soheil-dennis.jpg
گفتگوی سهیل آصفی با آریل دنیس ، رهبر جنبش صلح فرانسه:

با تمام توان پشت جنبش مردمی ایران هستیم

جنبش هماهنگی صلح فرانسه که در برگیرنده احزاب، سندیکاها و جنبش های مترقی فرانسه است،در کنار دیگر جنبش های مختلف اجتماعی در تمام مواردی که در سطح جهانی نیاز به همیاری و حمایت است نقش فعالی را بر عهده داشته است." نه به جنگ و نه به جمهوری اسلامی" سیاست ما در تمام این سالها نسبت به مسائل جاری ایران بوده است. همانگونه که علیه حمله امریکا به عراق و افغانستان نیز اکسیون های متعددی برگزار کردیم هر زمانی که زمزمه ای برای حمله نظامی و تهدید ایران نیز وجود داشته است به شدت در برابر چنین زیاده خواهی هایی ایستاده ایم. در عین حال همواره بر ضرورت حمایت از نیروهای مترقی و دمکراتیک ایران در برابر حکومت جمهوری اسلامی تاکید کرده ایم و در جریان بحران هسته ای اخیر ایران نیز مواضع مشخص خود را در سطح جهانی پیگیری کردیم



Che_Fidel_snak.jpg
کیم سلمون

ارنستو چه گوارا و فیدل کاسترو دو رفیق انقلابی

ترجمه: اسحاق نجم الدین

فیدل کاسترو پنجاه سال کوبا را رهبری کرد و در جهان سیاست کمتر کسی موفق شده است تا این همه سال بر مسند حکومت تکیه زند. چپ ها فیدل را الگوی پیروزی انقلاب چریکی می دانستند.
چه گوارا چریک برجسته در کارزار زندگی انقلابی آبدیده و از او قهرمان انقلاب و رهبر مبارزات چریکی ساخت و انقلاب او را جاودانه کرد. رهبر میدان های انقلاب چریکی با ریش های آرایش شده در لباس سبز زیتونی و کلاه سیاه و موهای بلند مجعد که در وزش باد بحرکت در آمده بود نگاهش سوی کرانه های دور دوخته بود، چه گوارا نجات دهنده آمریکای لاتین لقب گرفته است.



آزاده سپهری

معضل افغانستان: خروج یا ماندن نیروهای نظامی خارجی

مسئله حضور نیروهای نظامی خارجی در افغانستان پیچیده تر از آنی ست که آدم فکر میکند. کسانی که خواهان خروج سریع نیروهای نظامی خارجی از افغانستان هستند، به نتایج آن نمی اندیشند. واقعیت این است که با خروج سریع نیروهای خارجی، افغانستان دوباره به دست طالبان خواهد افتاد و خون و خونریزی ابعاد بسیار گسترده تری به خود خواهد گرفت. در حال حاضر پلیس و نیروی نظامی افغانستان به تنهایی قادر به مهار خشونت و هرج و مرج در افغانستان نیستند.



bushehrlencement200.gif
فرزاد جوادی

ایران و بمب، مقاله ای از لوموند

رادیو بین المللی فرانسه

یکی از اولین اقدامات آیت الله خمینی ، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ١٩٧٩، پایان دادن به قرارداد هائی بود که محمد رضا شاه پهلوی در زمینۀ تکنولوژی هسته ای با غربی ها امضا کرده بود. از دیدگاه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، پروژه های اتمی حکومت گذشته با موازین اسلام تطابق نداشته است.
اما در سال ١٩٨٤، طی سومین سال حملۀ عراق به ایران، بعد از استفادۀ عراقی ها از سلاح های شیمیائی علیه نیروهای ایرانی، آیت الله خمینی تغییر عقیده داد. او بهترین شیوۀ دفاع در مقابل آن همسایۀ متجاوز را در دستیابی هرچه سریع تر به سلاح اتمی دانسته و سریع ترین مسیر برای رسیدن به این هدف را نیز، در همکاری با همسایۀ دیگر ایران ، پاکستان دانست. نخستین دور مذاکرات میان ایران و پاکستان در همان سال آغاز شد.



talei.jpg
جواد طالعی

گفت و گو با یک دختر آلمانی شیفته ایران

ایرانی ها قشنگ ترین نژاد دنیا هستند
اما با خودشان صادق نیستند!

متوجه شدم که مردم ایران خیلی بیشتر علاقه به چیزهای مادی دارن، اما ما شاید به مسائل معنوی هم علاقه داشته باشیم. به عنوان مثال ایرانی ها همیشه از ماشین و پول دار بودن خودشون یا زنشون حرف می زنن. اما آلمانی ها کمتر به این چیزها فکر می کنن و هدف، شغل و تفکرشون براشون مهم تره.



sepah.jpg
بازاریاب

رسوائی مالی سپاه پاسداران و حزب الله در لبنان

افراد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و اعضای حزب الله در ایران و لبنان صدها میلیون دلار از پولهای کمک ایران به حزب الله را طی یک نقشه کلاهبرداری از دست دادند

منابع اقتصادی و قضائی در ایران و منابعی که به شخصیت های عالیرتبه نظام دسترسی دارند، از یک رسوائی اقتصادی بی سابقه در ایران گزارش میدهند که ریشه اش از لبنان آب میخورد. این رسوائی مربوط به درگیری چندین شهروند ایرانی در یک برنامه کلاهبرداری که در لبنان فاش شده است، میباشد.
در مرکز این رسوائی سازمان حزب الله و یک بازرگان لبنانی بنام صلاح عزالدین قرار گرفته اند. از ایرانیانی که در این رسوائی دست اندرکارند، میتوان از تجار، بازرگانانی که از طرف رژیم یا اشخاص عالیرتبه حکومت ایران در لبنان فعالیت میکردند، افراد نیروی قدس سپاه پاسداران و افراد بنیاد شهید که در چارچوب سمت خود در لبنان بسر میبرند و مبالغ کلانی از پول در سرمایه گذاریهای کاذب عزالدین گذاشته بودند، نام برد.



barak200.jpg
فرنگیس حبیبی

"ایران برای اسرائیل خطر بشمار نمی آید"

ایهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل در مصاحبه ای با روزنامۀ "يديوت آحارانوت" گفت که ایران موجودیت اسرائیل را تهدید نمی کند. "اسرائیل قدرتمند است و هیچکس قادر نیست موجودیت آن را به خطر اندازد". وی با این حال گفت به نظر او ایران برای اسرائیل و برای جهان یک چالش است.
مفسر روزنامۀ اسرائیلی متذکر شده است که این اولین بار است که ایهود باراک اظهار می دارد ایران یک خطر حیاتی برای اسرائیل نیست . دلیل این امر ممکن است تصمیم آمریکا به کنار گذاشتن گزینۀ نظامی علیه ایران باشد. به نظر ایهود باراک " امروز وقت مذاکره و تشدید مجازات هاست. بهترین راه پیش بردن هردو این گزینه ها به موازات یکدیگر است". وی همچنین خواستار قاطعیت بیشتر در قبال کرۀ شمالی شده است. " این کشور آشکارا پیمان عدم گسترش سلاح های اتمی را پایمال کرده و به ساختن موشک هایی ادامه می دهد که می تواند اروپا و آمریکا را هدف قرار دهد.



tasisate-ghanisazi.jpg
رضا تقی زاده

پایان دوران وقت‌کشی در پرونده اتمی ایران

اظهارات روز ۱۴ سپتامبر یوکیا آمانو، مدیرکل جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، پیرامون انجام دور تازه‌ای از گفت‌وگوها برای روشن شدن بخش‌های مشکوک پرونده اتمی ایران در دو هفته آینده حاکی از گسترش تلاش‌های هماهنگ نظام جهانی به منظور متوقف ساختن بخش‌های حساس برنامه توسعه اتمی ایران است.
به دنبال انتشار نامه ده صفحه‌ای دولت جمهوری اسلامی در پاسخ به مجموعه پیشنهادات تشویقی گروه موسوم به ۵+۱ که سال قبل در قبال تعلیق غنی‌سازی اورانیوم و توقف پاره‌ای از فعالیت‌های حساس اتمی ایران در اختیار مقامات تهران قرار گرفته بود، ابتدا آمریکا و بعد سایر نمایندگان عضو گروه برای آغاز گفت‌وگوهای تازه با تهران اعلام آمادگی کردند.



sea200.gif
لیدا پرچمی

اسرار کشتی حامل چوب و اسلحه

رادیو بین المللی فرانسه

چه ارتباطی میان غیبت اسرار آمیز نخست وزیر اسرائیل برای یک دیدار مخفی در مسکو وجود دارد با دزدی یک کشتی باربری مالتی حامل چوب در اروپا و با فاصله گیری رئیس دولت روس از ایران ؟
لیبراسیون با طرح این معما، برای توضیح آن، مسیر کشتی باربری آرکتیک سی ARCTIC SEA را دردریای بالتیک دنبال می کند و می نویسد، تنها دادۀ رسمی در این ماجرا سخنان مقامات روسی است.
مقامات روسی گفته اند که کشتی باربری حامل چوب که مقصد آن الجزایر بوده است، اولین بار در دریای بالتیک و سپس برای بار دوم در پرتقال مورد حمله قرار گرفته است. هدف از این حمله، بصورت رسمی باج خواهی عنوان شده است.



khazar200.gif
رضا تقی زاده

روسیه و طرح عبور از ایران در خزر!

طرح روسیه برای توسعه همکاری با سه کشور قزاقستان، ترکمنستان و آذربایجان، و عدم دعوت از تهران برای حضور در گردهمائی روز 13 سپتامبر سران چهار کشور در اکتاو-قزاقستان، تغییر سیاست تازه ایست که در صورت موفقیت، میتواند به تشدید انزوای کنونی ایران در حوزه خزر بیانجامد.
طرح حذف ایران از حیات اقتصاد انرژی خزر پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق در سال 1991، ابتدا از سوی امریکا و به تلافی اقدامات تحریک آمیز جمهوری اسلامی در منطقه، مورد توجه قرار گرفت. اولین گام بزرگ در این زمینه نیز با کنار نهادن ایران از آنچه " قرارداد قرن " نام گرفت برداشته شد. بموجب توافقهای انجام شده مابین آذربایجان و شرکتهای چند ملیتی به رهبری امریکا، منابع نفت و گاز آذربایجان پس از استخراج از طریق خط لوله موسوم به باکو-تفلیس-جیهان به اروپا منتقل میشد.



ghanisazi.jpg
رضا تقی زاده

انتشار بسته جديد؛ «سخت تر شدن مواضع اتمی ايران؟»

اعلام انتشار بسته جديد پيشنهادی از سوی وزير خارجه ايران، در پاسخ به دعوت گروه ۱+۵ برای مذاکره ، حاکی از عدم تغيير ديپلماسی هسته ای تهران و ادامه پيگيری هدفهايی است که در طول سه سال گذشته به تصويب سه قطعنامه تنبيهی عليه جمهوری اسلامی انجاميده است.
حرکت تازه تهران در شرايطی صورت مي گيرد که مهلت تعيين شده از سوی امريکا برای به نتيجه رسيدن مذاکرات بدون پيش شرط با دولت ايران پيرامون برنامه های توسعه اتمی آن کشور تا پايان ماه سپتامبر تعيين شده است.




منشوراصول فوروم اجتماعی جهانی

برگردان: عیسی صفا

بیانیه یازدهم موسوی برای تداوم جنبش شیوه سازمان دهی افقی و شبکه ای را اعلام کرده است. این سبک سازماندهی طرز کار فورومها است. مدل ایشان مشخص نیست. در طرح ایشان نقش شورای هماهنگی فوروم روشن نشده است.من سالها در فوروم جهانی فعال بوده و با نقاط قوت و ضعف این نوع سازماندهی آشنا هستم. آیا این نوع سازمان دهی برای مبارزه سیاسی و در گیری با دولت مناسب است؟ در جاهاییکه تصمیم فوری و قاطع برای پثشرفت جنبش ضروری باشد فوروم فادر به چنین تصمیمی خواهد بود؟ باید این بحث را باز کرد . نگاه به منشور فوروم جهانی دراین زمینه سودمند خواهد بود



ghadaffi.jpg
رضا تقی زاده

معمر قذافی: هویت چهل ساله لیبی

چهل سال پیش، در روز اول سپتامبر سال ۱۹۶۹، افسر ۲۷ ساله‌ای به نام معمر قذافی با کودتا، ادریس، سلطان لیبی را که در سفر ترکیه به سر می‌برد از کار برکنار کرد و برادرزاده و ولیعهد او، سیدحسن سانوسی، را به جایش نشاند.
پیش از خاتمه آن ماه، سانوسی نیز از کار برکنار شد و با تغییر ماهیت حکومت، قذافی رهبری «جماهیر عربی لیبی» را شخصاً به دست گرفت.
طی چهل سال گذشته، قذافی تدریجاً به بخشی عمده از هویت امروز لیبی تبدیل شده است. این شباهت و شهرت شخصی رهبر را که فراتر از نام کشور تحت حکومت او رفته است در دیگر رهبران اقتدارگرای جهان نیز می‌توان سراغ گرفت.



engelabe-nicaragua1.jpg
(به بهانهٔ سی و یکمین سالگرد انقلاب)

نیکاراگــوئه: بین انقلاب تا دمــکراسی!

از: سرگیو رامیرز* - برگردان وبازنویسی: م. ح. شوشتری

هستهٔ مرکزی آرمان انقلاب که همانا دگرگونی جامعه بود، در بطن خود مترقی و مدرن بود. ولی تحقق چنین آرمان ترقیخواهانه‌ای بواسطهٔ ساختار فکری و دگماتیسم ایدئولوژیکی ارگان سیاسی حاکم برجامعه که بخش قابل توجهی از آن را رهبران نظامی سابق ساندنیست‌ها تشکیل می‌دهند، سد شده است. شیوهٔ تفکر و برداشت جزمی آنها از مارکسیم به عامل ترمز کننده‌ای تبدیل شده است. در سال‌های پس از انقلاب واقعیت‌های سخت جامعه دگماتیسم ایدئولوژیک آنها را به چالش کشاند تا حدی که آنها شکست را بناچار پذیرفتند.



diplomacy-footbal.jpg
رضا تقی زاده

ديپلماسی فوتبال: عادی‌سازی روابط ترکيه و ارمنستان

ر روز هفتم سپتامبر سال ۲۰۰۸ ، ترکيه و ارمنستان در مرحله مقدماتی فوتبال جام جهانی در ايروان، پايتخت ارمنستان روبروی هم قرار گرفتند.
حضور غير منتظره عبدالله گل، رئيس جمهوری ترکيه در ورزشگاه به آن مسابقه رنگ سياسی خاصی بخشيد. يک سال پس از آغاز ديپلماسی فوتبال مابين دو کشور همسايه، ايروان و آنکارا به عادی سازی روابط دو جانبه رضايت داده اند.
روابط ترکيه و ارمنستان با شدت گرفتن جنگ مابين ارمنستان و آذربايجان بر سر قره باغ در سال ۱۹۹۳ قطع شد و ترکيه مرزهای خود با ارمنستان را به حمايت از جمهوری آذربايجان بست.