alamdari.jpg
گفتگوی رضا گوهرزاد با دکتر کاظم علمداری

درباره تقابل منافع ملی
و منافع جمهوری اسلامی

تلویزیون اندیشه - برنامه چالش





masoud-noghrekar-4.jpg

شادی چیست؟
چرا آخوندها با شادی مساله دارند ؟ ‎

از نقش شادی و غم تا دروغ در چامعه
در پرسش هائی از دکتر مسعود نقره کار





Hasan-Hesam02.jpg

اهمیت مبارزه برای حد اقل دستمزد
و مشکلات و موانع آن

در گفتگوی بیژن سعید پور با حسن حسام
تلویزیون برابری





Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg
مهرداد درویش پور

مهاجرت، دگرگونی در الگوهای مردانگی
و برابری جنسیتی





naser_mohajer.jpg
ناصر مهاجر

باز هم درباره‌ی کتابِ حماسه‌ی سیاهکل

گفتگوی ربیع نیکو با ناصر مهاجر

این از حقوق اولیه‌ی خوانندگان نوشته‌های پژوهشی و تاریخی ‌است که بدانند سرچشمه‌های نوشته‌ای که می‌خوانند چیست یا سندی که به دست‌شان داده شده چگونه و از کجا به‌دست آمده است. از این روست که پژوهشگر پیش از این که پژوهش خود را ارائه دهد، در دیباچه‌ی کتاب و یا رساله‌اش می‌نویسد سند یا سند‌های نویافته را از چه راه به‌دست آورده، که آن‌را در اختیارش گذاشته و چگونه به وثوق سند پی‌برده. می‌خواهم بگویم پیش از اینکه خواننده از نویسنده بخواهد که شناسنامه‌ی سند را به‌دست دهد، بر نویسنده و یا پژوهشگر است که به این مهم بپردازد. پژوهشگر، خود باید نسبت به این مسئله حساسیت داشته باشد؛ نه تنها برای احترام به خواننده، بلکه به عنوان اسلوب کار و راه روش جاافتاده‌ در پهنه‌ی پژوهش. این‌ها که خدمتت‌تان عرض کردم، اصول ابتدایی و جا‌افتاده‌ی کار ماست.



Hasan-Hesam02.jpg

نگاهی گذرا به رویدادهای ایران
در سالی که گذشت

گفتگوی بیژن سعید پور با حسن حسام
تلویزیون برابری





MAzami-Vida-BBC1.jpg
مصاحبه بی بی سی با محمد اعظمی به مناسبت درگذشت ویدا حاجبی:

ویدا حاجبی، زنی غیر معمول در همه دوران زندگی، حتی در نوشتن وصیت‌نامه‌اش

فعالیت های سیاسی اجتماعی ویدا حاجبی را می توان به سه دوره تفکیک نمود. دوره نخست از سال ۱۳۳۵ یعنی سال ورودش به فرانسه تا مقطع دستگیری در سال ۱۳۵۳ را شامل می شود. مهمترین مختصه این دوره تماس با فعالیت سیاسی و کسب آگاهی و در کنارش فعالیت سیاسی است. دوره دوم که از ۱۳۵۳ آغازو تا ۱۳۶۴ ادامه دارد مهمترین مختصه اش ورود ویدا حاجبی به شکل یک فعال سیاسی در عرصه مبارزه است. دوره سوم که تا پایان عمرش ادامه داشت دوره مکث، بازنگری و باردهی است. دو کتاب داد و بیداد و یادها به همراه دیگر کارهای قلمیش حاصل این بازنگری است



mosavin03.jpg
حسین موسویان، رئیس هیات اجرایی جبهه ملی ایران

ادیب برومند احیاگر جبهه ملی بود

آقای ادیب برومند از همان ابتدا با رای اعضا به عنوان رئیس شورای مرکزی انتخاب شد. در سال ۷۲ که ایشان جلسه را تشکیل داد، از ۳۵ نفر اعضای شورای مرکزی، ۱۴ نفر در ایران باقی مانده بودند. زمانی که این ۱۴ نفر به دعوت آقای ادیب برومند تشکیل جلسه دادند، ایشان را به عنوان رئیس شورا انتخاب کردند، بعد هم که در سال ۸۲ پلنوم تشکیل شد و اعضای شورا به ۳۵ نفر رسیدند باز هم ایشان را به عنوان رئیس شورا انتخاب کردند. در انتخابات‌ بعدی نیز همچنان شورا ایشان را به عنوان رئیس انتخاب کرد؛ بنابراین در این سال‌ها همیشه ایشان رئیس شورای مرکزی بودند.



vida-hajebi-tabrizi-s.jpg
ویدا حاجبی تبریزی

فیلم خاطرات ویدا حاجبی

در رابطه با برنامه تاریخ شفاهی ایران در قرن بیستم
در گفتگو با حمید احمدی بنیانگذار و مدیر انجمن مطا لعات تاریخ شفاهی ایران
این فیلم گفت و گو شامل ۷ بخش است




mossadegh4.jpg

از مصدق تا مصدق

گفت‌وگو با «محمدحسین خسروپناه»، به بهانه چهاردهم اسفند

در تاریخ معاصر ایران نحوه برخورد با مخالفان عمدتا به‌صورت حذفی بوده است. دکتر مصدق از استثناها در این زمینه است؛ مثلا، در سال‌های ١٣٣٠-١٣٣٢ شماری از روزنامه‌های سیاسی و فکاهی، برخوردهای خیلی تند و زننده‌ای با دکتر مصدق به‌عنوان نخست‌وزیر کشور می‌کردند. کاریکاتورهایی منتشر می‌کردند که حتی امروز به علت بیش از حد رکیک و زننده‌بودن قابل انتشار دوباره نیستند. پایبندی مصدق به آزادی بیان مانع می‌شد که آن جراید را توقیف کنند. همچنین، تلاش می‌کرد مجلس شورای ملی نهاد مشارکت عمومی در حیات سیاسی کشور باشد و اگر این تلاش را در کنار تعلقات ناسیونالیستی ایشان قرار دهیم می‌توانیم بهتر از جایگاه و نوع سیاست‌ورزی او آشنا شویم. برای شخص من آنچه مصدق را به‌عنوان یک سیاست‌مدار ملی برجسته می‌کند، پایبندی او به قانون اساسی مشروطه و متمم آن، رعایت حقوق و آزادی مخالفان و تأکیدش بر ضرورت مشارکت عمومی در قدرت سیاسی کشور و همچنین میهن‌دوستی او است.



Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg

چالش ها شبکه های اجتماعی و مجازی و پیامدهای آن

گفتگوی علی کلائی با مهرداد درویش پور

عموماً فعالان شبکه‌های اجتماعی هستند که در ارتباط با آن نظر می‌دهند؛ در ارتباط با حوزه‌ای که به صورت تخصصی محل و قلمروی فعالیت آن‌هاست. اما به نظر می‌آید که باید با توجه به تاثیرگذاری این حوزه در جامعه، علاوه بر فعالان از اندیشه ورزان حوزه‌ی علوم انسانی و بالاخص جامعه شناسان نیز مدد جست و در ارتباط با شبکه‌های اجتماعی از ایشان بیشتر پرسید و بیش‌تر دانست.