logo





اخبار و گزارشات کارگری ۴ تا اردیبهشت ۱۳۹۴

پنجشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۳۰ آپريل ۲۰۱۵

اخباروگزارشات کارگری9اردیبهشت1394

- سندیکای کارگران اتوبوسرانی تهران و حومه:ابراهیم مددی و داود رضوی بازداشت شدند

- جعفر عظیم زاده به اداره پیگیری اطلاعات احضار شد

- احضار یکی دیگر از اعضای هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران

- کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری: محکومیت بازداشت محمود صالحی و عثمان اسماعیلی

- روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک:محکومیت بازداشت ابراهیم مددی و داود رضوی

- کانون مدافعان حقوق کارگر:دستگيري اعضائ سنديكاي شر كت واحد

- تجمع اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی به مناسبت روز جهانی کارگر

- کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری: بازداشت کارگران در آستانه اول ماه مه!

- قطعنامه مشترک معلمان و کارگران خباز بمناسبت روز جهانی کارگر

- کانون نویسندگان ایران: روز جهانی کارگر گرامی باد

- بیانیه کانون نویسندگان ایران در گرامیداشت روز جهانی کارگر

- بیانیه کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران " به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی کارگر "

- اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران:

اول ماه مه نماد وحدت و مبارزه جهانی طبقه کارگر علیه نظام سرمایه داری بر همه کارگران مبارک باد!

- کارگران کارخانه ایران تایر در اعتراض به تحمیل قراردادهای جدید تجمع کردند

- چهارمین روزاعتصاب کارگران قطار شهری اهواز

- تجمع اعتراضی کارگران کارخانه سامان کاشی به دومین روز متوالی رسید

- تجمع کارگران شرکتی مخابرات مقابل مجلس دراعتراض به عدم تبدیل وضعیت استخدامی

- تجمع مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس و وزارت آموزش وپرورش در اعتراض به بی توجهی دولت به استخدامشان

- تجمع اعتراضی معلمان اخراجی سنندج مقابل استانداری

- تجمع دانشجويان علم و صنعت به دعوت شورای صنفی

-‌کوره‌ای که ثریا هر روز در آن می‌سوزد...

- جان باختن 433 کارگردراستان تهران درسال1393براثرحوادث ناشی ازکار

- نامهٔ اتحادیهٔ جهانی «اینداستریآل» به حسن روحانی

سندیکای کارگران اتوبوسرانی تهران و حومه:ابراهیم مددی و داود رضوی بازداشت شدند

در ساعت ۲۰ دقیقه بامداد روز چهارشنبه نهم اردیبهشت آقای ابراهیم مددی نایب رئیس سندیکای شرکت واحد و داود رضوی عضو هیئت مدیره طی مراجعه ماموران لباس شخصی به منزل ایشان بعد از بازرسی و تفتیش منزل بازداشت شدند.

در حال حاضر از مکان بازداشت ایشان اطلاعی در دست نیست. سندیکای کارگران شرکت واحد بازداشت غیر قانونی اعضای سندیکای کارگران شرکت و احد را در آستانه روز جهانی کارگر (اول ماه مه) محکوم می کند. و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط اعضای هیئت مدیره سندیکا می باشد.

سندیکای کارگران اتوبوسرانی تهران و حومه

اردیبهشت ۹۴

جعفر عظیم زاده به اداره پیگیری اطلاعات احضار شد

جعفر عظیم زاده ساعت 4 بعد از ظهر روز چهارشنبه 94/2/9 به اداره پیگیری وزارت اطلاعات تهران احضار شد

به دنبال تجمع پر شور دیروز کارگران در مقابل مجلس شورای اسلامی به مناسبت بزرگداشت روز جهانی کارگر و در اعتراض به دستمزد خفت بار 712 هزار تومانی و حکم زندان دو نفر از هماهنگ کنندگان طومار 40 هزار نفری ،آقایان جمیل محمدی و جعفر عظیم زاده برگزار گردید اداره پیگیری وزارت اطلاعات تهران طی تماس تلفنی جعفر عظیم زاده را احضار کرد

جعفر عظیم زاده نیز ساعت 4 بعد از ظهر خود را به این اداره معرفی نمود

تا تنظیم و ارسال این خبر هیچگونه اطلاعی از آزادی و یا ادامه بازداشت نامبرده در دست نیست

اخبار تکمیلی متعاقبا به اطلاع خواهد رسید

اتحادیه آزاد کارگران ایران

9 اردیبهشت 94

احضار یکی دیگر از اعضای هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران

رضا خندان (مهابادی) نویسنده، منتقد ادبی و عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران به دفتر مرکزی وزارت اطلاعات احضار شد. اوایل صبح امروز 9 اردیبهشت چند تن از ماموران امنیتی منزل رضا خندان را تفتیش کردند، سپس دست نوشته ها ، آرشیوهای گوناگون، هارد کامپیوتر، گوشی موبایل و . . . او را ضبط کرده و با خود بردند. طبق برگه ی احضاریه که ماموران به رضا خندان تحویل داده اند ایشان باید روز یکشنبه 13 اردیبهشت برای بازجویی به ساختمان مرکزی وزارت اطلاعات مراجعه کند. در این برگه "شعبه 12 بازپرسی دادگاه رسانه و فرهنگ" خندان را به "فعالیت تبلیغی علیه نظام" متهم کرده است.

چند روز پیش نیز وزارت اطلاعات بکتاش آبتین عضو دیگر هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران را احضار کرده بود.

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری: محکومیت بازداشت محمود صالحی و عثمان اسماعیلی

دستگیری محمود صالحی و عثمان اسماعیلی

بنا بر اخبار رسیده محمود صالحی فعال کارگری و از اعضای کمیته ی هماهنگی در بعد از ظهر روز سه شنبه 8 اردیبهشت توسط مامورین لباس شخصی در سقز دستگیر شده است. همچنین بر همین اساس عثمان اسماعیلی فعال کارگری و سخنگوی کمیته دفاع از کارگران مهاباد نیز توسط مامورین لباس شخصی دستگیر شده است.

این دستگیری ها در حالی صورت می گیرد که در آستانه روز جهانی کارگر تعداد دیگری از اعضای کمیته هماهنگی در شهر سنندج احضار و یا بازداشت گردیده اند.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، ضمن محکومیت بازداشت محمود صالحی و عثمان اسماعیلی خواهان آزادی فوری و بی قید شرط نامبردگان و کارگران زندانی و زندانیان سیاسی می باشد.

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

8 اردیبهشت 94

روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک:محکومیت بازداشت ابراهیم مددی و داود رضوی

ابراهیم مددی و داود رضوی بازداشت شدند

ابراهیم مددی و داود رضوی از اعضای هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه شب گذشته (ساعت ۱۲ ) در منزلشان بازداشت شدند .

سندیکای کارگران فلزکارمکانیک بازداشت غیر قانونی ایشان را محکوم کرده و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط اعضای هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد می باشد.

روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک

۹ اردی بیهشت ۹۴

کانون مدافعان حقوق کارگر:دستگيري اعضائ سنديكاي شر كت واحد

ابراهيم مددي و داود رضوي باز داشت شدند

در آستانه روز كارگر بازداشت فعالان كارگري ادامه دارد . شب گذشته حدود ساعت 12 (سه شنبه 8ارديبهشت)ماموران امنيتي با مراجعه به منزل ابراهيم مددي و داود رضوي از اعضائ هيات مديره سنديكاي شركت واحد ،آنان را باز داشت كرده و با خود بردند . اين در حالي است كه در ساعت 6 بعد از ظهر ماموران امنيتي دو تن از فعالان كارگري سقز را نيز باز داشت كرده بودند . محمود صالحي و كاك عثمان از فعالان كارگري ودست اندر كاران ايجاد تشكل سراسري كارگران در حالي باز داشت شدند كه ماموران كامپيو تر و وسائل شخصي آنان را نيز ضبط كردند . اين دستگيري ها در آستانه روز جهاني كارگر در حالي صورت ميگيرد كه مقاما ت در سخنراني هاي رسمي شان امسال بيش از گذشته در بوغ و كرناي مراسم دو لتي رو زكارگردميده اند .

منبع:سایت کانون مدافعان حقوق کارگر

تجمع اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی به مناسبت روز جهانی کارگر

گزارش خبرنگار پیام سندیکا:

طبق قرار قبلی اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد ساعت ۵ امروز در پایانه اتوبوسرانی آزادی تجمع کرده و با پخش شیرینی در میان رانندگان و تبریک روزکارگر و دست زدن های مکرر رانندگان از این حضور ، در ساعت شش بعداز ظهر از پایانه آزادی خارج شدند.

نشریه پیام سندیکا ضمن تبریک و شادباش این روز فرخنده به همه کارگران به همت اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد درود می فرستد.

روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکار مکانیک

۱۳۹۴/۲/۹

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری: بازداشت کارگران در آستانه اول ماه مه!

در آستانه اول ماه مه، روز جهانی کارگر، فشار سرمایه و عوامل آن بر کارگران و فعالین کارگری بیش تر شده است. در همین رابطه با خبر شده ایم که در آخرین ساعات روز سه شنبه و بامداد روز چهارشنبه 8 و 9 اردیبهشت، مامورین اطلاعاتی و امنیتی به خانه های تعدادی از کارگران و فعالان کارگری مراجعه کرده و تنی چند از آنان ازجمله ابراهیم مددی، داود رضوی، محمود صالحی، عثمان اسماعیلی و ... را بازداشت کرده اند. و این در حالی است که تعداد دیگری از این کارگران و فعالین کارگری در روزها و هفته های گذشته در دیگر شهرها، از جمله شهر سنندج دستگیر یا احضار شده و از جانب این نیروها مورد بازجویی و تهدید قرار گرفته اند.

لینک متن کامل:

http://komitteyehamahangi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2147:1394-02-09-13-39-06&catid=14:1389-12-23-23-57-18&Itemid=27

قطعنامه مشترک معلمان و کارگران خباز بمناسبت روز جهانی کارگر

کارگران، معلمان و مردم شریف ایران!

امسال در شرایطی مراسمات اول ماه مه ( روز جهانی کارگر ) را پاس می داریم که بحران ساختاری سرمایه داری از بخش مالی و سیستم بانکی آمریکا بیرون زده و تمام جهان را فراگرفته است. سیاست های نئولیبرالی بانک جهانی و صندوق بین المللی پول برای برون رفت دولت های سرمایه داری از بحران عملا به بن بست رسیده است. لاجرم سرمایه داری در هراس از انفجار اجتماعی با فروپاشی بازار، نفیر جنگ و فاشیسم را در سراسر جهان علی الخصوص منطقه خاورمیانه به صدا درآورده و استعمار نو را بازآفرینی کرده است. سرمایه داری برای نجات خود از بحران از هیچ سبعیت و درندگی علیه توده های کارگر و زحمتکش، از کشتار بی رحمانه مردم بی دفاع غزه تا جنگ در اکراین گرفته و حمایت از گروه های تروریستی برای کشتار مردم در سوریه، عراق و شمال آفریقا و اخیرا در اتحادی شوم علیه مردم یمن، کوتاهی نمی کند و آشکارا کمر به نابودی زیر ساخت های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورهای منطقه بسته اند.

این بحران و تبعات ویران گر آن گریبان گیر زندگی و معیشت کارگران ایران نیز شده است. بطوریکه دستمزدها بشدت زیر خط فقر قرار دارد، اخراج و بیکار سازی ها شکل سریع تری به خود گرفته و پرداخت حداقل دستمزدهای بخور و نمیر به موقع صورت نمی پذیرد، تحمیل قرار دادهای موقت و سفید امضا بخش دیگری از دهها و صدها نقض حقوق کارگران است که مدت هاست از سوی کارفرمایان و حامیانشان ادامه دارد و هر ساله به عمق و دامنه آن نیز افزوده می شود.

کارگران و معلمان در مقابل این وضعیت دیوار سکوت را شکسته و بر مطالبات برحق صنفی خود در هر شکل ممکن پافشاری کرده اند. آنان تولید کنندگان ثروت و معماران جامعه هستند و حق دارند که از بالاترین استانداردهای زندگی امروزی بهره مند باشند.

در روز جهانی کارگر و در راستای تحقق خواست های برحق خود مطالباتمان را به شرح زیر اعلام می داریم.

1- ما حق ایجاد تشکل های مستقل کارگران و معلمان، تجمع، اعتصاب، آزادی بیان و اجرای کامل آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور در مورد کارگران را خواستاریم.

2- برابری کامل زن و مرد در تمام جوانب زندگی اجتماعی و اقتصادی و لغو کلیه قوانین تبعیض آمیز علیه آنها.

3-اعلام اول ماه مه به عنوان روز تعطیل در تقویم رسمی کشور و برداشتن هرگونه ممنوعیت و محدودیت در برگزاری مراسم مستقل این روز.

4- لغو کلیه احکام غیر قانونی زندان، شلاق، تبعید و... علیه فعالین صنفی کارگری و معلم.

5- ممنوعیت کار کودکان، حق تحصیل رایگان برای کودکان ایرانی و اتباع خارجی.

6- توقف اخراج و بیکارسازی ها، لغو کلیه قراردادهای موقت و سفید امضا و بازبینی وضعیت نامطلوب شرایط کاری کارگران و معلمانی که طرف قرارداد آنان کارفرمای خصوصی است.

7- به استناد قانون کار افزایش دستمزد کارگر هیچ ربطی به نرخ نان و یا هر کالای دیگری ندارد، هرگونه تبلیغات توسط رسانه های دولتی در این مورد را محکوم میکنیم.

8- تعیین دستمزد 712 هزار تومانی از سوی شورای عالی کار را تحمیل مرگ تدریجی بر میلیون ها کارگر دانسته و خواهان افزایش دستمزد متناسب با تورم موجود در جامعه می باشیم.

9- ما ضمن رد جلسات سه جانبه برای تعیین دستمزد کارگران، خواهان تعیین دستمزدها با حضور نماینده منتخب کارگران هستیم.

10- ما بااعلام پشتیبانی از اعتراضات برحق کارگران، معلمان، پرستاران و... حمایت قاطع خود را از ایجاد تشکلهای سراسری مستقل، که بتواند این اعتراضات را بصورت متحدانه و یکپارچه رهبری کنداعلام می نماییم.

11- ما کارگران و معلمان جنگ افروزی دول غربی و متحدین منطقه ای آنان را محکوم و خواستار پایان دادن به هر گونه تبلیغات جنگ افروزانه هستیم.

گرامی باد اول ماه مه (11 اردیبهشت) روز جهانی کارگر

این قطعنامه با یک مقدمه در 11 بند در مورخ 8/2/94 توسط

انجمن صنفی معلمان مریوان

انجمن صنفی کارگران خبازی های مریوان و سروآباد

انجمن صنفی کارگران خبازی های سنندج و حومه

به تصویب رسید.

بیانیه کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران " به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی کارگر "

اول ماه مه ، روز جهانی کارگر، مصادف با 11 اردیبهشت ، را گرامی می داریم . روز کارگر، روز همبستگی و روز فریاد اعتراض جهانی به این " دنیای وارونه "است . روز کارگر ، روز زحمتکشان جهان که هستی بخش جامعه جهانی و بشارت دهنده " یک دنیای بهتر" برای همه انسانهاست ، خجسته باد.

ما کارگران و دیگر اقشار مزد بگیر و زحمتکش درشرایطی به استقبال روز جهانی کارگر می رویم که این شرایط غیرانسانی و مالامال از بی حقوقی مطلق ، زندگی در فقر و فلاکت ونکبتی را به ما تحمیل کرده است.

درشرایطی که بی کاری وگرانی همواره افزایش می یابدوبلااخص نان که با آزاد سازی قیمتش 25 الی 50 در صد گران میشودافزایش قیمتها ، وهمچنین گرانی بهای آب ، برق ، گاز ، تلفن ، ومالیاتها وعوارض ها یی که با دستمزد ناچیزمان باید پرداخت شود.

با اعلام خط فقر توسط کارشناسان مختلف سازمانهای دولتی ، در سال 93 با در آمد کمتر از 2400000 تومان زیر خط فقر محسوب گردیده است آنگاه حداقل دستمزد ما کارگران را با محاسبه 17 درصد افزایش با مزایای دیگرش 850000هزار تومان تعیین نمودند .

آنچه که فاصله حداقل دستمزد 850000 هزار تومانی تا هزینه زندگی با خط فقر 2400000هزار تومان ما کارگران را قرار است پر کند ، چیزی نیست جزگسترش "چهره کریه فقر "

افزایش فقروفلاکت ، جرم وجنایت ، نا برابری اجتماعی گسترده ، عدم امنیت شغلی ، قرار داد های موقت وتاخیر در پرداخت دستمزدها و بی کاری گسترده وبی حقوقی زنان وکودکانمان در چرخه تولید ، و توزیع مواد مخدر و تن فروشی ، حاصل این نظام سرمایه داری است .

غارت و چپاول هزاران میلیارد تومان ثروتی که سوی دیگر حاصل زحمات ما کارگران زحمتکش است ، به جای اینکه هزینه تامین رفاه اجتماعی ، مسکن ، ایجاد شغل ، بیمه بیکاری ، بهداشت وسلامت و آموزش و پرورش شود به عملکرد رایج این نظام بدل شده است

ما کارگران ودیگر مزدبگیران اعلام می کنیم که:اختلاس وچپاول غارت هزاران میلیارد تومانی که فاش گردیده است ، تنها بخشی از ثروت تولید شده توسط ماکارگران است ، باید به زندگی ما باز گردانده شود.

ما کارگران ودیگر اقشار زحمتکش ، پرستاران ، معلمان و بازنشستگان در این روزجهانی کارگر، به تمامی آنچه که زندگی ما ، جامعه ما را فراگرفته است ، به این جهان وارونه می گوئیم " نـــــه " .

به این زندگی ، به این سرکوب ، اختناق و وحشت و زندان ، فریب و نیرنگ و قوانین بربریت راکه بر زندگی ما تحمیل می کنند می گوئیم " نــه "

سرکوب و وحشت ، که شاهرگ حیاتی این نظام سرمایه داری جهنمی را تأمین و تضمین کرده و به آن تداوم می بخشد. اما هرگز قادر نخواهد بود بر صفوف جان به لب رسیده ما کارگران معترض غلبه کند.

ما کارگران به کارفرمایان و دولت مدافع آنها اعلام می کنیم : هرگز این نابرابری گسترده اجتماعی ، سرکوب و زندگی فاقد منزلت و شایستگی انسانی را بیش از این تحمل نخواهیم کرد.

ما کارگران و تشکل های کارگری ، از کارگران ، همکاران ، معلمان ، پرستاران و دیگر اقشار مزدبگیرجامعه می خواهیم که تمامی تلاش خود را به کار ببریم تا به خواسته ها و مطالبات اجتماعی دست یابیم . از این رو ما توصیه می کنیم که جهت سازماندهی اعتراضات خود و کسب پیروزی ، شیوه های رایج و مرسوم اعتراضات کارگران کشورهای دیگر را به کار ببریم . زمانی به مطالبات خود می رسیم که از حمایت های همدیگر برخوردار باشیم . در غیراین صورت به تنهایی به هیچ مطالبه و خواسته خود نخواهیم رسید. به قول معروف " کس نخوارد پشت من جز ناخن انگشت من "

1- تحقق مطالبات خودرا با مشارکت خانواده هایمان پیگیری نماییم .

2- زمان و مکان اعتصاب و تحصن و تجمع خود را برای دست یافتن به ریز مطالبات ، به اطلاع دیگر کارگران ، کارخانه های مجاور و همسایگان محل زندگی ، خویشاوندان ، آشنایان و فامیل و کسبه برسانیم .

3- ریز مطالبات و خواسته های خود را مکتوب به وزات کار و تعاون اعلام و تحویل نموده و خواستار رسیدگی و اقدام آن سازمان باشیم .

4- زمان و مکان اعتراضات و مطالبات خود را به اطلاع کلیه خبرگزاریها برسانیم .

5-هنگام اعتراضات خیابانی ، ابتدا مقابل کارخانه ها و شرکت های هم جوار، توقف و تجمع کرده تا کارگران ،به جمع کارگران معترض پیوسته و یا اعلام حمایت نمایند.

6-استفاده از وسایل ارتباطات جمعی (شبکه های اجتماعی ) جهت خبررسانی و اطلاع رسانی به اذهان عمومی جامعه از الزامات شرایط روز جامعه است .

7- تشکیل صندوق مالی مشترک در محل کار خود ، جهت کمک مالی به همکاران اعتصابی در زمان اعتصاب و اعتراضات .

8-حمایت و همدلی و همکاری با کارگران معترض و اعتصابی

9- حمایت مالی از کارگران اعتصابی کارخانه های همسایه و همجوار از طریق جمع آوری کمک مالی از همکاران و دیگران .

10-حمایت کردن از اعتراضات و اعتصابات کارگران ، پرستاران ، معلمان به هر طریق ممکن و همچنین جمع آوری کمک مالی از ضروریات موفقیت است .

ما از همه مردم آزادیخواه و برابری طلب به ویژه کارگران می خواهیم پیشنهادات ، شیوه ها و روش های ی را که جهت پیشبرد اعتراضات می شناسند ، با آدرس ما مکاتبه نمایند. ما نیز تمامی تلاش خود را به کار می بریم که آموزه های جدید را در اختیار دیگران قراردهیم.

کارگر زندانی زندانی سیاسی ازاد باید گردد.

برافراشته باد پرچم سرخ مبارزات کارگران جهان.

روز جهانی کارگر را حتی با چند نفر در سراسر ایران برگزار کنیم.

کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران

بیانیه کانون نویسندگان ایران در گرامیداشت روز جهانی کارگر

روز جهانی کارگر کرامی باد

اول مه، یازده اردیبهشت، روز جهانی کارگران را در شرایطی گرامی می داریم که وضعیت معیشتی زحمتکشان جامعه بسیار وخیم تر از پیش شده است.

به موازات این شرایط اعتراض طبقات زحمتکش نیز افزایش یافته است. پاسخ این خواست ها، البته سرکوب نیست. ما نویسندگان خود را متعلق به آنها می دانیم و از خواست افزایش دستمزد و حفظ کرامت انسانی آنها حمایت می کنیم.

کانون نویسندگان ایران خواستار آزادی فعالیت تشکل های مستقل و آزادی فعالان و رهبران دربند کارگران، معلمان و پرستاران است.

روز اول ماه مه، یازده اردیبهشت بر تمامی مزدبران گرامی باد.

کانون نویسندگان ایران

8 اردیبهشت 1394

اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران:

اول ماه مه نماد وحدت و مبارزه جهانی طبقه کارگر علیه نظام سرمایه داری بر همه کارگران مبارک باد!

اول ماه مه نماد همبستگی جهانی میلیاردها انسانی است که هویت شان را نه مرزهای جغرافیایی، نه ملیت، نه مذهب، نه جنسیت، نه رسته و صنف، نه زبان و فرهنگ ویژه بلکه مفهومی فراگیر، عیمق و بنیادی تر، تعریف می کند: طبقه؛ طبقه جهانی کارگر در برابر طبقه جهانی سرمایه دار و دولت شان؛ نیروی بیشمار کار، این آفرینندگان ثروت و زندگی در برابر اقلیتی کوچک، استثمار کننده، سرکوب گر و طفیلی که سرمایه و ثروت اندوخته اش حاصل کار است. سرمایه اکنون بیش از هر زمانی جهانی است و به همین گونه نیروی کار نیز بیش از بیش در گوشه گوشه جهان با سرمایه جهانی روبروست. هر گونه پیش روی و پیروزی مبارزه طبقه کارگر در هر نقطه از جهان پیش روی و پیروزی طبقه جهانی کارگر و هر عقب نشینی و شکست این طبقه ضربه ای بر پیکر این طبقه جهانی است. اما مبارزه طبقه کارگر علیه سرمایه و دولت های سرمایه داران به رغم خصلت جهانی این مبارزه و هم سرنوشتی طبقه کار در جهان سرمایه داری، در کشورهای مختلف یعنی در شرایط سیاسی و اقتصادی و با پیشینه و تجارب تاریخی متفاوت انجام می پذیرد. اول ماه مه، این نماد جهانی بودن و هم سرنوشت بودن کارگران، فرصتی است که کارگران، تشکل های کارگری و فعالین کارگری در کشورهای مختلف با بررسی اوضاع سیاسی و اجتماعی، موقعیت طبقه کارگر و تجارب مبارزات این طبقه، موانع و چالش هایی که جنبش کارگری با آن روبرو است را مورد ارزیابی قرار دهند و برای غلبه بر آن چاره اندیشی نموده و مبارزه کنند.

با نگاهی گذرا به وضعیت کار و زندگی طبقه کارگر ایران در وحله اول تصویر تاریک و اندوه آوری در برابر بیننده ظاهر می شود:

- بیش از 90 درصد از کارگران ایران قرارداد دائم ندارند و با قرار دادهای موقت، سفید امضا و یا بدون هیچگونه قراردادی کار می کنند. ( کارگران فاقد هر گونه قرارداد بنا به گزارش مجلس رژیم اسلامی به 5 میلیون می رسد).

- حداقل دستمزد 712 هزار تومانی تعیین شده توسط شورای عالی کار، چندین برابر پایین تر از خط فقر است و هزینه زندگی حتی یک هفته خانواده کارگری را به سختی تامین می کند؛ تعیین این حداقل دستمزد نه تنها به معنای محکوم کردن میلیون ها کارگر و خانواده آنها به زندگی در فقر، بلکه توهینی است از طرف رژیم اسلامی سرمایه به شعور همه کارگران.

- عدم پرداخت به موقع دستمزدها برای چند ماه و گاه چند سال و یا بالا کشیدن دستمزد از سوی کارفرمایان و دولت ایران به عنوان بزرگترین کارفرما به یک امر رایج در آمده است؛ حتی طبق گزارش های رسمی حداقل 80 هزار کارگر بعلاوه خانواده آنها در سال گذشته با مشکل دستمزدهای معوقه روبرو بوده اند. عدم پرداخت به موقع حقوق دهها هزار کارگر بازنشسته را نیز باید به این آمار افزود.

- گزارش های مختلف حاکی از بیکار سازی ها و اخراج سازی های گسترده در سال گذشته است؛ صدها هزار کارگر تنها در عرض یک سال اخراج و بیکار شده اند و به صفوف چندمیلیونی بیکاران پیوسته اند.

- تبعیض جنسیتی علیه زنان که سیاست رسمی و اعلام شده رژیم است در عرصه کار بطور مشخص زنان کارگر را هدف قرار داده است. بنا به گزارش ها تنها در سال گذشته بیش از 400 هزار کارگر زن از کار بیکار و یا اخراج شده اند.

- تبعیض علیه کارگران مهاجر به ویژه کارگران افغانی به چنان سطحی رسیده است که شاید بتوان با نمونه رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی آنرا مقایسه کرد. رژیم جمهوری اسلامی ایران با این بخش از طبقه کارگر چون نیمه انسان رفتار می کند. حضور افغانی ها رسما در بسیاری از استان های کشور را ممنوع و جرم اعلام کرده اند.

- در نتیجه ی آنچه سوانح کار نام گرفته است اما در واقع کشتار و قتل کارگران است هر روز تعدادی از کارگران قربانی می شوند. تنها در 9 ماه اول سال گذشته خورشیدی 1500 کارگر جان شان را از دست دادند.

- تعداد کودکان کار و خیابان طبق گزارش های رسمی بیش از دو میلیون نفر است.

- سرکوب و اختناق سیاسی ضامن این هجوم بی رحمانه سرمایه علیه طبقه کارگر و اکثریت مردم بوده است. تشکل های مستقل کارگری به شدت توسط رژیم سرکوب می شوند. تعدادی از فعالین کارگری همچنان در بند بسر می برند و شمار بیشتری از فعالین کارگری به گونه های مختلف مورد اذیت و آزار و تعقیب قضایی قرار دارند. بی شرمانه برای کارگران به جرم مبارزه برای حقوق خود، حکم شنیع شلاق صادرمی کنند. تعداد بسیاری ازکارگران بدلیل اعترض وسازمان دادن اعتراضات کارگری برای دستیابی به مطالباتشان توسط کارفرمایان قرارداد کاریشان تمدید نشده است و بعبارتی دیگر از محل کار اخراج شده اند. شناعت و شقاوت سرمایه در ایران حدی را نمی شناسد.

ابعاد این تصویر تیره را که بازتاب شرایط و وضعیت عینی کار و زندگی طبقه کارگر ایران است، می توان همچنان با استناد به فاکت ها و آمارها گسترش داد و تکمیل کرد. این تصویر اگر چه واقعی است اما نمایان گر همه واقعیت نیست؛ زیرا طبقه کارگر ایران قربانی مطیع هجوم وحشیانه سرمایه و رژیم سرمایه داری جمهوری اسلامی نبوده است. این هجوم سرمایه و رژیم اسلامی به شرایط کار و زندگی طبقه کارگر، تقریبا در تمام عرصه های یاد شده، با مقاومت، اعتراض و مبارزه کارگران روبرو بوده است؛ به گونه ای که سال گذشته چه از لحاظ تعداد اعتراضات، تجمع ها و اعتصاب های کارگری و چه از لحاظ تعداد کارگران شرکت کننده در این مبارزات نشاندهنده افزایش چشم گیر و فزاینده مبارزات کارگری نسبت به سالهای پیش است. تنها به چند نمونه بسنده می کنیم:

در اعتراض به سطح دستمزدها، علاوه بر طومار چهل هزار نفری کارگران با خواست افزایش دستمزد، کارگران ایران خود رو، پتروشیمی تبریز، نیشکر هفت تپه، معدن چادرملو به اشکال مختلف از تحریم غذا گرفته تا اعتصاب، دست به اعتراض زدند و خواهان افزایش دستمزد شدند. مبارزه پرستاران در اعتراض به سطح دستمزدها و شرایط کار و تجمعشان در برابر مجلس و مبارزه گسترده، سراسری و شورانگیز معلمان برای افزایش دستمزد، نمونه های برجسته دیگری است از مبارزه کارگران برای افزایش سطح دستمزدها و علیه تحمیل فقر. در همین پیوند، دست کم 30 هزار کارگر به اشکال مختلف از تجمع گرفته تا راهپیمایی و بستن جاده برای دریافت دستمزدهای معوقه دست به اعتراض زدند. بازنشستگان دست کم 30 تجمع اعتراضی سازمان دادند و خواهان دریافت به موقع دستمزد خود شدند.

خشم و نفرت کارگران علیه شرکت های پیمانی و قراردادهای موقت و سفید امضا و بطور کلی عدم داشتن امنیت شغلی به امری فراگیر تبدیل شده است. برای نمونه دست کم 16 هزار کارگر از جمله کارگران پتروشیمی ایلام، کارگران خدمات شهری طبس و شیراز برای تبدیل قرارد های موقت به قرار داد دائم اعتصاب کردند.

نکته مهم و امید بخش در مبارزات کارگران در سال گذشته حضور و شرکت خانواده های کارگری در این مبارزات است. اعتصاب 5000 هزار کارگر بافق و دخالت خانواده های این کارگران در مبارزه برای آزادسازی کارگران دستگیر شده، نمونه برجسته ای از شرکت و حضور خانواده های کارگری در مبارزات طبقاتی است.

طبق این تصویر کلی و واقعی، موقعیت طبقه کارگر در ایران صحنه ای پیچیده از هجوم سرمایه و رژیم به سطح کار و زندگی کارگران از یک سو و از سوی دیگر مقاومت و مبارزه کارگران در مقابل این هجوم و برای بهبود شرایط کار و زندگی و گسست از موقعیت کنونی است.

بی تردید همه این مبارزات جمعی کارگری کم وبیش از نوعی تشکل یابی درونی بر خوردار بوده اند؛ نه تجمع اعتراضی پرستاران و نه اعتصاب کارگران بافق و نه اعتراض و مبارزه گسترده جاری معلمان نمی توانست و نمی تواند بدون حداقلی از مشارکت و هم فکری و سازماندهی انجام گیرد. اما واقعیت تلخ این است که جنبش کارگری ایران از لحاظ تشکل و سازمان یابی، در نتیجه سرکوب لجام گسیخته و به دلیل نبود پیوند و اتحاد بین مبارزات جاری کارگری، در موقعیت شکننده ای قرار دارد. مبارزات پراکنده در واحد های تولیدی و خدماتی مختلف حتی اگر بتواند در جایی به پیروزی نیز منتهی شود در بلند مدت پایدار نخواهد بود. به بیان دیگر پیروزی های نسبی و پراکنده اگر چه گام هایی به پیش در راه بهبود وضعیت طبقه کارگر است اما تثبیت این دستاوردها بدون بر هم زدن توازن قوای طبقاتی به نفع کارگران امکان پذیر نیست. طبقه کارگر ایران همچون یک کلیت نخواهد توانست که درراه رهایی خود قدمهای تعیین کننده ای به پیش بردارد مگر آنکه صدای رسا و اراده رهایی کل جامعه از استثمار و ستم و سرکوب سیاسی و اقتصادی نظام سرمایه داری باشد.

اوج گیری و گسترش مبارزه کارگران با خواسته های به حق اما بطور پراکنده و بدون پیوند با یک دیگر، وظیفه سنگینی را در برابر همه فعالین و تشکل های مستقل کارگری و همه کارگران آگاه قرار می دهد. گفت و گو و همکاری بین همه فعالین کارگری و تشکل ها و نهادهای مستقل کارگری در ایران بر مبنای خواسته های مشترک و تلاش برای پیوند زدن بین مبارزات کارگران در بخش های مختلف کارگری یکی از نخستین گامها در این راه است. وجود نقطه نظرها، دیدگاها و یا گرایش های مختلف در جنبش مستقل کارگری، همچون هر جنبش دیگر امری طبیعی است. این واقعیت اما به هیچ رو نباید مانع شود که در شرایط کنونی، فعالین و تشکل های مستقل کارگری بر مبنای مطالبات و خواستها ی مشترک - خواسته هایی که هم اکنون کارگران به اشکال مختلف برای آن مبارزه می کنند - به همکاری بپردازند و در راه تشکل یابی کارگران اقدام کنند.

اول ماه مه امسال، همانطور که تا همکنون نیز نشان داده است، فرصتی است برای بازبینی و درس آموزی از تجارب سال و سالهای گذشته و حرکت برای اتحاد عمل کارگری و مبارزه طبقاتی مشترک. خوشبختانه نمونه هایی از این نوع جهت گیری در بین تعدادی از تشکل های مستقل کارگری را هم اکنون شاهدیم . بطور مثال، قطعنامه مشترک ۱۷ ماده ای هفت تشکل و نهاد مستقل کارگری ایران به مناسب اول ماه مه اقدامی بجا در این راستاست. ما به سهم خود از این قطعنامه استقبال می کنیم و حمایت خود از این اقدام و خواستهای مطرح شده در آن را اعلام می کنیم و برای انعکاس آن در سطح جهانی تلاش خواهیم کرد.

کارگران ایران ، تشکل های کارگری و فعالین کارگری درحالی به استقبال اول ماه مه ۱۳۹۴رفته اند که جنبش کارگری ایران به دلیل مبارزات شجاعانه کارگران، فعالین و تشکل های مستقل کارگری در سال های گذشته، و تلاش سازمانها، احزاب، نهادها و فعالین کارگری در خارج کشور، بیش از هر زمانی در تاریخ صد ساله این جنبش، میان جنبش جهانی کارگری شناخته شده است. حمایت تشکلها و فعالین مترقی و سوسیالیست و آزادیخواه و نیز تشکلات کارگری در کشورهای مختلف جهان از مبارزات کارگران در ایران نشان داده است که کارگران و فعالین کارگری در ایران تنها نبوده و نخواهند بود.

اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران

۲۸ آوریل ۲۰۱۵

info@workers-iran.org

www.workers-iran.org

www.etehadbinalmelali.com

کارگران کارخانه ایران تایر در اعتراض به تحمیل قراردادهای جدید تجمع کردند

کارگران کارخانه ایران تایر صبح امروز در اعتراض به تصمیم کارفرما برای افزایش تعداد پیمانکاران خطوط تولید در محوطه کارخانه تجمع کردند.

به گزارش9اردیبهشت ایلنا بنقل ازکارگران،از ابتدای سال جاری مدیریت کارخانه قصد دارد تا قسمت‌های مختلف کارخانه را به شرکت‌های پیمانکاری حجمی واگذار کند؛ به تازگی گروه‌هایی از کارگران برای عقد قرارداد جدید کار فراخوانده شده‌اند و در قرارداد کار هرکدام یک شرکت متفاوت پیمانکاری به عنوان کارفرما درج شده است.

بر پایه سخنان کارگران، هم اکنون نزدیک به ۴۰۰ کارگر زیر نظر یک شرکت پیمانکاری در خطوط تولید ایران‌تایر مشغول کارند که اکثر آن‌ها صبح امروز در اعتراض به وضع موجود با در دست داشتن یک پارچه نوشته برای چند ساعت در محوطه کارخانه تجمع کردند.

بر اساس این گزارش، برخلاف ادعای کارفرمای ایران تایر که مدعی است ورود پیمانکارن حجمی باعث افزایش درآمد کارگران می‌شود، شرکت‌ کنندگان در تجمع اعتراضی امروز معتقدند که با باز شدن پای پیمانکاران حجمی به خطوط تولید؛ وضعیت امنیت شغلی و معیشتی آن‌ها بطور جدی آسیب‌پذیر خواهد شد.

این کارگران در توضیح دلیل این نگرانی می‌گویند: نزدیک به ۱۸ سال است که زیر نظر یک شرکت پیمانکاری در خط تولید ایران تایر کار می‌کنیم که در این مدت مزد بصورت قانونی پرداخت می‌شود و حتی از بابت محفوظ ماندن سوابق سخت و زیان آور خود مشکلی نداریم.

به گفته این کارگران چنانچه اصرار کارفرما برای وادار کردن آن‌ها به انعقاد قرار داد با شرکت‌های پیمانکاری حجمی به نتیجه برسد، هیچ تضمینی برای رعایت حداقل‌های قانونی وجود ندارد؛ برخلاف نظر کارفرما که می‌گوید در شیوه تولید حجمی علاوه بر مزد ماهانه به کارگران بابت تولید بیشتر پاداش پرداخت می‌شود ما براساس تجربه می‌دانیم که این پرداخت‌ها مستمر نخواهد بود.

چهارمین روزاعتصاب کارگران قطار شهری اهواز

اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز در حالی به چهارمین روز متوالی رسید که روز گذشته همزمان با سومین روز اعتراض این کارگران که همچنان با توقف کار همراه است، به دستور کارفرما یک ماه از مطالبات ۵ ماهه کارگران پرداخت شد.

به گزارش9اردیبهشت ایلنافکارگران معترض پروژه قطار شهری اهواز در این باره گفتند: امروز (۹ اردیبهشت) چهارمین روزی است که کارگران در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبا‌تشان، کار در بخش‌های مختلف این پروژه عمرانی را متوقف کرده‌اند. این درحالیست که به گفتهٔ کارگران، آنان تا پرداخت نشدن حداقل سه ماه از مطالباتشان به اعتصاب ادامه خواهند داد.

تعویق حقوق کارگران شرکت پیمانکاری کیسون بعد از ظهرروز گذشته (۸ اردیبهشت) با پرداخت یک ماه حقوق آذر ۹۳ به ۴ ماه رسیده است. کارفرما به بهانه کمبود منابع مالی حقوق کارگران را پرداخت نکرده است.

گفتنی است بیش از ۶۰۰ کارگر پیمانی در پروژه قطار شهری اهواز کار می‌کنند که طی چهار ماه گذشته (از دی ماه ۹۳) از کارفرمای شرکت کیسون حقوقی دریافت نکرده‌اند. در عین حال برخی منابع کارگری معوقات حقوقی تعداد قابل توجه‌ای از کارگران را بیش از ۴ ماه عنوان می‌کنند.

تجمع اعتراضی کارگران کارخانه سامان کاشی به دومین روز متوالی رسید

صبح امروز نزدیک به ۲۵۰ نفر از کارگران کارخانه سامان کاشی در مقابل فرمانداری بروجرد دست به تجمع اعتراضی زدند.

این کارگران که روز گذشته هم در مقابل فرمانداری تجمع کرده بودند، نسبت به عدم پرداخت معوقات حقوقی خود معترضند.

به گزارش9اردیبهشت ایلنا بنقل ازکارگران، بیش از ۶ ماه دستمزد و ۵ ماه بیمه از سامان کاشی طلبکارند. یکی از کارگران در ارتباط با جزییات این معوقات حقوقی گفت: حقوق ماههای تیر و مرداد ۹۲ و ماههای آذر، دی، بهمن، اسفند ۹۳ و همچنین فرودین ۹۴ به آن‌ها پرداخت نشده است. این کارگر همچنین از تعویق ۵ ماهه در پرداخت حق بیمهٔ کارگران خبر داد و گفت: حق بیمهٔ ماههای آذر، دی، بهمن، اسفند ۹۳ و فروردین ۹۴هنوز پرداخت نشده است.

کارگران می‌گویند علی رغم پیگیری‌هایی که انجام داده‌اند اما هنوز هیچ پاسخی از سوی مقامات مسول نشنیده‌اند.

یکی از کارگران تجمع کننده در ارتباط با پیشینه تجمعات کارگران سامان کاشی گفت: این اولین بار نیست که به دلیل طولانی شدن پرداخت دستمزد‌ها در مقابل فرمانداری تجمع می‌کنیم اما علی رغم اینکه مسولین می‌گویند پیگیری می‌کنیم، هیچ اقدام اجرایی در این خصوص صورت نمی گیرد.

این کارگر ادامه داد: کارخانه سامان کاشی تا ۲اردیبهشت ماه به دلیل عدم تامین مواد اولیه و کمبود نقدینگی تعطیل بود، پس ازآن هم وقتی به شرکت مراجعه کردیم خبری از پرداخت معوقات حقوقی نبود. ادامهٔ این وضعیت با شرایطی که ما می‌بینیم سخت و عذاب آور است و باید هرچه سریع‌تر وضعیت پرداخت معوقات حقوقی کارگران مشخص شود.

کارگران سامان کاشی پیش از این و در تاریخ ۲۳ فروردین ماه در مقابل فرمانداری بروجرد در اعارض به عدم پرداخت مطالبات حقوقی خود تجمع کرده بودند.

گفتنی است، تعداد کارکنان مشغول در سامان کاشی بالغ بر ۴۰۰ نفر است. محصولات این شرکت صنعتی عمدتا شامل کاشی کف، دیواری و نماست. کمبود نقدینگی و ناتوانی در پرداخت حقوق کارگران از جمله مشکلاتی است که این کارخانه دردوسالهٔ اخیر با آن مواجه بوده است. کارفرمای این واحد تولیدی از ۲۵ اسفند ماه سال ۹۳ کلیه خطوط تولید کارخانه را به دلیل نداشتن منابع مالی کافی برای تهیه مواد اولیه تولید، غیرفعال و تعطیل کرده است.

تجمع کارگران شرکتی مخابرات مقابل مجلس دراعتراض به عدم تبدیل وضعیت استخدامی

جمعی از کارکنان شرکتی مخابرات امروز (چهارشنبه) مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

به گزارش 9اردیبهشت ایرنا، کارکنان شرکتی مخابرات در اعتراض به عدم تبدیل وضعیتشان مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

یکی از این تجمع کنندگان گفت: ما سال هاست وضعیت مان به صورت شرکتی مانده و هیچ گونه تبدیل وضعیتی نداشته ایم، از این رو خواهان تبدیل وضعیت استخدامی خود هستیم.

تجمع مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس و وزارت آموزش وپرورش در اعتراض به بی توجهی دولت به استخدامشان

جمعی از مربیان پیش دبستانی در اعتراض به بی توجهی دولت به استخدام بدون برگزاری آزمون مقابل مجلس تجمع کردند.

به گزارش 9اردیبهشت خبرگزاری مجلس، امروز چهارشنبه(9 اردیبهشت) جمعی از مربیان پیش دبستانی در اعتراض به بی توجهی دولت به استخدام بدون برگزاری آزمون مقابل مجلس تجمع کردند.

به گفته یکی از تجمع کنندگان آموزش و پرورش باید بدون برگزاری آزمون و با اولویت نسبت به استخدام مربیان پیش دبستانی اقدام کند که این موضوع از سوی دولت با شرط برگزاری آزمون مورد موافقت واقع شده است.

به گزارش ایلنا درهمین رابطه، حدود ۵۰ مربی پیش دبستانی صبح امروز (چهارشنبه ۹ اردیبهشت) مقابل مجلس تجمع کردند. این تجمع هم اکنون به مقابل وزارت آموزش و پرورش منتقل شده است.

این گروه از مربیان پیش دبستانی که از نقاط مختلف کشور به پایتخت آمده‌اند خواستار استخدام رسمی در وزارت آموزش و پرورش هستند.

تجمع صبح امروز پس از آن برگزار شد که رایزنی اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با وزیر آموزش و پرورش برای تسهیل شرایط استخدام مربیان پیش دبستانی به نتیجه نرسید.

گفتنی است وزیر آموزش و پرورش در یک برنامه تلویزیونی در ماه گذشته از برنامه وزارتخانه متبوعش برای استخدام ۵ هزار معلم خبر داده بود. آقای فانی در این برنامه تلویزیونی استخدام مربیان پیش دبستانی را به شرکت این مربیان در آزمون استخدامی و کسب گواهی صلاحیت معلمی پس از گذراندن دوره‌های مربوطه در دانشگاه فرهنگیان منوط کرده بود.

مربیان پیش دبستانی می‌گویند این شیوه برگزاری آزمون، تعداد قابل توجهی از آنها را از استخدام در وزارت آموزش و پرورش محروم می‌کند.

یکی از مربیان حاضر در تجمع امروز در این باره گفت: «ما از وزیر آموزش و پرورش می‌خواهیم که اگر می‌خواهد آزمونی برگزار کند، آن آزمون به طور خاص برای مربیان پیش دبستانی برگزار شود. در تجمع روز ۲۳ فروردین مقابل مجلس، نمایندگان به ما قول دادند که این خواسته را پیگیری می‌کنند اما گویا آقای فانی به آن‌ها گفته مجوز این آزمون صادر شده و اولویت استخدام با فرزندان فرهنگیان است».

این مربی ادامه داد: «آقای فانی در سفر استانی رئیس جمهور به گیلان در شهر آستانه اشرفیه اعلام کرد که از ۵ هزار نفری که قرار است در این آزمون استخدام شوند، تنها یک هزار نفر مربی پیش دبستانی خواهند بود که این موضوع موجب نگرانی مربیان شده است چرا که با احتساب تعداد ۳۰ هزاری نفری مربیان پیش دبستانی، شمار زیادی از آن‌ها از استخدام محروم می‌شوند. ما از آقای فانی انتظار داریم مربیانی که بیش از یک دهه سابقه کار دارند بدون آزمون استخدام شوند.»

تجمع اعتراضی معلمان اخراجی سنندج مقابل استانداری

شماری از معلمانی که اوایل انقلاب بنابه دلایل سیاسی و عقیدتی از اداره آموزش و پرورش سنندج اخراج شده‌اند در مقابل استانداری سنندج تجمع اعتراضی برگزار کردند.

به گزارش 9اردیبهشت کُردپا، روز سه‌شنبه هشتم اردیبهشت‌ماه، ٥٠ تن از معلمان اخراج شده سال ٥٩ از اداره آموزش و پرورش سنندج با سکوت در مقابل استانداری تجمع و خواستار پیگیری پرونده‌های خود شدند.

برپایه این گزارش،مسئولان استانداری به این معلمان معترض وعده داده‌اند که پس از بازگشت استاندار از شهر سلیمانیه اقلیم کُردستان به صورت رسمی جلسه‌ای با آنها تشکیل خواهند داد.

یکی از معلمان اخراج شده گفت: در این تجمع نیروهای لباس شخصی درصدد بازداشت سیمین چایچی فعال فرهنگی بودند که مغازه‌داران نزدیک به گمرک سنندج مانع بازداشت وی شده بودند.

این معلم اخراج شده در ادامه اظهار داشت: نیروهای لباس شخصی اقدام به تفتیش معلمان معترض کرده و آنها را مجبور به حذف عکس‌های مربوط به تجمع اعتراضی کرده‌اند.

بنابهمین گزارش،سال ٥٩، ٣٣٤ معلم مدارس سنندج به دلایل عقیدتی و مذهبی توسط دستگاه‌های گزینشی و امنیتی حکومت اسلامی ایران از اداره آموزش و پروش این شهر اخراج گردیدند.

این معلمان اخراج شده در اعتراض به عدم رسیدگی به پرونده‌هایشان و اخراج از آموزش و پرورش چندین تجمع اعتراضی را برگزار کرده‌اند، اما تاکنون از سوی نهادهای مرتبط حکومتی پاسخ مثبتی را دریافت نکرده‌اند.

تجمع دانشجويان علم و صنعت به دعوت شورای صنفی

دانشجويان دانشگاه علم و صنعت سه شنبه 8 ارديبهشت به دعوت شوراي صنفي دانشگاه در راستای احقاق حقوق و شان دانشجویان دست به تجمع زدند.

به گزارش9اردیبهشت پویش، اين تجمع با قرائت بیانیه ی شورای صنفی كه در آن به مهمترين خواسته هاي صنفي دانشجويان پرداخته شده بود، به پايان رسيد.

‌کوره‌ای که ثریا هر روز در آن می‌سوزد... ‌

ثریا خانم کارگری است که در کوره آجرپزی کار می‌کند؛ او هر روز از ساعت 6 و نیم صبح تا 6 و نیم عصر در این کوره، زیر آفتاب سوزان آجر بر آجر، دیوار می‌چیند.

گرچه کوره‌های آجرپزی به خاطر بسیاری از مسائل از حالت دستی به حالت ماشینی در آمده‌اند، اما حتی در صورت استفاده از دستگاه‌ها کارگرهایی برای چینش یا در قسمت‌های دیگر به کار در این شغل پر مشقت، اشتغال دارند.

به یکی از این کوره‌ها رفتم. در حوالی آن حتی یک درخت نبود که زیر سایه‌اش نفسی تازه کنیم. تا چشم کار می‌کرد تپه‌های خاکی یا آجرهای چیده شده روی هم بود که باید در معرض هوا قرار گرفته و زیر آفتاب خشک شوند.

با مسئول کوره صحبت کردم. کمی از مشکلات کوره آجرپزی‌اش گفت؛ از کارگرانش و از حوادثی که برای کارگران کوره‌های دیگر که در سال‌های اخیر افتاده بود، تعریف کرد. به بخش‌های مختلف کوره سر زدم. به جایی رسیدم که با وسیله‌ای آجرها را می‌آوردند و چند کارگر باید آن را تخلیه و چیدمان می‌کردند. حرکت این وسیله چنان گرد و خاکی را در پی داشت که حتی نفس کشیدن در آن فضا سخت می‌شد.

کمی که گرد و خاک فروکش کرد، زنی را دیدم که با چثه کوچکش آجرها را روی هم می‌گذارد و پیراهن گلدارش در باد خودنمایی می‌کند. به سمتش رفتم و سر صحبت را با او باز کردم.

ثریا در پاسخ به این سوال که چه عاملی باعث شد در این کارگاه آجر‌پزی مشغول کار باشد، گفت: ما اهل خواف هستیم اما خشکسالی، اوضاع کشاورزی ما را به هم ریخت و حالا چند سال است که برای کار کردن در کوره آجرپزی به نیشابور آمدیم. من، پسرم و همسرم هر سه در همین‌جا کار می‌کنیم تا گذران زندگی کنیم.

وی به فرزند 15 ساله‌اش اشاره کرد و ادامه داد: توانایی مالی برای فرستادن تنها پسرمان را به مدرسه نداریم و حتی به جای کلاس درس، او نیز وارد کار در کوره آجرپزی شده است که البته پس از مدتی به دلیل بیماری‌اش نتوانست به کارش در کوره ادامه دهد و حالا در خانه است.

ثریا همین‌طور که آجرها را روی هم می‌گذاشت، بیان کرد: از زمانی که تازه عروس ‌بودم تا الان که 48 سال دارم سر همین کوره‌ها کار کردم.

وی با بیان اینکه همین یک فرزند را دارد، گفت: کارهای سنگین باعث شد که سقط جنین داشته باشم و تنها همین یک فرزند برایم بماند.

ثریا درباره همسرش گفت: همسرم به جبهه رفته و ترکش خورده است، گفته‌اند باید برای مدارک و... به کرمانشاه برویم، اما ما هیچ‌گاه هزینه‌ای برای رفتن به آنجا را نداریم.

ثریا در پاسخ به این سوال که چرا از روستایشان به این‌جا آمده‌اند، پاسخ داد: در کوره کار کردن سخت است اما در روستای خواف قنات‌هایمان خشک شده و چندین سال است که خشکسالی است؛ گاز نیست و آب را هم با تانکر می‌برند.

وی ادامه داد: در آن‌جا کشاورزی نمی‌توان کرد و برای قالی‌بافی هم ما آن‌قدر درآمد نداریم که بتوانم دار قالی بخرم؛ تازه اگر هم باشد تا وقتی قالی تمام شود و به ما دستمزد بدهند، زمان می‌برد و ما مجبوریم این‌طور کار کنیم؛ حقوق همسرم را این‌جا هفته به هفته می‌دهند و دستمزد من هم بستگی به تعداد آجرهایی دارد که می‌چینم.

ثریا از صبح تا شب کار می‌کند و از شب تا صبح نفسی تازه می‌کند تا جانی بگیرد و دوباره بتواند صبح روز بعد را آغاز کند، او قدرت بدنی یک مرد را ندارد اما در کنار همسرش و کارگران دیگر زیر آفتاب، سخت کار می‌کند؛ او روزانه بیش از پنج هزار آجر را روی هم می‌گذارد تا نانش آجر نشود...

برگرفته ازایسنا-9اردیبهشت

جان باختن 433 کارگردراستان تهران درسال1393براثرحوادث ناشی ازکار

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران از مرگ 433 تن در پی حوادث ناشی از کار در سطح استان تهران خبر داد.

به گزارش9اردیبهشت ایسنا،دکتر بشیر نازپرور در این باره گفت: برابر آماری که در مراکز پزشکی قانونی تهران به ثبت رسیده است، در سال گذشته 433 تن در حوادث ناشی از کار جان خود را از دست داده‌اند.



وی با بیان اینکه از میان این 433 نفر 429 نفر مرد بودند، اظهار کرد: مقایسه آمار سال 93 با سال 92 حاکی از این است که حوادث کار در سالی که گذشت 11.2 درصد کاهش داشت.

به گفته مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران، شمار فوت‌های ارجاع شده به پزشکی قانونی استان تهران که علت آن مرگ در پی حوادث کار تشخیص داده شده است، در سال 92، 488 تن بود که 479 تن آن مرد و مابقی زن بودند.

نازپرور همچنین به آمار مرگ‌های ناشی از حوادث کار در اسفندماه سال گذشته اشاره کرد و گفت: در اسفندماه سال 93 مرگ‌های ناشی از حوادث کار نسبت به اسفندماه سال 92 کاهشی 42.2 درصدی داشته، یعنی تعداد آن در اسفندماه سال 93 به 26 مورد رسیده است.

براساس این گزارش، شمار کشته شدگان حوادث کار در استان تهران بر تعداد روزهای سال 1.18 را نشان می‌دهد و این یعنی به طور میانگین حداقل روزی یک تن در سطح استان تهران به دلیل حوادث ناشی از کار جان خود را از دست داده‌اند.

نامهٔ اتحادیهٔ جهانی «اینداستریآل» به حسن روحانی، رئیس جمهور ایران

نامهٔ زیر ازاتحادیهٔ جهانی «اینداستری‌آل» به روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکار مکانیک رسیده است:

۲۷ آوریل ۲۰۱۵ [۷ اردیبهشت ۹۴]

ژنو، سوئیس

به: آقای حسن روحانی، ریاست جمهوری اسلامی ایران

ارسال از طریق: آقای محسن نظیری اصل، سفیر و نمایندهٔ دائم جمهوری اسلامی ایران در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو

ایمیل: mission.iran@ties.itu.int

رئیس‌جمهور گرامی، آقای حسن روحانی،

من این نامه را از جانب اتحادیهٔ جهانی اینداستری‌آل (IndustriALL) به شما می‌نویسم که بیشتر از ۵۰ میلیون کارگر در صنایع معدن، انرژی و تولید در ۱۴۳ کشور جهان را نمایندگی می‌کند، تا جداً از دولت ایران بخواهم که جلوی اعمال غیرقانونی مسئولانی را که قصد دارند در راه کارگران ایران برای برگزاری و بزرگداشت اوّل ماه مه ممانعت ایجاد کنند، بگیرد.

… دولت شما کارگرانی را که در صدد تدارک و سازمان‌دهی مراسم اوّل ماه مه هستند، تحت فشار قرار می‌دهد. دولت [ایران] با همهٔ اعتراض‌ها و مناقشه‌های کارگری به مثابه مسئلهٔ امنیتی برخورد می‌کند، نه مسئلهٔ کارگری. به همین دلیل است که وقتی که کارگران خواستار حقوق عقب‌افتاده، بهبود شرایط کار یا به رسمیت شناختن حق‌شان برای تشکل در سندیکاها می‌شوند، جوّ ترس برای آنها ایجاد می‌شود.

این سرکوب شدید دولتی که موجب ضعیف و کوچک ماندن سندیکاها شده است، محیط کاری به وجود می‌آورد که بسیار خطرناک و فاجعه‌بار است. از آنجا که هیچ سازوکاری وجود ندارد که کارگران از آن طریق بتوانند از انجام کارهای خطرناک و زیان‌آور سر باز زنند، یا خواستار وسایل ایمنی و شرایط کاری ایمن شوند، در نتیجه، حوادث کاری و مرگ‌ومیر به میزان زیادی در محیط‌های کاری رخ می‌دهد.

اینداستری‌آل از خواست‌هایی که سندیکاهای ایران از دولت شما دارند حمایت می‌کند:

تصویب و اجرای مقاوله‌نامه‌های ۹۸ و ۸۷ سازمان بین‌المللی کار در مورد آزادی تشکیل سندیکا، و رفع ممنوعیت فعالیت‌های سندیکایی مطابق با مادهٔ ۲۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران؛

به رسمیت شناختن و اجرای بی‌درنگ حق سندیکاها و کارگران ایران برای سازمان‌دهی و برگزاری روز جهانی کارگر «اوّل ماه مه» مطابق با مادهٔ ۲۷ قانون اساسی ایران؛

پایان دادن به اذیت و آزار، تهدید و پیگرد فعالان سندیکایی، به‌ویژه در آستانهٔ اوّل ماه مه؛

آزادی همهٔ زندانیانی که در ارتباط با فعالیت‌های قانونی و سندیکایی دستگیر شده‌اند.

با احترام

raina

جیرکی راینا (Jyrki Raina)

دبیرکل

نهم اردیبهشت ماه 1394
akhbarkargari2468@gmail.com

****************

اخباروگزارشات کارگری8اردیبهشت1394

گرامی باد یاد 20کارگرجان باخته کارخانه جهان چیت کرج در8اردیبهشت ماه 1350

2هزارکارگر کارخانه جهان چیت کرج دراعتراض به شرایط کاری دردناک کارخانه های محمدصادق فاتح یزدی،روز8اردیبهشت ماه سال1350 دست به تظاهرات خیابانی زدند وتصمیم داشتند پیاده به سوی تهران راهپیمایی کنند، ژاندارم ها بفرمان رژیم سلطنتی پهلوی در کاروانسرای سنگی بررویشان آتش گشودند و20نفرازکارگران جان باختند.

یادشان گرامی باد

- دستگيري محمود صالحي وعثمان اسماعیلی در شهر سقز

- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:اول ماه مه روز جهانی کارگر را گرامی می داریم

- مراسم روز جهانی کارگر از سوی کارگران تهرانی در مقابل مجلس با طنین شعارهای کارگر زندانی معلم زندانی آزاد باید گردد و...، بر گزار شد

- تجمع فرهنگیان بازنشسته کشوری مقابل مجلس در اعتراض به عدم دریافت حقوق و پاداش و همچنین عدم برخورداری از بیمه

- تجمع فرهنگیان بازنشسته کشوری مقابل مجلس در اعتراض به عدم دریافت حقوق و پاداش و همچنین عدم برخورداری از بیمه

- تجمع فرهنگیان بازنشسته کشوری مقابل مجلس در اعتراض به عدم دریافت حقوق و پاداش و همچنین عدم برخورداری از بیمه

- بیانیه انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران به مناسبت یکم ماه مه

- تلاش مدیریت نورد لوله صفا برای شکستن اعتصاب 11 روزه کارگران شکست خورد

- اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز به سومین روز متوالی رسید

- تجمع کارگران کارخانه سامان کاشی مقابل فرمانداری بروجرد برای سومین بار در سال جاری

- تجمع کارکنان اخراجی پتروشیمی در ایلام

- تجمع کارگران کشتارگاه دربال مقابل فرمانداری میاندورود

- نامه سرگشاده کارگزاران مخابرات روستایی پیرانشهر

- تجمع داروسازان و دانشجویان داروسازی تهران مقابل انجمن داروسازان در اعتراض به حقوق پایین

- تجمع اعتراضی رانندگان تاكسي مقابل ساختمان شوراي شهر اصفهان

- تجمع اعضای شرکت تعاونی مسکن قضات و کارکنان محاکم عمومی مقابل مجلس

- خودکشی کارگر قدیمی کارخانه داروپخش

- کارگر کارخانه «نیپکو» زیر دستگاه پرس کشته شد

- آخرین اخبار درباره مصدومین حادثه دیروز پالایشگاه شازند

- جزئیات کشته شدن دو کارگر عسلویه در اتاق گاز از زبان شاهدان

دستگيري محمود صالحي وعثمان اسماعیلی در شهر سقز

ساعتي پيش مامورا ن امنيتي (6 بعد از ظهر سه شنبه 8 ارديبهشت)با در دست داشتن حكم بازداشت محمود صالحي فعال كارگري شناخته شده در شهر سقز ،اورا بازداشت كرده وكامپيوتر و برخي وسائل شخصي اورا باخود بردند .

اين دستگيري در حالي صورت ميگيرد كه بيش از ده نفر از فعالان كارگري در كردستان ظرف يكي دو ماه گذشته بازداشت شده و يا حكم محكو ميت گرفته اند .

اين دستگيري ها كه در آستانه روز جهاني كارگر صورت ميگيرد نشان از بر خورد جدي با فعالان كارگري مستقل دارد .

خبر تكميلي.بدنبال دستگيری محمود صالحي با خبر شديم كه كاك عثمان سحنگوي كميته دفاع از كارگران زنداني در مهاباد نيز هم زمان با محمود صالحي دستگير شده است . كاك عثمان كه از مبارزان قديمي حقوق كارگران بوده ،به دنبال دستگيري كورش بخشنده مسئو ليت سخنگو ئي اين كميته را به عهده گرفته بود.

منبع:کانون مدافعان حقوق کارگر

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:اول ماه مه روز جهانی کارگر را گرامی می داریم

فرا رسیدن اول ماه مه روز جهانی کارگر را به عموم کارگران و زحمتکشان و همکاران گرامی و دیگر آزادگان عدالت جوی که بی هیچ چشم داشتی در راه حق و عدالت جهانی ره می سپارند جانانه و همدلانه شادباش می گوییم.

بنابر آئین مبارزات حق طلبانه کارگری ایران و جهان سندیکای کارگران شرکت واحد نیز همچون میلیون ها میلیون کارگر زحمتکش قیام خونین کارگران مبارز حق طلب شهر شیکاگو را پاس داشته و یاد جان باختگان آن جنبش کارگری را ارج می گذارد و به خاطره همه جان باختگان و کوشندگان جنبش کارگری درود می فرستد.

سندیکای کارگران شرکت واحد همراه و همصدا با جنبش عدالت خواهانه مردم ایران و جهان فریاد اعتراض خود را علیه همه بی عدالتی ها و بیدادگری ها اعلام می دارد و فشرده ای از خواسته های خود را به آگاهی عموم مسئولین و مردم می­رساند.

۱- تعیین حداقل دستمزد ناعادلانه ۷۱۲هزارتومانی سال ۱۳۹۴ کارگران و بازنشستگان کارگری در شرایط اضطراری نیمه شب و ادعای دروغین سه جانبه گرایی را محکوم کرده و خواهان برقراری دستمزدی عادلانه برای تامین زندگی شایسته برای کارگران و بازنشستگان کارگری و دیگر حقوق بگیران همچون معلمان و پرستاران هستیم؛ و اعتراضات و اعتصابات کارگری درباره این بی عدالتی را تائید و حمایت می کنیم.

۲- سندیکای کارگران شرکت واحد صدور احکام زندان، شلاق، اخراج، تعقیب و مراقبت پلیسی امنیتی علیه کارگران حق طلب و فعالان حقوق کارگری را محکوم کرده و ضمن درخواست پایان یافتن این رفتارهای غیر انسانی خواستار آزادی رضا شهابی راننده عضو هیات مدیره این سندیکا و دیگر کارگران زندانی می باشیم و همچنین خواهان بازگشت بکار رانندگان حق طلب سندیکایی آقایان حسن سعیدی، وحید فریدونی، ناصر محرم زاده، حسین کریمی سبزوار و خانم شیری که با پرونده سازی و زد و بند مدیریت و حراست شرکت واحد با مراجع وزارت کار از کار اخراج شده اند هستیم و اعاده کلیه حقوق معوقه آنها را خواستاریم.

۳- سرکوب و کارشکنی و عدم به رسمیت شناختن حقوق سندیکاهای کارگری توسط مسئولان را محکوم می کنیم. و خواستار تشکیل سندیکاهای کارگری و رعایت حقوق بنیادین کار به ویژه مقاوله نامه های ۸۷و ۹۸سازمان بین الملی کار هستیم و دادخواهی و شکایت کارگران را در این باره به سازمان بین الملی کار حق مسلم کارگران می دانیم.

۴- خواهان تبدیل تعطیلی روز جهانی کارگر به تعطیلی عمومی سراسری در تقویم سالیانه کشوری هستیم و خواستار فراهم سازی شرایط برگزاری مستقل گردهمایی، راه پیمایی، اعتراضات و اعتصابات و جشن های عمومی کارگران می باشیم.

۵- ما کاهش شصد درصدی قدرت خرید کارگران در ده سال گذشته و اختلاس و حیف و میل گسترده اموال کارگران در سازمان تامین اجتماعی توسط قاضی مرتضوی و همدستانش را سرقت و خیانت به منافع و دسترنج کارگران می دانیم و خواستار محاکمه علنی و مجازات عاملان این خیانت واسترداد اموال کارگران هستیم.

۶- حوادث و سوانح مرگبار ناشی از کار به ویژه در بخش های ترابری و معادن و ساختمان سازی، قراردادهای موقت و سفید امضاء، عدم امنیت شغلی و عقب افتادگی پرداخت دستمزد و حقوق از معضلات و مشکلات توان فرسای همیشگی کارگران این سرزمین بوده است. ما ضمن اعتراض شدید به مسئولان مربوط به ویژه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواهان پایان این شرایط زجرآور برای کارگران هستیم.

۷- عدم حضور نمایندگان واقعی منتخب میلیون ها کارگر ایران در مراکز امور کارگری مانند شورای عالی کار و سازمان تامین اجتماعی را که باعث حیف و میل اموال کارگران و افزایش شکاف طبقاتی و خط فقر شده است را محکوم می کنیم. بنابراین علاوه بر درخواست حضور نمایندگان کارگران در این مراکز خواستار حضور نمایندگان واقعی منتخب کارگران در نهادهای کلان اقتصادی اجتماعی کشوری و همچنین تحویل اموال و مکان های عمومی کارگری همچون مراکز خانه کارگر و دیگر مکان های اقامتی سیاحتی به این نمایندگان منتخب کارگران هستیم.

۸- اکثر بازنشستگان کارگری در شرایط وخیم اقتصادی و معیشتی روزگار می گذرانند و به لحاظ کمک های غذایی بهداشتی دچار کمبودهای اساسی می باشند. ما ضمن اعتراض به این وضعیت اسفناک خواستار برخورداری همه بازنشستگان به ویژه بازنشستگان حداقل بگیر از یک زندگی خوب و شایسته هستیم.

۹- بعلت بی لیاقتی ها و ناتوانی ها مدیریتی میلیون ها جوان ایرانی از حق داشتن کار محروم و دچار آینده نامعلومی هستند. ما همراه با اعتراض و محکوم کردن این وضعیت خواستار بهبود شرایط و پایان این وضعیت ناهنجار و پرداخت دستمزد بیمه بیکاری برای همه بیکاران هستیم.

۱۰- ما نسبت به وضعیت فاجعه بار کودکان کار و خیابان اعتراض داریم و ضمن محکوم کردن آن خواستار پایان این فاجعه در حال گسترش هستیم و از مسئولین می خواهیم نسبت به رعایت حقوق کودکان این مرز و بوم وظایف خود را به دقت انجام دهند.

۱۱- در شرایط تورم و گرانی روز افزون اعمال سیاست های اقتصادی مخالف عدالت اجتماعی معروف به سیاست های ریاضتی همچون رها سازی قیمت ها، تعدیل کارکنان و خصوصی سازی های منجر به اخراج کارگران و مقررات زدایی حقوق کار و نابود سازی دستاوردهای چند ده ساله حقوق کارگری و تعرض ضد کارگری به قانون کار را محکوم کرده و خواهان پایان بخشی به این سیاست های اقتصادی ضد کارگری و ضد عدالت اجتماعی هستیم.

۱۲- ما به همراه کارگران ایران بر پایه منش آزادگی و عدالت خواهی خواستار رعایت حقوق همه مردم ایران به ویژه کوشندگان عرصه های مردمی بر اساس استانداردهای جهانی حقوق انسان ها هستیم و برابری حقوق زنان و مردان را در همه عرصه ها و در بهره مندی از حقوق و مزد و مزایای مطلوب و دیگر شرایط اجتماعی که تقویت کننده عدالت اجتماعی است می باشیم.

۱۳- ما به همراه عموم کارگران ایران و جهان سیاست های جنگ افروزانه و تجاوز کارانه علیه کشورها را محکوم کرده و خواهان برقراری صلح و امنیت در منطقه و جهان و دفاع از منافع عمومی و آزادی و رفاه و پیشرفت مردم ایران و منطقه و جهان هستیم.

۱۴- ما خواهان رفع هر گونه تبعیض و بی عدالتی نسبت به کارگران مهاجر در ایران و سراسر جهان هستیم.

در پایان به آنانی که گوش بر فریاد خشم و خروش مردمان و چشم بر بیدادگری و تبعیض و فقر و فساد گسترده فرو می بندند و ستم کاری بر آزادگان و مردمان فرو دست را نادیده می گیرند هشدار می دهیم! سرنوشت تلخی را برای خود در تاریخ رقم می زنند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

7اردیبهشت1394

مراسم روز جهانی کارگر از سوی کارگران تهرانی در مقابل مجلس با طنین شعارهای کارگر زندانی معلم زندانی آزاد باید گردد و...، بر گزار شد

مراسم روز جهانی کارگر از سوی کارگران تهرانی در مقابل مجلس شورای اسلامی با شعار افزایش مزد، کارگر زندانی معلم زندانی آزاد باید گردد برگزار شد

در گرامیداشت روز جهانی کارگر و در اعتراض به سرکوب و فقر و فلاکت و حداقل مزد، کارگران تهرانی دست به تجمع در مقابل مجلس شورای اسلامی زدند. در این تجمع که علیرغم فضای امنیتی شدید، نزدیک به یکصد کارگر شرکت کرده بودند کارگران شرکت کننده با طنین شعارهای: کارگر زندانی آزاد باید گردد، معلم زندانی آزاد باید گردد، کارگر معلم اتحاد اتحاد، معیشت منزلت حق مسلم ماست، سرمایه دار حیا کن مملکتو رها کن و..، مقابل مجلس را به صحنه پرشوری از فریاد و اعتراض کارگری در گرامیداست روز جهانی کارگر تبدیل کردند.

بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، در پی این تجمع تعدادی از معلمان بازنشسته که در مقابل مجلس تجمع کرده بودند با در دست گرفتن پلاکاردهای کارگران و پیوستن به آنان، فضای شورانگیزتری را به این تجمع دادند و این مراسم به مراسمی سیصد نفره از کارگران و معلمان بازنشسته تبدیل شد.

بنا بر این گزارش، در پی این وضعیت نیروهای امنیتی تلاش کردند دو گروه شرکت کننده در تجمع را از هم جدا کنند اما پلاکاردهای کارگران تا آخر مراسم در دستهای معلمان بود.

در ادامه این تجمع که با هماهنگی اتحادیه آزاد کارگران ایران برگزار شد، شاپور احسانی راد قعطنامه اول ماه مه تشکلهای مستقل کارگری ایران را به مناسبت اول ماه مه قرائت کرد که با کف زدن و شعارهای زنده باد اول ماه مه ، زنده باد کارگر، مورد تایید شرکت کنندگان در تجمع قرار گرفت.

در این تجمع سه بنر بزرگ با شعارها و مطالبات زیر در دست تجمع کنندگان بود:

1- گرامی باد اول ماه مه (11 اردیبهشت) روز جهانی کارگر، مزد خفت بار 712 هزار تومانی را تحمل نمی کنیم، حداقل هزینه زندگی 3500000 مزد کارگر 712000، مجازات شلاق بر علیه کارگران بازگشت به عهد بربریت است

2- حکم زندان جعفر عظیم زاده و جمیل محمدی از هماهنگ کنندگان طومار چهل هزار نفری اعتراض به حداقل مزد را لغو کنید

3- 1 درصد تامین تامین 99 درصد گرسنه گرسنه

در پلاکاردهای این تجمع نیز شعارها و مطالبات زیر نوشته شده بود: معیشت منزلت حق مسلم ماست، حکم جعفر عظیم زاده و جمیل محمدی ملغی باید گردد، کارگر کارگر اتحاد اتحاد، کارگر معلم اتحاد اتحاد، گرامی باد اول ماه مه روز جهانی کارگر، نه به فلاکت نه به تورم، آیا اعتراض به سطح معیشت جوابش زندان و شلاق است، کارگر زندانی آزاد باید گردد، هزینه زندگی 3500000 تومان حداقل مزد 712000 تومان، 1 درصد تامین تامین 99 درصد گرسنه گرسنه و...

کارگران شرکت کننده در مراسم در حالی تا پایان این مراسم اقدام به شعار دادن میکردند که نیروهای امنیتی حضور سنگینی در محل داشتند و عملا اجازه هیچگونه برداشت فیلم و یا عکاسی از این تجمع پرشور را به تجمع کنندگان ندادند.

در پایان این مراسم قطعنامه تشکلهای مستقل کارگری ایران پس از قرائت، رسما تحویل مسئولین مجلس شورای اسلامی شد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران با درود به کارگران شرکت کنندگان در مراسم اول ماه مه، برگزاری موفقیت آمیز و پرشور این مراسم در مقابل مجلس را به همه شرکت کنندگان در آن تبریک میگوید و با فراخوان به عموم کارگران برای تداوم برگزاری مراسم روز جهانی کارگر تا روز 11 اردیبهشت، بر ایستادگی آنان در مقابل هرگونه ممنوعیتی برای برگزاری مستقلانه و آزادانه مراسم این روز تاکید میکند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – هشتم اردیبهشت ماه 1394

تجمع فرهنگیان بازنشسته کشوری مقابل مجلس در اعتراض به عدم دریافت حقوق و پاداش و همچنین عدم برخورداری از بیمه

جمعی از فرهنگیان بازنشسته کشوری نیز در اعتراض به عدم دریافت حقوق و پاداش و همچنین عدم برخورداری از بیمه در مقابل مجلس تجمع کردند.

به گزارش8اردیبهشت خبرگزاری مجلس،به گفته یکی از تجمع کنندگان مدتی است حقوق و پاداشی به آنها پرداخت نشده و بغرنج‌تر اینکه این افراد بیمه نیز ندارند .

قرائت قطعنامه مشترک تشکلها و نهادهای مستقل کارگری در مراسم بزرگداشت اول ماه مه در دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران

اتحادیه آزاد کارگران ایران: در مراسمی که از ساعت 3 بعد از ظهر امروز به مناسبت بزرگداشت اول ماه مه روز جهانی کارگر در دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد پس از سخنرانی آقایان دکتر محمد مالجو، ناصر زرافشان و پرویز صداقت، در قسمت تریبون آزاد این مراسم قطعنامه مشترک تشکلها و نهادهای مستقل کارگری قرائت شد که با کف زدن و استقبال پرشور از سوی دانشجویان حاضر در مراسم مواجه شد.

