logo





آنگ‌سان سوچی: قانون شکنان و ناقضان حقوق بشر مجازات خواهند شد

سه شنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۷



بی بی سی: رهبر دولت میانمار گفته است کسانی که در این کشور مرتکب نقض حقوق بشر شده‌اند مجازات خواهند شد.

روز سه شنبه، ٢٨ شهریور (١٩ سپتامبر)، آنگ سان سوچی، رهبر دولت میانمار، برای اولین بار از زمان آغاز خشونت‌های جاری در استان راخین و آوارگی صدها هزار تن از مسلمانان روهینگیا ساکن این ایالت در یک سخنرانی عمومی نسبت به این واقعه واکنش نشان داده است.

خانم سوچی، که در مقام مشاور ارشد دولت میانمار عملا رهبر دولت این کشور محسوب می‌شود، در این سخنرانی گفت که نقض حقوق بشر در استان راخین را به شدت محکوم می‌کند و از رنج و مصائبی که بر گرفتار شدگان در درگیری‌های منطقه وارد شده عمیقا متاثر و متاسف است.

وی افزود که علیه هرکسی که قوانین کشور را زیر پا گذاشته و مرتکب نقض حقوق بشر شده باشد اقدام قانونی به عمل خواهد آمد و چنین افرادی مجازات خواهند شد.

رهبر دولت میانمار گفت که دولت او مایل است با کسانی که از منطقه گریخته و آواره شده‌اند صحبت کند و از نزدیک در جریان دلیل هراس و تصمیم آنان به فرار از محل سکونتشان قرار گیرد.



آنگ‌سان سوچی تاکید کرد که دولت برمه مصمم است توصیه‌های هیئت مستقل تحقیق به رهبری کوفی عنان، دبیرکل سابق سازمان ملل برای بهبود و حراست از حقوق بشر در این کشور را به اجرا بگذارد. این هیئت به درخواست دولت میانمار تشکیل شده تا با بررسی شرایط در استان راخین در زمینه اختلاف بین مسلمانان و بودایی‌ها و وضعیت مسلمانان روهینگیا، راه حلی برای این مساله بیابد و به دولت توصیه کند.

قانون شهروندی که در سال ١٩٨٢ میلادی توسط دولت نظامی وفت در برمه به تصویب رسید، مسلمانان روهینگیا را از جمله اقوامی نمی‌داند که ملت برمه را تشکیل می‌دهند و در نتیجه، این اقلیت عملا فاقد شهروندی و از بسیاری از امکانات دولتی محروم هستند.

در پی حمله مسلحانه شبه‌نظامیان مسلمان مخالف دولت به پاسگاه‌های پلیس و مراکز نظامی در استان راخین در روز ۲۵ اوت، نیروهای دولتی میانمار عملیات گسترده‌ای را در این منطقه به اجرا گذاشتند. با وجود تاکید دولت بر اینکه هدف از این عملیات "مبارزه با تروریسم" است، هزاران تن از غیرنظامیان مسلمان این منطقه به خاطر فشار و خشونت نیروهای دولتی و تندروهای بودایی خانه‌های خود را ترک کرده و آواره شده‌اند. گفته می‌شود شماری جان خود را از دست داده‌اند و تعدادی خانه و روستای مسلمان‌نشین نیز به آتش کشیده شده است.

بیش از چهارصد هزار آواره روهینگیا به مناطق مرزی داخل بنگلادش گریخته‌اند و در شرایط ناگواری به سر می‌برند.

اقدامات ارتش میانمار به خصوص باعث انتقاد جهانی از سکوت آنگ‌سان سوچی، از برندگان جایزه صلح نوبل شده بود. از جمله آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی او را "زنی بی‌رحم" خواند و گفت که با اتفاقاتی که در این کشور روی داده "در واقع مرگ جایزه صلح نوبل رقم خورد." دبیرکل سازمان ملل خک در مورد ادامه خشونت علیه مسلمانان روهینگیا به دولت میانمار هشدار داد.

پس از سال‌ها مبارزه علیه حکومت نظامیان در میانمار، حزب ائتلاف برای دموکراسی به رهبری آنگ‌سان سوچی در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۵ اکثریت قابل توجه کرسی‌ها را کسب کرد و توانست دولت جدید را تشکیل دهد. اگرچه آنگ‌سان سوچی به دلیل موانع قانونی اجازه تصدی سمت ریاست جمهوری و نخست وزیری را نیافت، اما در مقام "مشاور ارشد دولت" قدرت اصلی در دولت است.

در عین حال، هنوز نظامیان مواضع قدرتمندی را در تشکیلات سیاسی میانمار، از جمله پارلمان این کشور در اختیار دارند و گفته می‌شود اختیارات دولت غیرنظامی و رهبر آن را محدود می‌کنند. ارتش برمه از عملیات خود در راخین دفاع کرده و گفته است که هدف این عملیات صرفا شورشیان مسلح مخالف دولت هستند.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد