logo





درگذشت ایرج کشکولی یکی از چهره‌های پرسابقه‌ی چپ
و از رهبران حزب رنجبران ایران

دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۴ مه ۲۰۲۰

ایرج کشکولی (کاک اسماعیل) یکی از رهبران حزب رنجبران در حومه ی پاریس از یکدوره طولانی که مریض بود از میان ما رفت یادش گرامی باد

« ... کشکولی در جوانی به اروپا آمد و به دنبال گرایش به افکار چپ‌گرایانه به سازمان انقلابی حزب توده ایران پیوست و برای فراگرفتن آموزش‌های نظامی به کوبا رفت. او در بازگشت از کوبا، مخفیانه به ایران رفت و در جریان مبارزه‌ی مسلحانه‌ای که به رهبری بهمن قشقایی در منطقه فارس جریان داشت، شرکت کرد. کشکولی پس از شکست این شورش به اروپا بازگشت و پس از چندی برای فراگرفتن آموزش‌های سیاسی و نظامی به جمهوری توده‌ای چین سفر کرد. او در بازگشت از چین در سال‌ها ١٩۶٧ به کردستان ایران رفت و در مبارزه‌ی مسلحانه‌ای که در آن‌جا برضد رژیم شاه جریان داشت، شرکت نمود. او با پیروزی انقلاب بهمن ١٣۵٧ به ایران بازگشت و در تشکیل حزب رنجبران شرکت کرد و در رهبری آن قرار گرفت. کشکولی به دنبال ممنوعیت این حزب به میان ایل قشقایی رفت و به سازماندهی مبارزه مسلحانه با جمهوری اسلامی پرداخت. او به دنبال این اقدام به کردستان رفت و پس از شکست مبارزه‌ی مسلحانه‌ای که در کردستان برضد جمهوری اسلامی جریان داشت به کردستان عراق گریخت و به جنگ و گریز با نیروهای جمهوری اسلامی ادامه داد. کشکولی مدتی نیز در بغداد به سر برد و با سازمان جاسوسی عراق وارد مذاکره شد. فراز و نشیب‌های زندگی کشکولی، تصویری از تاریخ جنبش چپ در ایران و آیینه‌ای از آرمان و توهمی است که سرنوشت نسلی از کوشندگان این جنبش را رقم زده است. این کتاب در ایران در ۴١٢ صفحه تنظیم شده و توسط نشر اختران در تهران تجدید چاپ شده است»*

یادش گرامی باد


______________

* متن بالا از کتاب نگاهی از درون به جنبش چپ ایران | گفت‌وگو با ایرج کشکولیبرداشته شده است. این گفت و گو توسط حمید شوکت صورت گرفته است و به صورت کتاب منتشر شد است. «موضوع این کتاب بررسی گوشه‌هایی از تاریخ جنبش چپ در ایران است که در گفت‌وگوی نویسنده با یکی از رهبران این جنبش تنظیم شده است.»« این کتاب در ایران در ۴١٢ صفحه تنظیم شده و توسط نشر اختران در تهران تجدید چاپ شده است.».
ـــــــــــــــــــــــــــــ

توضیح عصرنو:
متن فوق توسط دوستی ارسال شده بود و ما بدون توجه به این که متن از کجا آمده است، آن را متنتشر کرده‌بودیم. بعد از اطلاع از منبع، و اعتراض جناب حمید شوکت، توسط یک دوست دلسوز، لینک منبع آن را هم درج کردیم و با پوزش از آقای حمید شوکت که به عنوان نویسنده‌ی این متن، نام ایشان زیر آن نیامده بود.

امیدواریم این موضوع بر بزرگداشت از انسانی که تمام زندگی‌اش را وقف آرمان‌های انسانی‌اش کرده‌بود و قصد ما تنها و تنها بزرگداشت یاد و خاطره‌ی او بود، سایه‌ای نیندازد.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد