dr-moradi.jpg
دکتر گلمراد مرادی

کرمانشاه به عنوان مرکز کردستان ایران و جنبش دمکراتیک ملت کرد

موضوع سخنرانی، شرکت مناطق ایلام و کرماشان در جنبشهای دمکراتیک خلق کرد در طول تاریخ، به زبان کردی کرماشانی (گورانی) بود. من در اینجا خیلی کم به اصل سخنرانی می پردازم و بیشتر به پاسخ آن پرسش هائی تکیه می کنم که از طرف برخی از آن 55 تا 60 نفر شرکت کننده در اطاق پالتاکی مطرح بودند. زیرا به نظرم پرسشهای حضار بسیار مهم و بقول اروپائیان اکتول تر بودند و طرح پاسخ صحیح به آنها برای همبستگی همه هم میهنان ارجمند، نیاز روز است.



حسین کرامت

حرکت ملي آذربايجان و مناسبات با جمهوري آذربايجان و ترکيه

يکي از موضوعاتی که معمولا زمينه براي بحث هاي حاشيه اي ايجاد ميکند نحوه برخورد فعالان حرکت ملي آذربايجان به مناسبات با جمهوري آذربايجان و ترکيه ميباشد. اگر به اين موضوع از زاويه نگاه دوستداران آذربايجان بپردازيم با قطعيت ميتوان گفت که مساله بقدري بديهي است که جاي هيچ بحث حاشيه اي در آن نيست.



حسین کرامت

طرح چه سئوالاتی میتواند در مورد مسایل آذربایجان روشنگر و راه گشا باشد؟

آيا حرکت ملي آذربايجان يک جنبش ايدئولوژيک است؟ آيا اين جنبش دنبال استقرار حکومت يک طبقه اجتماعي خاص مثل کارگران يا سرمايه داران است؟ آيا دنبال يک حکومت مذهبي يا ضد مذهبي است؟ آيا هدف اين حرکت صرفا سرنگوني حکومت فاشيست کنوني است؟ بنظر من جواب درست به اين سوال کليد درک همه بحثهاي حاشيه اي و انحرافي است. من جواب اين سوال کليدي را بصورت ساده و خلاصه در بياننامه آمستردام ميبينم.



dr-moradi.jpg
دکتر گلمراد مرادی

آیا ما ایران چند ملیتی را برسمیت می شناسیم؟

من دراینجا واژه چند ملیتی را بکار گرفتم، نه بخاطر تحریک برخی از هم میهنان گرامی یا قصدی دیگر که تحریک کننده باشد، بلکه به خاطر واقعیت موجود جهان امروز، خواست بر حق توده های محروم که دیگر نمی خواهند به آنها توهین شود و مانند انسان درجه دوم با آنها بر خورد کنند، و نهایتا توضیح دقیق این واژه و پرسش فوق که کوششی بعمل آید تا حد امکان، مفهوم این واژه برای ما همه روشن گردد.



Fallah-soraya.jpg
ثریا فلاح

در آستانه دومین سالگرد جنبش دموکراسی خواهی مردم ایران
بازبینی مطالبات کُردها در ایران،نگاهی گذرا و از نزدیک

من به عنوان یک مدافع حقوق بشر نیز همانند کُردهای دیگر خواهان سیستمی هستم که پاسخگوی نیازهای ملی مذهبی،مشکلات و چالشهای اتنیکی، مشکلات غیر قابل باور وابسته به اقتصادِ به شدت ضعیف و بیمار نگه داشته شدۀ مناطق کُردنشین و رعایت موازین و حقوق برابری شهروندی -نه از نوع شهروند درجه دو – هستم. خواهان این هستم که کولبر ۶۰ ساله را که تنها راه امرار معاشش بار کشی است سر مرز تیرباران نکنند.خواهان پایان تدوام فضای امنیتی در کردستان و تشدید برخوردهای سلیقه ای و غیر قانونی عوامل امنیتی و انتظامی با مردم کُرد هستم. خواهان آزادی زینب و زینب ها هستم که هرگزاز امکانات اولیه زندگی بهره مند نبوده اند.خواستهای زیاد بزرگی ندارم.



دنیز ایشچی

یک بام و دو هوا در جنبش فدرال دموکراتیک اذربایجان

در حالیکه جنبش فدرال دموکراتیک آذربایجان و جنبشهای مشابه دیگر به درستی سکوت سازمانهای سیاسی دموکراتیک سکولار و سرتاسری را در مقابل تبعیضها و ستمهای ملی جاری در هشتاد و پنج سال گذشته مورد تنقید قرار میدهند. در شرایطی که بطور مشابه سالهای گذشته اکثر سازمانهای سیاسی سرتاسری سکولار دموکراتیک نسبت به سالگرد این قیام باز هم سکوت اختیار کردند.



تاملی بر رویکردهای پست مدرن،در نقد ناسیونالیسم

وبلاگ تخصصی ناسیونالیسم -ارگان دانشجویان ناسیونالیسم

پرسش اصلی جستار پیش رو این است، چرا قوم گرایان و تجریه طلبان تلاش دارند با ادبیات پست مدرنیستی به انتقاد از ملی گرایی بپردازند؟ آیا آن ها ذاتا پست مدرن اند و یا برای رسیدن به هدف استفاده ابزاری از مولفه های پست مدرن را مد نظر دارند؟
برای پاسخ به این پرسش بنیادین ناچار از پاسخ دادن به پرسش دیگری نیز هستیم. قوم گرا و تجزیه طلب کیست؟ ناسیونالیسم چیست و نسبت بین این در چیست و این دو در کجا ممکن است به هم دیگر برسند؟