logo





چرا زنان در شرایط اضطراری مدیران بهتری هستند؟

مترجم :مهرنوش کیان

سه شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۲ ژوين ۲۰۲۰

در هفته های اخیر چندین مقاله در باره نقش بسیار مثبت و کارای زنان در کنترل و حل مشکلات ناشی از بحران کرونا در رسانه های آلمانی و انگلیسی خوانده بودم ولی نهایتا مقاله زیر در باره وزیر بهداشت استان کرالا در هند مرا در ترجمه دو مقاله از گاردین تشویق کرد.در ترجمه زیر ابتدا مقاله در باره خانم ک . ک. شاجیلا و بعد مقاله در باره پرزیدنت ها و یا نخست وزیران زن در کشورهای مختلف را میخوانید.



با "از بین برنده کرونا" در کرالا آشنا شوید.

نوشته لورا اسپینی، ۱۴ ماه مه ۲۰۲۰ در روزنامه گاردین
https://www.theguardian.com/

در روز ۲۰ ژانویه خانم ک.ک. شاجیلا در پی خواندن مطالبی در اینترنت در باره ویروس خطرناک و ناشناخته ای در چین با معاونین بهداشت خود که همگی پزشک هستند تلفنی صحیت کرد و از آنان پرسید:" آیا این ویروس میتواند به اینجا هم سرایت کند؟". معاونین او پاسخ داند:" حتما". درپی این مشورت خانم شاجیلا مشغول آماده شدن برای مبارزه با این بیماری در استان کرالا شد.در ۱۸ ماه مه، چهار ماه پس از این گفتگو فقط ۶۰۰ در استان کرالا از کرونا فوت کرده اند. در نظر داشته باشیم که کرالا ۳۵ میلیون جمعیت دارد و در مقایسه با انگلیس درآمد سرانه اش برای هر نفر حدود ۲ هزارو هفتصد پوند است. در مقایسه درآمد سرانه برای هر نفر در سال در انگلیس حدود ۴۰ هزار و ۴۰۰ پوند میباشد. انگلیس تا این تاریخ ۳۵ هزار نفر و آمریکا ۹۰ هزار نفر تلفات ناشی از ویروس کرونا داشته اند.

خانم شاجیلا ی ۶۳ ساله را در استان کرالا "شاجیلا معلم" می نامند (در هندوستان لقب معلم نشانه احترام است. توضیح مترجم) ولی او این روزها القاب دیگری هم دارد: "کشنده ویروس" و "ستاره وزیران بهداشت". او سابقا معلم علوم بود و زنی است بسیار خوشرو. القابی که به او داده اند نشان دهنده محبوبیت او در میان مردم و برای موفقیت در مبارزه با ویروس در کشوری با امکانات محدود و دموکراسی شکننده است.

اما چطور او موفق شده با این ویروس مبارزه کند؟ سه روز پس از تلفن به معاونش، شاجیلا تیم واکنش فوری تشکیل داد. روز بعد در ۲۷ ژانویه تیم اتاق کنترل را پایه گذاری کردند و ۲۴ پزشک را برای اجرای تصمیمات تیم در اقصی نقاط کرالا تعیین کردند. بلافاصله در فرودگاه ها وسایل اندازه گیری تب و چادر های قرنطینه برپا کردند. در ۲۷ ژانویه اولین بیماران در پروازی از وهان در چین را یافتند. در این پرواز سه نفر نشانه های بیماری را داشتند. اینها همگی به بخش ایزوله بیمارستان فرستاده شده و کلیه مسافران تا دو هفته در قرنطینه ماندند. همزمان اطلاعات در باره بیماری و روش های مقابله با ان به زبان های مختلف در فرودگاه و استان کرالا پخش شد.

در ماه فوریه خانواده ای که از ونیس پرواز کرده بودند با دادن اطلاعات نادرست در باره مکان هایی که اقامت داشته اند توانستد از فرودگاه به خانه بروند. این خانواده مسبب ابتلای صدها نفر گردید. اما تیم واکنش فوری با استفاده از وسایل ارتباطات جمعی موفق به یافتن همه کسانی که با این خانواده در تماس بوده اند شده و همگی را قرنطینه نمود. از این گروه فقط ۶ نفر بیمار شدند. متاسفانه در ماه فوریه تعداد زیادی از کارگران اهل کرالا که در کشورهای عربی خلیج فارس کار می کردند مجبور به بازگشت به کشور خود شدند و ویروس را به همراه خود آوردند. در ۲۳ مارس تمامی پروازها ی خارجی به هند ممنوع شد و دو روز بعد همه کشور در قرنطینه قرار گرفت. در کرالا در اوج شیوع بیماری فقط ۱۷۰ هزار نفر قرنطینه شدند. کادر پزشکی وضعیت جسمی این تعداد و تمامی اطرافیانشان را کنترل می کرد. در حال حاضر فقط 21 هزار نفر در کنترل پزشکی مداوم هستند. تمامی هزینه این کار و نگهداری این تعداد را دولت کرالا تقبل کرده است. خانم شاجیلا می گوید که در همین دوران ۱۵۰ هزار کارگر مهاجر که نمیتوانستند به روستاهای خود بازگردند را هم به خرج دولت تغذیه و نگهداری کردند. این تعداد پس از بازشدن راه ها به خانه های خود باز گشته اند.

شاجیلا قبل از شیوع کرونا هم در هند مشهور بود. سال قبل فیلمی به نام "ویروس" بر اساس موفقیت او در کنترل بیماری ویروسی کشنده ای به نام نیپاه در ۲۰۱۸ به روی اکران آمد. از او نه تنها به خاطر برخورد قاطع با این بیماری بلکه به دلیل حضور در محل بروز بیماری و ارتباط مستقیم با مردم تقدیر شده است. او می گوید:" روستاییان چون نمیدانستند که بیماری نیپاه چطور سرایت می کنند میخواستند از روستا فرار کنند. من با تیمی از دکترها به روستا رفته و در ملاقات با مردم به آنان توضیح دادم که نیازی به فرار و ترک خانه ها ی خود ندارند. این ویروس فقط با تماس مستقیم منتقل می شود و اگر از کسی که سرفه می کند تا سه متر فاصله بگیرید مبتلا نمی شوید. با توضیحات ما مردم آرام شدند." بروز بیماری نیپاه به شاجیلا برای مبارزه با ویروسی که برای آن واکسنی و دارویی وجود نداد کمک کرد.

خانم شاجیلا کیست؟ او از خانواده ای با سنت مبارزه برای آزادی و دموکراسی می آید. مادر بزرگ او نقشی بارز در پیکار برای از میان بردن تبعیض بر علیه گروه معروف به "نجس ها" بود. خانم شاجیلا عضو حزب کمونیست هند است. این حزب از سال ۱۹۵۷ نقش تعیین کننده ای در دولت های مختلف در کرالا داشته است. سیاست دولت در کرالا رفرم ارضی، ایجاد سیستم بهداشت غیر متمرکز و سرمایه گذاری در آموزش است. تا کنون در هر روستا یک خانه بهداشت , در هر بخش چند بیمارستان وحدود ۱۰ کالج برای تربیت کادر پزشکی تاسیس شده است. شاجیلا می گوید:" مادر بزرگم خیلی خوب داستان تعریف می کرد. اوهمیشه در باره مبارزات برای رفرم کشاورزی و آزادی و دموکراسی برای ما تعریف می کرد." حزب کمونیست پس از سر کار آمدن در کرالا در سال ۲۰۱۶، برنامه مدرنیزه کردن را آغاز نمود. یکی از این برنامه ها ، ایجاد کلینک های مخصوص برای ثبت بیماران دستگا تنفسی بود. شاجیلا می گوید که به همین دلیل ما آمادگی مقابله با بیماری کووید ۱۹ را داشتیم. با آغاز شیوع بیماری از هر منطقه در کرالا خواسته شد که دو بیمارستان را برای درمان بیماران کرونا اختصاص دهند. هر کالج پزشکی ۵۰۰ تخت به این کار اختصاص داد. در همه مراکز درمانی محل ورود و خروج تفکیک شدند. تست کرونا به اندازه کافی در دسترس نبود برای همین با دقت بسیار، تست فقط برای کسانی که علایم بیماری را داشتند و آنهایی که در تماس با آنان بودند و گروه های کاری مهم مثل کادر درمانی، پلیس و داوطلبان مورد استفاده قرار گرفت. شاجیلا می گوید:" جواب تست در کشورهای غربی پیشرفته و امارات حدود یک هفته طول میکشد. ما در کرالا در ۴۸ ساعت جواب تست را مشخص می کنیم." او اضافه می کند که میزان بالای باسوادی در کرالا به دولت در مبارزه با این بیماری کمک کرده است و میگوید :" مردم می فهمند چرا باید در خانه بمانند. میتوان این مسایل را برایشان توضیح داد." به نظر شاجیلا تعداد مرگ و میر بالا در کشورهای پیشرفته با تمامی پیشرفت تکنولوژی بسیار عجیب است. از او می پرسیم که با توجه به اینکه برای این ویروس واکسن و یا داروی وجود ندارد نظرش در باره برخورد با ان چیست. او می خندد و می گوید:" فقط برنامه ریزی."

*****



آیا زنان رهبر در مبارزه با پاندمی موفق ترند؟

ترجمه و برگرفته از روزنامه گاردین، شنبه ۲۵ آوریل ۲۰۲۰. نویسنده: جان هنلی و النور اینج روی

https://www.theguardian.com/
Jon Henley and Eleanor Ainge Roy

(لوکاشنکو، رِئیس جمهور«البته باید گفت سلطان!» روسیه سفید در مصاحبه ای تلویزیونی از خبرنگار که در باره سیاست او در مبارزه با کرونا پرسید گفت:" من که ویروسی نمیبینم شما می بینید؟"!!!!. نیازی به تکرار سخنان بیهوده ترامپ، بوریس جانسون، بولسوناریو پرزیدنت برزیل و دو آرته پرزیدنت فیلیپین نیست. دلیل ترجمه این مطلب، نگرانی شخصی من از اینکه کسانی هستند که به این افراد نه تنها رای می دهند، حتی سیاست های غلط آنان را در چنین شرایطی دنبال میکنند، بود. )

در اول آپریل، سیلوریا جیکوبز، نخست وزیر کشور کوچک سنت مارتین ،جمعیت ۴۱ هزار و پانصد نفری این جزیره را مورد خطاب قرار داد. او میدانست که این جزیره کوچک که سالانه مهماندار500 هزار توریست است، با وجود فقط دو تخت در بخش آی سی یو،شانسی برای کنترل بیماری کرونا ندارد. پس تصمیمش را به مردم چنین اعلام کرد:" خیلی ساده: از جای خود تکان نخورید. اگر نانی که همیشه می خورید در خانه ندارید، چیز دیگری بخورید. " خانم جیکوبز به اندازه خانم مرکل یا جاسیندا آردن (نخست وزیر نیوزیلند) در دنیا شناخته شده نیست، اما پیام ساده او، عملکرد مصممانه و ارتباط گیری مستقیم با مردم نمونه ای دیگر از رهبران زن در دنیا را نشان می دهد که در برخورد با بحران اخیر موفق بوده اند. رهبران زن در دانمارک، آلمان، نیوزیلند و تایوان نشان داده اند که چگونه باید با چنین بحرانی برخورد کرد. این در حالی است که بسیاری از کشورها با رهبران مردسالارشان نتوانسته اند این بحران را به خوبی پشت سر بگذارند.

خانم آردن ۳۹ ساله نخست وزیر نیوزیلند هر روز از خانه با مردم با آرامش صحبت می کند. تا اول ماه مه نیوزیلند فقط ۱۳ مرگ در اثر ویروس داشته است. میزان محبوبیت او در میان مردم به ۸۰% رسیده و در هفته دوم ماه مه دولت اعلام کرد که گسترش بیماری از شخص به شخص در نیوزیلند کاملا مهار شده است و به همین دلیل شرایط قرنطینه را کاهش داده اند.

برخورد دوستانه و صریح خانم مرکل را بسیار تحسین کرده اند. (باید بگویم که خانم مرکل معمولا خواهان جلب توجه نیست. مترجم) او در سخنانش به مردم گفت:" احتمال دارد تا ۷۰% مردم به این بیماری مبتلا شوند و این بیماری بزرگترین چالش در آلمان بعد از جنگ جهانی است." او تاسفش را از مرگ تک تک کسانی که به دلیل این بیماری از میان می روند، اعلام کرد و گفت:" اینها همگی، مادری، پدری، پدربزرگی , مادر بزرگی و یا همسری هستند. بیماری کرونا جدی است، پس آن را جدی بگیرید. " تا کنون (زمان ترجمه این مقاله) آلمان در حدود ۱۸۰ هزار نفر بیمار کرونا داشته است (جمعیت آلمان ۸۰ میلیون است) و از این تعداد حدود ۸ هزار نفر جان خود را از دست داده اند. (آلمان بیشترین تعداد تست کرونا در اروپا و شاید در دنیا داشته است و در هیچ شرایطی بیمارستان ها تحت فشار قرار نگرفتند.امکانات پزشکی در آلمان به حدی بود که حتی بیماران کرونایی از ایتالیا و فرانسه را به آلمان منتقل کردند تا بار سیستم پزشکی در آن کشور ها را کاهش دهند. مترجم)
خانم مرکل که دکترای فیزیک اتمی دارد، بسیار خوددار است. ویدئو او که علت بیماری و روش های انتخابی دولت برای مبارزه با این بیماری و سیاست های آینده دولت برای کنترل آن را توضیح می دهد، یکی از پر بیننده ترین کلیپ ها در آلمان بوده است. محبوبیت او در آلمان حدود ۷۰% است. (کریستین دروستن، رئیس انستیتو ویروس شناسی در بیمارستان شاریته برلین، که مشاور دولت در باره این پاندمی است، در مصاحبه ای با گاردین در اول ماه مه گفت که کار با خانم مرکل بسیار آسان است چون او با توجه به پیشینه اش در علوم، آمارو ارقام را به خوبی می فهمد).

دردانمارک خانم مته فردریکسون هم قاطعانه مرزهای کشور را فورا بست و چند روز بعد از آن تمامی مراکز عمومی مثل مدارس و دانشگاه ها را تعطیل کرد. دانمارک فقط ۸۰۰۰ نفر مبتلا به کرونا داشته که از این تعداد فقط ۳۷۰ نفر جان باختند. خانم فردریکسون همواره مستقیما و با صراحت کامل با مردم صحبت کرده و خود تمامی دستورات دولت را دنبال نمود. حتی در یک کلیپ از او، فردریکسون با خبرنگاری صحبت میکند در حالی که در خانه در حال ظرف شستن است. محبوبیت این نخست وزیر جوان که اولین نخست وزیر زن در کشورهای اسکاندیناوی است، ۸۰% میباشد.

رئیس جمهور تایوان، خانم تسای اینگ-ون هم با قاطعیت و فوری عمل کرد. او تیم مقابله با پاندمی را در ژانویه تشکیل داده و ورود مسافران به خصوص از چین را به تایوان ممنوع کرد. با اعمال سیاست های پیگیری، حفظ نظافت عمومی و کنترل، تایوان توانست از تعطیل کامل کشور جلوگیری کند. در تایوان تا کنون فقط ۶ نفر جان خود را با کرونا از دست داده اند.

الگوی مشترک میان همه این رهبران زن موفق، اقدام قاطعانه، پیام صریح ، ارتباط مستقیم با مردم و دوری از دشمن سازی و ایجاد شکاف میان مردم بوده است.

توجه: تمامی آمار داده شده در این مقاله مربوط به زمان انتشار آن است. مترجم

اول ژوئن ۲۰۲۰
مترجم :مهرنوش کیان


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد