logo





ورود شهروندان هفت کشور منع شده به آمریکا به طور موقت آزاد شد

مخالفت دادگاه فرجام با درخواست تجدید نظر دونالد ترامپ

شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۴ فوريه ۲۰۱۷



بی بی سی: داره گمرک آمریکا گفته است کسانی که از هفته گذشته تحت تاثیر فرمان مهاجرت دونالد ترامپ، رئیس جمهوراین کشور قرارگرفته و امکان سفر به آمریکا را نداشتند، حال می‌توانند وارد این کشور شوند.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که دادگاهی درشهر سیاتل واشنگتن موقتا دستور اجرایی آقای ترامپ را مبنی بر ممنوعیت ورود شهروندان هفت کشوربه مدت سه ماه به آمریکا معلق کرد.
این هفت کشورعبارتند از ایران، عراق، سوریه، یمن، سودان، سومالی و لیبی.
روز گذشته جمعه ۴ فوریه ( ۱۵ بهمن) قاضی جیمز روبارت علیه ادعای وکلای دولت رای داد. وکلای دولت ادعا کرده بودند که ایالت‌ها جایگاه حقوقی لازم را برای به چالش گرفتن فرمان اجرایی آقای ترامپ ندارند.
این حکم درست یک هفته بعد ازامضای فرمان اجرایی آقای ترامپ صادر شده است.
در پی صدور این حکم، کاخ سفید گفته است که علیه آن حکم درخواست تجدید نظر می‌دهد.
کاخ سفید همچنین در بیانیه‌ای فرمان اجرایی دونالد ترامپ را "قانونمند و مناسب" خوانده است.
در بیانیه آمده است:"فرمان اجرایی رئیس جمهور با هدف محافظت از کشور(آمریکا) صورت گرفته و او صلاحیت و مسئولیت قانونی برای حفاظت از مردم آمریکا را دارد."
در پی صدور این حکم اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا به خطوط هوایی گفته است مسافران این هفت کشور را به مقصد آمریکا سوار کنند.
برآورد شده است که فرمان اجرایی آقای ترامپ بر ۶۰ هزار نفر از هفت کشور تاثیر گذاشته و ویزاهای این افراد به دلیل ممنوعیت ورود به آمریکا، لغو شده باشد.
دستور اجرایی آقای ترامپ همچنین پذیرش پناهجو را برای ۱۲۰ روز معلق می‌کند و پذیرش پناهجو از سوریه تا آینده نامعلوم متوقف می‌شود.
به علاوه ویزای کسانی که از هفت کشور مزبور می‌آیند برای ۹۰ روز معلق می‌شود.

مخالفت دادگاه فرجام با درخواست تجدید نظر دونالد ترامپ

دادگاه فرجام فدرال در آمریکا با درخواست تجدید نظر دولت آمریکا برای ابقای فوری فرمان اجرایی رئیس جمهور این کشور در محدودیت سفر به آمریکا، مخالفت کرده است.
درخواست تجدید نظر دولت آمریکا به نمایندگی از سوی رییس جمهوری آمریکا، وزیر امنیت داخلی، و وزیر امورخارجه ثبت شده بود.
صدور این رای بدین معنی است که محدودیتهای اعلام شده تا زمانی که این پرونده به طور کامل در دادگاه مطرح شود به حالت تعلیق در می‌آیند.
دادگاه تجدید نظر فدرال تا روز دوشنبه (۶ فوریه) به کاخ سفید و مخالفان این ممنوعیت که آن را به چالش کشیده‌اند، فرصت داده است تا اگر دلایل بیشتری دارند به دادگاه ارایه کنند.

رای دادگاه سیاتل

پیشتر یک قاضی فدرال در سیاتل علیه درخواست وکلای دولت آمریکا رای داده بود که ادعا کرده بودند ایالتهای کشور فاقد قدرت لازم حقوقی برای لغو فرمان اجرایی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، هستند.
به دنبال رای این قاضی، دولت آمریکا رسما خواستار تجدید نظر در حکم دادگاه سیاتل در بی‌اثر کردن فرمان دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا شده بود.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در حساب توییتری خود با خشم نسبت به این حکم واکنش نشان داده بود و صلاحیت قاضی را به سخره گرفته بود. رییس جمهوری آمریکا در عین حال وعده داده بود که حکم این دادگاه به زودی لغو خواهد شد.
به دنبال رای قاضی فدرال در سیاتل و با بی‎اثر شدن موقتی فرمان مهاجرت دونالد ترامپ اداره گمرک آمریکا نیز اعلام کرد کسانی که از هفته گذشته تحت تاثیر این فرمان امکان سفر به آمریکا را نداشتند، حال می‌توانند وارد این کشور شوند.
به گفته انجمن وکلای مهاجرت آمریکا، وزارت امور خارجه این کشور همچنین تایید کرده است که اگر مشکل دیگری در موارد مربوط به ویزاهای پیشتر لغو شده نباشد، دارندگان این ویزاها می‎توانند دوباره به آمریکا سفر کنند.
به گفته این انجمن افرادی که هفته پیش به آمریکا آمده‎اند و ویزای آنها به دلیل فرمان دونالد ترامپ لغو شده نیازی به درخواست دوباره ویزا ندارند و می‎توانند با همان ویزا و پر کردن فرم ۱۹۳ در فرودگاه وارد آمریکا شوند.
این انجمن به نقل از پلیس گمرک و مرزی آمریکا هم آورده تمام افسران گمرک و مرزی آمریکا دستور گرفته اند بلافاصله روند بررسی ویزا را تحت شرایط عادی از سر بگیرند.
همچنین تمام خطوط هوایی و مسئولان ترمینال‎های هوایی دستور گرفته‎اند سوار شدن تمام مسافران آمریکا، فارغ از ملیتشان را ممکن کنند.

فرمان اجرایی

رئیس جمهور آمریکا روز جمعه (۲۷ ژانویه) دستوری اجرایی را با عنوان "حفاظت از آمریکا در مقابل حملات تروریستی" امضا کرد که براساس آن ورود پناهجویان به آمریکا به مدت چهار ماه معلق شد و بازدید شهروندان هفت کشور با اکثریت مسلمان از جمله ایرانیان به آمریکا در همین مدت زمان ممنوع شد.
این کشو‌رها شامل ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن هستند.
رئیس جمهوری ایالات متحده سپس در سخنانی (یکشنبه ۲۹ ژانویه) ضمن دفاع از فرمان خود با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که مسلمانان را هدف قرار نداده بلکه برای مبارزه با "تروریسم" و تامین امنیت کشورش دستور را صادر کرده است.
دستور آقای ترامپ در یکی دو روز اول ابهامات بسیاری از جمله در خصوص دارندگان ویزای معتبر آمریکا، دو تابعیتی‌ها و یا دارندگان کارت اقامت موسوم به "گرین کارت" ایجاد کرد. بسیاری از این ابهامات هنوز حل نشده است. در روزهای گذشته نیز اظهارات متفاوت و متناقضی از سوی مقام‌های آمریکایی درباره این فرمان منتشر شده است.
دستور آقای ترامپ همچنین موجی از اعتراض‌ها را در داخل و خارج آمریکا به همراه داشته است.
در دو روز اول بعد از صدور فرمان جمعیت زیادی در سالن‌های فرودگاه‌های سراسر آمریکا شعار می‌دادند: "اجازه دهید وارد شوند"!
اتحادیه اروپا در نیز واکنش به اقدام اخیر دولت آمریکا گفت که هرگز "نابرابری" را به برابری اجتماعی ترجیح نخواهد داد.
بسیاری از مردم نیز در کشورهای مختلف دست به اعتراض زدند از جمله در لندن، پایتخت بریتانیا. که با امضای طوماری اینترنتی خواهان لغو سفر رسمی آقای ترامپ با این کشور شدند. تعداد امضاها اکنون نزدیک به دو میلیون است.
پیشتر ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا، که اولین رهبر یک کشور غربی بود که با آقای ترامپ در مقام تازه‌اش در کاخ سفید دیدار می کرد، وی را به یک سفر رسمی به بریتانیا دعوت کرد.
تعدادی از کارکنان وزارت خارجه آمریکا نیز با امضای بیانیه‌ای به این فرمان اعتراض کردند. مقام‌های وزارت خارجه آمریکا تاکید کردند که تعداد این امضاها بسیار زیاد است و "صدها" نفر را شامل می‌شود که به گفته آنها "بی‌سابقه" است.
در این نامه گفته شده است که ممنوعیت اعلام شده از سوی آقای ترامپ اهداف اعلام شده با تروریسم را برآورده نمی‌کند. در بخشی دیگر از پیش‌نویس این بیانیه که بی‌بی‌سی آن را دیده است نوشته شده است که این فرمان در "شان" آمریکا نیست.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد