bijan-baran.jpg
بیژن باران

استعمار در خاور میانه

وجود استعمار بخشی از فرهنگ مدرن است که شهرسازی، بهداشت، آموزش، پرورش، وسایل زندگی، ورزش، تفریح، هنر، فروشگاه، بنادر، گردشگری، باستانشناسی را در خاورمیانه به روز کرد. در عین حال چرخش ارزش اضافی، انباشت سرمایه بومی، ایجاد نهادهای مدنی اتفاق نیافتاده؛ طبقات متوسط رشدی نباتی یافتند.



ناصر اصغری

به بهانه بمب هیدروژن کره شمالی

کره شمالی روز ۶ ژانویه اعلام کرد که یک بمب هیدروژن را با موفقیت امتحان کرده است. در میان یک دنیا اخبار بعضا بسیار مهم، این خبر برای یکی دو روز از مهمترین خبرهای رسانه‌های رسمی و مهم دنیا بود. هر کسی که عنوان "مشاور امنیت" یک جایی را با خود حمل می کرد جلوی دوربین آمد که این مسئله را تحلیل کند. اعضاء دائم شورای امنیت سازمان ملل، که هر کدام صدها بمب قوی ‌تر از بمب ادعای کره شمالی دارند، در یک توافق نادر این کار کره شمالی را تقبیح و محکوم کردند.



تونی موریسون در گفت وگو با کاترین السورت

هیچ‌کس نژادپرست متولد نمی‌شود

ترجمه: عباس شکری

تصور این که تونی موریسون یکی از اسطوره‌های ادبیات دوران معاصر در سن 84 سالگی خود را برای دوران بازنشستگی از نوشتن آماده می‌کند، دشوار نیست، اما زندگی این زن اسطوره‌ای تصور آسان ما را به چالش می‌کشاند؛ چرا که برند‌ه جایزه‌ی نوبل ادبیات و نویسنده‌ی رمان‌های دلداده، آواز سلیمان و آبی‌ترین چشم، هنوز “بیشتر اوقات عصبانی است” و هم‌چنان پیش از سحرگاهان بیدار می‌شود تا از خورشید تازه برآمده انرژی شاعرانه کسب کند برای آفرینش رمان‌‌های تغزلی که سندی هستند برای درد و اندوه بی‌پایان بشریت.



کار اجباری زیرپوشش بازآوردن زندانیان به جامعه

سندیکایی برای زندانیان آلمان

Gilles Bouvaist - برگردان: شهباز نخعي

بی گمان، بیگاری و کار اجباری به گذشته تعلق دارد. درعین حال، کاردر عرصه زندان ازبین نرفته و از آن به عنوان ابزاری برای بازگرداندن زندانی به زندگی اجتماعی استفاده می شود. اما، آیا کارگر زندانی مانند کارگران دیگر است؟ حقوقش چیست و چه کسی از آنها دفاع می کند؟ در آلمان، پس از تاسیس یک سندیکای زندانیان، این پرسش ها ازدیوارهای زندان ها فراتر رفته است.



حسن نادری

خطرات پیش رو برای اقتصاد جهانی ۲۰۱۶

سال ۲۰۱۶ در سایه خطرات ژئوپلتیکی، مانند درگیری ها در سوریه، عراق، یمن، لیبی ، اوکراین و نیز بالا گرفتن تنش تاریخی بین ایران و عربستان و بیش از خطرات اقتصادی و مالی آغاز شد. با این حال، ویژگی های اصلی اقتصاد جهان در سال ۲۰۱۶ و بر پایه ارزیابیهای اقتصاددانان دربرگیرنده خطرات عمده ای هستند که باید بطور جدی پیگیری شوند.



Print Friendly

گزارش خانه آزادی از بحران روابط ایران و عربستان سعودی

ایران: بد ـ عربستان سعودی: بدترین

برگردان: عباس شکری

ایران و عربستان سعودی در حال انتقال دشواری‌های درون و برون مرزی خود به درگیری‌های دینی‌اند. رویکرد نخست خطرناک است در حالی که گزینه‌ی دوم فاجعه‌ی بین‌المللی است. عملکرد دو هفته اخیر عربستان سعودی نشان داده که ریاض، متحد و هم‌پیمان آمریکا در دامن زدن به اختلاف‌های دینی بی پرواتر از ایران و آمریکا است؛ اعدام یکی از روحانیون سرشناس شیعه و بی‌درنگ قطع رابطه با ایران شاهد این مدعا است.



