چرا کارگران ضمن محرومیت اساسی از حمایت داخلی و خارجی ،
تحت فشار بیشتری قرار می گیرند ؟

گروه پزوهش کارگری

در داخل کشور بجز چند تشکل مستقل کارگری و فعالین کارگری که توانسته اند با همه مشکلات و سرکوب خود را به نیروهای امنیتی تحمیل کنند ، هرچند تحرک اعضای آنها کاملا زیر نظر بوده و تعداد آنها از انگشتان دو دست کمتر است . اما هرکدام آنها راه مستقل خود را باور داشته و هنوز نتوانسته اند به دلایل گوناگون کار مشترک در زمینه های مشترک نمایند و حتی اخبار و مقالات یکدیگر را پوشش دهند که امید است بسرعت در این جهت حرکت نموده که سازماندهی اعتراضات پراکنده کارگران بسیار نیازمند چنین همکاری مشترک است .



محسن حکیمی

حرف راست را از سندیکالیست های قدیمی بشنویم

آقای فراهانی در اینجا به درستی بر واقعیت مهمی انگشت می گذارد که همانا ناتوانی و ناکارآمدی سندیکا برای مبارزه در جهت بهبود کار و زندگی کارگران در شرایط رکود اقتصادی و به طور کلی بحران سرمایه داری است. به نظر ایشان، در شرایطی که کارگر با مشکلاتی چون اجاره نشینی، هزینه ی تحصیل فرزندان، سکته و فشارهای روانی ناشی از مشکلات زندگی و... درگیر است، او جذب سندیکا نمی شود؛ آن را رها می کند و دنبال گرفتاری هایش می رود، گرفتاری هایی که سندیکا نمی تواند از عهده ی حل آن ها برآید و او مجبور است به تنهایی با آن ها روبه رو شود.



mohammad-gharagozlou.jpg
محمد قراگوزلو

سازمان یابی کارگری
۹- از گاهِ اتحادیه تا پگاهِ شورا،"بخششی" در کار نیست!

ما بارها گفته ایم که در ایران هرگونه مبارزه سندیکاییِ مستقل از دولت و هر درجه یی از مطالبات اقتصادی از جمله افزایش دستمزد، اعتصاب در مقابله با دستمزدهای معوقه یا بی کار سازی و مشابه، به سرعت جهت گیری سیاسی می یابد. دو نمونه ی اظهر من الشمس آن اعتصاب دو سندیکای شرکت واحد و هفت تپه است. همه می دانند که بر سر سازمان دهنده گان آن تشکل ها و اعتصابات چه رفته است.



تقی روزبه

تظاهرات کارگری هم زمان در ۲۳ کشور اروپائی،
و نقاط قوت و ضعف آن

روزچهارشنبه ۱۴ نوامبر ۹۱ اروپا شاهد اعتصابات و تظاهرات گسترده ای در پاسخ به فراخوان کنفدراسیون اتحاددیه ای اروپا بود که حدود چهل اتحادیه از آن حمایت کرده بودند. این اعتصاب و تظاهرات میلیونی بویژه در اسپانیا و فرانسه و یونان و پرتغال و ایتالیا و بلژیک وسیع تر از سایرنقاط بود. خواست اصلی تظاهرکنندگان مقابله با سیاست ریاضت کشانه اقتصادی ترویکای حاکم بر اروپا و تحت عنوان" روز بسیج عمومی علیه ریاضت اقتصادی" بود



محمود صالحی

در ستایش از رزمندگی کارگران اروپا در روز 14 نوامبر

طبقه کارگر اروپا، که در دل بحران قرار گرفته و بیشترین ضربه را از حملات بیرحمانه سرمایه داران و دولتشان خورده اند در مقابل این اجحافات ایستاده اند. مدتهاست کارگران در کشورهای اروپائی در مقابل "سیاست ریاضت اقتصادی" و ریختن پول مالیات دهندگان به جیب سرمایه داران اعلام جنگ کرده اند. آنها با اعتصابات عمومی، تظاهراتها، راه پیمائیها، گردهمائیها، حمله به مراکز تجمع سیاستمداران حلقه به گوش سرمایه داران و تعرض به پلیس سرمایه این جنگ را پیش برده اند. حلقه ای از این جنگ طبقاتی در چهارشنبه 14 نوامبر خود را نشان داد.



ياور

حادثه اي در پارس جنوبي*

کانون مدافعان حقوق کارگر

كارمان تمام مي شود و او با سرعت به سوي دفترشان مي رود. من هم آرام و قدم زنان خودم را به كانكس (كانتينري كه دفتر كار ماست) مي رسانم. با باز كردن در دفتر توده ي هواي سرد همه ي وجودم را فرا مي گيرد. كولر گازي اين فضاي كوچك را به بهشت خنكي تبديل كرده است. از پشت شيشه ي دفتر به فضاي جهنمي بيرون نگاه مي كنم. رديف 40 نفري كارگران را مي بينم كه روي يك لوله ي داغ نشسته اند، روبروي درمانگاه. اول فكرمي كنم با يكي از آن اعتصاب هاي نصفه نيمه روبرويم. ...



گروه پژوهش کارگری

دبیر کل فدراسیون جهانی اتحادیه های کارگری در کنار مجلس زرد کارگری و ممنوعیت تشکلات مستقل کارگری

گذری هم به مقاله حرف راست را از سندیکالیستهای قدیمی بشنویم محسن حکیمی

در زمانی که حتی سخن از ایجاد تشکل مستقل کارگری در نظام جمهوری اسلامی ممنوع است ، چگونه است که محجوب و سایر همکاران وابسته به تشکیلات زرد جناحهای رژیم آزادانه به افتتاح مجلس کارگری چهارم پرداخته و از دبیر کل فدراسیون جهانی اتحادیه های کارگری نیز برای بین المللی کردن تشکیلات خود سود می جویند ! چگونه است محجوب و خانه های کارگر و حزب اسلامی کار که از دل دولتهای رفسنجانی و اصلاح طلبان بیرون آمده و امروز سنگ کارگران را به سینه می زنند بهمراه شورایعالی کار و سایر بافتهای زرد انجمنهای کارگری که وابسته دولتی اند ، آزادانه همایشهای خود را انجام داده و در مورد همه مسائل کارگری و کشوری نظر داده و محدودیتی ندارند !



هاله صفرزاده

اصلاح قانون کار در مکزیک و مخالفت با آن

دوم اکتبر ده ها هزار نفر در مرکز شهر علیه این اقدام راهپیمایی کردند. در 11 اکتبر بسیاری از اعضای اتحادیه های کارگری در خارج از سنا گرد هم آمدند و اعتراض خود را نسبت به این اصلاحات نشان دادند. پیش تر نیز کارگران کارخانه بزرگ نیسان در مولرو کار را متوقف و شاهراه اصلی شهر را مسدود کرده و به این ترتیب مخالفت خود را با اصلاح قانون کار مطرح کردند. اعتراضات بسیاری از این دست علیه اصلاحات قانون کار در مکزیک صورت گرفته است.



mohammad-gharagozlou.jpg
محمد قراگوزلو

بر یونان و ایران اشک مریز!

ریاضت اقتصادی یونانیان در واقع تعبیر دیگری از هدفمندسازی یارانه ها یا طرح تحول اقتصادیست که شیپور آن از به قدرت رسیدن دولت پنجم (دولت سازنده گی) به شیوه ی تعدیل ساختاری و اقتصادی دمیده شده است. طراحان و مدافعان اصلی این برنامه نهادهای برآمده از معاهده ی برتون وودز یا همان دو موسسه ی بانک جهانی و صندوق بین المللی پول هستند.