bijan-baran.jpg

زوال قدرت امپریال آمریکا– بیژن باران

در سده ۲۱م آمریکا ۲وجه جمهور پویای نوآور و امپریال نظامیگر خشن دارد. برخی از سیاسیون جهان باور دارند که قدرت امپریال آمریکا رو به زوال است. شاید نقطه عطف این زوال از شکست در جنگ هندوچین ۱۹۷۵ آغاز شد؛ تا به افغانستان، عراق، لیبی، سوریه کشیده شد. این افول قدرت نظامی را از ۲۰۱۱ با پیدایش داعش می توان دید: بی اعتنایی روسیه به توقعات آمریکا در یوکراین و سوریه، جزیره سازی نظامی چین در دریای جنوبشرقی، بی اعتنایی عربستان به توافقنامه هسته ای با ایران، کم محلی ترکیه در دادن حق پرواز از پایگاه اینجرلیک، عدم تسلیم داعش با بمباران هوایی.



PGRoberts.jpg
دکتر پل کریگ رابرتس

جنگ جهانی در افق است . . . !

آیا پیشگیری از آن دیر شده است؟
برگردان : سرژ آراکلی

واشنگتن در برابر قاطعیت روسیه خلع سلاح شده و از وحشت این که موفقیت های روسیه درعملیاتی چنین قاطع، رعیت های واشنگتن در ناتو را از ادامه ی حمایت جنگ واشنگتن علیه بشار اسد و استفاده از حکومت دلقکِ کی یف برای فشار بر روسیه را دچار تردید کند، واشنگتن ترکیه را با وجود توافق بین روسیه و ناتو، جهت پیشگیری از درگیری هوایی بین آنها در منطقه ی عملیاتی روسیه در سوریه، در جهت حمله به بمب افکن روسیه بکار گرفت.



Chris-Hedges.jpg

سرمایه داری آخر زمان

نوشته ی : کریس هدجز[۱] - برگردان : سرژ آراکلی

نمایش ۲۱ مین نشست سازمان ملل برای بررسی تغییر آب و هوا بپایان خواهد رسید، چنان که نشست های پیشین با نطق های پرطمطراق و اصلاحات نمایشی بی نتیجه بپایان رسیدند. از زمان نخستین نشست بیش از بیست سال پیش، اکسید کربن بشدت افزایش یافته است. سپردن سرنوشت مان بدست سیاست مداران و اقتصاد دانان که استاد دورویی و تبلیغات به نیابت کمپانی ها هستند، انتظار پیروزی امید بر تجربه است. تنها چند امکان محدود برای رو در رویی صادقانه با تغییر آب و هوا (گرمایش زمین) باقی مانده است: نافرمانی مدنی مداوم در برابر ماشین استثمار؛ آمادگی برای تغییر محل و مصیبت های اجتناب ناپذیر ناشی از بالا رفتن گرمای زمین؛ و کاستن شخصیِ ایجاد کربن، که به معنی تقلیل اساسی مصرف شخصی بویژه مواد حیوانی است.



هيشام بن عبدالله العلوي

آیا «بهار عرب» بر باد رفته ؟

برگردان: شهباز نخعي

پس از موج شورش هایی که در ژانویه ۲۰۱۱ در تونس آغاز شد، به نظر می آید که «بهار عرب» در منگنه ای بین بازگشت حکومت های مستبد و تهدید جهادگرایی قرارگرفته باشد. اما، درخواست رعایت شأن و حرمت انسان و طلب آزادی نیز ازبین نرفته است



تقی روزبه

نشست پاریس، و مانیفست"کنش برای توقف جنایات اقلیمی"

به هرکس سهمی داده شد تا همه راضی شوند، به همه فرصت مانور داده شد تا هیچ کس تعهد لازم و مشخص و زمان بندی شده را به عهده نگیرد. سهم طبیعت از این توافق، یک تعهد کلی حول گرمایش زمین زیردو درجه و الزام به کاهش گازهای گلخانه ای بود. سهم کشورهائی چون چین و هند و استرالیا و یا کشورهای دارای منابع کلان سوخت فسیلی و کمپانی ها آن بود که از یک تعهدمشخص و زمان بندی شده برای کاهش سوخت فسیلی معاف شدند. سهم کشورهای پیشرفته صنعتی، توصیه ای خطاب به آن ها بود که تلاش کنند حتی الامکان در اسرع وقت از انتشارگازهای گلخانه ای خود بکاهند.



تقی روزبه

جهان در لبه پرتگاه بحران زیست محیطی، و نگاهی به ریشه ها!

یکی از جذاب ترین شعارها که این روزها بیشتر شنیده می شود، "زمین خانه مشترک ماست". اما سؤال مهم دیگر آن است که آیا حول این شعار بین دشمنان محیط زیست و مدافعان آن، اشتراک نظرواقعی وجود دارد؟! مراددوستداران واقعی طبیعت از این شعار آن است که زمین باید به خانه مشترک همه انسان ها تبدیل گردد و مکمل ضرورت برساختن جهانی دیگراست. و گرنه خانه ای که در آن قانون تنازع بقاء و داروینیسم اجتماعی حاکم باشد و کسانی خود را صاحب خانه و تعیین کننده مقدرات آن بدانند و با تکیه بر زورو توانائی این حق خودخوانده را اعمال هم بکنند، چگونه می توان حول شعارخانه مشترک بین"اجاره نشینان و صاحب خانه" به توافق رسید؟!



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

«آیا آمریکا چنین کشوری است؟»!

اظهارات تبعیض آمیز و نژادپرستانه آقای ترامپ واکنش های بسیاری برانگیخت. بن کارسون، جراح و متخصص مغز و اعصاب بازنشسته و نامزد دیگر حزب جمهوری خواه درمورد سخنان ترامپ گفت: «آمریکا باید از تمام خارجی هایی که به این کشور می آیند بانک اطلاعات داشته باشد، اما تفکر تشکیل سامانه ردیابی شهروندان امریکایی براساس مذهب مردود است». جب بوش نامزد دیگر جمهوری خواهان گفت که ترامپ «دچار اختلال مشاعر است». باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا نیز موضع گیری جمهوری خواهان درباره مسلمانان را مغایر ارزش های آمریکا دانست و آنها را به رفتار جنون آمیز متهم کرد.



دنیز ایشچی

خطرات تصادمات استراتژی های متقابل در سوریه

استفاده داعش از کوریدوری که حکومت اردوغان برای آنها فراهم کرده است تا هزاران هزار جوان رزمنده مسلمان افراطی در درجه اول از کشورهای غربی آمده و از خاک ترکیه گذشته و وارد خاک سوریه گردیده و به صفوف رزمندگان داعش بپیوندند، خرید و ترانزیت نفت، مهمات، آذوقه و آثار باستانی دزدیده شده از سوریه توسط دولت فعلی ترکیه به همان میزان با بی اعتنائی ناتو و آمریکا مواجه گردیده است، که مماشات آنها با داعش جهت استفاده از آن جهت تضعیف و سرنگودی حکومت اسد در سوریه بعنوان دشمن شماره یک آنها. غرب نیروهای نظامی دیگری مثل جبهه النصره و دسته جات دینی ناسیونالیستی غیر از داعش را مسّلح میکند، تا با حکومت اسد وارد جنگ گردند، این در شرایطی می باشد که آن نیروها چندان اختلافی اساسی با داعش نداشته و این کمکهای غرب به آنها فردا به دست نیروهای داعش منتقل می گردد.



Capture.jpg
ن. نوری زاده

فضای مجازی زیر سلطۀ رژیم های تمامیت خواه و مستبد

رژیم های تمامیت خواه و مستبد از رویدادهایی که در منطقه رخ میدهد نیز در جهت تقویت و استحکام هر چه بیشتر پایه های حکومتی خود تجربه کسب میکنند. برای مثال، نظارت و کنترل، کسب اطلاعات، جاسوسی و سانسور و تبلیغات گسترده، عناصر کلیدی اند که آنان در فضای مجازی و در مخالفت با تودۀ مردم معترض بکار میبرند. زیرا مردم بطور گسترده و روز افزون جهت ابراز عقاید، تبادل اطلاعات و خبر و ارتباط با یکدیگر از فضای مجازی استفاده میکنند. بدیهی است که رژیم های تمامیت خواه جهت مقابله با آنها که بعضا از مخالفین این نوع حکومت ها هستند، سعی میکنند ارتباطات آنان را نظارت، کنترل و مختل کنند.



nakhaei.jpg
شهباز نخعی

اردوغان، نفت، داعش!

پیامدهای سرنگونی هواپیمای سوخو 24 توسط جنگنده های نیروی هوایی ترکیه درهمه روزهای هفته گذشته درصدر خبرهای رسانه ها بود. در ابتدا ولادیمیر پوتین با واکنشی تند این کار را "خنجر از پشت زدن ترکیه" به روسیه توصیف کرد و خواهان عذرخواهی رسمی ترکیه شد. رجب طیب اردوغان کم وبیش نرمش نشان داد و با ابراز تأسف گفت که آرزو می کند که این اتفاق نیفتاده بود اما از عذرخواهی خودداری کرد و گفت هرکشوری حق دارد از حریم هوایی خود محافظت کند.



اولیویه روآ

جهادیسم شورشی ست نسلی و نیهیلیستی

ترجمه بهروز عارفی

جهادیست ها که از خانواده هایشان بریده اند، در حاشیه جماعت مسلمان نیز قرار دارند: گذشته ی آن ها تقریبا هرگز با دیانت و اعمال مذهبی همراه نبوده بلکه قضیه برعکس است. مقاله های روزنامه نگاران به طور حیرت آوری به هم شبیه است: پس از هر سوءقصد، آن ها به کنکاش در میان اطرافیان قاتل می پردازند و همیشه با «شگفتی» روبرو می شوند: «ما درک نمی کنیم، پسر مهربانی بود (با یک تفاوت: "بزهکار کوچکی بود")، اهل نماز نبود، مشروب می نوشید، حشیش می کشید، دور و بر دخترها پرسه می زد... آره، درست است، از چند ماه پیش، یک دفعه به طور عجیبی تغییر کرده بود، ریش گذاشته بود، و سرِ ما را با حرف های مذهبی می برد.» در مورد دختران، به انبوه مقاله ها در مورد حسنا ایت بوالحسن، «میس جهاد سبک سر» نگاه کنید.