logo





نقدی بر یادداشت: "هفت پیشنهاد برای بازگشت به آرامش" از آقای علی‌ مطهری

جمعه ۱۱ دی ۱۳۸۸ - ۰۱ ژانويه ۲۰۱۰

مصطفی قهرمانی

آقای علی‌ مطهری در رابطه با حوادث روزها، هفته‌ها و ماه‌های اخیر که در نهایت اوج خود را در حوادث دل‌خراش روز عاشورای حسینی پیدا کرد یادداشتی همراه با هفت پیشنهاد برای بازگشت به آرامش مرقوم داشته‌اند که از معدود مطالبی است که در این روزهای نفرت، عناد و دروغ از سر دردمندی و یافتن راه حلی مسالمت‌جویانه نگاشته شده است.
نگارنده این سطور به عنوان فردی از نسلی که به هر‌حال خود را وام‌دار مرحوم آقای مرتضی‌ مطهری به جهت آشنایی و مطالعه آثار و تلاش‌های نظری ایشان در حوزه اجتماعیات و دین‌پژوهی می‌داند و به سبب مختصر آشنایی شخصی‌ که با جناب آقای علی‌ مطهری دارد وظیفه خود می‌‌داند جهت فتح باب یک گفتگوی وسیع در ورای مرزهای عقیدتی و سیاسی موجود نکاتی‌ چند را به عنوان نقد بر این یادشت مرقوم بدارد.
البته شاید در موقع کنونی فرصت پاسخ گویی وسیع به تک تک نقطه نظر‌های مطرح شده در این یاد داشت نباشد. با وجود این نقاط افتراق و اختلاف‌های نظرهای سیاسی که به هر حال شاید بر این مطلب و پیش‌زمینه‌های استدلالی قسمت اول آن مترتب است عملی‌ کردن پیشنهاد‌های مطروحه در این یادشت البته با تقدم و تاخر به راستی‌ می‌‌تواند بسیار راه‌گشا نیز باشد.
به باور نگارنده این سطور و موافق با نظر آقای مطهری:

1. فضاي آزادي بيان در رسانه‌ها (به ویژه) صدا و سيما و جراید برقرار شود و از مطبوعات توقيف شده رفع ممنوعیت گردد.
2. فضاي امنيتي در کشور از بين برود و مسوولان امنيتي و اطلاعاتي از ادعاي واهي انقلاب مخملي و براندازي نرم و تدارک براندازي نظام از چند ماه قبل از انتخابات با همکاري خارجي‌ها دست بردارند و حوادث پس از انتخابات را ناشي از جاه طلبي‌ها و هواهاي نفساني و توهم‌ها و بي‌انصافي‌هاي خودمان و نه دخالت خارجي، و ناشي از سوءمديريت بحران بدانند و از خشونتي که بعد از انتخابات در حق مردم روا داشته شد عذرخواهي کنند.
3. همه بازداشت‌شدگان که معمولاً با دلايل واهي بازداشت شده اند در اسرع وقت از زندان آزاد شوند مگر کساني که به اموال عمومي آسيب رسانده و دست به تخريب اماکن عمومي زده اند، خصوصاً افرادي که در آشوب عاشوراي تهران شرکت داشته اند.
4. مقصران حوادث کهريزک و کوي دانشگاه و ...، اعم از مباشر، سبب و فرد يا افرادي که بازداشت شدگان را به بازداشت‌گاه کهريزک ارسال کرده‌اند در اسرع وقت به اسم و رسم و عکس معرفي و مجازات آنها اعلام و ترتيبي اتخاذ شود که مردم از مجازات شدن آنها مطمئن شوند.
5. مسوولان قضايي در مقابل اقدامات تفرقه‌افکنانه و تمام‌خواهانه حاميان متعصب دولت که خود را پشت لواي ولايت فقيه پنهان کرده اند و درصدد حذف همه شخصيت‌ها و گروه‌هاي اصلاح‌طلب و اصول‌گرا جز خودشان هستند و دستور بر هم زدن جلسات سخنراني و غيره را صادر مي‌کنند بي‌تفاوت نباشند و به وظيفه قانوني و الهي خود عمل کنند.

رووس پنجگانه فوق در واقع همان مشکلات اساسی‌ جامعه استبدادزده ایران از دیرباز می‌باشد. عملی شدن آنها خود لیکن مشروط به شرط (+۱) می‌باشد. فراهم شدن زمینه‌های سیاسی ‌‌-‌ اجرا یی و شکل‌گیری عینی و عملی‌ این پیشنهادات تحت تصدی‌گری دولت و هیأت حاکمه فعلی‌ به هیچ‌وجه متصور و امکان‌پذیر نمی‌باشد و عملا با وجود این تیم اجرایی تعلیق به محال می‌‌گردد حتی اگر جنبش سبز ایران و دو رهبر شاخص آن یعنی آقایان میر‌حسین موسوی و مهدی کروبی همان طور که بارها خودشان تلویحا و تصریحا متواضعانه اعلان کرده‌اند که سد راه شکل گیری راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز و آشتی‌‌جویانه نخواهند شد.
در شرایط حساس فعلی‌ تنها راه‌حل متصور برای جلو‌گیری از خون‌ریزی هرچه بیشتر و سقوط کشور به ورطه خطرناک برادر‌کشی‌ تشکیل یک دولت فراجناحی "آشتی‌ ملی‌" متشکل از شخصیت‌های موجه حقوقی و سیاسی مستقل می‌باشد. وگرنه اگر هیأت حاکمه فعلی بخواهد برای بقای خود چند صباحی دیگر با ادامه روش‌های سرکوب‌گرانه خود سد راه شکل‌گیری یک راه‌حل مسالمت‌آمیز بگردد مسلما دیگر چشم‌اندازی برای قبول این پیشنهاد‌ها هر چقدر هم معقول و خیرخواهانه هم باشند متصور نمی‌باشد.
نیک است کبار قوم از هر صنف و در هر لباس همان‌طور که دیگر در این کشور تقریبا سنت است برای نجات ملک و ملت ابتکار عمل را خود به دست بگیرند. شاید که فردا دیگر دیر باشد.
__________________
«طرح آشتي» 7 ماده اي براي برون رفت از بحران سیاسی فعلی (تابناک)

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد