rashel.jpg
راشل زرگریان

ملیت یا مذهب؟

در شمال اسرائیل بین مرز اسرائیل وسوریه قومی به نام "دوروزی" زندگی می کنند که به خدا و به موسی وبعد به ایترو ایمان دارند. همچنین بازگشت روح(metamorphosis ) یکی از ایمان های مرکزی این قوم م یباشد. این قوم به علت محدود یت های جغرافیائی به دو گروه تقسیم شدند. دسته ای از آن ها درون مرز اسرائیل زندگی می کنند ودسته ای دیگر داخل مرز سوریه قرار گرفته اند.



مجـيـد فلاح زاده

«تقصیر خودتان است»

چندی پیش رفیقی (سیروس مددی) سخنرانی منصفانه و افشاکنندهای دربارهی «جنبش دمکراتیک خلق آذربایجان» (۴۵ـ ۱۹۴۴) در ارتباط با شوونیستهای آذری و شعار پان ترکیستی آنها نمود که به قول رفیق دیگری «ریختن آب در لانهی مورچگان» بود!
اما، در این سخنرانی مواردی ناگفته و ناشکافته ماند که مطرح نمودن آنها، با وجود، احتمالاً، برخی نکتههایی دردناک و برخورنده به خلق تُرک، از یک سو، افشاءکننده ی مشکل تاریخی «پان ترکیسم» (و هر «پان» دیگری، با توجه به وضعیت و ظرفیت تاریخی آنها) است؛



نگاهی به دهمین دوره‌ی انتخابات ریاست‌ جمهوری

کردها و بازی قدرت

اسعد سلامی، محمدرضا اسکندری

حدود سه ماه به برگزاری دهمین دوره‌ی انتخابات ریاست‌ جمهوری باقی مانده است و در این میان کاندیداتوری سید محمد خاتمی و مهدی کروبی از اصلاح‌طلبان به قطعیت رسیده است.
اما در سکوت اصول‌گرایان زمزمه‌هایی از کاندیداتوری احمدی‌نژاد به عنوان تنها نامزد انتخابات آنان به گوش می‌رسد. در این میان موضع کردها به انتخابات امر مهمی است.
در همین رابطه با حامد فرازی، فعال و صاحب نظر سیاسی و نویسنده منتقد کرد و ‌فرهاد امین‌پور، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت و گو کرده‌ام.



غلامرضا زنگنه

صف آرایی جریان های سیاسی کرد در گذشته
و همزمان با "انتخابات" ٨٨ در ایران!

جبهه متحد کرد را می توان بخشی از لیبرال های ملت کرد دانست که به خاطر رشد بورژزوازی ملت کرد و جلوگیری از فرار سرمایه ها ی مناطق کردنشین بقای خود را در فعالیت در چار چوب قوانین جمهوری اسلامی و آرامش در منطقه می داند. فراموش نکنیم در سال های اوایل انقلاب بهمن نبرد میان نیروهای مسلح کرد وپاسداران شرایط نا امنی برای رشد اقتصادی منطقه به ارمغان آورده بود.