logo





چهارشنبه‌سوری ۲۰۱۸ در استکهلم

پنجشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵ مارس ۲۰۱۸



گزارش دریافتی: آئین باستانی چهارشنبه سوری برای نهمین سال متوالی به همت تئاتر ملی سوئد، و با همیاری انجمن‌های ایرانی و حضور مردم علاقه‌مند به موسیقی، در باغ شاه Kungsträdgården، قلب شهر استکهلم برگزار ‌شد.

این برنامه در یخیبندان و هوای زیر صفر درجه، اما با حضور چشمگیر فارسی‌زبانان و علاقه‌مندان موسیقی و همچنین سخنان استفان لوون نخست وزیر سوئد و آلیس باه کونکه وزیر فرهنگ این کشور افتتاح شد.

آتش چهارشنبه سوری در این مراسم، همچون سال‌های گذشته طی مراسمی ویژه و به شکل سنتی در تمام طول شب روشن بود تا علاقه‌مندان از روی آن بپرند. سپس مجموعه‌ای از خوانندگان و هنرمندان ایرانی و غیر ایرانی، آثار خود را روی سن بزرگ این پارک اجرا کردند.

برنامه چهارشنبه‌سوری استکهلم، هفت سال متوالی است که به طور زنده از تلویزیون‌های فارسی‌زبان چون «صدای آمریکا» و «من و تو» پخش مستقیم می‌شود و فرصتی فراهم می‌آورد تا همه ایرانیان علاقه‌مند در سراسر جهان از جمله در ایران، این برنامه را ببینند. به این ترتیب پخش زنده برنامه چهارشنبه‌سوریِ امسال، علاوه بر اینکه از شبکه «من و تو»، پخش شد، از شبکه چهار تلویزیون سوئد نیز به طور کامل پخش خواهد شد.



بهار پارس و سینا ولی‌الله

بهار پارس بازیگر و کارگردان ساکن استکهلم، و سینا ولی‌الله مجری، گرافیست و دوبلور، همچون سال گذشته دو مجری این برنامه بودند.بهار پارس یک بازیگر چند فرهنگی است که در ایران متولد شده است و در سوئد زندگی می‌کند.

این هنرمند جوان شیرازی‌تبار که در کودکی همراه با خانواده‌اش به سوئد مهاجرت کرده، تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته تئاتر پشت سر گذاشته و تا به امروز در چند مجموعه تلویریونی و نمایش ایفای نقش کرده است.

بهار برای کارگردانی فیلم کوتاه Rinkebysvenska برنده جایزه شد. همچنین در سال ۲۰۱۶، به خاطر ایفای نقش «پروانه»، در فیلم «مردی به نام اووه» (نامزد جایزه اسکار)، برنده سوسک طلایی بهترین بازیگر زن شد.

سینا ولی‌الله نیز خیلی پرکار است و یکی از برنامه‌های او، «چندشنبه با سینا»، یکی از بزرگترین تاک‌شوهای فارسی زبان به شمار می‌رود.

او از ۱۵ سالگی فعالیت هنری خود را آغاز کرده و به دلیل صدای ویژه و تبحر در کار دوبلوری، تهیه‌کننده و مجری چندین برنامه محبوب تلویزیونی بوده است.

سینا در ایران، سه بار برنده جایزه «بهترین مجری»، و در سال ۱۳۸۳ برنده جایزه «برترین گوینده» رادیو شد.

سینا در خارج از کشور در اواخر سال ۲۰۰۹ اولین شبکه سریال و سرگرمی ایرانی به نام فارسی۱ را راه‌اندازی کرد.



بیژن مرتضوی

امسال بیژن مرتضوی Bijan Mortazavi، ویولونیست، خواننده و ترانه‌سرا که یک موسیقیدان چندوجهی با ریشه‌های موسیقی کلاسیک ایرانی است، در سن چهارشنبه سوری در استکهلم هنرنمایی کرد.

این هنرمند از هفت سالگی هم پیانو و گیتار، هم سازهای کوبه‌ای و زهی موسیقی سنتی می‌نوازد، اما ساز اولش ویولن است که با آن از سه‌سالگی آشناست.

بیژن به دلیل تسلطی که بر نوازندگی دارد، خودش در آلبوم‌هایی که منتشر کرده، نواخته است. روی سن چهارشنبه سوری نیز مانند همیشه از ویولن سفید خود استفاده کرد.

بیژن مرتضوی که تاکنون هشت آلبوم منتشر کرده است حدود ده ترانه و موسیقی بی‌کلام خود را خواند که با استقبال زیاد مردم فارسی‌زبان حاضر در برنامه چهارشنبه سوری روبه‌رو شد.

برخی از قطعات بی‌کلام این هنرمند، بدون کسب اجازه از بیژن مرتضوی، بارها از تلویزیون دولتی ایران پخش شده‌اند.



سپیده

سپیده، خواننده پرانرژی ایرانی، امسال سرمای استکهلم را روی سن چهارشنبه‌سوری شکست.

کسانی که درباره فعالیت موسیقیایی سپیده نوشته‌اند، تاکید کرده‌اند که او به طور خستگی‌ناپذیری کار می‌کند تا مرزهای موسیقی فارسی خود را گسترش دهد.

این خواننده که از طرف پدر کرد کرمانشاه و از سوی مادر تبار گرجی دارد، در شهر لس‌آنجلس زندگی می‌کند.

سپیده تا به امروز دو آلبوم منتشر کرده است: دختری توی آینه (۱۳۸۳) و بی‌پروا (۱۳۸۶). علاوه بر این تک‌‌آهنگ‌های زیادی هم دارد. موسیقی سپیده ترکیبی از ریتم‌های رقص خاورمیانه‌ای با موسیقی راک، پاپ، عربی و فارسی است.



علیرضا صارمی

علیرضا صارمی که در سال ۲۰۱۷ در مسابقه ترانه‌خوانی استیج در لندن، موفق به کسب مقام اول شد یک ترانه از خود و چند |آهنگ قدیمی را بازخوانی کرد.

او یکی از بااستعدادترین خوانندگان نسل جدید ایرانی است که در سوئد زندگی می‌کند. این هنرمند جوان، در رشته موسیقی درس خوانده و در ایران سرپرست گروه کر انجمن فرهنگی اتریشی Kulturforum-Austria Cultural Forum-Tehran)) بوده است. همچنین با آهنگسازی و ساخت موسیقی برای برخی از هنرمندان ایرانی و توانایی تسلط بر ابزارهای مختلف موسیقی ازجمله سنتور توانسته است به یک زندگی حرفه‌ای موفق در زمینه موسیقی راه پیدا کند.




یاسمین کارا یاسمین کارا

یاسمین کارا Jasmine Kara ، خواننده و ترانه‌سرای جوان ایرانی- سوئدی است که امسال برای اولین بار روی سن چهارشنبه سوری رفت و خواند.

یاسمین اولین آلبوم خود را در سال ۲۰۱۰ منتشر کرد که در سوئد، بریتانیا و ژاپن با استقبال بسیار روبه‌رو شد.

این ترانه‌سرای نامدار در سال‌های اخیر با بیشتر برنامه‌های مهم تلویزیونی در زمینه نمایش و موسیقی همکاری کرده است.

یاسمین تا به حال در چند کشور کنسرت برگزار کرده که از آن جمله تور بریتانیا است. این برنامه باعث شد تا به بازار موسیقی در ژاپن نیز راه بیابد. نام او به فهرست پرطرفدارترین شنوندگان رادیوی توکیوی ژاپن نیز راه یافته است.




الاهه سرور

الاهه سرور یک خواننده و ترانه‌سرای افغان است که امسال چند ترانه در کنسرت چهارشنبه‌سوری خواند.

او در لندن زندگی می‌کند. موسیقی او ریشه در موسیقی سنتی افغانستان دارد و ترکیبی زیبا از ملودی‌های سنتی و مدرنِ متاثر از سنت‌های قرون وسطایی تا موسیقی جاز، فلامینکو، پاپ و الکترونیک را در بر گرفته است.

موسیقی الهه چند نسل از مردم افغانستان را جذب می‌کند که اگرچه به فرهنگ و هویت خود افتخار می‌کنند، اما میل به تغییر و نوآوری نیز دارند.

این خواننده جوان ترانه‌هایی قدرتمندی با موضوعاتی چون مهاجرت، جنگ، جنسیت و عشق می‌خواند.




BaranBand

گروه موسیقی باران (BaranBand) یک گروه پرانرژی تلفیقی است که امسال از فنلاند در این برنامه شرکت داشتند.

این گروه توسط دو برادر، ژیان و معروف مجیدی سرپرستی می‌شود که در اجرای زنده بسیار پرانرژی هستند.

موسیقی گروه باران شامل ترکیبی از ملودی‌های جدید، موسیقی تانگوی فنلاندی و ترکیب‌بندی‌هایی مدرن از موسیقی سنتی است. این گروه در سال ۲۰۱۳ راه‌اندازی شده است و اعضای آن هنرمندانی از فرهنگ‌ها و سبک‌های مختلف موسیقیایی هستند.




پانیدا

پانیدا هنرمندی است که از هلند در کنسرت چهارشنبه‌سوری شرکت داشت.

این هنرمند نخستین‌بار با مسابقه ترانه‌خوانی استیج معرفی شد. او با انرژی زیادی در این مسابقه شرکت کرد و سومین مقام را از آن خود کرد. پانیدا پس از موفقیت در این برنامه، در کنسرت‌های متعددی در سراسر جهان هنرنمایی کرده است. از او تاکنون شش تک آهنگ منتشر شده است.



رضا

رضا خواننده‌ای است که به تازگی فعالیت حرفه‌ای خود را شروع کرده و در کنسرت چهارشنبه‌سوری حضور داشت.

او دارای پس زمینه فعالیت هنری در زمینه تئاتر است. او در این رشته هنری موفق نمی‌شود و به خوانندگی روی می‌آورد. رضا در مسابقه تلویزیونی استیج در زمینه خوانندگی به مرحله نهایی رقابت‌ها رسید و تا به امروز، دو تک‌آهنگ منتشر کرده است.



اروین خاچیکیان

اروین خاچیکیان، آهنگساز، نوازنده و موسس گروه کارمندان ترانه باران را خواند. او که بر فعالیت‌های بازاریابی موسیقی ایرانی تمرکز دارد، هنرمندی ارمنی‌تبار است که از اواسط دهه 90 فعالیت‌های خود را در زمینه آهنگسازی و نوازندگی آغاز کرده است. تنظیم‌ دو آلبوم "نقاب" و "بی‌سرزمین‌تر از باد" از سیاوش قمیشی، اروین را به عنوان یک تولید‌کننده و ترانه‌سرای موفق، در کانون توجه علاقه‌مندان موسیقی در ایران قرار داد.
اروین در کشورهای مختلف جهان از جمله آمریکا، کانادا، خاورمیانه، استرالیا و اروپا با خواننده‌های معروفی همکاری کرده است. او همچنین علاوه بر سیاوش قمیشی، با دیگر هنرمندان ایرانی‌ چون منصور، هلن و مارتیک همکاری کرذه است.
.



رقص هفت‌سین

گروه رقص هفت‌سینHaftsin Dans ، با سبکی که یادآور «رقص‌های اصیل ایرانی» است، در شب چهارشنبه‌سوری هنرنمایی کردند.
آنها علاوه بر برافروختن آتش، سفره هفت‌سین را با حرکات ریتمیک و ملهم از رقص‌های ایرانی و آسیای مرکزی معرفی کردند.

















عکس: دانش سارویی


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد