tahere-barei1.jpg
طاهره بارئی

چالش برای همه انسانیت یعنی چه؟

مصاحبه با سفیر چین در ایران

جناب سفیر که اول میخواهد خطابه ای ایراد کند تا اجازه دهد از او سوال شود، فقط اندکی کمتر از نصف این به اصطلاح مصاحبه را طوری به تعریف و تحسین از دولت چین در همه زمینه ها پر کرده که اساسا این سوال پیش میآید که در این صورت، و اگر چین همه چیز دارد و از همه ،حتی مقررات بین المللی بهداشت جهانی پیشتر می اندیشد و عمل میکند، چه نیازی به همه دنیا دارد و چرا این بیماری را مصمم است به جیب چالشی برای همه دنیا بگذارد؟



Taghi
تقی روزبه

دولت های خودکامه و هوشمند نوین!

به مناسبت خطرتحویل آسانژ به دولت آمریکا‍*

یکی از پایه های هرم قدرت، پنهان کردن تصمیمات اصحاب قدرت است که بنام جامعه و مصلحت آن اما بدون اطلاع آن ها صورت می گیرد؛ بطوری که روح جامعه از آن ها که منشاء بسیاری از جنگ ها و ارتکاب جنایت توسط دولت ها و انداختن انسان ها به جان انسان هاست بی خبراست. یکی از مطالبات نیروهای چپ و رادیکال ازهمان زمان انقلاب اکتبر و جلوتر از آن افشاء تصمیمات و اسنادطبقه بندی شده بورژوازی و طبقات حاکمه اعم از تجاری و نظامی و امنیتی و.... بوده است.



سيلون سيپل

برگ هائي از يک کتاب
در جستجوي «ژنِ يهودي»

ترجمه بهروز عارفي

کتاب «دولت اسرائيل عليه يهوديان» نوشته سيلوَن سيپل، در ٦ فوريه منتشر شد. اين کتاب، تحول جامعه اسرائيل را در بيست سال گذشته بررسي مي کند. در زير بخش جالبي از «فصل ٤» کتاب با عنوان «در جستجوي ژن يهودي» را مي آوريم. هنگام تاليف کتاب، هنوز ديوان عالي اسرائيل حق خاخامي اعظم را براي استفاده از ژنتيک جهت اثبات يهوديت يک فرد، تائيد نکرده بود. اين امر در ٢٤ ژانويه گذشته عملي شد. حزب «اسرائيل، خانه ما» (راست افراطي لائيک) و نهادهاي لائيک با آن مخالف بودند.



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

پیآمد های بحران ادلب در منطقه

سال ها است که منطقه خاورمیانه دستخوش تغییر و تحول است، با پایان دوران استعمار و فروپاشی امپراتوری ها، در برخی از مناطق خاورمیانه که سرشار از معادن انرژی ( بیشتر فسیلی ) بود خاندان ها با همکاری نیرو های امپریالیستی بر قدرت سیاسی و اداری تکیه کرده، نظام موروثی خود را برپا کردند، همسو با آن جغرافیای سیاسی و مرز ها هم بگونه ای شکل گرفت ( نقشه سایکس/ پیکو ) که هر موقع اراده کردند و شرایط را به سود خود تشخیص دادند، در دو سوی مرز آشوب برپا کنند و جنگ برپا سازند، همزمان رژیم های شکل گرفته در منطقه برای پایداری خود با ارتجاع ریشه دار درهم آمیختند نا موقعیت و موضع خود را تقویت کنند.



majid-siadat.jpg
مجيد سيادت

زمین لرزه در خاورمیانه؟

آرایش قوا در خاورمیانه به هم خورده است و با توجه به چالشهای جهانیش، امریکا میداند که نمی تواند به اندازه گذشته ها به این منطقه توجه کند.
تغییر آرایش قوا را امریکا می داند و احساس می کند. به نظر می آید نباید اتخاذ تاکتیکهای متفاوت را به اخلاق شخصی ترامپ وابسته و خلاصه کنیم بلکه بخشی از آن را باید درهمان مناقشه برسر نظم جدید خاورمیانه بدانیم.
اکنون با دنیای پرآشوبی روبرو هستیم. تلاش برای استقرار نظم نوین خاورمیانه به مرحله جدی ای می رسد. باید سئوال کرد " آیا زمین لرزه ای در خاورمیانه در راه است؟



tahere-barei1.jpg
طاهره بارئی

جنگ، جنگ داستانهاست نه جنگ میان مردمان

آیا دولت امریکا گرایشات مذهبی دارد؟

مطالعۀ رژه ی "ایسم" های سیاسی ما را به این نتیجه میرساند که "پاکسازی" و "تصفیه" از تِم های اصلی انقلابات و تحولات بنیانی این قرن بوده است. تصفیۀ یک طبقه، یک نژاد، پاکسازی یک دین، فرهنگ، حتی زبان. این تصفیه ها چه به عنوان بخشی از رسیدن به عنصر پاک، می خواهد طبقه باشد یا نژاد، چه با توجیه از میان برداشتن ضد منجی (که انسانیت پاک شده ی تبلور یافته در وجود یک تن است،) یا ضد یک قوم و نژاد و طبقه ، از بزرگترین عوامل کشتار های جمعی و آسیب زننده به بشریت و کره زمین بوده اند. چه در حال، چه در آینده ای که آنهمه امکانات را از آن سلب میکرده اند.



majid-sedghi.jpg
مجید صدقی

پیش بینی های اسکار

نامزدهای اسکارامسال رقابت فشرده ای دارند و دراین میان گمانه زنی ها دراینکه چه کسانی و چه فیلمهایی جایزه اسکار رادریافت میکنند ازمدتی پیش آغارشده. امسال , بیشترمنتقدان و دست اندرکاران سینما درآمریکا و سایرکشورهای جهان به فیلمهایی چون 1970 ( ساخته سام مندس) , جوکر( تادفیلیپس ) , ایرلندی ( مارتین اسکورسیزی ) , روزی روزگاری ... درهالیوود ( کوئنتین تارانتینو ) و یا فیلم پارازیت ( یونگ جون-هو )از کره جنوبی– هرکدام دررشته های مختلف – اشاره کرده و گاهی خیلی محکم – مانند نشریه معتبرسینمایی هالیوود ریپورتر – برگزیدگانشان را مستحق دریافت اسکار معرفی کرده اند.



new/palestina-abuDis1.jpg
سیلون سیپل

ایالات متحده آمریکا و اسرائیل، فلسطین و فلسطینی ها را لگد مال می کنند...

ترجمه بهروز عارفی

با صحنه نمادینی روبرو هستیم: ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در کنار بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و در غیاب فلسطینی ها ، یعنی ذی نفعان اصلی مسئله، «طرحِ قرن» خود را اعلام کرد. واقعیت این است که این طرح ابتدائی ترین حقوق فلسطین ها را به ریشخند می گیرد، حقوقی که در سطح بین المللی به رسمیت شناخته شده اند.



دنیز ایشچی

نئوکان ها – نئو کانسرواتیسم

دوستی برای یکی از نوشته هایم تقاضا کرد تا یک پاراگراف کوچک در تعریف نئوکان ها اضافه کنم، که من استنباط و برداشت شخصی خودم را در این زمینه و در یک پاراگراف نوشتم. همین موضوع انگیزه ای شد تا یک قدم پیشتر گذاشته و در این زمینه مطالعه اندکی بکنم. در ادامه همین مطالعات اندک، جالب دانستم مطالب مطروحه در مصاحبه زیر را که لینکش را هم در پایین آورده ام، با اندکی اضافه کم هایی از برداشتهای دیگر خودم بصورت خلاصه و در یک نوشتار کوتاه بیاورم. باشد تا این مقاله روشنائی اندکی بر درک بیشتر این پدیده در اذهان ما بیانجامد