farid-ansari-dezfouli02.jpg
فرید انصاری دزفولی

وخامت سلامت روان ایرانیان از زبان آمار و ارقام (۱)

هدف این مطالعه بررسی وسعت و عمق بیشتر اختلالات و بیماریهای روانی و وخیم شدن وضعیت سلامت روان مردم ایران با استفاده از آمار و ارقامی که توسط رسانه های کشوری اعلان شده است. شاید مهمترین فایده این مطالعه شناخت آماری از علل دلمردگی و ناامیدی و یاس احاد جامعه و عدم نشاط اجتماعی باشد که منجر به انواع آسیب های اجتماعی گردیده است. این مطالعه آماری نشان می دهد که علیرغم تلاش بسیاری از دلسوزان و روانشناسان و روانپزشکان، بهداشت و سلامت روان مردم ایران جزء اولویتهای ملی دولتمردان بحساب نمی آید.



anvar-mirsattari.jpg
انور میرستاری

زمین بیمار و زمین گیر
زیستگاه خود را دوست بداریم!


اکنون به جای سرزمین ۴ نفره، کره زمین را که امروزه هفت و نیم میلیارد جمعیت دارد، در ۱۰۰ سال آینده در نظر بگیرید که ۱۰۰ برابر، یعنی ۷۵۰ میلیارد جمعیت دارد. گیریم که ۵۰ میلیارد آن به دلایل گوناگون بیماری، جنگ، قهر طبیعت و غیره از بین رفته باشند، زمین با ۷۰۰ میلیارد مانده چه خواهد کرد؟ 
البته من همه خانواده ها را ۴ نفری در نظر گرفتم، در صورتی که خانواده ده نفره هم داریم. شاید بگویید که افرادی هم هستند که اصلا ازدواج نکرده و بچه دار نمی شوند یا دو بچه بیشتر ندارند. به همین دلیل است که میانگین را ۴ کودک فرض کردم.



maham-heydari0.jpg
ماهان حیدری

دوازدهم آذر، روز جهانی افراد دارای معلولیت

زمانی که حورا به کلینیک ما مراجعه کرد، ۵ سال داشت. دارای دفورمیتی(بدشکلی( در اعضای بدن بود و به همین علت، چهره اش متفاوت از دیگران بود .سرش بزرگتر از حد معمول و انگشتان دست و پایش بهم چسبیده بودند. هوش متوسط و اختلال گفتاری کمی داشت. بسیار مهربان و دوست داشتنی... حورا به بازی با همسالانش خیلی علاقمند بود و آرزوی رفتن به مهد کودک را داشت. مادرش برای رساندن او به خواسته اش نهایت تلاشش را کرده بود اما، موفق نشده بود. می گفت به مهدکودک های زیادی مراجعه کرده ام ولی هر کدام بنا به بهانه ای از پذیرش حورا خودداری کرده اند.