logo





دستکاری عظیمی در نتایج انتخابات صورت گرفته است

زمینه ها و زمانه ها- رادیو بین المللی فرانسه

پنجشنبه ۲۵ تير ۱۳۸۸ - ۱۶ ژوييه ۲۰۰۹

بیژن برهمندی

zamine-130709.gif
به عقیده ماری لادیه – فولادی تعداد قریب به اتفاق آرای مهدی کروبی در این انتخابات ندیده گرفته شده است.
بدون شک در جهان کمتر انتخاباتی را می توان سراغ گرفت که با چنین ابعادی مورد مناقشه ، تفسیر های نا همگون و البته اعتراض قرار گرفته باشد. در این درست یک ماهی که از اعلام نتایج انتخابات می گذرد، تقریباً همه آنانی که به تفسیر حوادث ناشی از ان پرداخته اند بیشتر بر جنبه های سیاسی این واقعه انگشت گذاردند و به تشریح انگیزه های سیاسی رای دهندگان ، اهداف سیاسی گردانندگان انتخابات و بازیگران آن و بالاخره پیامد های سیاسی این حادثه پر اهمیت ، بر آینده کشور پرداختند.
اشاره به این موضوع را بیشتر به این جهت مطرح می کنم که نشان دهم ابعاد عظیم این بحران بیسابقه سیاسی در عمل فرصت ناچیزی در اختیار کارشناسان خارج از حوزه سیاست قرار داده است تا از زوایای دیگری هم این انتخابات را مورد بررسی قرار دهند. برای مثال یکی از عرصه های بسیار پر اهمیت در هر انتخاباتی تحلیل کارشناسانه رفتار های انتخاباتی مردم، بررسی های تطبیقی بقصد مقایسه این انتخابات با موارد مشابه گذشته و از این طریق شناخت ویژ گی های جغرافیائی تمرکز آراء در کشور است.
متاسفانه در ایران از آنجا که برای همه شهروندان واجد حق رای – برخلاف بسیاری از کشور های جهان- یک کارت انتخاباتی صادر نمی شود، در نتیجه فرصتی برای تجزیه و تحلیل جنسیتی سنی و طبقاتی آراء مردم وجود ندارد. در گفتگوئی با خانم ماری لادیه- فولادی جمعیت شناس و جامعه شناس مرکز ملی پژوهش های ملی فرانسه در این باره بحثی انجام گرفته است که می شنوید. یادآوری می کنیم که آخرین کتاب خانم ماری لادیه فولادی با نام "ایران ، یک دنیای پر تناقض " L'Iran un monde de paradox توسط انتشارات L'Atalante تنها دو هفته قبل از انتخابات ایران در فرانسه منتشر شد . بخشی از این کتاب به بررسی رفتار های انتخاباتی در ایران اختصاص دارد.

ماری لادیه فولادی


سرکوب، تنها چاره آقای خامنه ای برای حکومت است

"از این ببعد آقای خامنه ای چاره ای جز این ندارد که با سرکوب و در بدترین وضعیتی که برایش ممکن است به حکومت ادامه دهد. بهشتی که به مردم وعده داده بودند در واقع جهنمی است که برای ایرانیان درست کرده اند."
بعقیده اکبر گنجی جامعه ایران دوباره قطبی شده و این قطبی شدن بسرعت افزایش می یابد، ولی این وضعیت لزوماً به نفع منافع ملی ما و بسود دمکراسی نیست.
بعقیده برخی از جامعه شناسان یکی دیگر از عوامل پراهمیتی که به حادثه مشارکت وسیع مردم در انتخابات 22 خرداد انجامید تحولات اجتماعی سالهای اخیر کشور است، که لااقل با دو ویژ گی جوانگرائی اجتماعی و نیز مدرنیزه شدن ساختار های فکری و فرهنگی اقشار متوسط جامعه همراه بوده است. آیا این نیاز اجتماعی طبقات متوسط و بویژه جوانان متعلق به این اقشار اجتماعی بود که خود را بشکل موج وسیعی از مشارکت در امر انتخابات نشان داد تا شیوه های مدیریت جامعه را با خواست ها و الزامات زندگی خویش همساز کند؟ آیا حاکمان مدعی پیروزی در انتخابات می توانند پیام واضح نسل جوان کشور را برای تغییر مدیریت اجتماعی نادیده بگیرند؟ این پرسش ها را با اکبر گنجی نویسنده و پژوهشگر مقیم آمریکا مطرح کرده ایم . به پاسخ های او گوش کنید

گفتگو با اکبر گنجی


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد