logo





حراج است حراج!

يکشنبه ۳۱ شهريور ۱۳۸۷ - ۲۱ سپتامبر ۲۰۰۸

محمود کویر

ما به راستی برای این دانشمندان و شاعران چه کرده ایم. شرممان باد که هنوز بسیاری از آثار اینان در ایران به چاپ نرسیده است. روستا و خانه فردوسی ویرانه سرایی است تاراج شده و انسان چرا راه دور برود ، وقتی به خانه نیما پا می گذاری انگار این هم چوپان یا هیزم شکنی بوده است گمنام در کوهپایه های یوش. خانه ای محقر و در هم ریخته و فقیرانه و چند تابلو عکس که در حیاط خانه آویخته اند تا در باران شمال هرچه زودتر از بین برود.
حاجی بازار رواج است رواج؟
کو خریدار؟حراج است حراج
می فروشم همه ی ایران را
عرض و ناموس مسلمانان را
رشت و قزوین و قم کاشان را
بخرید این وطن ارزان را
یزد و خوانسا ر حراج است حراج
کو خریدار؟ حراج است حراج
روزگاری است که هرچه نام اسلامی داشته باشد در این سرزمین که چوب حراج بر تاریخ و فرهنگ و منابع و مشاهیرش زده اند، خریدار دارد. درست یا نادرست. ضد ایرانی باشد یا نباشد. چنان که در روز شعر و ادب فارسی آقای مصطفا محدثی در سایت فردا نیوز اظهار فرموده اند که : شعر فارسی مسلمان است. البته نفرموده اند که ایشان از کجا چنین ادعایی آن هم با جرات فرموده اند. لابد مسلمانی، آن هم برای شعری که حتمن مذکر هم هست نشانی هایی دارد. اما چنین شده است که تازگی ها نه تنها مسلمان شدن، بلکه عرب شدن، آن هم از بیخ، خریدار بیشتری دارد. چه می توان گفت در سرزمینی که شبه جانوری با پرونده تجاوز و با مدارک دانش آموختگی دروغین، به مقام وزارت کشور می رسد و به تمام جهان و هرچه نام دانایی و دانش دارد دهن کجی می کند و آنگاه رییس جمهور نادان و لافزن و دروغبافش، مدرک تحصیلی معتبرترین دانشگاه دنیا را کاغذپاره می خواند!!!
در چنین سرزمینی است که با هم نگاهی کوتاه می اندازیم بر یک کتاب که نشر پژوهشگاه علوم انسانی است!!!!!!

مشاهیر فیزیك در تمدن اسلامی
نویسنده: علی عبدالله دفاع، جلال شوقی
مترجم: رضا محمدزاده
ناشر: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی(چاپ اول 1382)

باید پرسید که مگر فیزیک هم اسلامی می شود؟ پی شیمی اسلامی و ورزش اسلامی هم باید داشته باشیم و همه ی دانش ها را باید به یهودی و اسلامی و بودایی ووو تقسیم کرد... عجبا!
این کتاب اما دارای اشکالات بسیار جدی است که مهم ترین آن، یک سو نگری و تنگ نظری است.
بیشتر شخصیت هایی كه در این كتاب به آنان پرداخته شده است، دانشمندانی هستند كه در زمینه های گوناگون دارای نوشته ها و آثار علمی هستند و بسیار دشوار است ازکسانی چون ابوبكر رازی یا ابوعلی سینا یا ابوریحان بیرونی سخن به میان آورد و از دستاوردهای ایشان در زمینه هایی مانند پزشكی، داروشناسی، فلسفه و ریاضیات، گذشت. که البته در این کتاب چنین شده است.
اما از نادرستی ها و كاستی های جدی این اثر، نسبت دادن دستاوردهای علمی ایرانیان، به دانشمندان عرب است. از سوی دیگر بسیاری از شخصیتهای معرفی شده در كتاب رچونان:زكریای رازی، فخر رازی، ابن سینا، نصیرالدین طوسی، قطب الدین شیرازی و كمالالدین فارسی را دانشمندان عرب دانسته اند! شگفتا که به دنبال نام این دانشمندان، شیرازی و فارسی و طوسی و رازی نیز دیده می شود.
نویسندگان بدون در نظر گرفتن نقش مترجمان بزرگ ایرانی چون عبدالله بن مقفع(روزبه پس دادویه) تلاش كردهاند سهم ایرانیان در دانش بشری و نقش آنان در وارد كردن دانش یونان به سرزمین ها تحت تسلط تازیان را كمرنگ جلوه دهند.
همین مدتی پیش نمایشگاهى در پایتخت فرانسه با عنوان «دوران طلایى دانش عربى» در بنیاد دنیاى عرب پاریس برپا بود. در این نمایشگاه بسیارى از دانشمندان غیرعرب همچون پورسینا (ابن سینا) و خیام از ایران و آوروس (بربر) به عنوان دانشمندان عرب معرفى شدند.
امارات متحده عربی ابوعلی سینا را دانشمند عرب دانسته و روبات ساخت خود را به نام این دانشمند ایرانی نام گذاری کرده است . به گزارش ایسنا در دبی پس از آنکه افغان ها یکی از خیابان هایشان را به نام ابو علی سینا ، دانشمند و حکیم ایرانی ، گذاشتند امارات متحده عربی نیز با ساخت روباتی ، نام ابوعلی سینا را برای آن انتخاب کرده و از این چهره به عنوان دانشمند وحکیم جهان عرب نام برده است . تاجیک ها نیز رودکی و ناصرخسرو و فردوسی را به عنوان شاعر تاجیک می شناسند . معلوم نیست دفعه بعد نوبت کی و کجاست که از آن عربها و یا افغانها و … باشد و ما دست روی دست بگذاریم و نظاره گر این مسائل باشیم .
ما به راستی برای این دانشمندان و شاعران چه کرده ایم. شرممان باد که هنوز بسیاری از آثار اینان در ایران به چاپ نرسیده است. روستا و خانه فردوسی ویرانه سرایی است تاراج شده و انسان چرا راه دور برود ، وقتی به خانه نیما پا می گذاری انگار این هم چوپان یا هیزم شکنی بوده است گمنام در کوهپایه های یوش. خانه ای محقر و در هم ریخته و فقیرانه و چند تابلو عکس که در حیاط خانه آویخته اند تا در باران شمال هرچه زودتر از بین برود.
جهان و تاریخ و حافظه مردمان جهان، زنده و پویاست با نمادها و نشانه ها. نمادها و نشانه ها نقش بسیار مهمی در ادامه و بقا و پویایی فرهنگی دارند و چنین است که تبهکارانی برآنند تا تمام نمادها و نشانه های ایران باستان و فرهنگ و تاریخ ما را نابود سازند.( به ده بخش از (کارنامه تبهکاران)سلسله مقالاتی از همین نویسنده در تارنمای عصر نو نگاه کنید)
آیا میدانیم كه به سر قبر بزرگان ادب و هنر ایرانی چه آمده است ؟ براستی اگر استقبال غربی ها شامل مولوی و خیام نبود و شاعری مانند گوته دلشیفته ی حافظ نمی شد؛ اگر نیكلسون ، دست به تصحیح مثنوی نمی زد؛ اگر روسها یادی از شاهنامه فردوسی نمی كردند، امروز چه نامی از این بزرگان فرهنگ ایرانی وجود داشت ؟ مولوی را تركیه بدون كوچكترین اعتراضی به نام خود مصادره كرده است، در دانشگاه های اروپا ، ابن سینا را دانشمند عرب می خوانند . به تازگی در لیبی از مجسمه ی ابن سینا به نام فیلسوف عرب پرده برداری كردند .
در تركمنستان ،ابو سعید ابوالخیر را ترکمن خواندند و نظامی نیز سنگ گورش و شعرهای دیوار مزارش را پاک کردند و نامش را به ترکی استانبولی به عنوان شاعر ترک نوشتند و لابد مسئولان دفاتر فرهنگی جمهوری اسلامی در دیگر کشورها( که بیشترشان حتا بلد نیستند فارسی حرف بزنند و عرب هستند) تکبیر فرستادند و ما نیز....... هنگامی که در پژوهشگاه علوم انسانی سرزمین خودمان به تحریف و جعل تاریخ به ضرر ایرانیان دست می زنند، از بیگانه چه انتظار. راست و درستش این است که چوب حراج بر فرهنگ و تاریخ و حافظه ایرانی زده اند و حالا هرکس بیشتر برد و بیشتر پرداخت و یا زودتر رسید، خوشا به سعادتش که:
حاجی بازار رواج است رواج
کو خریدار؟ حراج است حراج
می فروشم همه ی ایران را.......
سبز باشید




google Google    balatarin Balatarin    twitter Twitter    facebook Facebook     
delicious Delicious    donbaleh Donbaleh    myspace Myspace     yahoo Yahoo     


نظرات خوانندگان:

اثار خارج از ایران
یک شاعرونویسنده خارج از ایر
2008-09-22 00:02:48
در تائید مقاله اقای محمود کویر این نکته را ذکر کنم که تکلیف اثاری که نویسنده ها و شاعرین عزیز در خارج از ایران به چاپ رسانده اند چه می شود ؟ ایا میلیون ها ایرانی داخل ایران روزی این اثار را که با چنگ و دندان نوشته و به چاپ رسیده و نرسیده را خواهند خواند ؟ و یا به دست فراموشی سپرده خواهد شد ؟

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد