mousavian-s.jpg
مصاحبه سایت ملیون ایران بادکترحسین موسویان رئیس هیئت اجرائیه جبهه ملی ایران

پیرامون پیشنهاد تشکیل شورای مهستان

من کلا بادرست کردن چنین نهادی به دلایل زیاد مخالفم. نخست آنکه در شرایط سیاسی حاکم برایران ما نه تنها بایدازایجاد نهادهای جدید که سبب افزودن بر بوروکراسی تشکیلاتی است پرهیز نمائیم بلکه باید تا حد امکان نهادهای قبلی را نیز درهم متمرکز نموده و باعث سرعت عمل واقدام آن ها بشویم. و من قبلا درهمین راستا و به منظور انسجام بیشتر تشکیلات، پیشنهاد ادغام شدن هیئت رهبری وهیئت اجرائی را داده ام که محتاج به تغییر اساسنامه بود وبه همین دلیل معوق ماند.



abbas_milani.jpg

به انگیزه انتشار نسخه فارسی “نگاهی به شاه”

گفت و گوی شهروند با دکتر عباس میلانی/ بهرامی/ زرهی

بین روزی که شاه به سلطنت نشست و روزی که از ایران در ۲۵ مرداد رفت حداقل پنج بار شاه در آستانه خروج است. تهدید به خروج می‌کند. به سفارت انگلیس و آمریکا می‌گوید که من رفتم، به قوام می‌گوید. به مجلس می‌گوید. بعدش هم سال ۶۱ میلادی وقتی که امینی را منصوب می‌کند بعد از ظهرش گزارش سفارت آمریکا می‌گوید که شاه می‌خواهد برود از ایران. برای این که نگران بود کارگران به اعتصاب‌ها بپیوندند و اوضاع شلوغ پلوغ شود.



akbar-seif.jpg
اکبر سیف

جمهوری خواهان باید از پیله ای که دور خود کشیده اند، بیرون آیند

جمهوری خواهان،اگر می خواهند به عنوان نیروئی تاثیرگذار در جامعه به حساب آیند باید ازپیله ای که دور خود کشیده اند بیرون آیند. باید یاد بگیرند بامردم به درستی سخن بگویند به انتخاب آنان، برغم مخالفت،احترام بگذارند. در همین راستا،گرایشات سیاسی جمهوری خواهی به جای جدل وپرخاشجوئی به یکدیگر، درست این است که با تکیه بر نکات اصولی مشترک ،به وسیع ترین گفت وگو ها در یان خود پیرامون مسائل مورد اختلاف اقدام ورزند.



zarbakhsh-majid_1.jpg
مجید زربخش

در باره ی انتخابات یازدهمین دوره ی ریاست جمهوری در ایران

پاسخ های مجید زربخش به پرسش های ندای آزادی

جمهوری اسلامی که خود را با تهدید خطر جدی مواجه می بیند، برای حفظ نظام و رهائی از این تهدید ها و مخاطرات، ظاهرا چاره را در انجام پاره ای تغییرات دیده است و به نظر می رسد در این زمینه اجماع و توافق گسترده ای در حاکمیت به وجود آمده و روحانی مامور اجرای این توافق است.



مجید خوشدل

به گفته ها و نوشته ها شک کنیم!

دو واقعه در دو هفته؛ که یکی سخت غمگین و برافروخته ام کرد و دیگری مرا به فکر فرو برد. واقعه اول؛ مقاله مستندی بود که پیش از انتشار، مخالفت یکی از شخصیتهای حقیقی آنرا در پی داشت. و این عاملی شد برای عدم انتشار آن. قانوناً مشکلی در انتشار مقاله نداشتم، اخلاق را مد نظر قرار دادم.



mihan.jpg
میهن‌ جزنی(قریشی)

کشور ما بیش از همه به یک جنبش ملی سکولار و آزادیخواهانه نیاز دارد

پاسخ‌ های میهن جزنی به سوالات سایت «ندای آزادی»

اگر جمهوری خواهان بتوانند لحظه ها را در یابند و تحلیل مشخص از شرایط مشخص را جایگزین فرمول های کلی و انتزاعی نمایند، در نتیجه، منطقی به نظر می رسد کم کم بسوی فراگیر شدن گام بر دارند و منافع ملی را بر منافع گروهی ترجیح دهند و موتور محرکه جامعه مدنی و تقویت و پویائی آن باشند. اکنون کشور ما بیش از همه به یک جنبش ملی سکولار و آزادیخواهانه نیاز دارد که در بر گیرنده همه اقشار و طبقات اجتماعی خواهان آزادی و دموکراسی و عدالت اجتماعی باشد.



masoud-fathi-xs.jpg
مسعود فتحی

توازن قوا در حکومت در طول چهار سال گذشته به هم خورده است

پاسخ‌ های مسعود فتحی به سوالات سایت «ندای آزادی»

انتخاب آقای روحانی برخی ارزیابی های متفاوت از اوضاع در بین نیروهای جمهوریخواه را دامن زده است. ولی هنوز زود است که گفته شود چه تاثیری در صف بندی آن ها خواهد گذاشت. نیروهای جمهوریخواه قبل از انتخاب آقای روحانی هم، کار و فعالیت مشترک زیادی با هم نداشتند. این نیروها مشکلات داخلی خاص خود را دارند، که تا کنون هم متاسفانه نتوانسته اند راه حلی برای آن ها پیدا کنند



aazami.jpg
محمد اعظمی

انتخاب روحانی قابل پیش بینی نبود

پاسخ‌ های محمد اعظمی به سوالات سایت «ندای آزادی»

اگر روی شرایطی که روحانی را به قدرت رساند توافق کنیم می توانیم بر تاثیر آن بر فعالیت نیروهای جمهوری خواه، دموکرات و لائیک نیز به توافق برسیم. به نظر من شرایطی که روحانی را بالا کشاند بن بستی بود که حکومت در آن گرفتار شده بود. فشار خارجی و داخلی امکان ادامه وضع موجود را بدون بحرانهای حاد و حرکات و اعتراضات توده ای ناممکن کرده بود. راس حکومت می خواست عقب نشینی کند، اما به شدت از بروز و برآمد جنبش های اجتماعی در هراس بود. در این شل و سفت کردنها در مرز روحانی متوقف شد.



mohammad-gharagozlou.jpg
گفتگوی سایت «پیشوند» با محمد قراگوزلو

حسن روحانی، رییس جمهور اتاق بازرگانی!

جمهوری اسلامی با این انتخابات نشان داد که هم رژیمی پیچیده است و هم از توان و قدرت بسیج توده یی بهره مند است. مهم ترین تفاوت این دوره(یازدهم) با دوره ی قبلی این است که کارشناسان سیاسی امنیتی حاکمیت دریافتند که باید انتخابات دو قطبی را تعطیل کنند. این سیاست می توانست به قیمت افول مشارکت وسرد شدن تنور انتخابات تمام شود اما مهم نبود. مهم این بود که مناقشه بر سر صندوق رای از سوی جناح ها به خیابان کشیده نشود. دقیقا به همین دلیل نیز "صلاحیت" دو کاندیدای اصلی و طرفین دعوا به نحوی محاسبه شده رد گردید.



Mehrdad-Darvishpour5-s.jpg

شکست افراط گرایی، نتیجه انتخابات:
این تازه آغاز کار است!

گفتگوی نسرین الماسی از شهروند با دکتر مهرداد درویش پور

تا چند روز مانده به انتخابات، همه چیز حکایت از اراده نوبنیادگرایان اسلامی برای تحمیل کاندیدای خود و فضای سرد انتخاباتی داشت. هم از این رو امید مردم به امکان حتی کمترین تغییر، از طریق شرکت در انتخابات از پیش مهندسی شده، بیش از هر زمان دیگر به یاس بدل گشت .هم از این رو بخش بزرگی از نه تنها اپوزیسیون، بلکه مردم و اصلاح طلبان نیز سیاست عدم شرکت در انتخابات را برگزیدند. با این همه همان گونه که پیش از این گفته ام ایران سرزمین شگفتی ها است و رفتار سیاسی مردم و نوسانات آن را بیشتر می توان در دقیقه نود سنجید. نتایج این انتخابات، تنها بار دیگرمهر تائیدی بر شگفتی آفرین بودن کنش های سیاسی به ویژه رفتار سیاسی مردم در ایران زد.



انتخابات شگفت انگیز ایران، راز گشائی
از کنشگری های آشکار و پنهان


مهدی فتاپور - محمد علی توفیقی - جواد اکبرین
پاریس - شنبه ۲۹ ژوئن ساعت ۱۸ ( شش بعد از ظهر )
انجمن دموکراسی و گفتگو
فیلم از : فرهمند رکنی





masoud-noghrekar-4.jpg
مسعود نقره کار

در باره تحمل دگراندیشی، انتخابات
و اپوزیسیون خارج از کشور

برنامه "از واشینگتن با شهره عاصمی" ا
ز تلویزیون اندیشه