Atash1.jpg
اولگا آبيشوا

کيش آتش

ترجمه از : رحيم کاکايی

کيش آتش بين ترکان قديم ريشه‌های بسيارکهنی دارد که به اعماق هزاران سال، بطور مشخص – تا عصر کيش الهه اومای (1) – می‌رسد و نگهبان آتشِ خانه است.
احترام به آتش در اشکال و اعمال آيينی وعبادی متنوع تجلی می کند. در روايتها وافسانه‌ها مالک آتش مالکی درسيمای انسان واره است و نگهبان اجاق، خانواده، طايفه وقبيله است. چنانکه در زبان قزاقی تا کنون مرد و ريئس خانواده را«اُتباسی» می نامند که در درک کنونی به معنی« ريئس خانواده» و در ترجمه تحت اللفظی - «ريئس اجاق، حا‌فظ آتش» است.



shahrdari-ghaterha03.jpg
س. حمیدی

قاطرها در مدیریت شهرداری نقش می‌آفرینند

انگار درکه را به عنوان تیولی خودمانی به شهرداری منطقه‌ی یک سپرده‌اند. چون این برج‌ها بدون نیازسنجی و نظرخواهی از مردم و شهروندان محله در فضایی روستایی احداث می‌گردند. در عین حال از مدیران ارشد شهرداری کسی به خیابان و گذری متناسب با برج و مجتمع‌های مسکونیِ صدها نفری نمی‌اندیشد. حتا شهرداری به احداث مراکز رفاهی تفریحی و ورزشی جهت ساکنان این مجتمع‌های تجاری و مسکونی اعتنایی ندارد. ساکنان این برج‌ها هم برای دستیابی به درمانگاه و بیمارستان باید به مناطق دیگر پناه ببرند. همچنان که کسی به این موضوع نمی‌اندیشد، خانواده‌هایی را که از جاهای دیگر به درکه می‌کوچانند، به مدرسه و آموزشگاه هم نیاز دارند. چون شهرداری وظیفه‌ی خود را با فروش تراکم و احداث برج‌های اجق وجق تمام شده می‌داند. آنوقت ادارات دیگر باید پاسخگوی نیازهای رفاهی شهروندان محله‌ی درکه باشند. سپس مدیران خوش‌اقبال شهرداری پول‌های گرفته‌شده را اگر حیف و میل نکنند در جاهایی غیر از محله‌ی درکه به مصرف می‌رسانند.



donya-simaei1.jpg
دنیا ح. سیمایی

کودک آزاری چیست و قانون چی میگوید؟

عصر ارتباطات و دنیای مجازی باعث شده که این روزها تقریبا همه اخبار، رسانه ای و در دسترس عموم قرار بگیرد. متاسفانه تعداد این اخبار ناخوشایند در مورد مسائل، مشکلات و آسیب های اجتماعی در ایران کم نیستند. خبری که این روزها در روزنامه ها و فضای مجازی بطور مرتب دیده میشود، ماجرای کودک سه ساله رفسنجان می باشد، همین امر مرا تشویق کرد تا به عنوان یک وکیل که با قوانین ایران آشنایی دارد نگاهی به این موضوع بیندازم.