ناصر اصغری

داعش‌ها حاصل چه سیاستی هستند؟

وقتی ناتو به کشوری مثل عراق حمله می کند تا دولت مرکزی آن را ساقط کند و کشور وارد یک بلبشوی سیاسی و کشت و کشتار فرقه ای - مذهبی می شود که در عرض ۱۰ سال ۵۰۰ هزار نفر غیرنظامی جان خود را از دست می دهند، دیوانه هایی که پرچم سیاه بلند کرده و روزی یک میلیون دلار از طریق عوارض گمرکی و فروش نفت به ترکیه درآمد دارند، در یک چنین فضای رعب و وحشتی سر بلند می کنند و خود نیروئی می شوند. اینها، همچنانکه گفتم، جنبشی سیاسی نیستند، بلکه تروریستهایی هستند که به دلائل مختلفی، از جمله برگشت به ۱۴۰۰ سال پیش و مخالفت و نفرت از زوایای ارتجاعی با سیاستهای دولت آمریکا، که در کشورهایی مثل عربستان، بحرین، یمن، قطر، امارات متحده و غیره و غیره دولتهایی را که صرفا با کمک سیاست خارجی آمریکا سر پا هستند و روزانه کرور کرور آدم سر می برند و زندگی را بر توده های مردم حرام کرده اند، میداندار می شوند.



تقی روزبه

آیا هشدار به احتمال وقوع جنگ جهانی سوم را باید جدی گرفت؟!

درنگی برهشدارپاپ!

اوضاع جهان باردیگر واردبرج قمر در عقرب می شود. ابرهای تیره و پراکنده بحران، درحال پیوستن به یکدیگرند. چنان که وزیرامورخارجه دولت آلمان اخیرا از خارج شدن مهارجهان سخن گفته و کیسینجر از وقوع جنگ های مذهبی در منطقه خاورمیانه که می تواند حتی از جنگ های مذهبی چندقرن پیش اروپا هم شدید ترباشد.



m-chossudovsky.jpg
ميشل شوسودووسکی

حدس بزن چه کسی پشت صحنه ی پروژه ی خلافت است

ترجمه و توضيحات: محمد علی اصفهانی

در باره ی چگونگی رشد ناگهانی و غير منتظره ی داعش، و در باره ی انتقال نقطه ی ثقل تهاجمات متمرکز اين جريان از سوريه به عراق، و در باره ی نيرو هايی که حتی در عين اختلاف نظر های گاه بنيادی با داعش، تحت هژمونی داعش در کار فتح شهر به شهر و محله به محله ی عراق هستند، و يا به مقابله با دولت و پيشمرگان کرد و گروه های شبه نظامی يی که برای باز پس گرفتن مناطق اشغال شده و دفاع از مناطق تحت محاصره می جنگند مشغولند، امروز ديگر بسيار نوشته شده است و گفته شده است.



کوروش گلنام

نتیجه انتخابات سوئد، پیروزی بزرگ بیگانه ستیزان

در انتخابات سوئد، بلوکی که از چهار حزب بورژوا: حزب میانه، حزب مرکز، حزب لیبرال مردم و حزب دموکرات مسیحی تشکیل شده و در دو دوره ۴ ساله(از سال ۲۰۰۶) بر سوئد حکومت کرده بود شکست خورده و حزب میانه که رهبری دولت ائتلافی ۴ حزب را در دست داشت نزدیک ۷ درسد از آرای خود را از دست داد. رهبر این حزب "فردریک رینفلد" پس از آشکار شدن نتیجه انتخابات و شکست این حزب در سخنانی ابراز کرد که در بهار سال آینده، از پست رهبری حزب کنار خواهد رفت. این چهار حزب در مجموع ۳۹/۳ درسد آرا را به دست اوردند.



سرگی هلیمی

جنگ سرد جديد

برگردان : شهباز نخعی

درسال ١٩٨٠، رونالد ريگان براي تبيين ديدگاه خود درباره روابط بين ايالات متحده و اتحاد شوروي اين عبارت را به کار برد: «ما مي بريم، آنها مي بازند». ١٢ سال بعد، جانشين بلافصل او در کاخ سفيد، آقاي جرج بوش، مي توانست براي طي اين راه به خود ببالد: «دنيايي که پيشتر به دو اردوگاه تسليحاتي تقسيم شده بود، اکنون پذيرفته که تنها يک ابرقدرت بي رقيب وجود دارد و آن ايالات متحده امريکا است». اين پايان رسمي جنگ سرد بود



تقی روزبه

دولت اسرائیل و قدرت مشرف بر زندگی

توسل به نژادگرائی (و یا به مذهب) شیوه ای برای شکاف در قلمروزندگی و کنترل پذیرکردن آن است و تا تبدیل کردن رابطه انسان ها به رابطه ای جنگی انکشاف می یابد: برطبق آن اگرمی خواهی زندگی کنی و زنده بمانی باید زندگی دیگران را بگیری و به توانی بکشی! برای زندگی یک طرف طرف دیگر باید بمیرد! چنان که ملاحظه می کنید در چهارچوب زیست قدرت، زندگی و جنگ چنان درهم تنیده می شوند و دو روی یک واقعیت می گردند.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

راهبرد بی عملی و انفعال!

هنگامی که در پاییز سال ۲۰۰۹، اکثریت اعضای کمیته نروژی صلح نوبل در اقدامی نسنجیده و شتاب زده جایزه آن را به باراک اوباما اعطاء کردند، بی گمان حتی تصور نمی کردند که پنج سال بعد درنتیجه عملکرد – یا درواقع بی عملی – این برنده جایزه صلح نوبل دنیا به مراتب آشفته و پرآشوب تر از پیش خواهد بود. کمیته اعطای جایزه صلح نوبل دلیل انتخاب خود را «تلاش فوق العاده برای تقویت دیپلوماسی بین المللی و ترغیب به همکاری بین مردم» توسط باراک اوباما ذکر کرده بود.



اشرف دهقانی

کارگران و جنگ و نا امنی در خاورمیانه!

در عراق داعش با دست زدن به بی رحمانه ترین و ارتجاعی ترین روش های کشتار و تبلیغ گسترده و عامدانه روی آن جنایات و فجایع (با کمک رسانه های امپریالیستی)، به طور کلی ایجاد جنگ و آشوب در مناطق هر چه گسترده تر خاورمیانه را تعقیب می کند. البته داعش خود مدعی است که گویا برای مسلمان کردن همه مردم منطقه و رواج اسلام ( گویا از نوع "ناب محمدی" به تأسی از خمینی و جمهوری اسلامی اش!) به عملکردهای وحشیانه عهد حجر دست می زند.



reza-alavi3.jpg
رضا علوی

آیا ایران و غرب در رویارویی با داعش ناتوان است؟

تنگنای کنونی خاورمیانه بزرگترین جدال ژئوپلیتیکی در منطقه پس از جنگ جهانی دوم می باشد . گویا ساختار دیگری در حال شکل گیری است . غافلگیری , نبود هماهنگی در تصمیم گیری و سر در گمی , سرا پای غرب به رهبری آمریکا را فرا گرفته است . برخورد نرم و دوگانه واشنگتن با داعش در سوریه و عراق بی سابقه است .



Robert-Albritton.jpg
سعید رهنما

مسئله‌ی گذار از سرمایه‌داری

گفت‌وگوی سعید رهنما با رابرت آلبریتون

انقلاب‌های سوسیالیستی در کشورهای بالنسبه توسعه‌نیافته‌ای رخ دادند که با مشکلات بسیار حادی مواجه بودند و، به‌رغم فداکاری‌ها و مساعی عظیم افرادی حقیقتاً خیرخواه، مبارزات‌شان نهایتاً اغلب شکست خورد، آن‌هم تا حد زیادی از‌آن‌رو که این انقلاب‌ها در جهانی به وقوع پیوست که هنوز زیر یوغ کشورهای سرمایه‌داری قرار داشت. این فرایندی است بسیار دشوار. کوبا را ببینید که شاید هنوز از اکثر سایر جاها در دنیا سوسیالیستی‌تر باشد، کشوری بس فقیر که بی‌اندازه به حمایت اتحاد جماهیر شوروی وابسته بود. کوبا هنوز هم که هنوز است این یا آن نوع از برنامه‌های ارزش‌مند را در دست اجرا دارد، آن‌هم به‌رغم همه‌ی مشکلاتی که گریبانش را گرفته‌‌اند و به‌رغم این واقعیت که اساساً کشوری توسعه‌نیافته است.