مرضیه دانش

ریشه های تاریخی پوشش اجباری زنان

زنان در سایۀ چهل سال حاکمیت جمهوری اسلامی!

زنان کشور ما در طی یکی- دو قرون گذشته ثابت ساخته اند که هرگز در مقابل این همه اجحاف و بی عدالتی حکومتگران دینی- مردسالار، تن به تمکین به اربابان قدرت که خود از سلامت اخلاقی بی بهره اند نخواهند داد. آنها مصم اند تا مبارزات مستقلشان را با پیوند زدن با دیگر جنبش های اجتماعی گسترش داده و تنها راه رسیدن به برابر حقوقی بین خود و مردان را ساقط کردن این حکومت استبدادی قرون وسطائی می بینند. به راه افتادن جنبش دختران انقلاب، آغاز راهی است که به سقوط رژیم حاکم گره خواهد خورد. جنبش زنان"پاشنۀ آشیل" رژیم بغایت عقب مانده و استبدادی جمهوری اسلامی است.



rika-zehtabchi.jpg
دکتر منوچهر سعادت نوری

زنان نامدار ایران: رایکا زهتابچی، کارگردان
و فیلمساز ۲۵ ساله ی ایرانی‌ تبار

ماجرای زندگی او: رایکا زهتابچی (زاده ی ۱۹۹۴ میلادی/ ۱۳۷۲ خورشیدی در لس‌آنجلس، آمریکا) کارگردان و مستند ساز ایرانی - آمریکایی است. "زهتابچی" به همراه "ملیسا برتون"، در نود و یکمین دوره جوایز اسکار، توانست جایزه ی "بهترین مستند کوتاه" را برای فیلم «پریود. ختم کلام.» به دست آورد.



17esfand57s.jpg
پیمان نعمتی

بیانیه اتحاد جمهوری خواهان ایران:
چرخش تاریخی در پذیرش استراتژی جنبش زنان

"بیانیه اتحاد جمهوری خواهان ایران" (۲۰ بمهن ۱۳۹۷) درباره نقش جامعه مدنی و تشکل های مدنی در مبارزات دمکراتیک، یک چرخش تاریخی در نفی درک غالب سنتی نقش جنبش زنان بعنوان نیروی کمک جهت تغییرات کلان سیاسی در میان احزاب سیاسی ایرانی بویژه نیروهای چپ بوده و در راستای منافع جنبش زنان و مشروعیت استقلال و استراتژی های جنبش زنان ایران است.



shojai_mansoureh.jpg
منصوره شجاعی

نگاهی به ادوار تاریخ مبارزه با حجاب اجباری

بخش نخست

حرکت‌های اعتراضی نسبت‌به حجاب اجباری را می‌توان از زوایای گوناگون مورد تحلیل و بررسی قرار داد. اما زاویه نگاه من در پرداختن به این موضوع، درواقع ردیابی گفتمان برابری‌خواهی در مبارزات ضد حجاب اجباری از واقعه بدشت تا حرکت متاخر، یعنی دختران خیابان انقلاب است. بررسی اجمالی ادوار مبارزه با حجاب اجباری در این متن، هرچند به بن‌مایه‌های تاریخی نظر دارد، اما به ردیابی گفتمان برابری‌خواهی در مقاطع مختلف تاریخی نیز پرداخته است.



j-baez-shojaei01.jpg
منصوره شجاعی

یک قصه کوتاه از سرودهای جنبش زنان و «جون بائز»

مردجوان آرام می گوید بهتر است هماهنگی بیشتری در خواندن داشته باشید . دوباره می خوانیم. این بارمی گوید خب شاید بهترباشد یکی از شما که صدای رساتری دارد و آهنگ را بیشترمی شناسد تک خوانی کند وبعد ما صدای او را چند بار ضبط می کنیم تا شکل سرود جمعی پیدا کند. هیچیک از ما با این پیشنهاد موافقت نمی کنیم و سرود را نه به عنوان یک اثر هنری در موسیقی که به عنوان یک خاطره زنانه جنبشی ضبط می کنیم. سرودی که در یکی از بزرگترین تظاهرات زنان بعداز انقلاب خوانده شد.
حالا من با بالهای قدرتمند شوق وشور جنبش زنانی میخواستم پرواز کنان درآسمان های فاصله سری به ایران بزنم و این سرود را از کوچه های تهران و از آن زیرزمین کوچک به فرانسه به خیابان های پاریس وبه « امپریال سالن » برسانم و...



harris.jpg
دکتر منوچهر سعادت نوری

کامَه لا هریس سناتور دموکرات و نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

کامَه لا هریس (کامیلا هریس/ کاملا هریس) زادهٔ ۲۰ اکتبر ۱۹۶۴ یک سیاست‌ مدار اهل ایالات متحده ی آمریکا و سناتوردموکرات از کالیفرنیاست. شیامالا مادر او در سال ۱۹۶۰ از هندوستان (کشوری درآسیا) و دونالد هریس پدر او در سال ۱۹۶۱ از جامائیکا (کشوری جزیره‌ای در دریای کارائیب واقع در آمریکای مرکزی) به آمریکا مهاجرت و چندی بعد با یکدیگر ازدواج کردند. حاصل این ازدواج دو دختر بود که یکی را "کامَه لا"و دیگری را "مایا" نام نهادند.