ژان پير سريني - آلن گریش

فرانسه چگونه به صورت هدف «مشروع» گروه های جهادی درآمد؟

برگردان: شهباز نخعي

عقیده رایج در پاریس این است که هیچ ارتباطی بین سیاست فرانسه درخاور نزدیک و شمال آفریقا (ساحل) و سوء قصدهایی که کشور قربانی آن بوده وجود ندارد. این جنگی که فرانسه در «آنجا» به آن می پردازد نیست که موجب تحریک پاسخ هایی مرگبار در خاک فرانسه می شود، بلکه دلیل این امر نفرت از «ارزش های ما»، «ایده هایمان» و شیوه زندگی فرانسوی است. با این حال، سراسر تاریخ اخیر عکس این را می آموزد.




majid-sedghi.jpg
مجید صدقی

در آرزوی دموکراسی

فیلم فرانسوی ( ما سه تا یا هیچی ) به کارگردانی خیرون , فیلمساز ایرانی مقیم فرانسه , بیش از آنکه فیلمی با اشاره به شرایط اجتماعی– سیاسی ایران درسالهای پیش و پس از انقلاب اسلامی باشد حکایتی است خانوادگی که با زبانی طنز و نیشدار به نقد دو دوره از تاریخ معاصرایران می پردازد. خیرون ( یا با نام واقعی اش منوچهرطبیب ) درنخستین تجربه ی سینمایی اش درمقام کارگردان , زندگی پدرش حبیب طبیب که در رژیم شاه از مخالفان سیاست های شاه به دلیل فقدان اصول دموکراسی درکشور بود را روایت می کند .



حسن نادری

بحران(ها)ی اتحادیه اروپا و نگرانی ها از رویش راست افراطی.

اتحادیه اروپا سال ۲۰۱۶ را چگونه از سر خواهد گذراند؟

بنظر میرسد که اتحادیه اروپا در وضعییت کنونی اش با بحرانها یی مواجه است. بدون شک این قطببندی اقتصادی و سیاسی حاصل تلاش مردان و زنانی است که بعد از جنگ جهانی دوم برای اجتناب از تکرار شوم جنگ،شجاعانه نطفه های اتحاد را از بازار مشترک دو رقیب تاریخی قاره اروپا یعنی فرانسه و آلمان شروع و سپس کشورهای هلند،بلژیک،لوکزامبورگ و ایتالیا به آن پیوستند. گرچه انگیزه و منطق درونی اقتصاد مقدم بر همگرائی این کشورها شد اما این منطق نمیتوانست در همین نقط توقف کند و نیاز به گسترش آن مستلزم اراده سیاسی بود که بعد از فروپاشی دیوار برلین ،فراگیری و گستردگی و برداشتن مرزها و تردد شهروندان و سرمایه را شتاب بخشید.



SEYMOUR-HERSH0.jpg
یمور مایرون هرش

سگ زرد برادر شغال است*

برگردان: عباس شکری


اصرار مکرر اوباما بر رفتن بشار اسد و این که اگر خودش نرود نیروهای میانه‌رو شورشی توانایی شکست او را دارند، موجب اختلاف‌نظر پنهان و آشکار افسران ارتش و کارشناسان وزارت دفاع آمریکا شده است. بنیان این مخالفت‌ها هم چگونگی همکاری با هم‌پیمان سوریه، ولادیمیر پوتین است. کارشناسان بر این باورند که گویا اوباما، سر زیر برف کرده و این همکاری را نمی‌خواهد ببیند. اینان معتقدند سیاست اوباما همان مشی کهنه شده‌ی دوران جنگ سرد است که اکنون با توجه به تحولات جهانی کاربرد چندانی ندارد. اوباما چین و روسیه را رقیب اصلی خود در جنگ سوریه می‌بیند و به ‌شدت از گسترش تروریسم در سوریه نگران است.