logo





پناهجویان آلمان امنیت ندارند

جمعه ۱۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۷ اوت ۲۰۱۵

جواد طالعی

Javad-Talei01.jpg
استرداد پناهجویان آلمان نزدیک به دو برابر شده است

در شش ماهه نخست سال جاری بیش از ۳۰۲ هزار نفر به آلمان درخواست پناهندگی داده اند. مسئولان بسیاری از شهرهای آلمان می گویند که امکان نگهداری پناهجویان و رسیدگی به کارهای آن ها را ندارند. وزارت کشور یک ایالت آلمان کارمندان بازنشسته خود را برای تنظیم پرونده پناهجویان دوباره به خدمت فراخوانده است.

دفتر اروپائی شهروند : به موجب آمار رسمی، تعداد پناهجویانی که در شش ماهه نخست امسال از آلمان بازگردانده شده اند، نسبت به شش ماهه مشابه سال پیش ۴۲ درصد افزایش یافته است. در این مدت ۸ هزار و ۱۷۸ نفر اخراج شده اند و این نشان می دهد که آلمان فدرال سیاست سرسختانه تری در برابر پناهجویان خارجی پیش گرفته است.

دلیل سخت گیری آلمان برای استرداد پناهجویان این است که در سال ۲۰۱۵ میلادی هجوم پناهجویان به این کشور نسبت به سال های قبل شدت گرفته است. در شش ماهه نخست امسال بیش از ۳۰۲ هزار درخواست پناهندگی تسلیم دولت آلمان شده و بسیاری از ایالت ها و شهرهای آلمان در زمینه تامین محل زندگی و پوشش غذائی و بهداشتی و آموزشی پناهجویان و اعضای خانواده های آن ها با مشکل روبرو شده اند.

بازگشت به کار بازنشستگان

روزنامه “کلنر اشتات آنسایگر” روز دوشنبه سوم اوت گزارش داد که وزارت کشور ایالت “نوردراین وستفالن” گروه زیادی از کارمندان بازنشسته خود را برای رسیدگی به پرونده های درخواست پناهندگی به بازگشت به کار فراخوانده است. برپایه همین گزارش روزانه هزار پناهجوی جدید فقط وارد این ایالت می شوند. وستفالن پرجمعیت ترین ایالت آلمان است و در مرکز این کشور قرار دارد.

دولت آلمان قبلا پیش بینی کرده بود که تا پایان سال جاری حدود ۴۵۰ هزار پناهجو وارد این کشور می شوند، اکنون مسئولان ایالات آلمان که به صورت فدراتیو اداره می شوند از دولت مرکزی خواسته اند که این پیش بینی را تصحیح کند و بالا ببرد. آن ها معتقدند با توجه به وضعیت نیمه نخست سال، قطعا تعداد پناهجویان تا پایان سال بسیار بیشتر خواهد بود.


پناهندگان سوری در آلمان

هجوم از شبه جزیره بالکان

در کنار بحران های منطقه ای مثل آدمکشی های اسلامگرایان تندرو در سوریه، عراق، سومالی؛ نیجریه و سایر کشورهای آفریقایی و آسیایی، بی چشم اندازی و بیکاری نیز سبب شده است که هجوم پناهجویان به آلمان و سایر کشورهای اروپای مرکزی شدت بگیرد. به عنوان نمونه صدها هزار نفر، از کشورهای شبه جزیره بالکان به آلمان پناهنده شده اند. به گزارش رسانه های آلمانی در شش ماه گذشته بسیاری از آن ها در نتیجه مواجهه با مشکلات زندگی در آلمان داوطلبانه به کشورهای خود بازگشته اند.

بر پایه گزارش نشریه ولت آلمان نیمی از پناهجویان آلمان از کشورهای غرب شبه جزیره بالکان به این کشور می آیند. در حالی که فقط کمتر از یک درصد آن ها شانس به رسمیت شناخته شدن به عنوان پناهنده را در آلمان دارند.

کمبود پول و امکانات رسیدگی به تقاضاها

دولت آلمان برای تسریع در رسیدگی به درخواست های پناهندگی یک میلیارد یورو بودجه سالانه تعیین کرده است. نمایندگان ایالات معتقدند با توجه به افزایش شدید تعداد پناهجویان این مبلغ کافی نیست و باید دست کم دو برابر شود.

دولت آلمان که از ائتلاف احزاب دموکرات مسیحی، سوسیال مسیحی و سوسیال دموکرات تشکیل شده است، در پیمان ائتلاف اعلام کرده که مدت رسیدگی به تقاضای پناهندگی باید حداکثر سه ماه باشد. اما هجوم پناهجویان سبب شده که دادگاه های رسیدگی به درخواست ها بسیار دیرتر از این تشکیل شوند و مدت رسیدگی در اکثر موارد چندین برابر سه ماه باشد.

رئیس “پارلمان شهرها و بخش ها”ی آلمان در گفت و گوئی با اسنابروکر تسایتونگ خواستار آن شده است که به پناهجویان، در مدتی که منتظر رسیدگی به درخواست هایشان می مانند، اجازه کار داده شود. او همچنین گفته است برای تحقق این هدف باید سطح تحصیلات و تخصص پناهجویان در بدو ورود به آلمان دقیقا ثبت شود.

امنیت پناهجویان و خارجیان در خطر

به موازات افزایش تعداد پناهجویان، در عین حال که برپایه گزارش های رسمی بیشتر مردم آلمان در نتیجه شنیدن اخبار مربوط به جنگ ها و برادرکشی های آسیا و آفریقا و اوکراین آمادگی بیشتری برای پذیرش پناهجویان نشان می دهند، گرایش های ناسیونالیستی ضد آن ها نیز، گسترش یافته است.

به گزارش وزارت کشور، در نیمه نخست سال جاری در مجموع بیش از ۱۵۰ مورد به کمپ های محل اقامت پناهجویان حمله شده است. این حمله ها، که بسیار بیشتر از سال قبل بوده، هم ایجاد حریق را در بر می گرفته و هم در مواردی تیراندازی به سوی کمپ ها را. به این ترتیب این پرسش که “پناهجویان و خارجیان تا چه حد در آلمان امنیت دارند؟” به موضوع بررسی بسیاری از رسانه ها تبدیل شده است.

*جواد طالعی، شاعر، نویسنده و روزنامه نگار آزاد با بیش از ۴۰ سال سابقه روزنامه نگاری حرفه ای از سال ۲۰۰۰ میلادی به این سو مسئولیت دفتر اروپائی شهروند را به عهده دارد. او همزمان با رسانه های معتبر فارسی زبان دیگر مثل بی بی سی، رادیو فرانسه، دویچه وله و سایت های اینترنتی متعدد همکاری داشته است.

شهروند (کانادا)

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد