logo





مصوبه تمدید تحریم‌های ایران بدون امضای اوباما قانون شد

جمعه ۲۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶ دسامبر ۲۰۱۶

Obama2016-1.jpg
رادیو فردا: باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه ۲۵ آذر، اجازه داد که قانون تحریم های ایران، موسوم به داماتو، برای ۱۰ سال آینده تصویب شود. اما آقای اوباما از امضای آن مصوبه خودداری کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، جان ارنست، سخنگوی کاخ سفید، گقت: «تحریم های ایران بدون امضای رئیس جمهوری آمریکا تمدید شد.»

بر اساس این گزارش، خودداری باراک اوباما از امضای مصوبه تمدید تحریم های ایران در شرایطی صورت گرفت که او ۱۰ روز از امضای آن خودداری کرده بود و بر اساس قوانین آمریکا، در این صورت، مصوبه مذکور به طور خودکار تبدیل به قانون شد.

پیش از این، اریک شولتز، یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه آمریکا، روز دوم آذر، گفته بود که انتظار می‌رود آقای اوباما این مصوبه را تأیید کند.

مصوبه تمدید قانون تحریم‌های ایران با اکثریت آراء در دو مجلس نمایندگان و سنای آمریکا تصویب شده بود.

این لایحه با رای مثبت ۴۱۹ نماینده و تنها یک رای مخالف در مجلس نمایندگان به تصویب رسید و در مجلس سنا نیز با ۹۹ رأی موافق تصویب شد. برنی سندرز، نامزد سابق حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در رای گیری مجلس سنا شرکت نکرده بود.

اعتبار قانون فعلی تحریم‌های ایران روز ۱۱ دی به پایان می ‌رسد. این قانون از سال ۱۹۹۶ میلادی و در دولت بیل کلینتون اجرایی شد و بر اساس آن، سرمایه‌گذاری بیشتر از ۲۰ میلیون دلار در صنایع ایران به ویژه در صنایع انرژی ممنوع است.

کنگره آمریکا پیشتر در سال ۲۰۰۶ میلادی به تمدید ۱۰ ساله این تحریم‌ها رأی داده بود و با رأی اخیر کنگره، این قانون تا سال ۲۰۲۶ میلادی تمدید شده است.

به نوشته رویترز، جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، گفت: «دولت آمریکا ‌روشن کرده است که تحریم‌های ایران گرچه ضرورت ندارد ولی برخلاف تعهدات ما در برجام نیست.»

با این همه، مقام های ایران، به ویژه آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، تمدید تحریم‌ها را نقض صریح توافق اتمی دانسته اند.

وزارت امور خارجه ایران هم تمدید تحریم ها را ناقض برجام دانسته است.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، روز ۲۳ آذر، نیز آمریکا را به نقض برجام متهم کرد و در نامه‌ای به علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، از این سازمان خواست که مطالعه و طراحی برای «تولید سوخت مصرفی پیشران هسته‌ای» را آغاز کند.

جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، در واکنش به این دستور با اشاره به اینکه جزئیات این موضوع روشن نیست، گفت:«آنچه اعلام شده نقض توافق هسته‌ای نیست و واشینگتن به توانایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای سنجش پایبندی ایران به برجام اطمینان دارد.»

به نوشته رویترز، جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه گفت که اجرای توافق اتمی با ایران، به عنوان یک هدف استراتژیک برای ایالات متحده باقی می ماند.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد