anavar-mirsattari.jpg
از لوک باربه

بلژیک و بمب

بر گردان از انور میرستاری

کتاب بلژیک و بمب در باره تاریخ بمب اتم و انرژی اتمی در جهان و نقش بلژیک به عنوان اولین کشور تهیه کننده اورانیوم لازم و یکی از عرضه کنندگان فناوری در این زمینه است. بنا به نوشته‌های این نویسنده، بلژیک از هنگام تهیه بمب های آمریکا و ریختن آن‌ها بر سر مردم هیروشیما تا به امروز که مساله هسته ای ایران آخرین آن‌ها است، در برنامه‌های سلاح های هسته ای و ساخت بمب های اتمی دست داشته است و شرکت های بلژیکی سودهای کلانی را از این راه به جیب زده اند.



تراب حق‌شناس

فلسطین: از تئودوراکیس تا کیهان کلهر

قضیه فلسطین یکی از عادلانه ترین قضایای بشری ست، مثل رهایی از استثمار، برابری زنان، ممنوعیت کار کودکان و غیره. در برابر هیچ یک از این قضایا نمی توان بی طرف بود. قطب بندی امری طبیعی ست. برخی به حمایت از اشغالگران و نژادپرستان اسرائیلی می پردازند و برخی برعکس، جانب حق و عدالت را می گیرند. در بین هنرمندان نیز فراوانند کسانی که از آرمان فلسطین جانبداری کرده اند. از جمله، میکیس تئودوراکیس، آهنگ ساز نامدار یونانی آهنگی برای سرود ملی فلسطین ساخت و آن را در 1993 به یاسر عرفات تقدیم کرد.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

روز های سخت و دشوار ترکیه

بیش از یک دهه است که جمهوری لائیک ترکیه با کادر ها و رهبری حزب اسلامگرای عدالت و توسعه اداره می شود، در این مدت تغییرات مهمی در بینش، رفتار ، گفتمان و کاربرد آن در حزب و رهبری آن رخ داده است. گذر از افراطی گری اسلامی، شریعت خواهی و سازش با نیرو ها و اندیشه های سکولارگرا در جامعه ترکیه از یک سو و همسوئی با ارزش ها و دستآورد های دمکراتیک غربی از سوی دیگر راهکار های نوینی برای حزب عدالت و توسعه در ترکیه بوجود آورده ، همزمان با آن ترکیه را الگویی برای کشور های اسلامی در منطقه قرار داده است.



lothar_bisky_gedenk_2013-002s.jpg
مراسم یادبود لوتهار بیسکی رهبر پیشین حزب چپ آلمان و اروپا

غریب در عرصۀ سیاست

شرکت گروه نمایندگی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
گزارش‌گر: بیژن اقدسی

مراسم یادبود شامل چند سخن‌رانی و اجرای قطعاتی از موسیقی بود. سخن‌رانان این مراسم یادبود عبارت بودند از آقای گرگور گیزی، رئیس فراکسیون حزب چپ آلمان در بوندس‌تاگ (مجلس نمایندگان آلمان)، خانم گابی تسیمر، رهبر پیشین حزب چپ آلمان و یکی از نمایندگان کنونی این حزب در پارلمان اروپا، که در کنار سخنانی کوتاه از سوی خود، پیام آقای مارتین شولتس، رئیس پارلمان اروپا را به مراسم یادبود خواند، آقای فائوستو برتینوتی، رهبر حزب چپ اروپایی، آقای آندریاس درزن، کارگردان نام‌دار آلمانی و یکی از شاگردان پیشین لوتهار بیسکی، آقای مانفرد اشتولپه، فرماندار پیشین ایالت براندن‌بورگ و آقای هاینتس فیتسه، یکی از یاران قدیمی آقای بیسکی.



ناصر اصغری

دخالت های خارجی و متدهای متفاوت

بحران سوریه بار دیگر بحث مسئله دخالت كشورهای غربی را روی میز گذاشته است. بحث این نوشته به بهانه ـ ولی نه بخاطر ـ مورد سوریه نوشته شده است. هدف من در این نوشته بحث درباره متدهای واكنش به حمله و دخالتگری غرب در كشورهای به اصطلاح "جهان سوم" است.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

تله خود ساخته!

هفته سنگین و پرهیاهویی سپری شد. هفته ای که با تهدید تدارک آمیز امریکا برای حمله به سوریه، به دستاویز رد شدن از خط قرمز و کاربرد سلاح شیمیایی علیه مردم خود، به کنسرت گوش خراشی از انواع شاخ و شانه کشیدن، رجز خوانی و تهدید از دوسو بدل شد و حتی کار به ناسزاگویی هایی غیرمعمول در عرف دیپلوماتیک کشید. هفته گذشته، باراک اوباما، رییس جمهوری ایالات متحده، پس از شرکت درنشست سران 20 کشور صنعتی دنیا، ولادیمیرپوتین، همتای روسی خود را "کله خر و احمق" نامید.



تقی روزبه

آیا ارابه جنگ از حرکت بازمی ایستد؟!

تردید و عقب نشینی درجبهه جنگ طلبان!

تا اینجا یک به صفر به سود ابرقدرت افکارعمومی و جنبش صلح! ابتدا چرخ دولت انگلستان که از دیرباز متحد دیرین و یار وفادار دولت آمریکا و از جمله سیاست های جنگ طلبانه نئوکان ها بوده است، در زیر فشارسنگین افکارعمومی پنجرشده و از کارافتاد. سپس نوبت به پنجرشدن چرخ دوم ارابه یعنی دولت فرانسه، کاسه داغ تراز آشی که به اختیارات رئیس جمهور فرانسه در مبادرت به جنگ بدون نیاز به اجازه پارلمان می بالید و برآن بود که گوی سبفت را از انگلیس بعنوان برادرکوچکتر و گوش به فرمان آمریکا برباید، فرارسید که زیرفشارسنگین افکارعمومی فرانسه که نزدیک به 70% آن مخالف جنگ بودند از کاربیفتد.



right-wing-norwey-s.jpg
تونی پاترسن

موج راست‌گرایی، برآمد ناکارآمدی سوسیال‌دموکرات‌ها

برگردان: عباس شکری

حزب مخالف مهاجرین، (حزب ترقی‌خواه) که روزی "بریویک" قاتل عضو آن بوده است برای اولین بار به عنوان بخشی از یک ائتلاف با سه حزب میانه و راست دیگر، دولت آینده‌ی نروژ را تشکیل خواهند داد. این ائتلاف به رهبری خانم «ارنا سولبرگ» دبیرکل حزب محافظه کار نروژ که با نام «هویره» شناخته شده است، تشکیل گردیده.



akhvanolmoslemin-s.jpg
لوموند، ۲۰ اوت ۲۰۱۳

اخوان ‏المسلمين کيانند؟

برگردان: سيامند زندی


اخوان ‏المسلمين بالاخره منحل شد؟ ايده ‏ی پيشنهادی حازم ‏الببلاوی نخست‏ وزير دولتِ موقت، در ۱۸ اوت چندان هم تازه نيست. پيش از اين در نيمه‏ ی دوم قرنِ بيستم، اخوان‏ المسلمين ممنوع شده، انحلال هم يافته بود؛ تا اين‏ که ده ‏ها سال بعد، کانديدايی هم برای انتخابات معرفی کند.



soheil-rouhani.jpg
سهيل روحانی

پیمان عدم تجاوز میان آلمان نازی و شوروی

در ۲۳ اوت ۱۹۳۹ (۳۱ مرداد ۱۳۱۸)، دو سال پیش از حمله شوروی و انگلیس به ایران، پیمانی میان شوروی و آلمان نازی به امضا رسید که تأثیری ویرانگر بر بسیاری از کشورها و از جمله ایران گذاشت. آلمان نازی خواهان تصرف لهستان بود و از آن بیم داشت که حمله به لهستان به جنگ با متحدان لهستان یعنی فرانسه و انگلستان بیانجامد. اگر شوروی به فرانسه و انگلستان می پیوست و علیه آلمان وارد جنگ می شد آلمان مجبور بود که، همچون جنگ جهانی اول، در دو جبهه ی شرق و غرب با دشمنانی نیرومند بجنگد. آلمان قادر به چنین کاری نبود. از این رو آلمان، در اوت ۱۹۳۹، یک پیمان اقتصادی و یک پیمان عدم تجاوز با شوروی منعقد کرد تا شوروی را از اتحاد با فرانسه و انگلستان باز دارد.