دکتر فوچی:
«شما جدول زمانی را درست نمی‌کنید، ویروس جدول زمانی را می‌سازد.»

این مطلب مصاحبه‌ای است مهم از دکتر فوچی که یک دانشمند ارشد بیماری‌های عفونی کشور ایالات‌متحده آمریکا است که در تیم "کاخ سفید" برای مبارزه با بیماری‌های واگیر عفونی ازجمله ویروس کرونا در کابینه ترامپ هست و مانند هر دانشمند در هر حوزه علمی نکات علمی در مبارزه با ویروس کرونا گفته است که مورد تائید اکثریت دانشمندان علم ویروس‌شناسی است و قابل‌اعتماد مردم آمریکا و نکات علمی را مطرح می‌کند که در مخالفت با نظرات ضد علمی ترامپ است.



new/Yual-Noah-Harari02.jpg
یووال نوح هراری

جهان پس از کرونا ویروس!

بشریت باید انتخاب خود را مشخص کند. آیا با چند‌دستگی و بدون اتحاد به این مسیر ادامه خواهیم داد یا راه همبستگی جهانی را طی خواهیم کرد؟ اگر چنددستگی را برگزینیم، نه تنها بحران طولانی‌تر خواهد شد، بلکه حتی در آینده شاهد فجایع بزرگ‌تری نیز خواهیم بود. اما اگر همبستگی جهانی را انتخاب کنیم، نه تنها در مقابل کرونا ویروس پیروز خواهیم شد، بلکه پیروزی نهایی در برابر همه‌ی بیماری‌های همه‌گیر آینده و بحران‌هایی که در قرن آینده ممکن است به بشر حمله کنند، از آنِ‌ ما خواهد بود!



new/salmand-koshi1.jpg

«سالمند کُشی»: ویروس کرونا و تبعیض سنی

نیال فرگوسن / برگردان: ف. خانلری

پس ازآن که این پاندمی روند خود را طی کرد -وقتی ما نوع بشر "مصونیت" پیدا کردیم و واکسن ها و روش های درمانی توسعه یافتند-، مراسم ترحیم سالمندان زیادی در ایتالیا و به احتمال زیاد آمریکا و انگلیس -که بطور قابل توجهی بیشتراز تایوان یا کره جنوبی خواهد بود- برگزار خواهد شد.( این امر به این دلیل است که کشورهای آسیای شرقی از تجربه ویرانگر سارس در سال ۲۰۰۳ درس های خوبی گرفتند. درحالی که بیشتر کشورهای غربی درسال ۲۰۰۹در به نتایج درستی نرسیدند.) H1N1دررابطه با ویروس



new/Yual-Noah-Harari1.jpg
لوتار گوریس

یووال و نیاندرتا‌ها

برگردان : گلناز غبرایی

بیش از ۵۰۰۰ نفر پیر و جوان، بیشترشان خوش قیافه و معتقد به جامعه ی باز با کت و شلوارهای تروتمیز و لباس‌های شیک و رسمی خرج زیادی کرده‌اند تا بیایند و نووال نوح هراری را ببینند.
یک صندلی در ردیف اول ۱۷۵ یورو. ّ«وی آی پی» با شامپانی و لقمه های گیاهی ،فرش قرمز و دورهمی می‌شود ۳۷۵ یورو. هر چند دورهمی و ۳۷۵ یورو به این معنا نیست که آدم حتماً با هراری پشت صحنه برخورد کرده ،چند کلمه با او ردو بدل کند و یا شاید فرصت امضای کتابش دست دهد. هراری به معاشرت با آدم‌های ناشناس علاقه‌ای ندارد.



new/Paolo-Giordano1.jpg
پائولو جوردانو

«نمی‌خواهم از کنار آن چه که اپیدمی برملا می‌کند، ساده بگذرم»

برگردان فارسی: بهروز عارفی - تقی تام

در این روز نادر ۲۹ فوریه، یکی از شنبه های سال کبیسه، در حالی می نویسم که تعداد واگیری های تایید شده درجهان، از ۸۵ هزارنفر گذشته – نزدیک به ۸۰ هزار فقط در چین- و نزدیک به سه هزار نفر جان خود را از دست داده اند. نزدیک به یک ماه است که این حسابرسی عجیب، ته ذهنی مرا در این روزهای اشغال می کند. در این لحظه نیز، به نقشه شیوع ویروس در جهان که بیمارستان جان هاپکینز تهیه کرده، نگاه می کنم. دایره های قرمز بر زمینه ای خاکستری، ناحیه های شیوع ویروس را نشان می دهند: رنگ اخطار را می شد با فراست بیشتری انتخاب کرد. اما، همه می دانند، ویروس ها قرمز اند، اضطراری و اورژانس ها نیز قرمز اند.



new/corona1.jpg
پیش‌بینی تحلیلگران برتر جهانی از آینده جهان پس از ویروس کرونا

جهان پساکرونا چگونه خواهد بود

شیوع جهانی ویروس کرونا نیز مانند سقوط دیوار برلین یا ورشکستگی بانک لمن‌برادرز، رویدادی در حال گسترش بوده و تبعات و پیامدهای گسترده آن، فراتر از اثرات امروزش است. در این نکته تردیدی نیست که درست همان‌طور که این بیماری، زندگی بسیاری از خانواده‌ها را متلاشی و بازار‌های منطقه‌ای و جهانی را مختل کرده و صلاحیت دولت‌ها را با چالشی جدی مواجه کرده است، به روش‌هایی که به مرور در آینده آشکار می‌شود، باعث ایجاد تغییرات دائمی و درخور توجه در قدرت سیاسی و اقتصادی در جهان خواهد شد. نشریه فارن‌پالیسی برای درک بهتر بحرانی که با آن دست‌و‌پنجه نرم می‌کنیم و ارائه چشم‌اندازی واضح از تغییرات پیش‌رو در جهانی که در آن زندگی می‌کنیم، از متفکران و تحلیلگر در نقاط مختلف جهان خواسته است پیش‌بینی‌های خود را از نظم جهانی پس از پایان همه‌گیری ویروس کرونا ارائه دهند.



رحمت بنی اسدی

یک پرسش: آیا کرونا پایان نئولیبرالیسم است؟
آیا نظم نوینی در راه است؟

ویروس کرونا چندی است مانند تخته سنگی روی شانه های مردم سنگینی می کند. همه در رنج اند و همه نگران .این ویروس از راه نرسیده همه را گروگان گرفته و آزادی را از آن ها سلب کرده است. هر کس به حق از خود می پرسد: عاقبت من و ما چه خواهد شد؟ آیا قرار است همه با هم بمیریم و هیچ کس حتی همسر و فرزندان مان جرات نکنند در مراسم تدفین ما شرکت کنند یا نه؟ این پرسشی است همه گیر. پرسش از آن رو اهمیت پیدا می کند که نه تنها هیچ دور نمایی از فروکش کردن یا از میان رفتن آن پیدا نیست، بلکه هر روز گوشه تازه یی از یک سرزمین نو را پیدا و بساط مرگ و بیماری اش را در آن جا پهن می کند. ایا این یک ویروس طبیعی است که در کنش و واکنش های طبیعت از جمله افزایش دمای طبیعت به وجود آمده است یا در ازمایشگاه یی برای هدف هایی معین ساخته شده است؟ به این پرسش تاکنون جواب قطعی داده نشده است.



new/afghanestan-01.jpg
آلن گرش

افغانستان، شکست جنگ عليه «توتاليتاريسم اسلامي»

ترجمه از فرانسه بهروز عارفی

توافق بين واشينگتن و طالبان، فراتر از مسئله افغانستان، مترادف با شکست «جنگ عليه تروريسم» است. «جنگي» که در ١١ سپتامبر ٢٠١١ آغاز شد و فرانسه نيز فعالانه در آن شرکت کرد.
درباره اين توافق، گاهي با شگفتي و حيرت، شتاب زده خبر رساني کردند ، و سپس از صفحه هاي رسانه ها حذف شد. باوجود اين، پيماني که دولت آمريکا و طالبان روز ٢٩ فوريه ٢٠٢٠ امضا کردند، نخستين قراردادي ست که در دوران معاصر بر سر آن بين يک دولت و يک جنبش چريکي و يا يک «سازمان تروريستي» مذاکره مستقيم انجام شده و قاعدتا مي بايست به طولاني ترين جنگ ايالات متحده پايان دهد.



majid-sedghi.jpg
مجید صدقی

دوگل، صدایی دیگر

فیلم (دوگل) که اخیرا بر پرده سینماهای فرانسه بود، زندگی این مرد را که به عنوان اسطوره شهامت و مقاومت شناخته شده به تصویر درآورده است. گابریل لو بومن در زمینه فعالیت خود به عنوان فیلمساز چه در ساخت فیلم مستند و چه در فیلم داستانی همواره با ژنرال دوگل روبروبوده است. وی کارگردانی یک سریال مستند درباره فرانسه آزاد را برعهده گرفت و نیز مستندهایی با موضوع‌های گوناگون از جمله جنگ الجزایر و یا جمهوری پنجم فرانسه که به نوعی به نقش دوگل درهمه این رویدادها مربوط می شد. گابریل لوبومن برای ساخت این فیلم از والری رانسون – آنگیال برای نوشتن فیلمنامه دعوت به همکاری کرد و این دو بسرعت به توافق رسیدند .



new/palestina-israel-01.jpg
آلن گرش

«فلسطيني ها، هيچ فرصتي را براي از دست دادن فرصت ها، از دست نمي دهند»

ترجمه از بهروز عارفی

اين نقل قول، مطلبي قديمي است، اما آن را تحريف کرده اند تا با استفاده تبليغاتي، فلسطيني ها را در شکست صلح در دهه هاي گذشته مقصر قلمداد کنند. درست پس از جنگ اکتبر ١٩٧٣، براي نخستين بار کنفرانسي در ژنو برگزار شد که اسرائيل، اردن و مصر در آن شرکت داشتند. قاهره پيشنهاد داده بود که از سازمان آزادي بخش فلسطين نيز که سازمان ملل به عنوان ناظر پذيرفته بود، دعوت شود، ولي اسرائيل آن را وتو کرد.



Deniz
دنیز ایشچی

سونامی سقوط بازار سهام و پس لرزه های آن

گسستگی کشورهای جهان سوم از کشورهای امپریالیستی میتواند در دوران بعد از شیوع ویروس کرونا شدت و گستره بیشتری بگیرد. کشورهای بیشتری و توده های عظیم بیشتری به دنبال راهکارهای ارزشی غیر از سرمایه داری خواهند گشت، تا اینکه خود را از این بحران عظیم مصون نگه داشته و برنامه های مردمی تری برای زندگی اینده خویش تنظیم نمایند. دوران، زمان شکوفائی مجدد نظام های ارزشی سوسیالیستی میباشد که میتواند با اتکا به خودگردانی و خود مدیریتی مردمی کنترل سرمایه، ثروت، مدیریت تولید را به دست زحمتکشان و نمایندگان آنها تحویل داده و بر پایه های تخصص های مدیریت و نظام کنترل مدرن، همه این منابع ارزشی را در خدمت رفاه، تعالی و سعادت مردمی بکار گیرند.



new/Slavoj_Žižek1.jpg
اسلاوو ژيژك

چگونه ويروس كرونا ما را تغييرمي دهد

برگردان از آلمانی: ف. خانلری

عجیب اين است که دراين اپيدمي چیزی هست كه در آخرین دور اعتراضات اجتماعی در فرانسه یا هنگ كنگ نيز مشاهده مي شود: اینگونه نیست که آنها شروع شده وبعد ناپدید شوند٬ بلکه برعکس می‌مانند وادامه می‌یابند و ترس وناامنی مداوم را به زندگی ما وارد می‌کنند.
آنچه باید بپذیریم وبا آن كنار بياييم، وجود نوعی زندگي در یک لایه عمیق‌تر است. زندگي زامبي وار و كسالت بار تكراري ویروس هایی که همیشه بوده اند و همواره مانند سايه اي تاریک ما را همراهی خواهند كرد. آنها تهدیدی برای بقاء مامحسوب می‌شوند ووقتی مي آيند كه أصلا انتظارشان را نداريم.



Deniz
دنیز ایشچی

روش سوسیالیستی و بحران امپریالیستی در مقابله با ویروس کرونا

نظام ارزشی انسان محور مبتنی برمالکیت مردمی و مدیریت خودگردان مردمی، در شکل های تعاونی، دولتی ، شخصی و اشکال دیگر آن، در شرایطی که نمایندگان برگزیده مردمی، دولت و نهادهای دولتی را به نفع مردم مدیریت می نمایند، قادر میباشند تا سریعتر، قاطعانه تر، منسجم تر و با تدارک بیشتر با بحران های طبیعی و اجتماعی و به نفع عموم مردم رو در رو گردند. ما امروزه شاهد آن میباشیم که مدل ارزشی سوسیالیستی به درجات متفاوت در کشورهای مختلف تحت فشارهای توده ای از پایین بکار گرفته میشوند.



abolfazl_mohagheghi_0.jpg
ابوالفضل محققی

دو رئیس جمهور در دو قصر، در یک شهر!

در فاصله ای نه چندان دور از کابل دهکده ای است به نام "ده‌سبز" با تپه‌هائی چند، که بر بالای بلندترین تپه مشرف بر ده گور مردی است بنام محمد یوسف. مردی از آن دست که نامشان را نمی شنوی و تصویرشان را نمی بینی. مردی از جنس کار و زحمت روستا، مردی شریف .



ف. آزاد

آزادی برای جولین اسانژ

(دموکراسی های شرم آور غربی)

"دموکراسی" یک بام و دوهوای سلطنتی (!) انگلیس، مادر پارلمانتاریسم جهان غرب و اشرف مخلوقات دموکرات، که بر روی اسکلت بردگان و مستعمرات هنوز باقی این کشور مسخره استقرار یافته است، آبروی دموکراسی و پارلمانتاریسم را که در سایۀ فراموشی تاریخ تنها برای عوام قابل توهم بود، برد. مطابق تحقیقات سازمان ملل متحد دولت انگلیس قواعد کاغذی دموکراسی را در مورد محاکمه جولین اسانژ زیر پا گذاشت و مانع آمدن سروقت قاضی سوئدی به انگلستان جهت بازجوئی از اسانژ شد!



new/Keshtmand-70.jpg
اسدالله کشتمند

توافقنامه امریکا وطالبان هاتف صلح است ویاعامل بغرنجی اوضاع؟

این توافقنامه نه تنها آورنده صلح نخواهدبودبلکه معادله صلح درکشورراپیچیده ترمیسازد. باید بپذیریم هرآنچه امریکا دراین موردانجام میدهدبرای منفعت خودش است واتفاقاً منفعت خودش درتداوم درگیری های حساب شده ومحدود( طوریکه دراین دودهه بوده است)میباشد. بااین توافقنامه دوردیگری ازخونریزی هادرافغانستان باپیچیدگی بیشترواردمیدان خواهدشد. دراین عرصه رهبری رسمی طالبان خدمات بزرگی به طور غیرمستقیم برای امریکا انجام داده اندواین توافقنامه درامتداداین خدمت به ارباب ماورابحاراست که واردصحنه سیاست میشود.



new/meydane-taghsim01.jpg

درجستجوی یک راز!*

برگردان : بهروز مطلب زاده

در تاریخ ۹ آوگوست ۱۹۲۸ ازمجسمه یاد بود جمهوریت درمیدان تقسیم شهراستانبول، پرده برداری شد. به سخن دیگر، اکنون ازعمرنماد ویا بنای یاد بود جمهوریت ترکیه، یا آن‌چه که امروزه ما آن را به عنوان مجسمه میدان تقسیم استانبول می شناسیم ۹۲ سال می گذرد.
آیا شما از« راز » نهانِ این پیکره معروف وتاریخی چیزی می دانید؟. البته، «شاید» بعضی ازشما، چیزهائی دراین باره شنیده باشید. می گویم شاید، زیرا تاهمین دیروز، کسی ازاین « راز » سربه مهراطلاعی نداشت. خوب، طبیعی است، ازکجا باید می دانستند؟.
من هم نمی دانستم، وبرای اینکه مطمئن شوم، به تحقیق و جستجو پرداختم. با خودم گفتم، «ببینم آیا کسی چیزی درباره این « راز» نوشته است؟».