logo





اعتصاب و تظاهرات زنان در روز جهانی زن

جمعه ۱۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹ مارس ۲۰۱۸



رادیو فردا: زنان در سراسر اروپا و آسیا برای جشن گرفتن روز جهانی زن به خیابان آمده و خواست هایی نظیر برابری، احترام و حقوق بیشتر را فریاد زدند. تظاهرکنندگان در اسپانیا ۲۴ ساعت اعتصاب کرده و در شهرهای مانیل، سئول و دهلی نو خیابانها مملو از تظاهرکنندگان بود.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس زنان اسپانیایی در دهها شهر تظاهراتی علیه تفاوت دستمزد و خشونت علیه زنان برگزار کردند. در مادرید تظاهرات گسترده ای برای عصر امروز برنامه ریزی شده و در بارسلون که تظاهرکنندگان ترافیک مرکز شهر را مختل کرده بودند توسط پلیس عقب رانده شدند.

ولی در برخی از کشورهای دیگر تظاهرات روز جهانی زن بی سرو صدا بودند.

با وجودی که روز جهانی زن در روسیه تعطیلات عمومی است ولی تظاهرات کوچکی برگزار شد و کسنیا سوبچاک نامزد ریاست جمهوری مخالفت دولت یکی از آنها بود. خانم سوبچاک تنهایی در برابر مجلس سفلی پارلمان روسیه دست به اعتراض زد و خواهان برکناری یک عضو مهم پارلمان شد که از سوی چندین روزنامه نگار زن به آزار جنسی متهم شده است.

روزنامه لیبراسیون فرانسه در یک اقدام طنزآمیز در این روز قیمت روزنامه را برای مردان ۵۰ سنت افزایش داد تا موضوع ۲۵ درصد تفاوت بین دستمزد زنان و مردان در این کشور را برجسته کند.

در مرکز شهر مانیل صدها فعال در پیراهن های بنفش و صورتی تجمع کرده، علیه رییس جمهور آن کشور شعار داده و او را بدترین ناقض حقوق زنان در آسیا خواندند. گروههای مدافع حقوق بشر اظهارات ضد زن رودریگو دوترته، رییس جمهوری فیلیپین را محکوم کرده اند. او در یکی از این موارد به سربازان ارتش گفته بود هنگام شلیک به سوی زنان عضو گروههای شورشی کمونیست آلت تناسلی آنها را هدف بگیرند.

در افغانستان زنان که در دوران حکومت طالبان حتی می ترسیدند خانه را ترک کنند برای بزرگداشت روز جهانی زن در کابل اجتماع کرده و به رهبران کشور یادآوری کردند که هنوز برای آموزش زنان و حفاظت از آنها در برابر خشونت باید کارهای زیادی انجام شود.

در سئول پایتخت کره جنوبی هزاران نفر با لباسهای مشکی و در حالیکه علامت «هشتگ من هم» را در دست داشتند راهپیمایی کردند. در این کشور جنبش «من هم» از ماه ژانویه که یک دادستان زن بطور علنی از آزار در محیط کار صحبت کرد توجه زیادی جلب کرده و هر روز تعداد بیشتری از زنان در مورد آزار جنسی و بدرفتاری در محیط کار افشاگری می کنند.

در پایتخت هند هزاران نفر از زنان از جمله دانشجویان، معلمین و کارکنان جنسی در مرکز شهر راهپیمایی کردند. باوجودیکه هند در سال ۱۹۶۶ اولین رهبر زن خود را انتخاب کرده ولی هنوز هم در اکثر موارد زنان شهروندان درجه دوم تلقی می شوند.

رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در بیانیه ای به مناسبت این روز تاکید کرده است: «در حالیکه ما در هشتم مارس، روز جهانی زن را گرامی می داریم، ایالات متحده تعهد راسخمان را برای پرداختن به نابرابری ها بین زنان و مردان در داخل و خارج کشور تجدید می کند و باردیگر بر اهمیت پیشبرد وضعیت زنان و دختران در سراسر جهان تاکید می کند.»

در آفریقا، رییس جمهور اوگاندا از مردان خواست آزار جنسی همسران خود را متوقف کنند. خشونت در محیط خانه در اوگاندا بسیار رواج دارد ولی قربانیان برای اینکه از خانه رانده نشده و یا داغ ننگ نخورند این خشونت ها را گزارش نمی دهند.

کمیسیون اروپا نیز با انتشار بیانیه ای در شبکه توئیتر گفت «اروپا یکی از امن ترین و برابرترین نقاط جهان برای زنان است. » ولی درعین حال یادآور شد که «برای رسیدن به برابری واقعی هنوز راه طولانی در پیش است.»

آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان که یکی از نیرومندترین زنان جهان تلقی می شود در یک پیام ویدئویی گفت تلاش برای برابری بیشتر زنان و مردان باید در آلمان و سراسر جهان ادامه یابد. او افزود:«بسیاری از زنان حتی قبل از ما با شهامت و فداکاری برای کسب حقوق مبارزه کرده اند ولی هنوز کارهای زیادی باید انجام شود.»

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد