logo





ایران: نگران راه افتادن دریایی از خون هستیم

دوشنبه ۷ دی ۱۳۸۸ - ۲۸ دسامبر ۲۰۰۹

fidh-omct.jpg
۲۸ دسامبر ۲۰۰۹
پاریس – فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر (FIDH) و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران (LDDHI) با قاطعیت تمام، سرکوب تظاهرکنندگان توسط نیروهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی را در روز یکشنبه ۲۷ دسامبر، که طی آن ده ها تن کشته و در حدود هزار نفر دستگیر شدند، محکوم می کنند.
ده ها هزار تظاهرکننده روز یکشنبه به خیابان های تهران و دیگر شهرهای بزرگ ایران آمدند تا مخالفت خود را با حکومت نشان دهند. این تظاهرات به شدیدترین نحو از سوی نیروهای پلیس و شبه نظامیان بسیجی که مردم را مورد ضرب و شتم قرار می دادند و به طور مستقیم به سوی آنان شلیک می کردند، مورد سرکوب قرار گرفت. دستگیری ها در فردای تظاهرات دنبال شد که از آن میان می توان به دستگیری عمادالدین باقی، بنیانگذار جامعه دفاع از حقوق زندانیان و برنده جایزه مارتین انالز در سال ۲۰۰۹، اشاره کرد. از طرف دیگر، برخوردها و درگیری های جدیدی میان نیروهای امنیتی و مخالفان صورت گرفت.
عبدالکریم لاهیجی، نایب رییس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و رییس جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران، در این رابطه اظهار داشت: "این خونبارترین سرکوب از زمان تظاهرات های ماه ژوئن است. به نظر می رسد جنبش معترضان به مرحله جدیدی رسیده و می توان تصور کرد که سرکوب های شدیدتری از سوی دولتمردان در دستور کار قرار گیرد و نگرانی ما از این است که بخواهند دریایی از خون راه بیندازند."
فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و رییس جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران خواستار تضمین سلامت روحی و جسمانی و همچنین آزادی هرچه سریعتر تمامی اشخاصی هستند که به طور خودسرانه بازداشت شده اند. این دو سازمان خاطرنشان می سازند که مسؤولیت هرگونه کوتاهی در این زمینه متوجه دولتمردان جمهوری اسلامی خواهد بود.
فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و رییس جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران از دولتمردان جمهوری اسلامی می خواهند به حق آزادی بیان و تجمع مسالمت آمیز احترام گذارند و از جامعه بین المللی، به ویژه دولت هایی که بر حکومت جمهوری اسلامی تأثیرگذارند، می خواهند که این نگرانی های را به اطلاع دولتمردان آن برسانند.
در پایان، فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و رییس جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران خواسته خود، مبنی بر تعیین نماینده ویژه برای ایران را، به دبیرکل سازمان ملل یادآوری می کنند. وظیفه این نماینده تحقیق پیرامون حوادثی خواهد بود که از زمان انتخابات ژوئن ۲۰۰۹ در ایران روی می دهد.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد