tahereh.jpg
گفت و گو با خانم طاهره خرمی، کنشگر زنان، حقوق بشر، مشاور خانواده و جامعه‌شناس

ایرانیان در هلند: موفق‌تر از صاحب‌خانه

محمدرضا اسکندری - اسعد سلامی

من تا کنون دو کار تحقیقی در رابطه با ایرانیان انجام داده‌ام. اولین تحقیق من در رابطه با اختلافات فرهنگی بین نسل اول و دوم ایرانی بود. تحقیق دوم من در رابطه با میزان انطباق ایرانیان با جامعه میزبان و درجه موفقیت ایرانیان در هلند بود.
در ابتدای کار، بسیاری از دوستان ایرانی مرا ترساندند و گفتند بهتر است موضوع دیگری را انتخاب کنی. زیرا تعداد اندکی از ایرانیان تو را یاری خواهند رساند و به نتایج خوبی نمی‌رسی. اما در عمل برایم ثابت شد که استقبال و همکاری هم‌وطنانم بی‌نظیر بود.



amir-khadir-1.jpg
شهرام تابع‌محمدى (تابع محمدی)

گفتگو با امير خدير

به ‌مناسبت پيروزى او در انتخابات اخير كبك

امير دومين ايرانى است كه به پارلمان‌هاى ايالتى كانادا راه پيدا مى‌كند، اما آن‌چه موفقيت او را برجسته مى‌كند اين است كه او بدون تكيه بر حمايت يك حزب بزرگ و تنها با تلاش‏ شبانه‌روزى خود و هم‌فكرانش‏ بود كه موفق شد در حوزه‌اى كه به‌طور سنتى در سى سال گذشته به حزب قدرتمند کبک، "پارتى كبكوا" راى داده‌ است به پيروزى برسد.



theatre-shahr.jpg
مهستی شاهرخی

پرونده تئاتر شهر در تهران

تصورش را بکنید که یک کشور هفتاد و چند میلیونی فقط چند سالن تئاترش فعال باشد! و تازه فعال ترین سالن در معرض انواع و اقسام تهدیدهاست. می خواهند از زیرش مترو رد کنند! در سی سال گذشته، در هر گوشه پارک دانشجو مسجدی ساخته اند و از یاد نبریم که تمام نمایشهایی که در این سالن اجرا می شود از زیر دست و نظر و خودکامگی های صاف چی های ارشادی و ممیزی های گوناگون گذشته است. با این همه ، تئاتر شهر هنوز وجود دارد و گناه این بنا اینست که در وسط شهر قرار گرفته و هنوز محبوب است و هنوز نمادی از یک هنر در شرف انقراض محسوب می شود و به همین دلیل سریع قصد نابودی اش را دارند.



shahverdi.jpg
حسن زرهی

نقاشی های دیدنی پریا شاهوردی

با دکتر براهنی پس از حال و احوال اولیه با نقاش و حاضران می رویم سر وقت تابلوی اول، از مجموعه ی شش تابلوی در نمایشگاه، هر دو می ایستیم و بی درنگ و انگار همزمان می گوییم چه کار خوبی است. دکتر می گوید نقاشی از اصل مجاورت برای درهم آمیزی آدمها و اندامها و چهره ها سود برده است. می گویم چقدر فکر و فضا و فرهنگ زنانه ی برهنه اما نه جنسی در کار هست.



taheri-farah.jpg
فرح طاهری

فراموش نمی کنیم

وقتی توی زندان بودم یکی از آرزوهای من این بود که اگر بگویند قبل از مرگ چه چیزی دوست داری انجام بدی، غیر از دیدن شاپور، آرزویم رفتن به بالای قله توچال بود، از حیاط آموزشگاه قله ی تخم مرغی شکل توچال را در وقت هواخوری می دیدیم. هفته ی اول که با مرخصی بیرون آمدم رفتم توچال روی قله و اسم دوستان و عزیزانی که دیگر نبودند روی سنگ کندم "سهیلا درویش کهن"، "فاطمه مدرسی تهرانی"، "شاپور" و ... آنجا گفتم قول میدم فراموش نکنم و زمانی بنویسم، ولی در ایران امکانش نبود، خانه و مکانی نداشتم.



moshkinghalam.jpg
جواد طالعی

شاهرخ مشکین قلم با سیزده کار تازه در فرانکفورت

دفتر اروپایی شهروند

حرکت، نه در اندام که در همه سلول ها است: شاهرخ مشکین قلم و کارین گونزالس، این بار با فلامینکوی ایرانی ی سهراب و گردآفرید صحنه را افتتاح می کنند: سهراب، میوه یک شب عاشقانه رستم پهلوان ایرانی و تهمینه شاهدخت تورانی، بی آن که بداند رستم پدر اوست، به اغوای فرمانروای توران، به ایران زمین تاخته است خون پدر بر زمین بریزد.



talei.jpg
جواد طالعی

سهم کم تئاتر در فستیوال تئاتر کلن

دفتر اروپائی شهروند

در میان برنامه های تئاتری، نمایش عروسکی حسن کچل به کارگردانی وحید شهیدی فرد به این دلیل توجه برانگیخت که نقش های آن را دو بازیگر آلمانی (اینا فریبه و فرانک شنکه) ایفا می کردند. این دو، چند ترانه نمایش را با ته لهجه آلمانی به زبان فارسی اجرا کردند و همین نکته، بیش از کل نمایش که به زبان آلمانی اجرا می شد، برای جمعیت جالب بود. عروسک ها به زیبائی ساخته شده بودند و کار صحنه نیز خوب بود



sharang.jpg

حسین شرنگ در میهمانسرای نویسندگان کبک

یکی از کارهای ستودنی در آمریکای شمالی، بویژه در کانادا پذیرایی از شاعران و نویسندگان در مراکز تفریحی و ایجاد امکان برای خلاقیت های آنان است. تازگی ها حسین شرنگ شاعر نام آشنای جامعه ی ایرانی و کانادایی میهمان یکی از اقامتگاه هاست تا کتاب تازه اش را بنویسد.
شرنگ در توصیف بیشتر از جایی که در آن اقامت دارد گفت: خانه ی موقتی ام بسیار بزرگ و باشکوه است. بگویم که شانزده تابلوی اصل از نقاشی های درجه یک کبک و کانادا موجب حظ بصر است و همه چیزهای دیگر مورد نیاز را دارد.



Invitation

رضا : جنگ + صلح

«عکس هایی از زشتی جنگ و دیکتاتوری و از زیبایی مبارزه برای زندگی»

ا دقّتی عکاس و انساندوستِ برجسته ی ایرانی سالیان بسیاری از زندگی خود را وقفِ مشاهده ی آمال و امیدهای مردمان ستم دیده ی جهان و جنگ و ستیزها از دریچه ی دوربین کرده است. این عکاس بزرگ در کتاب «رضا : جنگ و صلح» که موسسه نشنال جیوگرافیک آن را منتشر کرده، سی سال از تجربه ی حرفه ای خود را که در واقع، دست آورد سفرها و نگاه ظریف وی از دریچه ی دوربین به نقاط جنگ زده ی جهان است، با عکس هایی بدیع به نمایش گذاشته است؛ عکس هایی که امید و شادی را به سرخوردگی، نابسامانی و ستیزه گری پیوند میزنند.