logo





بازداشت عضو رهبری اتحادیه سراسری دانشجویان دفتر تحکیم وحدت

بازداشت های گسترده، اخراج ها و محرومیت از تحصیل دانشجویان با شدت ادامه دارد

چهار شنبه ۱۱ آذر ۱۳۸۸ - ۰۲ دسامبر ۲۰۰۹

logo-k.jpg
"بعید است که نقض بنیادین حقوق دانشجویان باعث بشود که آنها از خواسته هایشان منصرف بشوند و دست بکشند..."
11 آذرماه 1388- کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران امروز اعلام کرد که در آستانه روز دانشجو در 16 آذر، مقامات به آزار و اذیت و محاکمه فعالان دانشجویی در سراسر کشور شدت داده اند.
در روز 9 آذرماه، میلاد اسدی از دانشجویان پیشتاز و عضو شورای مرکزی اتحادیه سراسری دانشجویان دفتر تحکیم وحدت در منزل خود بازداشت شد. سه عضو دیگر شورای مرکزی دفتر تحکیم؛ بهاره هدایت، مهدی عربشاهی و فرید هاشمی نیز در روز 8 آذرماه احضاریه ای از دادگاه انقلاب دریافت کردند که برای ادای پاره ای توضیحات باید روز 11 آذرماه به این دادگاه مراجعه کنند. عباس حکیم زاده؛ عضو دیگر شورای مرکزی این اتحادیه دانشجویان که هفته پیش بازداشت شده بود همچنان در بازداشت است.
میلاد اسدی از دانشجویان خواجه نصیر است که درست در روز دستگیری اش از طرف کمیته انضباطی به مدت دو ترم از تحصیل محروم شد. در اردیبهشت ماه 1388 میلاد اسدی در مصاحبه ای با کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران در باره دغدغه های اتحادیه دانشجویان دفتر تحکیم وحدت چنین توضیح داد که " ما خواهان حقوق کلی دانشجویان، حق تحصیل، حق آزادی بیان، حق تجمع و تشکل و همه آن چیزهایی هستیم که همه دانشجویان در سراسر جهان از آن برخوردار هستند."
ارون رودز؛ سخنگوی کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران در باره این بازداشت ها گفت" بازداشت میلاد اسدی و حداقل 90 دانشجو در سه هفته اخیر تحت قوانین بین المللی غیر قانونی است و لازم است که توسط گزارشگران ویژه سازمان ملل متحد مورد نظارت و بررسی موشکافانه قرا ربگیرد، همانطور که در قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شده، از گزارشگران ویژه خواسته شده که وضعیت حقوق بشر در ایران را با جدیت مورد بررسی قرار بدهند."
رودز در ادامه تاکید کرد که "در حالی که هدف این دستگیری ها مشخصا تلاش برای جدایی بدنه جنبش دانشجویی از تیم رهبری آن است، اما بعید است که نقض حقوق بنیادین دانشجویان باعث بشود که آنها از خواسته هایشان منصرف بشوند و دست بکشند."
به گزارش امیرکبیر نیوز، بابک غیاثی دانشجوی کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه، در روز 10 آذرماه بازداشت شد. این دانشجو به دانشگاه ممنوع الورود بود و این ممنوعیت سه روز قبل از بازداشت وی به اتمام رسیده بود. بابک غیاثی در حالی که می خواست در جشن دانشجویان ممتاز شرکت کند توسط افراد ناشناسی که گفته میشود عوامل اطلاعاتی سپاه هستند، بازداشت شد. هیچ اطلاعاتی در مورد محل بازداشت بابک وجود ندارد. همچنین در مورد سایر دانشجویانی که اخیرا بازداشت شده و همچنان در بازداشت بسر می برند، اطلاعات زیادی در دسترس نیست.
گزارشگران حقوق بشر نیز توسط مقامات ایرانی هدف بازداشت ها قرار گرفته اند تا مانع انتشار اخبار و اطلاعات در باره دستگیری های اخیر بشوند. در روز 9 آذرماه نیروهای امنیتی و اطلاعاتی سعید کالانکی و سعید جلالی فر را بازداشت کردند که از اعضای کمیته گزارشگران حقوق بشر هستند. این کمیته در حال حاضر یکی از سازمان های اصلی است که در مورد نقض حقوق بشر گزارش دهی می کند. جلالی فر سال گذشته از دانشگاه زنجان اخراج شده بود.
مسئولین دانشگاه ها دست در دست نیروهای امنیتی اقدامات سرکوبگرانه علیه دانشجویان را از طریق کمیته های انضباطی با اخراج و تعلیق دانشجویان شدت داده اند که کاملا ساختگی بودن این احکام مشهود است. به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران اطلاع داده شد که در روز 10 آذرماه 12 دانشجوی مشهد به کمیته انضباطی احضار شدند، ده دانشجو در خواجه نصیر احکام انضباطی دریافت کردند و در مجموع این دانشجویان 12 ترم از ادامه تحصیل محروم شدند، و 30 دانشجو در دانشگاه فردوسی مشهد به کمیته انضباطی احضار شدند در حالیکه هنوز 5 نفر از دانشجویان بازداشت شده در 13 آبان ماه در زندان هستند.
علاوه بر اینها به گزارش موج سبز، 12 دانشجوی پیام نور مشهد مجموعا 18 ترم از تحصیل محروم شدند. امیرکبیر نیوز هم گزارش داد که 11 دانشجو در یاسوج، حکم انضباطی دریافت کردند؛ دو نفر اخراج و بقیه جمعا 12 ترم از تحصیل محروم شدند. بیست و سه دانشجو نیز در دانشگاه شهر کرد حکم انضباطی از کمیته این دانشگاه دریافت کردند.
ارون رودز گفت :" عمیقا باعث تاسف است و برای ایده آل آزادی علمی این یک ننگ است که دانشگاه استقلال خودش را واگذار کند و دانشجویان را بخاطر بیان عقیده و فعالیت های برحق شان مورد آزار و اذیت قرار بدهد."
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران خواستار آزادی فوری همه دانشجویانی است که غیر قانونی بازداشت شده اند. این کمپین همچنین خواستار لغو همه احکام انضابطی دانشگاه هاست چرا که این احکام نقض حق دانشجو در آموزش است.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد