شهناز نیکوروان

حاشیه نشینان مهار یا اعتماد؟

کانون مدافعان حقوق کارگر

مشکل مسکن و بی خانمانی همانند سایر مشکلات جامعه بشری دوران سرمایه داری مانند فقر، جنگ (اعم از داخلی به دلایل فرقه ای و قومیتی و یا جنگ خارجی)، اعتیاد، تن فروشی، بیکاری، خودکشی، فروش اعضای بدن، قاچاق انسان، مواد مخدر و اسلحه، مهاجرت اجباری و آوارگی و … از تحولات تدریجی نظام سرمایه داری در سراسر جهان میباشد که هر روز به شکلی در زندگی بشر خود را نشان می دهد و هر روز بيشتر جامعه ي انساني را به قهقرا مي برد. این نظام در حالي كه بخش بزرگي از انسانها را زير چرخهاي خود له مي كند، با تكيه بر پول، ‌رسانه ها و نيروهاي نظامي و سركوبگر به حيات خود ادامه مي‌دهد.



امير جواهری لنگرودی

غارت دیگر باره سازمان تامین اجتماعی و سهم بُری از کارگران موقوف !

یادداشت کارگری

ما اگر قدرت داشتیم ، اگرتشکل مستقل و سراسری خودمان را داشتیم ، اگر رسانه های قدرتمند خودمان را داشتیم ، در این صورت گروه بندی های حکومتی هم به خودشان اجازه نمی دادند این گونه بی شرمانه برای بالا کشیدن دسترنج طبقه ما کیسه بدوزند. کشمکش گروه بندی های حکومتی برای تصرف دارایی های سازمان تامین اجتماعی هیچ ربطی به منافع واقعی کارگران ندارند. یک صدا بار دیگر می گوییم : غارت دیگر باره سازمان تامین اجتماعی و سهم بُری از کارگران موقوف!



سعید جهانگیری

انحراف و ضربه زدن به سازماندهی در دوران خودکامگی

از سلسله مقالات مربوط به سازماندهی (بخش سوم)

در تاریخ معاصر ایران جز در دوره کوتاهی هر گونه فعالیت سندیکایی ممنوع و یا تحت کنترل دولت بوده‌است. در دهه چهل دولت با ایجاد «سازمان کارگران ایران» که ریاست آن توسط وزارت کشور و سازمان ساواک تعیین می‌شد بنیان راه‌اندازی سندیکاهای فرمایشی را گذاشت. در دوران پس از آن، نیز این سازمان به خانه کارگر تغییر نام داده و تلاش داشت تا سندیکاها و اتحادیه‌های کارگری را که از پایه‌های قدرت گروه​های چپ به شمار می‌رفتند را تحت کنترل دراورد. نهایتاً پس از سرکوب گسترده گروههای اپوزیسیون فعالیت سندیکاها متوقف شد.



حسین شمالی

به سرزمینی که مطالبات کارگری،
اقدام علیه امنیت ملی‌ ‌ست!

اقدام علیه امنیت ملی‌!
شغل: پرستار،
کارگر،
معلم،
راننده
مورد دستگیری:
جمع آوری طومار اعتراضی



ناصر اصغری

یونان:
کارگران VIOME از ما حمایت خواسته‌اند!

کارگران فوق سه سال است این کارخانه را به کنترل خود در آورده و به صورت تعاونی آن را اداره می‌کنند. کارگران خواهان آن هستند که دولت کارخانه مزبور را رسما و قانونا به نام تعاونی کارخانه در آورد و از ارعاب و تهدید کارگران دست بردارد. این کارگران در نامه فوق که آدرس آن را در ادامه مشاهده می‌کنید، از همه کارگران و مردم آزادیخواه خواسته‌اند که قطعنامه آنها را امضا کرده و با مشخصات لازم آن را یا به آدرس ایمیلی که رائه شده بفرستند، و یا آن را به نزدیکترین سفارتخانه و یا کنسولگری یونان تقدیم کنند و از آنها بخواهند که قطعنامه امضاء شده را به وزارت کار یونان تقدیم کنند.



امير جواهری لنگرودی

صدای کارگران باشیم!

مبارزه برای دستمزد شایسته ، حلقه ای مهم از مبارزه برای
تشکل مستقل سراسری اردوی کار است!

برای مبارزه متشکل پیرامون دستمزدها ی سال پیشروی، وجود تشکل های مستقل کارگری ، نخستین وحیاتی ترین شرطی است که می تواند به حداقل دستمزد معنا بدهد. در کشوری که تشکل های کارگری مستقل از دولت وجود ندارند ، ضمانتی برای اجرای حداقل دستمزد وجود ندارد و همه چیز به لطف و کرَم دولت و سرمایه داران ریز و درشت و رحم و کرم آنان در درون کشور بستگی دارد. همانگونه که پیشتر یاد کردم ؛ وجود تشکل های کارگری وابسته به دولت نه تنها کمکی به کارگران نمی کند ، بلکه معمولاً موانعی در مقابل مبارزات و سازمانیابی آنها به وجود می آورد.



jafar-azimzade.jpg
پروین محمدی:

جعفر عظیم زاده امنیت غارتگران و استثمارگران را به خطر انداخته بود

وقتی اتهامات جعفر و مصادیق آنها را در حکم صادره خواندم از واماندگی کسانی که برای تحمیق ما کارگران اتهاماتی از قبیل اقدام علیه امنیت ملی رابه چنین انسان شریفی وارد می کنند در بهت و حیرت فرو رفتم چرا که متوجه معنای واقعی اتهام اقدام علیه امنیت ملی شده بودم. متوجه شدم که در این مملکت جمع آوری طومار اعتراضی برای افزایش حداقل مزد، شکایت از غارتگران، ایجاد تشکل مستقل، اعتراض به صدور حکم شلاق بر علیه کارگران و اعتراض به فقر و فلاکت از نظر حکومت اقدام علیه امنیت ملی است. متوجه شدم که در نزد اینان اقدام علیه امنیت ملی چه معنائی دارد.



س. حمیدی

جای خالی نمادی از کارگر در خیابان کارگر شمالی

یازدهم اردی‌بهشت سال جاری قرار بود به مناسبت فرخندگی این روز مجسمه‌ای از کارگر در خیابان کارگر شمالی تهران تقاطع بلوار کشاورز نصب شود که دعوای جناح‌های درون حکومتی از نصب آن ممانعت به عمل آورد. چرا که در ضلع جنوب غربی همین چهارراه صورتکی از لاجوردی را به مساحت تقریبی چهل متر مربع بر دیوار یکی از ساختمان‌ها نقش بسته‌اند. اما لاجوردی عزیزالولایه‌ی حاکمیت چه طوری در اینجا پیدایش شده، خود داستانی دارد که بیش از همه به نقش او در سرکوب توده‌های کارگر و کشاورز باز می‌گردد. گفتنی است که همه روزه بیش از دو میلیون نفر سفرِ درون شهری خود را از همین مسیر پی می‌گیرند. ولی به گمان جمهوری اسلامی همه‌ی این مسافران درون شهری باید به قیافه‌ی لولومآبانه‌ی لاجوردی چشم بدوزند و بدانند که مدیران این شهر به جز از شلاق و طنابِ دار، از خود چیزی برایشان یادگار ننهاده‌اند.



ناصر اصغری

اعتراضات کارگری از کجا شروع می شوند؟

سئوالی که در برابر جامعه و مشخصا فعالین و رهبران کارگری قرار دارد، که تقریبا در قریب به اتفاق نوشته ها و مصاحبه های آنها هم مطرح می شود، این است که کارگران را چطور به اعتراض بر سر خواسته هایشان بکشانیم. می دانیم که کارگران پراکنده اند و هرگونه تلاش برای متشکل شدن هم با سد سرکوب روبرو می‌شود. متشکل کردن و مقابله با پراکندگی کارگران یکی از مشغله های اصلی فعالین کارگری بوده است.