logo





نایب رئیس مجلس ایران: آمار مبتلایان به کرونا واقعی نیست، بیمارستان‌ها جا ندارند

کرونا در ایران؛ ابتلای ۸۳۵ نفر و درگذشت ۱۱ نفر طی ۲۴ ساعت

سه شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۳ مارس ۲۰۲۰



بی بی سی: مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس ایران، می‌گوید اگر پس از شیوع کرونا کشور را "پانزده روز تعطیل می‌کردند بهتر از این بود که الان کلا تعطیل شود." او گفت باید در ابتدای شیوع ویروس قم قرنطینه می‌شد.

آقای پزشکیان به انصاف‌نیوز گفت: "الان بیمارستان‌ها برای مریض‌ها جا ندارند؛ روزبروز هم بدتر خواهد شد. اقتصاد و همه‌ چیز مملکت را هم به ‌نظر من به‌ هم خواهد ریخت؛ مگر اینکه بصورت جدی و نظامی با آن برخورد کنند، شوخی بردار نیست."

آقای پزشکیان در دولت دوم محمد خاتمی در سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ خورشیدی وزیر بهداشت بود. او گفت از مقامات وزارت بهداشت خواسته که "قاطع، دستوری و نظامی" با مسئله ویروس کرونا برخورد کند و حتی "نیروهای نظامی باید بیایند وسط" چرا که وقتی فرد مبتلا به خیابان می‌رود "انگار افراد دیگر را هم با تیر می‌زند."

در حالیکه سعید نمکی وزیر بهداشت و برخی دیگر از مقام‌های دولت ایران با قرنطینه شهرها مخالفند و این کار را منسوخ می‌دانند، آقای پزشکیان معتقد است که "اگر پانزده روز مملکت را تعطیل می‌کردند، مثل عید که بیست روز تعطیل است، چه می‌شد؟ ولی متاسفانه نکردند و این گرفتاری در اکثر استان‌ها پیدا شده است. بحث ویروس و بیماری‌های واگیر شوخی بردار نیست."

"من اگر جای وزارتخانه بودم روز اول قم را قرنطینه می‌کردم و اجازه نمی‌دادم بیرون بروند. اگر هم قبول نمی‌کردند الان که این مشکلات پیش آمده می‌گفتم ما تکلیف‌مان این بود که به شما بگوییم، شما قبول نکردید و حالا تاوانش را هم بدهید."

"ارقام واقعی نیست؛ برخی از مبتلایان علامت ندارند"

آقای پزشکیان که متخصص قلب است آمارهای رسمی ابتلا و مرگ را واقعی ندانست: "عدد و رقم‌ها واقعی نیست، چون یک تعداد از این بیماران اصلا علامت ندارند که ما تست کنیم. ۹۵ نفر را پیدا می‌کنیم و دو نفر می‌میرند، بعد هم می‌گوییم از ۱۰۰ نفر اینقدر نفر آدم مرده درحالیکه از ۱۰۰ نفر نیست؛ شاید از ده هزار نفر دو درصدش مرده باشد."

"وزارت بهداشت راست می‌گوید که آمارش اینقدر است، اما این آمار تمام آنهایی نیستند که گرفتارند؛ چون آمار آنها را نمی‌تواند داشته باشد و تست‌شان را نگرفته. ما خیلی‌ها را نشناختیم و تست نکردیم اما مریض هم هستند."

آمار رسمی تا روز سه شنبه ۱۳ اسفند ۲۳۳۶ مورد ابتلا و ۷۷ مورد مرگ است.

آقای پزشکیان همچنین از وخامت حال پنج تا شش نفر از نمایندگان مجلس خبر داد:

"آمدند و از نماینده‌ها تست گرفتند و تازه از آن تعدادی که تست دادند و خیلی کم هستند، تعدادی‌شان الان گرفتارند؛ ۵ تا ۶ نفرشان حسابی گرفتارند."

عبدالرضا مصری، نایب رئیس مجلس اعلام کرده که تاکنون آرمایش کرونای ۲۳ تن از نمایندگان مثبت بوده است.

ایران یکی از کانون‌های شیوع ویروس کرونا در منطقه شده است. به گفته سازمان جهانی بهداشت تاکنون موارد ابتلا به کرونا با سابقه سفر به ایران در کشورهای افغانستان، لبنان، پاکستان، کویت، بحرین، عراق، عمان، قطر، امارات متحده و همین طور کانادا مشاهده شده است.

در روزهای گذشته تعدادی از مقام‌ها و چهره‌های مذهبی ایران به این ویروس مبتلا شده‌اند و بعضی از آنها درگذشته‌اند.

کرونا در ایران؛ ابتلای ۸۳۵ نفر و درگذشت ۱۱ نفر طی ۲۴ ساعت

دوچه وله: کرونا در ایران از میان مسئولین هم قربانی می‌گیرد. از جمله احمد تویسرکانی مشاور رئیس قوه قضائیه فوت کرد. تست ۲۳ نماینده مجلس هم مثبت اعلام شد. حوزه علمیه، مجلس شورای اسلامی و خبرگان تعطیل است اما قم هنوز قرنطینه نشده است.

علیرضا رئیسی، معاون درمان وزارت بهداشت، اعلام کرد در ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۸۳۵ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و ۱۱ نفر از مبتلایان جدید فوت کرده‌اند. به گفته رئیسی تعداد مبتلایان به کرونا در ایران تا امروز ۱۳ اسفند (۳ مارس) به دو هزار و ۳۳۶ نفر رسیده و ۴۳۵ نفر از مبتلایان هم بهبود یافته و از مراکز درمانی مرخص شده‌اند.

اما برخی از اپیدمیولوژیست‌های ایرانی هشدار دادند که وضعیت کرونا در ایران بحرانی است و همچنان شیوع این ویروس در سیر صعودی قرار گرفته است.

سعید هاشمی نظری، اپیدمیولوژیست و دانشیار دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به خبرگزاری ایرنا گفته است که "هنوز اطلاعات و داده جامع و کاملی از موارد قطعی و مشکوک وجود ندارد" و دلیل آن هم کمبود کیت تشخیص است که باعث می‌شود از همه افراد تست گرفته نشود.

ابتلا به بیماری کرونا در میان مسئولین بیشتر می‌شود

رسانه‌های داخل هر روز از فوت و ابتلای بیشتر مسئولین گزارش می‌دهند. احمد تویسرکانی، مشاور رئیس قوه قضائیه، شامگاه دوشنبه ۱۲ اسفند (۲ مارس) به علت ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بقیة‌الله فوت کرد.

تویسرکانی رئیس سابق سازمان ثبت اسناد و املاک در ایران بود و سپس به عنوان مشاور ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه منصوب شد. مشاور رئیس قوه قضائیه تنها مقام ایرانی نیست که به علت ابتلا به ویروس کرونا درگذشته است.

محمد میرمحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی هم صبح دوشنبه ۱۲ اسفند در اثر ابتلا به ویروس کرونا درگذشت. میرمحمدی در بیمارستان "مسیح دانشوری" تهران، یکی از مجهزترین بیمارستان‌های پایتخت ایران بستری بود.

خبرگزاری ایسنا گزارش داده است که دکتر محمد جهانگیری، معاونت نظارت و فنی سازمان نظام پزشکی نیز به دنبال بروز علائم مشکوک به کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری بستری شد. در گزارش ایسنا آمده است که در حال حاضر اوضاع عمومی او خوب است. دکتر پیرحسین کولیوند، رئیس اورژانس کشور نیز به کرونا ابتلا یافته است.

هم ‌زمان با انتشار این خبرها اعلام شد که ۲۳ نماینده مجلس نیز به ویروس کرونا مبتلا شدند.

عبدالرضا مصری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، روز سه شنبه سوم مارس (دوازدهم اسفند) علت ابتلای نمایندگان مجلس را "ارتباط تنگاتنگ آنان با مردم" دانست و گفت که جلسات علنی مجلس فعلاً اجازه تشکیل ندارد.

نایب رئیس مجلس به نمایندگان توصیه کرده است که "فعلاً ارتباط خود را با مردم قطع کنند تا آسیبی متوجه آنها نباشد". این مقام عالی مجلس ایران اطلاع داده است که "ملاقات‌های مردمی با نمایندگان موقتاً لغو است و ما از نمایندگان و منتخبان تقاضا می‌کنیم که در ایام نوروز با مردم ارتباطی نداشته باشند".

در ارتباط با این موضوع که آیا نمایندگان ناقل بیماری بودند و یا اینکه این نمایندگان در تماسی تنگاتنگ با مردم به ویروس کرونا ابتلا یافتند هنوز اطلاعات دقیقی وجود ندارد.

تبعیض در تست تشخیص کرونا

اما با شیوع ویروس کرونا در ایران مسئولین بلافاصله تست تشخیص کرونا انجام دادند. این اتفاق سبب انتقاد حتی رسانه‌های داخل کشور شد و آن را "تبعیض‌ در انجام تست تشخیص کرونا" دانستند. چونکه مسئولانی که حتی علائم ابتلا به کرونا را هم نداشته‌اند تست داده‌اند.

یک پزشک در این رابطه به ایرنا گفته است تست کرونا هزینه بالایی دارد و تست اعضای شورای شهر و نمایندگان مجلس آن هم در حالیکه هنوز علائمی از ابتلا به کرونا نداشتند "غیراخلاقی" است چونکه در شرایط کمبود کیت تشخیص کرونا ضرورت آن برای بیماران نیازمند است. پزشکی که با ایرنا صحبت کرده گفته است: «برای اینکه بیمار مشکوک به کرونا بستری شود، باید در درجه اول تب بالای ۳۷/۵ داشته باشد و دوم افت سطح اشباع اکسیژن خونش کمتر از ۹۰ باشد. اگر این موارد را داشته باشد، جزو موارد مشکوک به کروناست سپس از این بیمار تست PCR می‌گیرند. اما انجام تست رایگان برای مسولین اولویت داشته است.»

تعطیلی دروس حوزه علمیه

معاونت آموزشی حوزه‌های علمیه با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «تعطیلی درس‌های حوزه به صورت انبوه و تجمعی در تمام سطوح و مقاطع تا عادی شدن شرایط و عبور از این مرحله ادامه خواهد یافت.»

تعطیلی درس‌های حوزه علمیه قم این خطر را هم بیشتر کرده است که طلاب که از نقاط مختلف کشور به قم آمده‌اند خود به انتقال و شیوع ویروس کرونا کمک کنند. شهر قم که در ابتلا به ویروس کرونا جایگاه نخست را دارد و به بسیاری از شهرهای ایران و حتی کشورهای همسایه از این شهر ویروس کرونا انتقال یافته هنوز قرنطینه نشده است. این شهر بیشترین تلفات و ابتلا به ویروس کرونا را هم دارد و همچنان در صدر ابتلا به بیماری کرونا قرار گرفته است.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد