا شده به عهده مددكار سازمان بهزيستي است. در اين ميان كودكان نبايد جدا شوند، بايد يا خانواده‌هايشان پيدا شوند و تحويل آنها شوند يا باز پيوند خانواده انجام شود يا پس از يكي، دو سال فرزندخواندگي انجام شود.



kave-banai.jpg
کاوه بنائی

بـه آنهائی که دیده نشدند؛

آنها در کنار ما, بیصدا و آرام , خرید و فروش می شوند.در بدترین شرایط ممکن , هر روز برای فروش نیروی کارشان , دور و بر قرصی نان که به هر دردی سرشته است پرسه می زنند. از بدبختی ما ست که , باید کشته شوند تا به چشم آیند. تا دردهایشان , با صدای بلند , همراه با های , های مویه مادران , فرزندان و پدران گفته شود و به گوش آید.



panahandegan-italia1.jpg
کاوه بنائی

بگذارید شمارا دوست بداریم؛

برای ما مدام از نبود قانون پناهندگی , نبود آلترناتیو هائی که بتوانید با حداقل آن این خیل عظیم پذیرفته شده را سامان دهید, می گوئید. اما همچنان سیستم اداری تان درب هایش گشوده و پلیس , شبانه روز در صد د اینست که تمام مسیر های عبور از خاک ایتالیا را مسدود کند تا پای پناهجو به کشور هائی که قانون پناهنده وجود دارد نرسد؟ این همه تلاش شما برای اینکه ما در کشورهای دیگر به جقوق واقعی مان نرسیم چیست؟ از چه چارچوبی دفاع می کنید؟ با چه شرایطی و از که دستور می گیرید و سعی در خفه کردن مجرای زندگی ما تلاش می کنید؟



elchin-hatami.jpg
ائلچین حاتمی

گرسنگی جامعه ایران و جنبش های اجتماعی

تحریم شدید اقتصادی حاکمیت ایران توسط جامعه بین الملی، رفتار و دیپلماسی بلندپروازانه و خصمانه حکومت در مقابل جامعه جهانی و سیاست های غلط اقتصادی دولت نیاز های بدنی و فیزیولوژیک مردم را نشانه گرفته است. این نیازها شامل اساسی ترین نیازهای انسان می باشد که برای ادامه بقا ضرورت دارد که مهمترین آن غذا می باشد. اگر نیاز غذایی انسان بر آورده نشود دیگر نیازها در اولویت قرا نمی گیرند. نمونه بارز آن را در گرانی مرغ در چند روز اخیر مشاهده کردیم که در برخی نقاط کشور به اعتراضات پراکنده منجر شد.