logo





نیروی انتظامی تایید کرد:

۵ نفر در اعتراضات تهران کشته شدند

يکشنبه ۶ دی ۱۳۸۸ - ۲۷ دسامبر ۲۰۰۹



نيروى انتظامى كشته شدن پنج نفر در حوادث روز عاشورا در تهران را تاييد كرد
رادیو فردا:
فرماندهى نيروى انتظامى تهران بزرگ روز يكشنبه تاييد كرد كه پنج نفر در نا آرامى هاى روز عاشورا كشته شدند ولى مى گويد كه اين افراد «به طرز مشكوكى جان باختند.»
اين فرماندهى در بيانيه خود با نام بردن از معترضان به نتيجه انتخابات به عنوان «فتنه گران و اغتشاشگران» گفته است كه «نيروى انتظامى با قاطعيت و بهره گيرى از ابزار و تجهيزات ضد اغتشاش و با تاكيد بر عدم حمل و به كار گيرى سلاح گرم به متفرق نمودن اغتشاشگران اقدام كرد.»
پليس تهران با سلب مسئوليت از خود در تیراندازی به سوی معترضان، تاييد كرده كه به گفته آن، «در اغتشاشات پنج نفر به طرز مشكوكى جان باختند و تعدادى نيز مجروح شدند كه كارشناسان در صدد شناسايى عوامل مشكوك در اين حادثه مى باشند.»
اطلاعيه نيروى انتظامى ساعاتى پس از اظهارات سرتيپ پاسدار عزيزالله رجب زاده، فرمانده نيروى انتظامى تهران بزرگ صادر مى شود كه كشته شدن معترضان در روز عاشورا را تكذيب كرده بود.
پليس تهران مى گويد: «معدودى از فتنه گران با برنامه ريزى قبلى و بر اساس هدايت و فراخوان رسانه هاى بيگانه و با حضور در برخى خيابان ها و مسيرهاى عزاداران حسينى با طرح شعارهاى انحرافى اقدام به اخلال در نظم عمومى» نمودند.
مقام ها و دستگاه هاى جمهورى اسلامى ايران در شش ماه گذشته از معترضان به انتخابات به عنوان «اغتشاشگران» و از رهبران آنها به عنوان «سران فتنه» نام مى برند.
پيشتر احمد رضا رادان، جانشين فرماندهى نيروى انتظامى جمهوری اسلامی، در تلويزيون دولتى ايران از كشته شدن چهار نفر و دستگيرى ۳۰۰ نفر در جريان نا آرامى هاى روز عاشورا خبر داده بود.
وی گفته است: «يكى از كشته ‌شدگان، از پل سقوط كرد، دو نفر توسط يك خودرو در يك سانحه كشته شدند كه با اطلاعات واصله از سوى مردم، پليس در پى يافتن راننده و خودروست، بنابر اخبار رسيده يك نفر نيز با گلوله كشته شد كه با توجه به عدم استفاده سلاح از سوى پليس، اين حادثه كاملا مشكوك و در دست بررسى است.»
آقاى رادان، معترضان را متهم كرده است كه « تعدادى از خودروهاى عمومى، شخصى و موتور سيكلت ها را دچار خسارت، زيان و آتش سوزى كردند» و به گفته وى، « همچنين به تعدادى از اماكن عمومى و بانك ها هم خسارت وارد شد.»
سايت واحد مركزى خبر، وابسته به صدا و سيماى ايران، نيز از قول «يك منبع آگاه» در وزارت اطلاعات جمهورى اسلامى ايران گزارش داده كه «تعدادى از عناصر گروهك تروريستى منافقين (مجاهدين خلق) در آشوب چند ساعته امروز در تهران دستگير شدند.»
روز يكشنبه هزاران نفر از معترضان در فراخوان هاى گسترده اى كه طى هفته هاى اخير صورت گرفته بود به خيابان هاى مركزى تهران و شهرهاى شيراز، اصفهان، نجف آباد، بابل، اراك و تبريز ريختند و با سر دادن شعارهايى عليه آيت الله على خامنه اى به سياست هاى حكومت جمهورى اسلامى ايران اعتراض كردند.
اين اعتراض ها با هجوم و سركوب گسترده نيروهاى ضد شورش و لباس شخصى ها روبرو شد كه به گفته سايت هاى نزديك به اصلاح طلبان، به تيراندازى مستقيم به سوى معترضان و شليك گاز اشك آور منجر شد.
مخالفان مى گويند كه حداقل چهار نفر در تهران و چهار نفر نيز در تبريز به ضرب گلوله نيروهاى امنيتى كشته شدند. خواهر زاده مير حسين موسوى از جمله كشته شدگان روز عاشورا است كه با شليگ گلوله به قلبش جان باخته است.
بر اساس گزارش سايت «جنبش راه سبز» كه اخبار اصلاح طلبان را منتشر مى كند نام كشته شدگان حوادث روز عاشورا در تهران عبارت است از: سيد على حبيبى موسوى خامنه، مهدى فرهادى نيا، محمد على راسخى نيا، امير ارشدى ، شهرام فرجى.
گزارش هاى دريافتى از ايران حاكى است كه نيروهاى امنيتى ايران يكى از خشن ترين و خونبارترين روزهاى سركوب اعتراض هاى خيابانى در ايران را در روز عاشورا رقم زده اند.
در ماه هاى گذشته و بر اساس گزارش مخالفان دولت، حدود ۷۲ نفر در جريان بدترين نا آرامى هاى ايران پس از انقلاب بهمن ۱۳۵۷ كشته شدند اين در حالى است كه مقام هاى جمهورى اسلامى آمارهاى متناقضى در اين زمينه ارائه كرده اند.
****************

نیروی انتظامی تهران: ۵ نفر در اعتراضات تهران کشته شدند
پلیس تهران با انتشار اطلاعیه ای از کشته شدن ۵ نفر در درگیری های روز عاشورا
در تهران خبر داده است.
بی بی سی:
فرماندهی نیروی انتظامی تهران بزرگ در این اطلاعیه، مرگ این ۵ نفر را مشکوک دانسته و آورده است: " کارشناسان در صدد شناسایی عوامل مشکوک در این حادثه می باشند."
در اطلاعیه پلیس تهران آمده است که نیروی انتظامی برای متفرق کردن مردم از "تجهیزات ضد اغتشاش" استفاده کرده و نیروهای پلیس سلاح گرم نداشته اند.
این در حالی است که کشته شدن دست کم یک نفر بر اثر اصابت گلوله در تهران تایید شده و چندین ویدئو از افرادی که با شلیک گلوله زخمی شده اند، در اینترنت منتشر شده است.
علی حبیبی موسوی خامنه، خواهرزاده میرحسین موسوی از رهبران اصلی مخالفان در ایران، یکی از افرادی است که با شلیک گلوله در تهران کشته شده است.
به گزارش وب سایت کلمه، وب سایت نزدیک به میرحسین موسوی، در خیابان آزادی تهران به علی موسوی شلیک شده و گلوله به کتف او اصابت کرده است.
به گزارش کلمه، علی موسوی سپس به بیمارستان ابن سینا در فلکه دوم صادقیه منتقل شده، اما در بیمارستان از دنیا رفته است.
بنا بر گزارش ها میرحسین موسوی و جمعی از شخصیت های سیاسی بلافاصله در بیمارستان حاضر شده اند و نیروهای امنیتی کنترل این بیمارستان را در اختیار گرفته اند.
پیش از آن احمدرضا رادان، جانشین فرمانده نیروی انتظامی هم به خبرگزاری فارس گفته بود که "در اغتشاشات امروز تهران چهار نفر کشته شدند".
آقای رادان در مورد دلیل کشته شدن این افراد گفت: " یکی از این افراد در میان جمعیت روی یکی از پل ها از میان جمعیت به پائین پرتاب شد. دو نفر دیگر نیز بر اثر حادثه تصادف با یک خودروی شخصی جان خود را از دست دادند. یک نفر نیز به طرز مشکوکی بر اثر شلیک گلوله کشته شده و این در حالی است که هیچ یک از نیروهای انتظامی حاضر در خیابان‌ها، از سلاح استفاده نکردند."
آقای رادان همچنین از دستگیری حدود ۳۰۰ نفر از معترضان در روز یکشنبه ۶ دی در تهران خبر داده است.
بر اساس گزارش ها پلیس برای متفرق کردن جمعیت در تهران از گاز اشک آور و باتوم استفاده کرده و معترضان موتورهای مأموران بسیج و نیروی انتظامی را به آتش کشیده اند.
یک شاهد عینی به بی بی سی فارسی گفت که مأموران امنیتی در تقاطع خیابان های زرتشت و فلسطین در تهران، یکی از معترضان را با گلوله زدند و با خودروی پاترول از روی او رد شدند.
به گفته این شاهد، گروهی از مردم معترض در بیمارستان مهر پناه گرفته اند و مأموران پلیس می کوشند که آنها را از بیمارستان خارج کنند.
گفته می شود معترضان از بیم انتقال یافتن مجروحان به بازداشتگاه، از تحویل دادن آنها به آمبولانس ها اجتناب می کنند.
شاهد عینی دیگری به بی بی سی فارسی گفت که معترضان یک خودروی نیروی انتظامی را در نزدیکی چهارراه کالج در مرکز تهران واژگون کرده اند.

اعتراضات در شهرهای دیگر ایران

گزارش هایی هم از درگیری میان معترضان و نیروهای انتظامی و امنیتی در نجف آباد، اصفهان، شیراز، اراک، مشهد و اردبیل منتشر شده است.
سایت نوروز، پایگاه خبری جبهه مشارکت ایران اسلامی گزارش داده است که مأموران انتظامی و امنیتی از گردآمدن عزاداران معترض در مسجد اعظم محله حسین آباد اصفهان جلوگیری و خانه آیت الله جلال الدین طاهری اصفهانی را هم محاصره کرده اند.
این سایت نوشته است که نیروهای امنیتی با باتوم، گاز اشک آور و گاز فلفل به معترضان حمله کرده اند.
یک خبرنگار هم از نجف آباد به بی بی سی فارسی گفت که درگیری های شدیدی در این شهر میان عزاداران معترض و مأموران حکومتی روی داده است.
سایت جرس از شیراز گزارش داده است که مأموران انتظامی و لباس شخصی به راهپیمایی مسالمت آمیز معترضان هجوم آورده اند و این راهپیمایی را به خشونت کشیده اند.
تصاویری هم از تجمع اعتراضی عزاداران در اراک در شبکه های اجتماعی اینترنتی منتشر شده است.
دولت ایران خبرنگاران خارجی را از پوشش مستقیم این تجمعات منع کرده است.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد