new/mohsen-yalfani.jpg

رونمائی کتاب آقای محسن یلفانی
در انتشارات ناکجا

فیلمبردار و تدوین کننده : فرهمند رکنی

در آبان ماه ۱۳۵۷ یلفانی همراه با بیش از هزار نفر از زندانیان سیاسی آزاد شد و از این پس بیشترین وقت خود را صرف همکاری با کانون نویسندگان ایران کرد و دو بار (۱۳۵۸ و ۱۳۶۰) به عضویت هیئت دبیران آن انتخاب شد. چند سال پس از انقلاب همچنین به همکاری با نشریات گوناگون، از جمله با «کتاب جمعه» و با تحریریهٔ «اندیشهٔ آزاد» و «انتقاد کتاب» گذشت.



new/Mehrdad-Vahabi03.jpg
مهرداد وهابی

منطق نهادهای اقتصادی فرادولتی در ایران مبتنی بر غارت است

مهرداد وهابی در گفتگو با آرمین امید

اگر شما آقازاده باشید یا وابسته به نهادهای ولایی، سپاهی یا مراجع، آن‌گاه امکان کسب ثروت برایتان فراهم است؛ یعنی قوه‌ی قهریه و میزان نزدیکی به آن عامل اصلی در توزیع منابع است. خب این چه تأثیری بر تورم دارد؟ تأثیر نخست آن بر می‌گردد به این مسئله که در ایران مهم‌ترین منبع درآمد نفت است که ۸۰ درصد درآمد دولت را تشکیل می‌دهد. در دوره‌ی شاه نفت به وسیله‌ی دستگاه دربار اداره می‌شد. اما در دوره‌ی جمهوری اسلامی‌ نفت دولتی نشد بلکه خودمانی شد؛ به این معنا که به شکل واقعی توسط چند دستگاه اداره می‌شود که دولت رسمی فقط یکی از آن‌هاست. بخش‌های دیگری از درآمد نفت زیر نظر بیت رهبری، چه بنیاد و چه ستاد‌های هیئت‌ اجرایی امام و نیز به وسیله‌ی قرارگاه خاتم‌الانبیاء و حتی تولیت آستان قدس رضوی اداره می‌شود؛ یعنی پنج نهاد در بهره‌برداری و استفاده از میادین نفتی نقش دارند. در نتیجه اتفاقی که می‌افتد چیزی است که ما در اقتصاد به آن «تراژدی استفاده از منابع عمومی» می‌گوییم.



masoud-noghrekar5.jpg
گفت و گوی حسن اعتمادی با مسعود نقره کار

نقش هنرمندان در تحولات اجتماعی

برنامه رمز پیروزی- تلویزیون اندیشه





Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg
چند گفت‌وگوی تازه با مهرداد درویش‌پور

در تحریم انتخابات

صحبت های مهرداد درویش‌پور، استاد جامعه شناسی دانشکاه و فعال سیاسی جمهوری خواه در باره تحریم انتخابات، دفاع از انتخابات آزاد برای تشکیل مجلس موسسان



masoud-noghrekar5.jpg
مسعود نقره کار و علیرضا میبُدی
( رادیو همراه)

گفت و گو
در بارۀ چپ و سوسیال دموکراسی(۱)





آزار جنسی در محیط کار در ایران، چرا قربانیان سکوت می‌کنند؟

گفتگو با:
سولماز ایکدر روزنامه‌نگار
مهرداد درویش‌پور جامعه‌شناس
بی بی سی شصت دقیقه ۱۶ بهمن




new/dr-adele.jpg
بهروز مطلب زاده

گفتگو با رفیق عادله چرنیک بلند
صدر فرقه دمکراد آذربایجان - بخش سوم

ره آورد یک سفر

یک بار برژنف آمده بود ایران. رسم بود که اگر کسی از مقامات اتحاد شوروی به ایران می آمد، حتمن به دفتر مرکز روابط فرهنگی هم سر می زد. وقتی برژنف آمد، او هم به آنجا آمد و من و یکی از خانم ها، یک دسته گل برایش بردیم. مرکز روابط فرهنگی در آن زمان در باغ مصدق بود و مسئولش هم سپهبد جهانبانی بود. قبل از اینکه ما به آنجا برسیم همه درها را بسته بودند. به هرحال داخل شدیم، در سالن را که باز کردند دیدیم همه ردیف ها گوش تا گوش نشسته اند. می دانستیم که بیشترشان ساواکی هستند. یعنی قبل از اینکه مردم بروند تو، این ها با آمادگی قبلی خیلی از جاها را اشغال کرده بودند. ما هم رفتیم هرکدام دریکی از جاهای خالی نشستیم.



new/mizegerd-barabaritv.jpg

انقلاب بهمن و مازوخیسم «غلط کردیم»،
مکثی بر مهم‌ترین درس‌ها

تلویزیون برابری: گفتگوی آرش کمانگر با سه فعال سیاسی چپ: احمد موسوی، حسن حسام و عباس سماکار به مناسبت سالگرد انقلاب بهمن 57 - در میزگرد، این پرسشها مطرح شده اند: 1- در هنگام انقلاب و قیام 22 بهمن کجا بودید و چه فعالیتی داشتید؟ 2- ارزیابی شما از ان انقلاب و دلایل ناکامی و شکست آن چیست؟ 3- نظرتان درباره گفتمانی که عمدتا توسط سلطنت طلبان پمپاژ میشود چیست؟ نظیر: "اشتباه کردید انقلاب کردید، چه بودیم چه شدیم" و ... 4- چه درسهایی از آن انقلاب نافرجام میتوان برای جنبش انقلابی جاری و انقلاب آتی ایران گرفت؟



masoud-noghrekar5.jpg
گفت و گوی علیرضا میبُدی و مسعود نقره کار

در باره «انتخابات»
در حکومت اسلامی





new/goharzad-khaligh-alavi-fathi.jpg
گفتگوی رضا گوهر زاد
با بهروز خلیق، رضا علوی و مسعود فتحی

پیرامون تحریم انتخابات، شکاف بین حکومتیان،
شرایط جمهوری اسلامی پس از اعتراض های آبان ماه
و ضرورت همگامی نیروهای سیاسی در تحریم فعال آن

یرنامه پویش : تلویزیون اندیشه

در این برنامه روی چرائی تحریم انتخابات مجلس، اهداف رژیم از برگزاری آن و نیز ضرورت همگامی نیروهای سیاسی در راه اندازی کمپین برای تحریم همه جانبه این انتخابات صحبت شده است.




hesam-saidpour.jpg
برنامه ای از بیژن سعید پور و حسن حسام

نگاهی به مهمترین رویدادهای ماهی که گذشت

تلویزیون برابری





new/avokh-damavandi2.jpg
علی دماوندی و ابراهیم آوخ:

گفتکوهای سیاسی: صلح ترامپی،معامله کلاهبرداران

در گفتگوهای سیاسی این هفته علی دماوندی با ابراهیم آوخ در باره پرده برداری از معامله ترامپی قرن، بمثابه صلح ترامپی گفتگو کرده است. ابراهیم آوخ از مبارزین شناخته شده جنبش چپ ایران و مدافعان جنبش فلسطین است که در این طرح را معامله کلاهبرداران علیه مردم فلسطین میداند و با بررسی فشرده ای از تاریخ فلسطین ، از طرحهای استعماری پرده برمیدارد که هیچمدام نتوانسته است موضوع فلسطین ، این تراژدی بزرگ قرن بیستم را حل کند. آوخ میگوید بخاطر مساله بیت المقدس و حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین ، مخالفت روشن وصریح مردم فلسطین با آن ، صلح ترامپی مرده بدنیا آمده و نمیتواند تغییری در موضوع مبارزه برای حق تعیین سرنوشت مردم بوجود آورد