logo





اخبار کارگری

سه شنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۷ آپريل ۲۰۲۰

- رونمایی علت عدم تخصیص ماسک، مواد ضدعفونی کننده و دستکش به کارگران خدماتی شهرداری تهران

- ادامه اعتراضات نسبت به بازی کردن با جان صدها هزار کارگرصنعت خودرو و قطعه سازی با ازسرگیری کار

- اعتراض کارگران صنعت قطعه‌سازی به دولت بدلیل عدم اجبار کارفرمایان به دادن مرخصی استعلاجی به کارگران دارای بیماری‌های پیش‌زمینه‌ای

- کنش های کارگران کوره پزخانه های اصفهان برای جلوگیری از ابتلا به کووید 19

- اعتراض کارگران پسماند شهرداری اروند کنار نسبت به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و عیدی

- اعتراض کارگران کارخانه ایران پوپلین رشت نسبت به عدم پرداخت حدود 2 ماه حقوق،عیدی و3 ماه حق بیمه

- اعتراض معلمان آزاد شاغل در مدارس غیرانتفاعی نسبت بلاتکلیفی معیشتی وتبعیض

- اخراج 600نفر از کارکنان بیمارستان خصوصی آتیه

- بیکاری بیش از 15 هزار کارگر واحدهای توریستی استان مازندران

- بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی روزنامه نگاران بدنبال تعطیلی موقت چاپ کاغذی مطبوعات

- تایید حکم 6 سال حبس کامران ساختمانگر

- جان با ختن یک کارگر جوان در مشهد براثر سقوط از ارتفاع

- جان باختن 4 کارگر ساختمانی درشهرستان هریس بر اثر گازگرفتگی و وخامت حال کارگر پنجم

- مصدومیت 19 کارگر راهن در حادثه واژگونی سرویس رفت وآمد شان در محور خاش - زاهدان

*رونمایی علت عدم تخصیص ماسک، مواد ضدعفونی کننده و دستکش به کارگران خدماتی شهرداری تهران

رییس شورای شهر تهران گفت: در شهرداری تهران پولی که می‌آید اول صرف نیازهای ستاد می‌شود و اگر اضافه آمد به صف می‌دهند.

در زمان شیوع ویروس کرونا هرچند برخی کسب و کارها تعطیل و صاحبان آن‌ها خانه نشین شدند اما برخی دیگر موظف بودند با قوت بیشتری به کار خود ادامه دهند. از جمله آن‌ها کارگران خدماتی شهرداری تهران هستند که بیشترین مواجهه را هم با شهروندان دیگر و هم با سطوح آلوده دارند.

اما موضوعی که در نوع رفتار با کارگران شهرداری جلب توجه کرد اولویت دوم قرار گرفتنشان برای دریافت ماسک، مواد ضدعفونی کننده و دستکش بود. مدیران سازمان‌ها و بخش‌های مختلف شهرداری به کرات اعلام کردند که به هر نحوی باشد این لوازم را برای کارمندان اداره‌شان تامین می‌کنند اما چنین پیگیری برای کارگران که در صف مقدم مقابله با کرونا هستند وجود نداشت.

روز سه شنبه 19 فروردین،محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران ضمن تایید این موضوع که در شهرداری تامین نیاز ستاد مقدم بر صف است به خبرنگار رسانه ای گفت: اتفاقا یکی از بحث‌هایی که روز یکشنبه در جلسه هم‌اندیشی با شهردار تهران مطرح شد همین موضوع بود.

او ادامه داد: این موضوع یکی از مشکلات میان صف و ستاد است. معمولا ستاد تشکیل می‌شود که صف را حمایت کند اما چون همه اختیارات در اختیار ستاد است، ستاد اول خودش را تامین می‌کند و بعد به صف می‌رسد و کم کم تعداد ستادی‌ها ده برابر تعداد صفی‌ها شده است.

رییس شورای شهر تهران تاکید کرد: در حال حاضر در شهرداری تهران تعداد ستادی‌ها از صف بیشتر است و پولی هم که می‌آید ستادی‌ها سعی می‌کنند اول مسائل خودشان را حل کنند و بعد اگر اضافه آمد به صف بدهند.

هاشمی اضافه کرد: در نتیجه این توصیه شد که مواظبت بشود که ستاد شهرداری تهران اول نیاز خط مقدم را فراهم کند و بعد کم کم به پشت جبهه برسد و اگر این اتفاق نیفتد باید با آن مبارزه شده و مطرح شود و به پرسنل شهرداری گفته شود که اول نیاز صف را تامین کنند.

*ادامه اعتراضات نسبت به بازی کردن با جان صدها هزار کارگرصنعت خودرو و قطعه سازی با ازسرگیری کار

کارگر صنعت خودروسازی: با پایان تعطیلات از هفته آینده دو خودرو ساز بزرگ کشور که هر یک حدود 40 هزار پرسنل دارند کار خود را مجددا آغاز میکنند که این امر منجر به جابجایی 80 هزار نفر در دونوبت و یا به عبارتی 160 هزار سفر در طی روز در تهران خواهد شد و در طی روز در یک محیط بسته گرد هم می آیند میتوانند عاملی برای شروع موج دوم کرونا در تهران و تبع آن در کل کشور شوند.

دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو ایران: تاکنون هیچ پروتکل بهداشتی اختصاصی برای صنعت خودرو و قطعه سازی ابلاغ نشده است و با توجه به شیوع ویروس کرونا، این مساله تهدیدی برای کارگران در خطوط تولید قطعه سازی و خودروسازی خواهد بود.

روز سه شنبه 19 فروردین، یک کارگر صنعت خودروسازی متنی بقرار زیر منتشر کرد:

«با پایان تعطیلات از هفته آینده دو خودرو ساز بزرگ کشور که هر یک حدود 40 هزار پرسنل دارند کار خود را مجددا آغاز میکنند که این امر منجر به جابجایی 80 هزار نفر در دونوبت و یا به عبارتی 160 هزار سفر در طی روز در تهران خواهد شد و از آنجا که پرسنل این شرکت ها در تمام نقاط تهران و کرج پراکنده اند و در طی روز در یک محیط بسته گرد هم می آیند میتوانند عاملی برای شروع موج دوم کرونا در تهران و تبع آن در کل کشور شوند. بنا به همین استدلال خودرو سازهای بزرگ اروپایی از جمله در آلمان و سوئد و همچنین در آمریکا این روزها تولید خود را به طور کامل متوقف کرده اند. در حقیقت در زمانی که از هر طرف مردم به ماندن در خانه توصیه میشوند تولید هرچه بیشتر خودرو اساسا لزومی هم ندارد و هزینه طولانی تر شدن زمان بحران کرونا میتواند برای کشور بسیار سنگین تر از تعطیلی چند هفتگی این کارخانه ها باشد. در حال حاضر بحران کرونا باعث تعطیلی مدارس و دانشگاها و خیلی از اصناف شده که هزینه سنگینی به کشور تحمیل میکند و اگر قرار باشد بواسطه ادامه کار خودروسازان تمام این هزینه ها بر باد رود باید به نحوی جلوی آن گرفته شود.»

روز سه شنبه 19 فروردین،همچنین دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو ایران با اشاره به اینکه پروتکل بهداشتی پاسخ گوی شرایط پیچیده خطوط تولید خودروسازان و قطعه سازان نخواهد بود،به خبرنگار رسانه ای گفت: تاکنون هیچ پروتکل بهداشتی اختصاصی برای صنعت خودرو و قطعه سازی ابلاغ نشده است و با توجه به شیوع ویروس کرونا، این مساله تهدیدی برای کارگران در خطوط تولید قطعه سازی و خودروسازی خواهد بود.

وی افزود:با اعلام تصمیم ستاد مقابله با کرونا واحدهای تولیدی در استان ها 23 فروردین ماه و در تهران 30 فروردین ماه مشفول به فعالیت خواهند شد که این مساله فعالیت قطعه سازان و خودروسازان را کمی پیچیده کرده است.

دبیر انجمن قطعه سازان گفت: بر اساس تصمبمات ابلاغی ستاد مقابله با کرونا واحدهای قطعه سازی و خودروسازی بر اساس برداشت صورت گرفته از پروتکل کلی بهداشتی برخی اقدامات پیشگیرانه و بهداشتی از جمله ضدعفونی محیط کار ، رعایت فاصله احتماعی در حد امکان و ایجاد تونل های استرلیزه را انجام می دهند اما کماکان با توجه به فضای کوچک واحدها و تعداد کارگران این خطر و نگرانی برای شیوع در واحدها وجود دارد.

وی همچنین به تاثیر پروتکل بهداشتی جهت جلوگیری از شیوع این ویروس در واحدهای تولیدی تاکید کرد : با وجود شرایط بسیار پیچیده خطوط تولید و مونتاژ بسیار فشرده ای که در واحدهای خودروسازی و قطعه سازی وجود دارد متاسفانه تاکنون هیچ پروتکلی بهداشتی اختصاصی ابلاغ نشده است.

*اعتراض کارگران صنعت قطعه‌سازی به دولت بدلیل عدم اجبار کارفرمایان به دادن مرخصی استعلاجی به کارگران دارای بیماری‌های پیش‌زمینه‌ای

کارگران قطعه‌سازی وابسته به یکی از خودروسازی‌ها:چرا دولت هیچ الزامی برای کرفرمایان در خصوص اعطای مرخصی استعلاجی به کارگران دارای بیماری‌های پیش‌زمینه‌ای در نظر نگرفت؟

روز سه شنبه 19 فروردین،جمعی از کارگران قطعه‌سازی وابسته به یکی از خودروسازی‌ها به خبرنگار رسانه ای گفتند:با آغاز فعالیت تولیدی در کارخانه‌ها بعد از عید کارگران به محیط کارخانه بازگشتند اما در این بین کارگرانی هستند که بیماری پیش‌زمینه‌ای همچون دیابت دارند و سیستم ایمنی بدنشان در مقابل بیماری‌ها پایین است. در صورتی که این کارگران به کرونا مبتلا شوند، مرگ‌شان حتمی است.

آنها افزودند:دولت موظف است که کارفرمایان را به اعطای مرخصی استعلاجی تا پایان دوره کرونا الزامی کند. در ایران اگر الزام دولتی در میان نباشد، کارفرما برای کسب سود بیشتر کارگران را به محیط کار می‌کشاند.

*کنش های کارگران کوره پزخانه های اصفهان برای جلوگیری از ابتلا به کووید 19

جمعی از کارگران کوره پزخانه های اصفهان واقع در شهرهای محمدآباد و دولت‌آباد آزتلاش هایشان برای جلوگیری از ابتلا به کووید 19 با مراجعات مکرر به خانه‌های بهداشت شهرها و کارفرما ها خبردادند.

در اصفهان بیش از 300کوره‌پزخانه در شهرهای محمدآباد و دولت‌آباد در حال فعالیت است که در اغلب این واحدهای تولیدی کارفرما امکانات بهداشتی ازجمله ماسک، دستکش و محلول‌های ضدعفونی‌کننده در اختیار کارگران قرار نداده است.

در این کوره‌‌پزخانه‌ها کارگران زندگی دسته‌جمعی دارند و گاهی تا 15 نفر در محیط‌های 50 یا 60متری زندگی می‌کنند.

زندگی و کار کارگران کوره‌پزخانه جدا نیست. آنها در همان مکانی زندگی می‌کنند که مشغول به کار هستند. اغلب این کارخانجات در خارج از شهر قرار دارد و آنها در محل کار خود اسکان دارند و در اتاق‌های کوچک به صورت دسته‌ای زندگی می‌کنند.

کارگران در دسته‌های 5 تا 15نفره زندگی می‌کنند. آنها از خوراک تا کار و زندگی‌شان را در کنار هم می‌گذرانند. اگرچه به شکلی تبعیض‌آمیز محل‌های زندگی کارگران ایرانی مناسب‌تر از کارگران افغانستانی است اما همگی با هم در معرض خطر قرار دارند.

*اعتراض کارگران پسماند شهرداری اروند کنار نسبت به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و عیدی

روز سه شنبه 19 فروردین، کارگران پسماند شهرداری اروند کنار در شهرستان آبادان اعتراضشان را نسبت به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و عیدی،اعلام کردند.

این کارگران به خبرنگار رسانه ای گفتند،در روزهایی که باید هزینه بیشتری را برای خرید لوازم بهداشتی پرداخت کنیم ،شهرداری و پیمانکار طرف قرارداد چهار ماه حقوق و عیدی ما را پرداخت نکرده است.

آنها افزودند: در سرما و گرما از صبح تا دیر وقت، مشغول نظافت و کار هستیم ، ولی همین حقوق کم نیز به موقع پرداخت نمی‌شود.

کارگران پسماند شهرداری اروند کنارکه تعدادشان به 160 نفر می رسد،درخاتمه گفتند:امیداوریم مسوولان شهرداری و فرماندار آبادان صدای اعتراض ما را بشنوند و اقدامی برای پرداخت حقوق عقب افتاده ما بکنند.

*اعتراض کارگران کارخانه ایران پوپلین رشت نسبت به عدم پرداخت حدود 2 ماه حقوق،عیدی و3 ماه حق بیمه

با گذشت 3 هفته از سال جدید هنوز،حدود 2 ماه حقوق سال گذشته،عیدی و3 ماه حق بیمه300 کارگر کارخانه ایران پوپلین رشت پرداخت نشده است.

جمعی ازکارگران این واحد تولیدی نساجی با انتشار نامه ای در شبکه های اجتماعی خواهان پرداخت مطالباتشان شدند.بخشی ازاین نامه بقرار زیراست:

«واقعا این کار گران نباید زندگی بکنند؟ زن و بچه ندارن؟ مستاجر نیستن؟ چرا بی‌کفایتی برخی مدیران سابق که بدهکاری بالا آوردند ما کارگران باید تاوان بدهیم؟

*اعتراض معلمان آزاد شاغل در مدارس غیرانتفاعی نسبت بلاتکلیفی معیشتی وتبعیض

معلمان آزاد شاغل در مدارس غیرانتفاعی: تکلیف معاش ما نامشخص است و نمی‌دانیم چگونه باید خرج زندگی را دربیاوریم!

روز سه شنبه 19 فروردین،معلمان آزاد شاغل در مدارس غیرانتفاعی طی گفتگویی با یک رسانه، از بلاتکلیفی معیشتی خود انتقاد کردند. این معلمان که طرف حسابِ بخش خصوصی آموزش در کشور هستند، با تعطیلی مدارس کار ساعتی خود را از دست داده اند.

آنها گفتند: ما معمولاً هنگام ورود به یک مدرسه خصوصی با مسئولان مدرسه قرارداد ساعتی می‌بندیم که مبلغ این قراردادها بسیار پایین است؛ بیمه ما هم در صورتی که پرداخت شود، به صورت ساعتی به حساب تامین اجتماعی واریز می‌شود. حالا که به خاطر کرونا مدارس تعطیل شده‌اند، کار ساعتی ما هم در مدارس تعطیل شده و پولی در کار نیست؛ نگرانی ما این است که آیا می‌توانیم از مزایای بیمه بیکاری استفاده کنیم و در این ایام بیکاری، مقرری بگیریم!

این معلمان با انتقاد از تبعیض پرداختی در سیستم آموزشی کشور،افزودند: درآمد ساعتی ما از نصف درآمد معلمان رسمی نیز کمتر است؛ این درحالیست که ما همان کار و وظایف معلمان رسمی را در بخش خصوصی انجام می‌دهیم. حتی از آنجا که مدارس غیرانتفاعی از والدین دانش‌آموزان شهریه‌های سنگین می‌گیرند، از ما معلمان بخش خصوصی توقع دارند با کیفیت و توجه بیشتر کار کنیم! اما در شرایطی که دستمزد ما از همکاران دولتی‌مان، بسیار پایین‌تر است چطور به آموزش کیفی و تدریس باکیفیت بیندیشیم؟!

این معلمان که این روزها خانه‌نشین شده‌اند، نگران دستمزد و وضعیت فروردین ماه خود هستند؛ برای بسیاری از آنها حق بیمه به صورت مرتب واریز نشده و نمی‌دانند که آیا می‌توانند بیمه بیکاری بگیرند یا خیر.

قراردادی در دسترس قرار گرفته است که در آن برای 17 ونیم ساعت تدریس هفتگی، حقوق و مزایای توافق شده ماهانه فقط 300 هزار تومان است! یک معلم آزاد برای فرار از بیکاری، مجبور شده این قرارداد را که از مهرماه تا پایان سال تحصیلی اعتبار دارد، امضا کند.

معلمان آزاد درخاتمه گفتند:درحالیکه مدارس تعطیل است و ما بعضاً به بیمه بیکاری معرفی شده‌ایم، مدارس غیرانتفاعی شهریه‌های هنگفت را از والدین دانش‌آموزان همان ابتدای سال تحصیلی گرفته‌اند!

*اخراج 600نفر از کارکنان بیمارستان خصوصی آتیه

دکتر خلیل علیزاده مدیرعامل بیمارستان آتیه با انتشار ویدئویی از اخراج 600 نفراز کارکنان(50 درصد) این مرکز درمانی خبرداد.

وی علت اخراج را عدم توانایی در پرداخت حقوق کارکنان عنوان کرد.

بنابه گزارشات رسانه ای شده،مراکز درمانی خصوصی و حتی عمومی دیگر ازجمله بیمارستان میلاد تهران به علت کاهش مراجعه کننده دست به اخراج کارکنانشان زده اند.

*بیکاری بیش از 15 هزار کارگر واحدهای توریستی استان مازندران

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران می گوید : با شیوع ویروس کرونا حدود 15هزار و 706 کارگر دارای اشتغال در حوزه های گردشگری را به طور موقت بیکار کرد.

وی روز سه شنبه 19 فروردین به خبرنگار رسانه ای گفت : در شرایط فعلی به دلیل شیوع کرونا حتی با باز شدن برخی از واحدهای اقامتی و پذیرایی ( هتل؛ متل، رستوران و مهمانپذیر...) ولو در قالب بیرون بر نیز نمی توان امیدی داشت که بازار کسب و کار این واحدها به این زودی رونق بگیرد، به گونه ای که کارگران بخواهند به سرکارشان همانند پیش از شیوع کرونا برگردند.

وی اضافه کرد : اکثر مردم در شرایط فعلی کرونایی اقبال زیادی از خرید غذاهای آماده با رعایت پروتکل های بهداشتی برای حفظ سلامتی خودشان ندارند و این روند نشان می دهد که باید حوزه های گردشگری صبورانه برای خاتمه این رویه منتظر باشند.

*بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی روزنامه نگاران بدنبال تعطیلی موقت چاپ کاغذی مطبوعات

روزنامه‌نگاران: با تعطیلی موقت چاپ کاغذی مطبوعات، نگران آینده شغلی و امنیت شغلی خود هستیم.

روز سه شنبه 19 فروردین،جمعی از روزنامه‌نگاران به خبرنگار رسانه ای گفتند: بیشتر روزنامه‌نگاران با قراردادهای موقت یک ماهه و سه ماهه و یا حتی بدون قرارداد مدون مشغول به کار هستند؛ تعطیلی موقت چاپ، می‌تواند امنیت شغلی آنها را بیشتر از همیشه به خطر بیاندازد.

یازدهم فررودین ماه، ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد در راستای اجرای حداکثری طرح ملی فاصله‌گذاری اجتماعی، نسخه کاغذی نشریات تا پایان این طرح چاپ نخواهد شد.

حالا روزنامه‌نگاران و شاغلان در بخش کاغذی مطبوعات نگران بیکاری خود هستند؛ بی‌ثبات‌کاری در صنعت چاپ و نشر، علت اصلی این نگرانی است؛ پیش از این از ابتدای اسفند تا نیمه اول فروردین، سی خبرنگار و عکاس خبری با عدم تمدید قرارداد مواجه شده و بیکار شدند.

پرسش اصلی روزنامه‌نگاران این است که در صورت طولانی شدن تعطیلی چاپ مطبوعات، آیا آنها به بیمه بیکاری معرفی خواهند شد؟! آیا کارفرماهای روزنامه‌نگاران که مدیران مسئول مطبوعات کاغذی هستند، آنها را برای دریافت مقرری بیکاری معرفی می‌کنند؟!

در این بین، وضعیت روزنامه‌نگاران حق‌التحریر که به صورت کارمزدی با مطبوعات همکاری می‌کنند، نگران‌کننده‌تر است؛ این بخش از کارگران فرهنگ، قرارداد شغلی و بیمه ندارند و درنتیجه، امکان برخورداری از مقرری بیمه بیکاری برای آنها فراهم نیست.

*تایید حکم 6 سال حبس کامران ساختمانگر

کامران ساختمانگر:

رونوشت برابر با اصل دادنامه و کیفرخواست دادستان عمومی و انقلاب شهرستان سنندج علیه اینجانب کامران ساختمانگر شغل کارگر ساکن سنندج و عضو انجمن صنفی کارگران ساختمانی سنندج

که رای شعبه اول دادگاه عمومی و انقلاب سنندج در مورد پرونده اینجانب، صدور حکم ۵ سال زندان به اتهام عضویت در کومەلهو یکسال به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام صادرشد.

حکمی که در یک پرونده سازی آشکار و در فاصله زمانی ۱۵ روز از مرحله بازپرسی تا صدور کیفرخواست دادستان، تعین شعبه رسیدگی، نوبت رسیدگی در دادگاه و نهایتا جلسه رسیدگی در مدت زمانی ده دقیقه ای بدون رعایت هیچکدام از اصول آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی و کاملا شتابزده تنها در راستای خفه نمودن هرصدای اعتراض کارگری توسط رئیس شعبه اول دادگاه عمومی و انقلاب سنندج علیه اینجانب صادر شد.

و متاسفانەتر آنکه رئیس شعبه ۴ دادگاه نظر استان کردستان هم بدون توجه به محتویات پرونده و دفاعیات اینجانب در متن اعتراض به رای دادگاه بدوی و دفاعیاتم در خصوص کذب بودن اتهامات وارده، رای صادره را عینا تایید و اجرایی نمود.

( متن مندرج در رای دادگاه بدوی خود گویای واقعیت است )

برای مشاهده متن به صفحه فیس بوک کامران ساختمانگر رجوع شود.

*جان با ختن یک کارگر جوان در مشهد براثر سقوط از ارتفاع

یک کارگر 30ساله،حین کار در ساختمانی در حال ساخت واقع در خیابان سرشور از طبقه ششم از ارتفاع حدود 20متری سقوط کرد بر اثر شدت جراحات در دم جان باخت.

*جان باختن 4 کارگر ساختمانی درشهرستان هریس بر اثر گازگرفتگی و وخامت حال کارگر پنجم

روز دوشنبه 18 فروردین،4 کارگر ساختمانی در روستای مهرام شهرستان هریس در استان آذربایجان شرقی براثر نشت گاز مونوکسید کربن از بخاری دچار گاز گرفتگی شدند وجانشان را ازدست دادند.

یک کارگر 40 ساله دیگر هم در حادثه مسموم وبا حال وخیم توسط اورژانس به بیمارستان امام حسین هریس، انتقال یافت.

یکی از کارگران جان باخته 17ساله، یکی 65 ساله و دو نفر از آنها 40 ساله بودند.

*مصدومیت 19 کارگر راهن در حادثه واژگونی سرویس رفت وآمد شان در محور خاش - زاهدان

روز سه شنبه 19 فروردین،مدیر مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی زاهدان به خبرنگار رسانه ای گفت:واژگونی مینی بوس حامل کارگران راه آهن در محور خاش به ایرانشهر 19 نفر مجروح برجای گذاشت.

akhbarkargari2468@gmail.com

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد