logo





پیام تسلیت گزارشگران بدون مرز به خانواده آیت الله منتظری و مردم ایران

گزارشگران بدون مرز با تاثر و تاسف از درگذشت آیت‌الله حسین‌علی منتظری مطلع شد. این مرجع بزرگ روحانی یکی از مدافعان حقوق بشر و آزادی بیان و از حامیان خانواده‌های زندانیان سیاسی و روزنامه‌نگاران زندانی در ایران بود.

دوشنبه ۳۰ آذر ۱۳۸۸ - ۲۱ دسامبر ۲۰۰۹

گزارشگران بدون مرز با تاثر و تاسف از درگذشت آیت‌الله حسین‌علی منتظری مطلع شد. این مرجع بزرگ روحانی یکی از مدافعان حقوق بشر و آزادی بیان و از حامیان خانواده‌های زندانیان سیاسی و روزنامه‌نگاران زندانی در ایران بود.
گزاشگران بدون مرز مراتب تسلیت خود را به خانواده ایشان و مردم ایران اعلام می دارد. درگذشت آیت‌الله منتظری ظایعه ای بزرگ برای جنبش آزادیخواهانه امروز ایران و همه ی تلاشگران آزادی بیان است.
آیت الله منتظری زمانی که هنوز در قدرت بود در دفاع از حقیقت به قدرت نه گفت، کشتار زندانیان سیاسی در سال ١٣٦٧ را برملا و تقبیح کرد و اینگونه از حاکمیت فاصله گرفت. در کنار ستم دیدگان ایستاد و در طی سال ها خانه اش پناه خانواد‌ه‌های زندانیان سیاسی و از جمله روزنامه نگاران زندانی بود.
در حالی که مردم ایران به سوگ نشسته‌اند مقامات حکومتی در فکر افزایش سانسور برای مطبوعات داخلی و شبکه ها ی خبری برون مرزی مثل بی بی سی و یا اینترنت هستند .
آیت‌الله منتظری ٨٧ ساله یکی از معماران جمهوری اسلامی بود که از سوی آیت‌الله خمینی به جانشینی خود انتخاب شد، اما با اعتراض به وضعیت زندانیان سیاسی و کشتار زندانیان سیاسی در سال ١٣٦٧ از قدرت کناره گرفت. در سال ١٣٧٦ و در پی انتقاد از آیت‌الله خامنه ای بیش از ده سال در خانه اش زندانی شد. از آن تاریخ همواره خود و خانواده و نزدیکانشان تحت فشار قرار داشتند. سایت ایشان هنوز مسدود است و مجتبی لطفی از نزدیکان و مسئولان دفتر ایشان که در تاریخ ١٧ مهرماه توسط ماموران امنیتی با حکم دادگاه ویژه روحانیت به اتهام "انتشار نظرات آیت‌اله منتظری" بازداشت شد به چهار سال زندان و پنج سال تبعید از شهر قم محکوم شده است.
روز سی آذر صدها هزار نفر در مراسم خاک سپاری پیکر آیت‌الله منتظری در قم شرکت کردند. این مراسم با شعارهایی در حمایت از ایشان و علیه حکومت به تظاهرات مخالفان تبدیل شد.
همزمان با انتشار خبر درگذشت آیت‌الله منتظری، ماموران امنیتی رژیم اقدامات سانسورگرانه خود را تشدید کردند. ماموران امنیتی وزارت ارشاد برای ممانعت از انتشار خبر و عکس از عزاداری مردم و شخص آیت‌الله منتظری در صفحه اول روزنامه ها مجددا در چاپخانه های مستقر شدند. سرعت اتصال به اینترنت و تلفن در بسیاری از مناطق ایران به ویژه در قم، اصفهان، نجف آباد و تهران با اختلال روبرو شد. تعدادی از فعالان مدنی و روزنامه‌نگاران نیز تهدید و دستگیر شده اند. در تاریخ ٣٠ آذر خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران اعلام کرد که روزنامه اندیشه نو از سوی هیات نظارت بر مطبوعات توقیف شد.
یکشنبه شبکه تلویزیونی بی بی سی فارسی برنامه ویژه ای را به درگذشت آیت الله منتطری اختصاص داد با آنکه از سوی ایران تلاش شد تا کلیت برنامه ماهواره هاتبرد ٦ با ارسال پارازیت با اختلال مواجه شوند. اما برای اولین بار پس از ده‌ها سال آیت الله منتظری در صفحه تلویزیون میلیونها ایرانی ظاهر شد. شبکه بی بی سی آخرین مصاحبه آیت‌الله منتظری را پخش کرد. پس از راه اندازی بخش فارسی بی بی سی، جمهوری اسلامی فعالیت آن را در ایران ممنوع و خبرنگاران و همکاران این شبکه خبری را مورد تهدید و فشار قرارداد. برخی از این خبرنگاران با اتهامات واهی بازداشت و یا زندانی و برخی دیگر مجبور به ترک کشور شدند.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد