logo





ابراز تفاهم مرکل با موضع سخت اسرائيل در برابر ایران

پنجشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۷ - ۰۴ اکتبر ۲۰۱۸



دویچه وله: صدراعظم آلمان در دیدار از اورشلیم اعلام کرد، با دولت اسرائيل در این زمینه که باید جلوی تسلیح اتمی ایران را گرفت اتفاق نظر دارد.آنگلا مرکل در عین حال گفت، اما آلمان همچنان بر این نظر است که باید برجام را حفظ کرد.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان که در رأس هیأتی از وزرا به اسرائيل سفر کرده در دیدار از این کشور اعلام کرد، موضع سرسختانه اسرائيل در برابر برنامه اتمی ایران را درک می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، مرکل روز پنج‌شنبه ۱۲ مهر (چهار اکتبر) در مراسمی در جمع دانشجویان اورشلیم (بیت‌المقدس) گفت، با دولت اسرائيل در این زمینه که برای "جلوگیری از تسلیح اتمی ایران" باید همه اقدامات لازم را به عمل آورد هم‌عقیده است.

او یادآور شد: «من تا حدود بسیار زیادی اطمینان دارم که این [تسلیح اتمی ایران] خطری واقعا موجود برای اسرائيل است.»

مرکل تأکید کرد که با وجود این، اختلاف نقطه‌نظرات دو کشور در مورد توافق اتمی با ایران (برجام) همچنان بر سر جای خود باقی است و آلمان بر خلاف اسرائیل در صدد نگه داشتن این توافق است.

صدراعظم آلمان گفت، طبیعتا اختلاف نظر بر سر این مسئله ایجاب می‌کند که بحث و تبادل نظر با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در این مورد ادامه یابد. به گفته او، در این تبادل نظر باید به دقت سنجید که آیا این توافق راهی خوب برای "جلوگیری از ادامه توسعه اتمی ایران در مدت‌‌زمانی معین" نیست؟

مرکل همچنین گفت، تهدیدی که حضور ایران در بلندی‌های جولان و دخالت نظامی این کشور در سوریه برای اسرائيل ایجاد کرده "بزرگ‌تر شده است."

او گفت: «این فکر که بخشی از واحدهای نظامی ایران مستقیما پشت بلندی‌های جولان حضور دارند بالطبع تهدید محسوب می‌شود.»

دولت بنیامین نتانیاهو برجام را قاطعانه رد می‌کند. دولت اسرائيل می‌گوید، جامعه بین‌المللی با پذیرفتن این توافق در برابر جمهوری اسلامی که دشمنی‌اش با اسرائيل را رسما اعلام کرده بیش از حد کوتاه آمده است.

نتانیاهو از رویکرد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا که از برجام خارج شد و تحریم‌های ایران را بازگرداند حمایت می‌کند و اروپا را نیز به پیروی از این رویکرد فرا می‌خواند.

نتانیاهو هفته گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک طی یک سخنرانی از وجود یک انبار هسته‌ای "مخفیانه" در ایران خبر داد و گفت، این کشور در ماه اوت رادیواکتیو وارد کرده و هنوز هم در پی ساخت بمب اتمی است.


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد