nakhaei.jpg
شهباز نخعی

نجات دهنده سوریه و کل خاورمیانه!

تبعات ناتوانی و عدم قاطعیت باراک اوباما حتی صدای اطرافیان نزدیک او را نیز درآورده است. به گزارش تارنمای "تابناک"، جان کری وزیرامورخارجه ایالات متحده، در سخنرانی درجمع دانشجویان دانشگاه ییل می گوید: «امریکا نباید از مداخله گرایی شدید به انزواگرایی شدید تغییر وضعیت دهد». دو هفته پیش، درجریان سفر یک هیئت از ائتلاف مخالفان رژیم سوریه به واشنگتن نیز آقای کری گفته بود که امریکا در فاجعه سوریه وقت زیادی را تلف کرده است.



chomsky.jpg
نوام چامسکی

سیاست خط های قرمز

ترجمه : فروغ طیاری

به طور خلاصه خط قرمزآمریکادر مرزهای روسیه قرار دارد. این جااست که فزونی طلبی روسیه در همسایگی خودش نظم جهانی را خدشه دار و بحران ایجاد می کند.
این اصل عمومیت می یابد. گاهی سایر ممالک هم اجازه دارند خط قرمز داشته باشند که در مرزهایشان محدود می شود یعنی همان جائی که خط قرمز آمریکا هم هست. عراق استثناءاست و البته ایران هم که مدام به "همه گزینه های روی میز" تهدید می شود از داشتن خط قرمز محروم است.



Sokhanrani-Navid-Kermani1s.jpg

سخنرانی نوید کرمانی در پارلمان آلمان

شک ندارم که اگر اعضای شورای پارلمانی [شورای تدوین قانون اساسی] می‌توانستند ببینند که در ۶۵ سال گذشته آزادی تا چه حد در جامعه ریشه دوانده، از ثمره تلاش‌های خود خوشحال و متحیر می‌شدند. اگر می‌دیدند که امروز در پارلمان آلمان به مناسبت سالروز اعلان قانون اساسی این کشور کسی سخنرانی می‌کند که فرزند یک خانواده مهاجر و وابسته به یک اقلیت دینی است، حتما به علامت تایید سرتکان می‌دادند. در سراسر جهان کشورهای زیادی وجود ندارد که در آنها چنین اتفاقی بیافتد. حتی در همین آلمان،در زمان‌های نه چندان دور، بگوییم در پنجاهمین سالگرد اعلان قانون اساسی، به سختی قابل تصور بود که فردی در اینجا سخنرانی کند که فقط آلمانی نیست بلکه تابعیت یک کشور دیگر را دارد. در آن کشور [ایران]،با وجود آن همه اعتراضات و قربانی برای کسب آزادی، چنین چیزی محال است.



kave-banai.jpg
کاوه بنائی

ایتالیا , زندان پناهندگان سیاسی است.

شانس با آنهائی است که با قصد ورود به دنیائی بهتر, در دریاها طعمه امواج می شوند.کسانی که , زنده به ساحل اروپا در ایتالیا می رسند, در مدت زمانی دیگر , مرگی آرام را در آغوش می گیرند, مرگی آرام که, صدای آن را هیچ کس نمی خواهد بشنود.
آری ,ایتالیا تنهاست!در همیاری و کمک ,اروپا و دیگر متحدان ,رهایش کرده اند. اما به تنهائی قادر است ,برای همۀ پناهندگان ,مرگی بیصدا را فراهم کند.ادعای این که هیچ دستی یاری به معضل پناهندگان پس ازورود به خاک ایتالیا نمی دهد, ازرفتارمتناقض دولتمردان و قوانین نانوشته حمایت از پناهندگان می باشد.



سویم داغدیلن

خصوصی کنندگان

ترجمه آزاده ارفع

اگر چه رژیم "حزب عدالت و توسعه" و صاحبان معادن مسئول این فاجعه مرگ آور هستند اما اتحادیه اروپا و دولت آلمان نیز نمی توانند از مسئولیت خود در این مورد شانه خالی کنند. آن ها نیز در این جنایت سهیم هستند. "بروکسل" و "برلین" سال هاست که از ترکیه خواهان به اجراء گذاشته شدن سیاست های تنظیم زدائی هستند.آن ها برای باز کردن باب مراحل جدید در روند ورود ترکیه به اتحادیه اروپا مرتباً دولت ترکیه را تشویق و ترغیب کرده اند که به حقوق اتحادیه ای در ترکیه دست اندازی کرده و سیاست خصوصی سازی بیرحمانه و حراج دارائی های عمومی را به شکل گسترده ای به اجراء بگذارد.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

کشتار سوما دستآورد خصوصی سازی معادن در ترکیه

آنچه بیش از همه شگفت انگیز و گاهی حیرت آور است رفتار ناشایست سران حزب اسلامگرای حزب عدالت و توسعه و افراد وابسته به آن حزب است. در حالی که افراد خشمگین از عملکرد دولت در گوشه و کنار کشور به اعتراض مسالمت آمیز دست زدند، از سوی پلیس به شدت سرکوب شده، تعدادی از آنان هم دستگیر شدند. همزمان با آن رجب طیب اردوغان که از محل حادثه دیدن می کرد، از سوی خانواده قربانیان مورد نکوهش قرار گرفته، مجبور به پنهان شدن در یک بوتیک شد و در داخل بوتیک هم از سوی جوانی که یکی از نزدیکان خود را از دست داده بود روبرو شد و جوان با صدای بلند گفت که این قاتل اینجا چه می کند.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

فاجعه معدن « سوما » و خشم کارگران ترکیه

بار دیگر کارگران ترکیه در زیر زمین جان باختند، معدن ذغال سنگ سوما در منطقه « مانیسا » یکی از بزرگترین معادن ذغال سنگ در ترکیه است. هر روز ۱۰ تن ذغال سنگ از این معدن استخراج می شود، نزدیک به ۵۵۰۰ کارگر در این معدن و معدن های پیرامونی آن کار می کنند، هنگام تغییر شیفت کاری، انفجاری در این معدن رخ می دهد و با پخش گاز کاربن منواکسید ده ها کارگر گرفتار آن شده و خفه می شوند. وزیر انرژی ترکیه می گوید، در این معدن بیش از ۷۰۰ تا ۸۰۰ کارگر مشغول به کار هستند.



Rescue-our-Girls.jpg

تلاشی اندک برای رهایی

ترجمه پروین بختیارنژاد

عده ای از زنان نیجریه ای در روز سوم ماه می (۱۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۳) تجمعی در شهر لاگوس برگزار کردند و در آن تجمع اعتراض خود را به ربودن ۲۷۶ دانش آموز دختر توسط گروه نظامی «بوکو حرام» اعلام کردند. گروه بوکو حرام، یک جمعیت اسلامگراست که خواهان حکومت اسلامی، اجرای قوانین شریعت و تعطیلی مدارس است. آنها از سال ۲۰۰۲ این گروه تروریستی را تاسیس کرده اند و با هر گونه تشکیل موسسه، شرکت، مدرسه و هر آنچه که شکل غربی داشته باشد، مخالفند و مرتبا به ادرات، موسسات دولتی، بخصوص مدارس دخترانه حمله می کنند و نیز به غارت اموال عمومی می پردازند. حمله آنها به این خوابگاه دبیرستان دخترانه نیز در پی دیگر اقدامات آنهاست.




reza-alavi3.jpg
رضا علوی

هیس ....دختران نیجریه ای در دام " بوکا حرام "

چهاردهم آپریل به نیمه روز نرسیده بود که جهانیان با تراژدی شگفتی روبرو می شوند . بیش از ٢٠٠ دخترک ١٦ تا١٨ ساله در دستان زمخت "بوکا حرام " در نیجریه اسیر می شوند . دولت شلخته و فاسد نیجریه به رهبری " گودلاک جاناتان " این امر را در مجامع بین المللی مخفی نگه می دارند . چرا ؟ اعترا ض مردمان نیجریه ، پای رسانه ها را به میان می کشاند ، و جهانیان بر این فاجعه دردناک آگاه می شوند .