majid-sedghi.jpg
مجید صدقی

پناهنده، شناور در فضا

یک مهاجرجوان به نام آرین درحین گذشتن غیرقانونی از مرزبه دلیل برخورد چند گلوله از سوی پلیس زخمی میشود و درحالی که به زخم های عمیقی که دربدنش ایجادشده می نگرد درمی یابد که اینک دارای نیرویی شگفت آورشده است . آرین زخمی توسط پلیس مجارستان شکارمی شود وهمراه دیگران به اردوگاه پناهجویان منتقل میشود . اندکی بعد با یاری یک پزشک جراح به نام ( اشترن ) و با بهره گیری از راز فوق العاده ای که تنها دکتراشترن آنرا می داند تلاش می کند تا از اردوگاه بگریزد.



rouhani-putin-ardoghan1.jpg
ایندیپندنت» در یادداشتی به قلم «رابرت فیسک» تحلیل کرد

پایان آمریکا در خاورمیانه

دنیای اقتصاد

روزنامه ایندیپندنت در یادداشتی به قلم خبرنگار باسابقه خود به خاورمیانه پساآمریکایی پرداخته و نوشته است که آمریکا دیگر حرف آخر را در خاورمیانه نمی‌زند، بلکه رقبایی همچون پوتین، اسد، روحانی و مکرون در ترسیم آینده خاورمیانه نقش‌آفرینی می‌کنند. این روزنامه با بیان اینکه آمریکا دیگر سیاست واقعا روشنی در قبال تحولات این منطقه ندارد، معتقد است که حالا این رئیس‌جمهور ایران است که خبر شکست داعش را اعلام می‌کند؛ درحالی‌که قبلا رئیس‌جمهور آمریکا بود که می‌آمد و می‌گفت ماموریت انجام شد.



داریوش ارجمندی

کودتا علیه رابرت موگابه، جنگ قدرت بالایی‌ها!

علی‌رغم لجاجت‌ رابرت موگابه، به‌نظر می‌رسد که سرنوشت او به‌مثابه رئیس‌جمهور زیمبابوه به پایان گریزناپذیر خود رسیده است. اما جدا از اینکه چه توافقاتی در مورد سرنوشت موگابه و ترکیب دولت آینده‌ای این کشور در میان بالایی‌ها صورت بگیرد، باید گفت که این سرنوشت حاوی‌ی تجربیات مهمی برای زحمتکشان زیمبابوه و سایر کشورهای جهان است. تحولات جاری در زیمبابوه شاید بیش از هر چیز بر این حقیقت دلالت کند که تنها تکیه بر گذشته‌ی انقلابی و مردمی نمی‌تواند و ‌نباید توجیهی برای حاکمیت دائم‌العمر رهبران سیاسی‌ و نادیده‌گرفتن ضرورت حیاتی‌ دمکراسی در نظام‌های سیاسی‌ی فراروئیده از انقلابات توده‌ای باشد.



cengiz-candar.jpg
جنگیز چاندار

سیاست گمراە کنندە خاورمیانەای ترکیە؛
از سوریە و عراق تا خلیج

ترجمە: احمد اسکندری ١٦/١١/٢٠١٧

رئیس جمهور رجب طیب اردوغان هر کسی را کە بە نوعی بە این منطقە مربوط شود تهدید میکند، میغرد، "ما ناگهان ممکن است یك شبی آنجا بیاییم،" یا اینکە "از ادلب تا سنجار همە رقبایمان را با خاك یکسان میکنیم . . . ما بە حرف هیچکس گوش نمیدهیم."
اردوغان بهیچ وجە از روابط و همکاریهای میان واشنگتن و کردهای سوریە خرسند نیست. وی از هر فرصتی استفادە میکند تا بگوید کە اینان تروریستهایی هستند کە امنیت ترکیە را تهدید میکنند.
همزمان ترکیە – کە کردهای سوریە را تهدیدی برای وحدت خود میبیند – سیاستهایش را در قبال سوریە و عراق شکل میدهد و دستگاههای اطلاعاتی، افراد امنیتی، نیروهای نظامی، محافل دیپلماتیک و رسانەهای تحت کنترل دولت را با این دیدگاە بسیج کردە، بە سوی خلیج دست درازمیکند، پایگاە دریایی در قطر برپا میکند و بدینترتیب در منازعە بین امیرنشین‌های خلیج و محور سنی‌های تحت رهبری عربستان سعودی کە از امارات متحدە عربی تا مصر را دربرمیگیرد،



saad-hariri.jpg
آلَن گرِش

حذف سعد حریری، لبنان و خاورنزدیک را تکان داده است...

برگردان: بهروز عارفی

آیا عربستان سعودی واقعا تصور می کند که بتواند سعد حریری را از صحنه سیاسی لبنان حذف کند؟ خبر استعفای نخست وزیر لبنان که روز 4 نوامبر اعلام شد، کشور را تکان داده و موجی از واکنش های تند در سراسر منطقه به راه انداخت. اینک، تهاجم عربستان سعودی علیه ایران در همه جبهه ها که همراه با مخاطره هائی نیز هست، گسترش می یابد. اما، آیا ولیعهد جوان سعودی که ابتکار عمل این استراتژی را در دست دارد، ابزار کافی برای تحقق این سیاست ها را نیز دارد؟



استعفای سعد حریری
صاعقه سیاسی در آسمان لبنان

برگردان: شهباز نخعی

استعفای سعد حریری، نخست وزیر لبنان که از ریاض اعلام شد، فصل تازه ای از رودررویی ایران با عربستان سعودی در منطقه است. این خطر وجود دارد که دراین رودررویی کشور در بی ثباتی و حتی منازعه داخلی فرورود درحالی که تا به حال لبنان توانسته خود را از عوارض بحران سوریه حفظ کند.
لبنانی ها که از یک سال پیش در وضعیتی شکننده اما نسبتا آرام در میان منطقه ای آشفته و آشوب زده قراردارند، به یک بحران تازه نیاز نداشتند. افسوس، در آغاز تعطیلات پایان هفته با خبری شگفت انگیز از خواب بیدار شدند که برایشان مثل صاعقه تکان دهنده بود: استعفای نخست وزیر سنی سعد حریری.



samir-amin.jpg
سمیر امین

چه انتظاری می توان از شمال داشت - بخش دو

برگردان : م . ت . برومند

ملت های اروپا تاریخ غنی و گوناگونی دارند. گواه آن انباشت باور نکردنی و باشکوه بازمانده ی قرون وسطای آن ها است. تفسیر من درباره این تاریخ به یقین تفسیر اروپا مرکزانگارانه حاکم نیست -که من افسانه های آن را رد کرده ام و در اساس چنین اندیشه ای را باطل می دانم. وانگهی من هم زمان و مستقل در جای دیگر به توضیح دادن تزی پرداخته ام که بنابر آن خود تضادهای ویژه جامعه قرون وسطا، با ابداع مدرنیته و کارکردش آن را منسوخ کرده اند.



majid-sedghi.jpg
مجید صدقی

فیلمی درباره نسل کشی ارامنه

گرچه همه درمورد نسل کشی ارامنه توسط ا مپراطوری عثمانی چیزهایی شنیده ویا خوانده ایم ولی شاید تعداد کمی ازما به شرایط آن دوره و به عمق این واقعه دردناک فکرکرده باشیم .امروز کشورارمنستان خواهان به رسمیت شناختن این نسل کشی است اما دولت ترکیه علیرغم عدم انکار وقوع چنین واقعه ای از پذیرفتن این ماجرا با عنوان (نسل کشی) خودداری کرده است فیلم ( وعده ) ساخته ی تری جورج به این ناشناخته های ذهنی ما بخوبی پاسخ می دهد. با مروری کلی از وقایع که البته مانند بسیاری از فیلمهای تاریخی با چاشنی یک ماجرای عاشقانه ( واین بار با یک مثلث عشقی ) همراه است



Paradise-Papers0.jpg

گزارش روزنامه آلمانی «زوددویچه تسایتونگ» در باره «اسناد بهشت»

«اسناد بهشت»
افشاگر اتحاد شوم ابرثروتمندان و سیاست مداران
در «بهشت های مالیاتی»

مترجم : ارژنگ بامشاد

"آپله بی" برای کار کاملآ تمیز و بی خطر از طریق شرکت های "صندوق پستی" بی نام و نشا تبلیغ می کند. اما اکنون شرکت خدمات "آپله بی" خود در مرکز "اسناد بهشت" یکی از جهانی ترین افشاگری ها که مستقیم به قلب اقتصاد سایه در جهان می زند، قرار گرفته است. روزنامه "زود دویچه تسایتونگ" در مجموع ۴\۱۳ میلیون سند را در اختیار دارد. در اسناد نشان داده می شود که چگونه مشتریان، شرکت های بی نام و نشان "صندوق پستی" را مورد استفاده قرار می دهند تا اقدامات جنایتکارانه خود را مخفی کرده و با پولشوئی پول های دزدیده یا غارت شده، آنها را قابل استفاده کنند. این اسناد از ارتباطات مالی یکی از وزرای کابینه ترامپ با ابر ثروتمندان روس خبر می دهند یا از ارتباطات دیگر وزرا با ابرثروتمندانی که به ترامپ کمک های مالی کرده اند، پرده بر می دارد.



alireza-jabari.jpg
علی رضا جباری

انقلاب کبیر اکتبر وافسانه ی دمکراسی

استاد بابک احمدی، در نشستی به مناسبت یکصدمین سالگشت انقلاب کبیر اکتبر، در سخنرانیش در میان مجموعه ای از سخنان روا و درست درباره ی این انقلاب، برخی نکته های ابهام انگیز را نیز بیان کرد که در خور بحث و گفت وگوی بیشتر است و من برای مختصر کردن کلام، ضمن ارج نهادن به نکته های درست و مثبت این سخنان، تنها بخش قابل بحث را برای پرتو افکندن بیشتربرآن یادآورمی شوم.



تقی روزبه

انقلاب اکتبر و ادعای کودتا!

هدف از "نبش تاریخ" بیش از آن که مربوط به گذشته باشد مربوط به نگرانی از حال و آینده و پژواک پیام نهفته در اکتبر در جهان امروز است. دو عامل عمده نگرانی و نبش قبراین نئولیبرال ها و تکاپوی مورخان وابسته به آن ها را توضیح می دهد: یکی واقعیت سرمایه داری غرق در بحران و ناتوان از پاسخ گوئی به نیازهای بشرامروز است، و دیگری شکوفا شدن و اقبال مجدد به گفتمان چپ و سوسیالیسم، بخصوص در نسل های جدید و آینده ساز. و چنین است که در صدمین سال اکتبر مطرح شدن مجدد اهداف وآرمان های والای آزادی و برابری در برابرسرمایه داری بحران زده، خواب آسوده را از چشمانحامیان سینه چاک سرمایه ربوده است.



katalonia1.jpg
رامین جهانبگلو:

پاسخ خشن به بحران کاتالونیا عواقب فاجعه‌باری را به دنبال خواهد داشت

«چیزی که بسیاری از سیاستمداران امروز جهان- منجمله راخوی، اردوغان و پوتین- متوجه آن نیستند این است که نمی‌توان مردم را مجبور کرد که طرز حکومت آنها را بپذیرند. به گفته اسپینوزا، «هیچ فردی حق طبیعی خود را به شکلی‌ تام و کامل به دولت نمی‌بخشد که نتواند در آینده حرفی برای گفتن داشته باشد . بلکه افراد حق طبیعی خود را در اختیار جامعه ای قرار می‌دهند که بخشی از آن‌ می‌‌باشند.»



yahyai.jpg
دکتر محمد حسین یحیایی

انقلاب اکتبر افق دیگری برای آینده باز کرد

اکنون نزدیک به سه دهه از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی می گذرد که با انقلاب اکتبر تشکیل شده بود و بی تردید این انقلاب و نظام بر آمده از آن ضعف های جدی داشت که نتوانست خود را بازسازی و سازماندهی مجدد کند، نو گرایی را بپذیرد و همسو با شرایط زمان پیش برود. فروپاشی شوروی در رفتار و گفتار برخی از انسان هایی که سال ها در آرزوی گسترش عدالت اجتماعی و اقتصادی در جهان بودند، تاثیر یاس آوری گذاشت، برخی به بازسازی افکار و اندیشه های گذشته خود پرداختند و برخی دیگر با ندامت از گذشته، خود را شیدا و دلداده ی دمکراسی سرمایه داری خواندند، ولی بعد از مدتی متوجه خشونت و بی رحمی ارتجاع در گستره جهان شدند که از سوی سرمایه جهانی حمایت و پرورده شدند.