این قطعنامه با امضای اتحادیه آزاد کارگران ایران، انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، سندیکای کارگران نقاش استان البرز، کانون مدافعان حقوق کارگر، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری و کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری هم اکنون بر روی سایت اتحاد قرار دارد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – هشتم اردیبهشت ماه 1394

اعلامیۀ 6 جریان کارگری داخل ایران به مناسبت اول ماه مه، ۱۱ اردیبهشت ۱٣٩۴

به مناسبت اول ماه مه، ۱۱ اردیبهشت ۱٣٩۴

طبقۀ کارگر سازندۀ جامعه ای عاری از ستم و استثمار

نظام سرمایه داری که بر اکثریت قریب به اتفاق جوامع بشری حاکم است، نظامی است مبتنی بر استثمار فرد از فرد و به طور مشخص استثمار کار کارگران مزدی که چیزی جز نیروی کار خود ندارند توسط صاحبان وسایل تولید. این نظام علت اصلی فقر و سیه روزی، بیکاری، رواج تبهکاری، فساد و جهل در جامعه و تکیه گاه اصلی ستمگرانی است که از آن حمایت می کنند و توسط آن حمایت می شوند.

اول ماه مه، روز همبستگی و اتحاد کارگران به ضد این نظام استثمارگر و تبهکار است. هم اکنون اکثر کشورهای سرمایه داری با بیکاری انبوه و فزاینده، رکود اقتصادی، وام های سنگین دولتی و خصوصی، بسته شدن بنگاه های صنعتی و تولیدی وخطر ورشکستگی مؤسسات عظیم مالی و فروپاشی نظام پولی مواجهند. زندگی صدها میلیون نفر در سراسر جهان هر روز سخت تر و سخت تر می گردد.

در نظام سرمایه داری ایران نیز بیکاری شدید و مزمن و نبود بیمۀ بیکاری (طبق آمار رسمی تنها حدود ۴% کارگران بیکار در ایران از مستمری بیکاری بهره مندند)، تعطیلی مؤسسات تولیدی و اخراج کارگران، عدم پراخت حقوق و مزایای کارگران از سوی کارفرمایان خصوصی و دولتی، افزایش سوانح و حوادث کار و نبود تدبیرها و مقررات ایمنی و بهداشت در محیط کار به ویژه در رشته هائی مانند ساختمان، معادن، مؤسسات پتروشیمی، کارخانه های ذوب و استخراج فلز، تولید و انتقال و توزیع برق و نیز در تولید خانگی و در کارگاه های کوچک، تبعیض جنسی و فشار مضاعف بر کارگران زن، کار کودکان زیر ۱٦ سال، تبعیض ملی و مذهبی و غیره و غیره بیداد می کنند.

طبقۀ کارگر در ایران بزرگترین طبقۀ اجتماعی و اکثریت مطلق جمعیت را تشکیل می دهد. این طبقه مولد بیش از ۸۰% ثروت جامعه است و با این حال روز به روز فقیر تر می شود. این تنها گوشه ای از ستم و استثماری است که بر کارگران ایران وارد می شود. افزون بر اینها کارگران در ایران از حق ایجاد تشکل های مستقل و حقیقی خود محروم اند و شمار زیادی از کارگران به خاطر دفاع از این حق و یا دفاع از دیگر حقوق و خواسته های کارگری و یا به «اتهام» شرکت در اعتصاب و تظاهرات در زندانند و عدۀ زیادی در دادگاه ها به زندان و تحمل شلاق و اخراج محکوم می شوند. حتی در مواردی هم که دادگاه کارگران را از به اصطلاح «جرائمی» که به آنها نسبت داده شده تبرئه کرده است، کارفرما به تصمیم خود و برخلاف مقررات حاکم آنها را اخراج می کند.

اما در چنین وضعیت و درست به خاطر چنین وضعیتی طبقۀ کارگر می تواند و باید اوضاع را تغییر دهد! برای این کار باید تنها به نیروی پایان ناپذیر خود و دیگر زحمتکشان تکیه کند؛ به مدیران اقتصادی، سیاسی و اداری سرمایه داری کوچک ترین اعتمادی نداشته باشد و فریب ایدئولوژی پردازان رنگارنگ طبقۀ سرمایه دار را نخورد. طبقۀ کارگر باید با سیاست مستقل خود و با سازمان های مستقل خود وارد عمل، به ویژه وارد میدان مبارزۀ اقتصادی و مبارزۀ سیاسی، شود. تا هنگامی که این طبقه وارد مبارزۀ سیاسی مستقل خود نگردد، امیدی به تغییر و تحول واقعی نیست. طبقۀ کارگر باید چشم انداز روشنی از تحول جامعه و آگاهی عمیقی از اهداف خود و ارادۀ محکمی برای تحقق آنها داشته باشد و این آگاهی و چشم انداز و راه دست یابی بدان را به توده های وسیع مردم منتقل کند.

کارگران با چنین نگرشی و با اتحاد و همبستگی و مبارزۀ پیگیر می توانند نه تنها اوضاع موجود را به نفع خود تغییر دهند بلکه زمینه های ایجاد جامعه ای فارغ از ستم و استثمار در سراسر جهان را فراهم کنند. آری کارگران معمار جامعۀ اینده و سازندۀ جهان آینده اند!

ما خواستار مبارزه مشترک و همکاری با همۀ نیروهای طرفدار آزادی طبقۀ کارگر هستیم. ما اتحاد و همبستگی کارگران همۀ کشورها را یک اصل بزرگ و اساسی بین المللی می دانیم و برای تحقق این وظیفۀ خطیر تلاش می کنیم. ما برآنیم که مبارزۀ مشترک برای خواست های زیر که اکثریت قریب به اتفاق آنها تاکنون از سوی اغلب کارگران پیشرو، فعالان کارگری و سازمان های سیاسی مدافع آزادی طبقۀ کارگر مطرح شده اند می توانند و باید به محورهائی برای همکاری وسیع سازمان های کارگری تبدیل گردند.

ما خواستار آزادی کلیۀ کارگران زندانی و زندانیان سیاسی، منع تعقیب و ابطال احکام قضائی به ضد فعالان کارگری، بازگشت همۀ فعالانی که به خاطر دفاع از خواست های کارگران اخراج شده اند به سرِ کار و پرداخت حقوق و مزایای کامل آنها در تمام مدت اخراج و یا بازداشت هستیم.

مبارزه برای خواست های فوری اقتصادی و اجتماعی طبقۀ کارگر:

• به رسمیت شناختن حق تشکل های مستقل کارگری (مستقل از دولت و همۀ نهادهای حکومتی، از کارفرمایان، از احزاب سیاسی و نهادهای مذهبی) در همۀ رشته های فعالیت اقتصادی، اجتماعی، اداری، فرهنگی و غیره.

• حق شرکت و دخالت سازمان های مستقل کارگری در تدوین قانون کار.

• به رسمیت شناختن حق انعقاد پیمان های جمعی کار بین کارگران و کارفرمایان.

• برقراری بازرسی کارگری مرکب از نمایندگان منتخب کارگران با حقوق و اختیارات کافی برای نظارت بر شرایط کار در همۀ مؤسساتی که در آنها کار مزدی انجام می شود.

• برقراری حداکثر ۴٠ ساعت کار و دو روز متوالی استراحت در هفته، و حداقل یک ماه مرخصی در سال با حقوق و مزایای کامل، برای کارگران مزدی.

• تعیین حداقل مزد براساس هزینۀ متوسط خانوار شهری (بر طبق آمار بودجۀ خانوار) و افزایش آن به نسبت تورم و بارآوری اجتماعی کار با تأیید نمایندگان منتخب کارگران.

• ممنوعیت کار کودکان و نوجوانان کمتر از ۱٦ سال و محدود کردن کار کارگران ۱٦ تا ۱٨ ساله به حداکثر ۴ ساعت کار در روز.

• رفع هرگونه تبعیض جنسی، دینی، ملی و قومی در استخدام، تصدی مشاغل و مسئولیت ها و حقوق و مزایا و غیره.

• مزد برابر زنان با مردان برای کار برابر.

• حق بیمۀ عمومی بیکاری برای کارگران بیکار و همۀ جویندگان کار.

• بیمۀ رایگان تمام کارگران مزدی برای درمان و پیشگیری بیماری ها، صدمات ناشی از حوادث و سوانح کار، از کار افتادگی و علیلی

• تعطیل رسمی و با حقوق روز اول ماه مه در همۀ مؤسساتی که کارگران مزدی در آنها به کار اشتغال دارند.

• حق بازنشستگی کارگران پس از حداکثر سی سال کار یا شصت سال سن بر مبنای بالاترین حقوق دریافتی؛ افزایش سالانۀ حقوق آنان به نسبت افزایش مزد کارگران شاغل؛ کاهش میزان حداکثرسنوات کار و یا سن بازنشستگی در مشاغل دشوار و خطرناک: تعیین این امور در صلاحیت اتحادیه های کارگری مستقل و دیگر ارگان های منتخب کارگران است.

• مرخصی زایمان به میزان حداقل ۴ ماه با حقوق و مزایای کامل برای زنان کارگر شاغل یا بیکار؛ تقبل همۀ هزینه های مراقبت و درمان پیش و پس از زایمان توسط سازمان بیمه های اجتماعی.

• ضمین پرداخت مزد کارگران در پایان هر ماه برای کاری که انجام داده اند، توسط دولت، در صورتی که کارفرما به هر دلیل از پرداخت آن شانه خالی کند.

• ممنوعیت بستن کارخانه ها توسط کارفرمایان بدون تأیید اتحادیه های کارگری یا دیگر سازمان های منتخب کارگران.

• ممنوعیت اخراج کارگران توسط کارفرمایان بدون تأیید اتحادیه های کارگری یا دیگر سازمان های منتخب کارگران.

• بازگشت فوری کارگرانی که به علت مبارزه برای خواست های کارگری زندانی و اخراج شده اند به کار خود؛ رفع اتهام و منع تعقیب آنها و پرداخت حقوق و مزایای مدتی که از کار برکنار شده بودند.

• آموزش رایگان در تمام سطوح برای همه؛ آموزش اجباری تا سن ۱٦ سالگی برای همۀ کودکان و نوجوانان دختر و پسر؛ تأمین رایگان کتاب ها و وسایل درسی؛ تأمین دست کم یک وعدۀ غذا برای دانش آموزان.

• بیمۀ درمانی رایگان برای همۀ کسانی که تحصیل می کنند.

• مبارزه برای تأمین مسکن مناسب برای همه.

• برابری حقوق کلیه کارگران ساکن ایران فارغ از ملیت ، جنسیت و مذهب آنان و رفع هر نوع تبعیض به ضد همۀ کارگران مهاجر یا دیگر کارگران سایر ملیت ها که در ایران شاغل و یا ساکن اند.

زنده باد اول ماه مه روز جهانی کارگران!

زنده باد اتحاد و همبستگی کارگران همۀ کشورها برای محو استثمار از جهان!

کارگران پروژه های پارس جنوبی

فعالان کارگری جنوب

فعالان کارگری ضد سرمایه داری گیلان

جمعی از کارگران پتروشیمی های منطقه ویژه ماهشهر و بندر امام

بخشی از کارگران محور تهران – کرج

فعالان کارگری شوش و اندیمشک

اردیبهشت 1394 kargaran.parsjonobi@gmail.com

بیانیه انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران به مناسبت یکم ماه مه

از رخداد تاریخی کشتار کارگران شیگاگو و جهانی‌شدن مبارزات طبقه‌ی کارگر، 129 سال می‌گذرد. از آن تاریخ تا به امروز، جنبش جهانی کارگران، فراز و نشیب‌های بسیاری از سر گذرانده است. اگر تا چندین دهه پس از این واقعه، دوران اوج‌گیری جنبش کارگری و گسترش سازمان‌های کارگری بود، با جهانی‌شدن سرمایه، سیطره‌ی بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول بر مناسبات مالی بین‌المللی و تسلط نئوالیبرالیسم بر مناسبات جهان، روند تضعیف جنبش‌های کارگری و سندیکایی آغاز شد. در ایران نیز دوران اوج جنبش کارگری و گسترش سندیکاهای کارگری همزمان بود با جنبش ملی شدن صنعت نفت و برجسته شدن اعتصابات کارگران این صنعت. دست‌آوردهای جنبش کارگری، سازمان‌یابی طبقه و شکل‌گیری سندیکاهای کارگری، شکوفایی و گسترش نفوذ و اعتبار روزنامه‌ها و روزنامه‌نگاران در سال‌های پیش از کودتای مرداد 1332 فراموش‌شدنی نیست. نقش کارگران ایران به‌خصوص کارگران صنعت نفت و کارگران بخش‌های فرهنگی و همین‌طور سهم سندیکای روزنامه‌نگاران و نویسندگان مطبوعات در اوج‌گیری جنبش انقلابی و بسته‌شدن شیرهای نفت در سال 1357 نیز از برجستگی خاصی برخوردار است.

در ایران، تحت تاثیر سیاست‌های نئولیبرالیستی، توصیه‌های بانک جهانی و نسخه‌های صندوق بین‌المللی پول، دست‌آوردهای دهه‌ها مبارزه‌ی کارگران مورد تهاجم قرار گرفته است. این دست‌آوردها یک به یک بازپس‌گرفته و در بی‌دفاعی کارگران هنوز هم بازستانده می‌شود: جلوگیری از تشکیل تشکل‌های مستقل کارگری و سندیکاها، خارج کردن کارگران قالیباف و پس از آن کارگران کارگاه‌های زیر 10 نفر کارگر از شمول قانون کار، تهدید مداوم امنیت شغلی کارگران در نتیجه‌ی رسمیت یافتن و گسترش قراردادهای موقت کار و قراردادهای سفید امضا، رقیق‌تر شدن هر روزه‌ی پوشش‌های بیمه‌ای و تامین اجتماعی، افزایش مستمر فاصله‌ی بین دستمزد کارگران و هزینه‌های زندگی و تشدید فشار بر تشکل‌های موجود کارگری.

با ادامه روند کنونی و عملکرد دولت‌ها، چشم‌انداز بهبود شرایط دیده نمی‌شود. کارگران، اعم از کارگران بخش‌های صنعت، خدمات، اداری و رسانه‌ها برای برون‌رفت از وضعیت موجود و رسیدن به شرایط بهتر، گریزی جز همبستگی بیشتر، ایجاد و تقویت تشکل‌های مستقل کارگری (اتحادیه‌ها و سندیکاها) ندارند. روزنامه‌نگاران آگاه در این راستا می‌توانند سهمی مهم داشته باشند.

نئولیبرالیسم و سیاست‌های بانک جهانی تبلور تهاجم جهانی و همبسته‌ی سرمایه به همه‌ی عرصه‌های زندگی کارگران و مزدبگیران است. غلبه بر این تهاجم و بازپس‌گیری مجدد دست‌آوردهای به یغما رفته‌ی کارگران و زحمت‌کشان تنها و فقط با ایجاد و تقویت تشکل‌های مستقل کارگری و با مقاومت و مبارزه‌ی همبسته‌ی نیروی کار جهانی ممکن خواهد بود.

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آزاد تهران/ اردیبهشت 1394

تلاش مدیریت نورد لوله صفا برای شکستن اعتصاب 11 روزه کارگران شکست خورد

اتحادیه آزاد کارگران ایران: امروز هشتم اردیبهشت ماه در حالی بیش از 1000 کارگر نورد لوله صفا یازدهمین روز اعتصاب خود را پشت سر گذاشتند که مدیریت کارخانه با تهدید به حذف شیفت شب کاری تلاش کرد آنان را وادار به شکستن اعتصاب کند.

کارگران شیفت شب اغلب کارخانه ها و منجمله نورد لوله صفا بدلیل دریافت حق شیفت و افزایش ناچیز دریافتی شان از این بابت، وجود شیفت را یک مزیت برای خود تلقی میکنند. با اینحال کارگران شیفت شب کارخانه حاضر به شکستن اعتصاب نشدند و بدین ترتیب مدیریت کارخانه اقدام به حذف شیفت شب کاری کرد.

بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال این وضعیت و حذف شیفت شب توسط مدیریت کارخانه با هدف وادار کردن کارگران به پایان اعتصاب، آنان اعلام کرده اند فردا صبح با برگزاری یک مجمع عمومی در محل کارخانه در باره وضعیت پیش آمده اقدام به تصمیم گیری خواهند کرد.

کارگران نورد لوله صفا هم اکنون 4 ماه دستمزد معوقه بعلاوه 25 درصد از عیدی و پاداش خود را از کارفرما طلب دارند و مدت 16 ماه است حق بیمه آنان به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – هشتم اردیبهشت ماه 1394

اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز به سومین روز متوالی رسید

نزدیک به ۱۵۰ کارگر پیمانی قطار شهری اهواز صبح امروز (سه شنبه ۸ اردیبهشت) برای سومین روز متوالی دست از کار کشیده و در کارگاه مرکزی این پروژه عمرانی تجمع کردند. بخش دیگری از کارگران نیز در محل کارگاه اعتصاب کرده‌اند.

به گزارش 8اردیبهشت ایلنا، این کارگران در اعتراض به دریافت نکردن حقوق طی پنج ماه گذشته تجمع کرده‌اند و همزمان سایر کارگران با سابقه در بخشهای ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی و اجرا، به نشانه همبستگی فعالیت شغلی خود را متوقف کرده‌اند. گفته می‌شود در حال حاضر تنها کارگران روزمزد پروژه عمرانی قطار شهری اهواز که به تازگی استخدام شده‌اند، مشغول کار هستند.

بنابهمین گزارش،در پی اعتصاب روز گذشته در این پروژه عمرانی، کارگران شیفت شب قطار شهری اهواز نیز دست از کار کشیده بودند.

کارگران معترض می‌گویند؛ تعویق حقوق کارگران شرکت پیمانکاری کیسون با احتساب حقوق فروردین ماه ۹۴ به ۵ ماه می‌رسد که کارفرما به بهانه کمبود منابع مالی از پرداخت آن به کارگران کوتاهی کرده است.

به گفته کارگران حاضر در تجمع، در حالی شرکت پیمانکاری کیسون به بیش از ۶۰۰ کارگر ۵ ماه حقوق پرداخت نکرده است که صبح امروز دو نفر از مدیران این پروژه عمرانی در جمع کارگران معترض حاضر شده و مدعی‌ شده‌اند شرکت پیمانکاری کیسون منابع مالی کافی برای پرداخت حقوق‌های عقب افتاده کارگران ندارد. همچنین از کارگران خواسته شده است به اعتصاب خود پایان داده و به کارشان بازگردند.

تجمع کارگران کارخانه سامان کاشی مقابل فرمانداری بروجرد برای سومین بار در سال جاری

کارگران کارخانه سامان کاشی صبح امروز برای سومین بار در سال جاری در مقابل فرمانداری بروجرد تجمع کردند.

به گزارش8اردیبهشت ایلنا،در این اجتماع اعتراضی نزدیک به ۳۰۰ نفر از کارگران حضور داشتند.

دلیل این اجتماع اعتراضی که آخرین بار نمونه مشابه آن در تاریخ ۲۳ فرودین ماه سال جاری در همین مکان برگزار شده بود پرداخت نشدن ۶ ماه دستمزد معوقه عنوان شده است.

به نقل از تجمع کنندگان گفته می‌شود که آن‌ها خواستار رسیدگی مسئولان فرمانداری به خواسته‌های خود هستند.

کارگران سامان کاشی پیش‌تر در جریان تجمع روز ۲۳ فروردین ماه خود گفته بودند طی دو سال گذشته این واحد تولیدی تقریبا پنج بار توسط کارفرما تعطیل اعلام شده و مجددا بازگشایی شده است.

کارگران معترض می‌گویند کارفرما بدون توجه به سابقه کاری بالای آن‌ها سعی دارد تا با تعطیلی کارخانه همه کارگران را به بیمه بیکاری معرفی کند.

تجمع کارکنان اخراجی پتروشیمی در ایلام

تعدادی از کارکنان اخراجی پتروشیمی ایلام، برای چندمین بار متوالی در محل پتروشیمی ایلام تجمع کردند.

به گزارش7اردیبهشت ایلام پویا، کارکنان اخراجی پتروشیمی ایلام که سابقه تجمع در مقابل مجلس شورای اسلامی را نیز در کارنامه خود دارند، امروز و برای چندمین بار با تجمع در محل پتروشیمی ایلام خواستار بازگشت به محل کار خود شدند.

لازم به ذکر است که مجوز بکارگیری این افراد از سوی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی صادر شده، ولی شرکت پتروشیمی ایلام با بازگشت این افراد مخالفت کرده است.

تجمع کارگران کشتارگاه دربال مقابل فرمانداری میاندورود

جمعی از کارگران شرکت دربال در اعتراض به آنچه بلاتکلیفی در وضعیت شغلی خود بعد از تعطیلی کارخانه می‌خوانند، مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان میاندورود تجمع کردند.

به گزارش8اردیبهشت ایلنا،، حدود ۱۰۰ کارگر شرکت دربال که از اول بهمن ماه سال گذشته با تعطیلی این واحد تولیدی، شغل خود را از دست داده و اخراج شده اند در اعتراض به آنچه بی‌توجه‌ای کارفرما به وضعیت کارخانه و کارگرانش می خواندند روز گذشته ( ۷ اردیبهشت) دست به اعتراض صنفی زدند.

برپایه این گزارش،کارفرمای واحد کشتارگاهی دربال حین تعطیلی کارخانه به کارگران وعده داده بود تعطیلی کارخانه موقتی است و این وضعیت حداکثر چهار ماه طول می‌کشد. با این حال کارگران گفتند کارفرما تا به امروز هیچ اقدامی در جهت نوسازی کشتارگاه انجام نداده و تعطیلی کشتارگاه وبلاتکلیفی کارگران طی ماه های آینده ادامه خواهد داشت.

این منابع میانگین سوابق کار کارگران دربال را ۷تا ۱۷ سال ذکر کرده‌اند و در ادامه گفتند: این واحد بیش از ۱۲۰ کارگر دارد که بعد از گذشت سه ماه از تعطیلی کارخانه در تامین معیشت خانواده‌هایشان دچار مشکل شده‌اند.

درهمین رابطه:

تجمع کارگران یک شرکت تولید و بسته‌بندی مرغ مقابل فرمانداری میاندوروددراعتراض به اخراج و عدم پرداخت 4ماه حقوق ومزایایشان!

150 نفر از کارگران شرکت تولید و بسته‌بندی مرغ در میاندورود مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.

به گزارش 7اردیبهشت فارس از شهرستان میاندورود، کارگران یک شرکت تولید و بسته‌بندی مرغ در میاندورود مقابل فرمانداری این شهرستان به دلیل نگرفتن حقوق و مزایا تجمع کردند.

تجمع کنندگان که تعداد آنها به 150 نفر می‌رسید به دلیل نگرفتن حقوق و مزایا و پاسخگو نبودن مسئولان این شرکت خواستار پیگیری مسئولان این شهرستان شدند.

این کارگران که سابقه بیشتر آنها به 18 تا 20 سال می‌رسد به دلیل نگرفتن حقوق و دستمزد خود به مدت چهار ماه و بیکار شدن، خواستار رسیدگی مسئولان میاندورودی در این زمینه شدند.

بنابر اظهارات کارگران، صاحبان این شرکت به دلیل اینکه این شرکت سوددهی مالی ندارد اقدام به اخراج کارگران کردند.

نامه سرگشاده کارگزاران مخابرات روستایی پیرانشهر

جمعی از کارگزاران مخابرات روستایی شهرستان پیرانشهر در استان آذربایجان غربی، با انتشار نامه‌ای خطاب به سید مصطفی سید هاشمی رییس هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران خواستار اجرای هر چه سریع‌تر ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت شدند.

به گزارش8اردیبهشت ایلنا،جمعی از کارگزاران مخابرات روستایی، با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به سید مصطفی سید هاشمی رییس هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران خواستار اجرای هر چه سریع‌تر ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت شدند.

این ماده قانونی شرکت مخابرات ایران را مکلف می‌کند با کارگران مراکز مخابرات روستایی قرارداد مستقیم منعقد کند و آن‌ها را تا زمان بازنشستگی بیمه کند.

کارگزاران مخابرات روستایی در این نامه از شرکت مخابرات خواسته‌اند تا نسبت به آنچه اهمیت حفظ نیروی انسانی خوانده است، بی‌توجه نباشد و با تسریع در اجرای ماده ۸۳ نیروهای خدوم مخابرات روستایی را به عنوان بخشی از بدنهٔ خود که سال‌ها با وجود شرایط سخت کار، به همکاری با این شرکت ادامه داده‌اند حفظ کند.

در بخش‌هایی از این نامه آمده است: امروزه اگر شرکت مخابرات ایران در سطح کشور و جهان و نیز در حوزه ارتباطات داخلی و خارجی اعلام وجود می‌کند و راهکارهایی را برای پیشرفت تکنولوژی ارتباطی و مخابراتی ارائه می‌نماید به برکت وجود همین نیروهاست، اما یکی از آن دسته نیروهای انسانی شرکت مخابرات ایران، که متاسفانه این روز‌ها از طرف متولی خود مورد بی‌مهریهای زیادی قرارگرفته‌اند‌‌ همان نام آشنای قدیمی یعنی کارگزاران مخابرات روستایی می‌باشند که اکنون با نگاه «افراد در تقابل با شرکت مخابرات ایران» به آن‌ها نگریسته می‌شود.

در ادامه این نامه آمده است: «کارگزاران مخابرات روستایی‌‌ همان کسانی بودند و هستند که برای خدمات رسانی شرکت مخابرات به روستائیان عزیز، بالا بردن کیفیت خدمات مخابراتی، بالا بردن سطح رضایتمندی مردمان روستا نسبت به شرکت مخابرات ایران و....... سردی و گرمی، روز و شب، تشنگی و خستگی را نشناختند و در این عرصه بزرگ به یاری شما آمدند ولی متاسفانه امروز تعدادی از دوستان شما تاریخ مصرفی را برای آن‌ها تعیین کرده و می‌گویند تاریخ مصرف کارگزاران تمام شده است»

کارگزاران مخابرات روستایی با بیان این مطلب که اجرای قانون تنها خواستهٔ کارگزاران مخابرات روستایی است تاکیده کرده‌اند «طبق ماده ۸۳ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ، مجلس شرکت مخابرات را موظف کرده که کارگزاران و پیمانکاران حقیقی و افراد حقوقی و سایر افرادی که به عنوان کارگر یا تحت هر عنوان دیگر طرف قرارداد مخابرات روستایی بوده و می‌باشند را پس از واریز حق بیمه سهم کارگر توسط کارگزار و پیمانکار (کارگر) و تا زمان فروش سهام مدیریتی براساس قانون تأمین اجتماعی و قانون کار تحت پوشش بیمه قرار دهد. آیا خواستن اجرای قانون کشور، غیر قانونی و زیاده خواهی ست؟

گفتنی است، مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز ۱۲ آذر ماه سال ۹۳ در ادامه بررسی طرح الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، با موافقت ۱۱۹ نماینده، شرکت مخابرات ایران را مکلف به استمرار بیمه و قرارداد مستقیم با کارگران، پیمانکاران و کارگزاران روستایی تا زمان بازنشستگی طبق شرایط و ضوابط مقرر در قانون کار کرد. قانونی که با گذشت چند ماه از تصویب و ابلاغ آن هنوز به مرحلهٔ اجرا گذاشته نشده است. کارگزاران مخابرات روستایی سراسر کشور که گفته می‌شود تعداد آنها به بیش از هشت هزار نفر می رسد، در تجمعات مختلفی که آخرین مورد آن به هفتهٔ گذشته بر می‌گردد خواستار اجرای بی‌قید وشرط ماده ۸۳ الحاق بخشی از مقررات مالی دولت شدند.

تجمع داروسازان و دانشجویان داروسازی تهران مقابل انجمن داروسازان در اعتراض به حقوق پایین

حدود100نفراز داروسازان و دانشجویان داروسازی تهران امروز در اعتراض به حقوق پایین مقابل انجمن داروسازان تجمع کردند.

به گزارش 8اردیبهشت فارس، محسن رجبی یک این داروسازان گفت: سال گذشته به طور متوسط به ازای هر ساعت کار یک داروساز در یک داروخانه 13 هزار و 500 تومان پرداخت می شد و اگر این داروساز موظف به 44 ساعت کار در هفته و 176 ساعت کار در ماه باشد در ماه حدود 2 میلیون و 400 هزار تومان به یک داروساز پرداخت می‌شد.

وی ادامه داد: البته اکثر داروخانه داران طی قراردادهایی داروسازان و مسئولان فنی داروخانه‌ها را بیش از 200 ساعت کار در ماه مجبور می‌کنند حتی گاهی طی این قرارداد یک داروساز باید تا 14 ساعت در روز کار کند تا بتواند درآمد مناسب تری داشته باشد.

این داروساز گفت: امسال حقوق یک ساعت کار داروساز و مسئول فنی داروخانه را با افزایشی که بسیار کمتر از نرخ تورم است به حدود ساعتی 16 هزار و 200 تومان رسانده‌اند که برای 176 ساعت در ماه حدود 2 میلیون و 800 هزار تومان می شود که واقعاً کفاف زندگی یک داروساز را که 7 سال برای گرفتن مدرک دکترای داروسازی زحمت کشده است؛ کم است.

وی ادامه داد: ممکن است یک داروساز به عنوان مسئول فنی بتواند یا مجبور شود تا 220 ساعت در ماه هم کار کند تا به حقوق دریافتی حدود 3 میلیون و 500 هزار تومان برسد اما این کار قبل از چیز باعث افزایش امکان خطا و آسیب به سلامت مردم می شود.

رجبی گفت: البته این حقوق مربوط به یک مسئول فنی داروخانه است، بسیاری از داروسازان قائم مقام مسئول فنی هستند که حقوق دریافتی آنها به مراتب کمتر است و معمولاً تعداد ساعت شیفت خود را هم به طور کامل نمی‌توانند پر کنند و به همین علت دریافتی بسیار کمتری دارند.

این داروساز گفت:‌ از نظر ما داروسازان و دانشجویان داروسازی همه این مسائل ناشی از ضعف انجمن داروسازان است، هر سال هزار یا 2 هزار تومان به حق یک ساعت کار داروساز اضافه می‌کنند که حتی جبران تورم هم نمی‌شود.

وی افزود: این مشکلات باعث شده که در بسیاری از داروخانه‌ها عملاً از افراد غیر داروساز با حقوق کمتر استفاده شود و قطعاً این مسئله به سلامت مردم آسیب می زند و می‌تواند اشتباهات و مشکلات جدی را برای سلامت مردم و مراجعه کنندگان به داروخانه‌ها به وجود آورد.

تجمع اعتراضی رانندگان تاكسي مقابل ساختمان شوراي شهر اصفهان

تعدادي از رانندگان تاكسي اصفهاني در مقابل ساختمان شوراي شهر اصفهان تجمع اعتراضي كردند.

به گزارش8اردیبهشت رویش نیوز، دليل اين تجمع، كه مسبوق به سابقه نيز بوده است، قيمت بالاي دستگاه هاي كارت خوان در تاكسي هاي اصفهان نسبت به برخي ديگر از استان هاي كشور است.

تاكسي داران اصفهاني اعتراض خود را نسبت به اين تفاوت قيمت با تجمع در مقابل ساختمان شوراي شهر اصفهان نشان دادند.

از سوي ديگر برخي كارشناسان معتقدند امكاناتي كه دستگاه هاي موجود در اصفهان دارا مي باشند بسيار بيشتر از دستگاه هاي مشابه در استان هاي ديگر است و اين تفاوت قيمت به همين دليل است.

تجمع اعضای شرکت تعاونی مسکن قضات و کارکنان محاکم عمومی مقابل مجلس

جمعی از اعضای شرکت تعاونی مسکن قضات و کارکنان محاکم عمومی در اعتراض به عدم دریافت زمین‌های خود و یا مابه ازای ریالی زمین‌های خود در مقابل مجلس تجمع کردند.

به گزارش8اردیبهشت خبرگزاری مجلس،به گفته یکی از تجمع کنندگان تعداد مال باختگان به بیش از ۲۴۰۰ نفر می‌رسد که بیش از 10 سال است بلاتکلیف هستند.

خودکشی کارگر قدیمی کارخانه داروپخش

روز گذشته یکی از کارگران قدیمی کارخانه داروپخش با سقوط از طبقه چهارم ساختمانی، به زندگی اش پایان داد.

کارگر قدیمی کارخانه داروپخش به زندگی‌اش پایان داد

ساعت ۱۴روز گذشته (۷ اردیبهشت) علی اکبری، کارگر خدماتی شرکت داروپخش از اتاق مدیرعامل این کارخانه خارج شد و خود را از طبقه چهارم ساختمانی در محوطه کارخانه به پایین پرتاب کرد. پس از حادثه او را به بیمارستان میلاد تهران منتقل کردند و حدود ۴ ساعت پس از بستری بودن در بیمارستان جان باخت.

به گزارش8اردیبهشت ایلنا،این کارگر دقایقی پیش از مراجعه به دفتر مدیرعامل، درباره دریافت وام با یکی از مدیران امور مالی داروپخش گفتگو کرده بوده است.

بنا به گفته یکی از بستگان علی اکبری (برادر همسر او) ظهر امروز (۸ اردیبهشت) پیکر او در آرامگاهی واقع در شهریار به خاک سپرده شده است. این فرد به دلیل شرایط خاص خانواده در موقعیت کنونی قادر به ارائه اطلاعات بیشتر نبود.

علی اکبری 45سال سن،دارای4فرزند،23 سال سابقه کار در شرکت دارو پخش و درشهرستان شهریارسکونت داشت.

براساس این گزارش،در بین کارگران داروپخش شایعات متفاوتی درباره علت خودکشی علی اکبری به راه افتاده است. یکی از کارگران دلیل استیصال علی اکبری را مخالفت مدیریت با درخواست وام او که در حال تهیه جهیزیه فرزندش بوده است عنوان کرد. کارگر دیگری از بیماری فرزند او سخن گفت و دلیل درخواست وام و خودکشی او را ناتوانی‌اش در تامین هزینه داروهای گران قیمت دانست. یک کارگر داروپخش هم دلیل درخواست وام از جانب علی اکبری را تلاش او برای تامین هزینه‌های زیارت پدر و مادرش از کربلا دانست.

کارگر کارخانه «نیپکو» زیر دستگاه پرس کشته شد

یکی از کارگران شیفت صبح شاغل در کارخانه «نیپکو» به دلیل رعایت نشدن اصول ایمنی کار کشته شد.

به گزارش8اردیبهشت ایلنا، حوالی ساعت ۱۰ صبح روز گذشته، یکی از کارگران شیفت صبح شرکت «نیپکو» واقع در شهرک صنعتی اشتهارد به دلیل رعایت نشدن موارد ایمنی کار در زیر دستگاه پرس جان خود را از دست داد.

بر اساس این گزارش، بعد از وقوع این حادثه به دستور کارفرما فعالیت قسمت پرس تعطیل شد و همه کارگران این قسمت به منزل اعزام می‌شوند.

آخرین اخبار درباره مصدومین حادثه دیروز پالایشگاه شازند

منابع کارگری علائم حیاتی دو تن از کارگران مصدوم پالایشگاه شازند را که هم اکنون در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان امیرالمونین بستری شده‌اند به شدت ضعیف گزارش کرده‌اند.

به گزارش8اردیبهشت ایلنا،اما روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اراک مدعی است حال کارگران مصدوم بستری شده در بیمارستان جز یکی از آن‌ها که بهبود پیدا کرده، تغییری نکرده است.

گفتنی است ۷ کارگر پالایشگاه شازند ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه صبح دیروز (دوشنبه ۷ اردیبهشت) بر اثر نشت گاز در واحد آب ترش این مجتمع صنعتی دچار گازگرفتگی شدند. دو تن از این کارگران ساعاتی بعد به صورت سرپایی مداوا شدند اما ۵ کارگر دیگر روز گذشته را در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان سپری کردند.

منابع کارگری می‌گویند تماس گاز متصاعد شده در واحد ۱۸ پالایشگاه شازند با پوست بدن این کارگران، به سوزش و سوختگی آن‌ها منجر شده است.

هنوز معلوم نیست آن سه کارگری که به صورت موقت در پالایشگاه کار می‌کردند دوره‌های آموزشی لازم را سپری کردند یا خیر.

به گزارش همین منبع،از پنج کارگری که حالشان وخیم است، ۲ نفر به صورت قراردادی در پالایشگاه شازند مشغول به کارند و سه نفر دیگر به صورت موقت برای انجام فرایند تعمیرات اساسی جذب شده‌اند.

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اراک تا این لحظه حاضر نشده است اسامی کارگران مصدوم را در اختیار خبرنگاران قرار دهد.

در همین حال رئیس اداره کار شازند صبح امروز گفته است که جزییات این حادثه پس از بازرسی کارشناسان حوادث کار تا ساعاتی دیگر مشخص می‌شود.

همین منبع طی گزارشی دیگر می افزاید، در حالی که مقامات محلی گفته بودند جزییات حادثه مسمومیت کارگران پالایشگاه شازند عصر امروز (سه‌شنبه ۸ اردیبهشت) اعلام می‌شود، هیچ یک از مقامات محلی و مدیران پالایشگاه تا این لحظه حاضر نشده‌اند جزییات چگونگی وقوع این حادثه را در اختیار رسانه‌ها قرار دهند.

«مصطفی عرب»، مدیر روابط عمومی استانداری مرکزی درباره وضعیت عمومی این ۵ کارگر گفت: یکی از ۵ کارگر یاد شده پس از مداوا از بیمارستان مرخص شده است و حال یکی دیگر از آن‌ها رو به بهبود است اما سه کارگر دیگر کماکان در بخش آی‌سی‌یو بیمارستان امیرالمومنین بستری‌اند و شرایط خوبی ندارند

جزئیات کشته شدن دو کارگر عسلویه در اتاق گاز از زبان شاهدان

سه روز پس از وقوع حادثه‌ای در منطقه ویژه عسلویه که به کشته شدن دو کارگر انجامید، منابع خبری می‌گویند نبود هماهنگی میان واحد‌های ایمنی و بهره‌برداری باعث حادثه بوده است.

به گزارش8اردیبهشت ایلنا بنقل ازکارگران، کارگران کشته شده زمانی که مشغول شستشو و تمیزکاری فضای داخلی یک مخزن دو هزار لیتری بوده‌اند براثر تنفس گاز نیتروژن یا سولفید هیدروژن جان خود را از دست داده‌اند.

کارگران همچنین از مسموم شدن یک کارگر دیگر در جریان این حادثه خبر می‌دهند. گویا کارگر سوم بر اثر تنفس گاز در‌‌ ورودی مخزن بی‌هوش می‌شود اما به دلیل شدید نبودن مسمومیت او توسط همکارانش از مرگ نجات پیدا کرده است.

اطلاعات قبلی در رابطه با جزئیات این حادثه نشان می‌داد این حادثه براثر نشت گاز اتفاق افتاده و احتمال دارد که به غیر از کشته شدگان، دو کارگر دیگر نیز مصدوم شده باشند اما تازه‌ترین اطلاعات بدست آمده می‌گوید که دلیل این حادثه نبود هماهنگی میان واحد بهره‌برداری و ایمنی فاز ۱۷ و ۱۸ بوده است.

در این رابطه یک شاهد عینی، کارگری که در‌‌ محوطه وقوع حادثه مشغول به کار بوده است درباره جزئیات حادثه گفت: «قرار بود داخل مخزن شستشو شود برای همین حوالی ساعت ۷ صبح روز پنجم اردیبهشت پیمانکار واحد ایمنی پس از گاز سنجی فضای داخل مخزن مجوز ورود کارگران را صادر می‌کرد و این کارگران حوالی ساعت ۱۱ برای تمیزکردن به داخل مخزن رفته بودند.

این کارگر ادامه داد: «پیمانکار واحد بهره برداری به مدت یک ساعت شیرهای مخزن مورد نظر را برای ورود گاز به داخل مخزن باز می‌کرد اما به دلایلی که هنوز مشخص نیست هیچ کس از جمله کارگرانی که داخل مخزن بوده‌اند از این تصمیم باخبر نمی‌شوند و در نهایت مسئولان پروژه و همکاران این دو کارگر تنها پس از غیبت طولانی مدت آنها متوجه حادثه می‌شوند».

منابع کارگری می‌گویند حادثه روز پنجم اردیبهشت در قسمتی از تاسیسات فاز 17 و 18 اتفاق افتاده است که شرکت پیمانکاری «احداث» مسئولیت اصلی اجرای پروژه‌ را بر عهده داشته است.

به گفته کارگران، این احتمال وجود دارد که واحد بهره برداری تشریفات قانونی لازم را برای باز کردن شیرهای مخزن انجام داده باشد و اما به دلیلی که هنوز معلوم نیست، هیچ کس از این اتفاق باخبر نشده است.

هشتم اردیبهشت ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com

****************

اخباروگزارشات کارگری7اردیبهشت1394

- احضار خالدحسینی از اعضای کمیته هماهنگی به اداره اطلاعات سنندج!

- ابهام در وضعیت رسول بداقی

- در محکومیت بازداشت رضا امجدی

- یادداشت اختصاصی به مناسبت روز جهانی کارگر:آموزگار، کارگر است

- اعتصاب وتجمعات کارگران قطار شهری اهواز در اعتراض به عدم پرداخت5ماه حقوقشان!

- تجمع کارگران یک شرکت تولید و بسته‌بندی مرغ مقابل فرمانداری میاندوروددراعتراض به اخراج و عدم پرداخت 4ماه حقوق ومزایایشان!

- تجمع فرهنگيان نهبندان مقابل فرمانداري دراعتراض به عدم پرداخت حق نوار مرزي

- اخراج دهها کارگر قراردادی کارخانه فولاد آرمان شفق

- با شروع فصل کارهنوز 350کارگر فصلی معدن طلای آق دره به کار باز نگشته‌اند

- همبستگی سندیکاهای فرانسه باکارگران ایران بمناسبت اول ماه روزجهانی کارگر

- تظاهرات علیه بیکاری در کابل

- اعتصاب کارگران میدان نفتی الفیل لیبی را به تعطیلی کشاند

احضار خالدحسینی از اعضای کمیته هماهنگی به اداره اطلاعات سنندج!

بنا به خبر رسیده روز یکشنبه 6 فروردین خالد حسینی فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری طی تماسی تلفنی به اداره اطلاعات شهر سنندج احضار شد. این فعال کارگری به مدت 2 ساعت در رابطه با کمیته هماهنگی و اول ماه مه روز جهانی کارگر مورد بازجویی قرار گرفت. خالد حسینی در طی بازجویی ضمن تاکید بر استقلال کمیته هماهنگی از عضویت خود در این کمیته دفاع کرد.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم نمودن احضار و بازجویی از خالد حسینی ، خواهان آزادی فوری و بی قید شرط همه فعالین کارگری و کارگران دربند و زندانیان سیاسی می باشد.

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

6 اردیبهشت 1394

ابهام در وضعیت رسول بداقی

رسول بداقی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران؛ یکی از فرهیخته ترین اعضای شورای هماهنگی کانون های صنفی معلمان سراسر کشور است. او در مدت فعالیت خود در هیات مدیره کانون صنفی معلمان همواره پیگیر امور صنفی فرهنگیان کشور بوده است.

بداقی پیشتر در سال 85 در یکی از گسترده ترین اعتراضات معلمان ایران به اجرا نشدن قانون توسط دولت دکتر احمدی نژاد دستگیر و به سه سال حبس تعلیقی محکوم شد. پس از آن و همزمان با وقایع سیاسی کشور در شهریور 88 در اداره آموزش و پرورش اسلامشهر دستگیرشد. نیروهای امنیتی پس از تفتیش منزل بداقی، او را به بند 209 اوین بردند. در ادامه توسط قاضی صلواتی در شعبه پانزده دادگاه انقلاب به شش سال حبس محکوم شد.

این عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان در مدت پنج سال و هشت ماه که در زندان بوده حتی برای تشییع و تدفین مادر گرامی اش، یک ساعت مرخصی نداشته است.

در آستانه هفته معلم بدنه آموزش و پرورش در التهابات ناشی از اعتراضات معلمان کشور نسبت به وضعیت اسف بار آموزش و پرورش به سر می برد. از طرفی فرهنگیان ایران بی صبرانه چشم انتظار آزادی معلمان زندانی هستند و مسئولان مربوط به پرونده ی رسول بداقی تاریخ آزادی او را سیزده مرداد 94 اعلام کرده اند، در اقدامی عجیب دادسرای شهید مقدسی اوین عصر روز شنبه پنجم اردیبهشت رسول بداقی را برای بازپرسی احضار کرد.

امروز (ششم اردیبهشت) رسول بداقی برای حضور در دادسرای مقدسی اوین توسط عوامل زندان رجایی شهر انتقال یافته است. و تا کنون هیچ خبری مربوط به بازگشت ایشان به رجایی شهر گزارش نشده است.

امیدواریم مسئولان مربوطه با درک شرایط موجود زمینه آزادی معلمان زندانی را فراهم نماید.

اسماعیل عبدی-دبیرکل کانون صنفی معلمان

ششم اردیبهشت هزار و سیصد و نود و چهار

منبع:حقوق معلم وکارگر

اطلاعیه شماره ۴۵ کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

در محکومیت بازداشت رضا امجدی

کارگران ، تشکل‌های کارگری ، انسان‌های شریف و آزاده

همچنانکه اطلاع دارید و ما هم در اطلاعیه‌های قبلی‌ کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد اشاره کردیم تهدید ، احضار و بازداشت فعالین کارگری به اوج خود رسیده است و روزی نیست که ما شاهد تهدید ، احضار و یا بازداشت فعالین کارگری نباشیم ، مخصوصا اعضا کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری در شهر سنندج ، در ادامه بازداشت‌ها در شهر سنندج که با نزدیکی‌ به اول ماه مه‌ برابر با یازدهم اردیبهشت ماه روز جهانی‌ کارگر نیز مصادف شده روز شنبه ۵ اردیبهشت ماه ماموران امنیتی با حمله به خانه رضا امجدی فعال کارگری عضو کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری در محله حسن آباد سنندج ضمن تفتیش خانه رضا را بازداشت کرده و به مکان نا معلومی منتقل کردند که تا امروز هیچ خبری از ایشان در دسترس نیست.

کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن محکومیت بازداشت رضا امجدی و دیگر اعضا کمیته هماهنگی‌ در شهر سنندج خواستار آزادی بدون قید و شرط تمامی‌ کارگران زندانی و فعالین کارگری زندانی است .

کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

شماره تماس با سخنگوی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد، عثمان اسماعیلی :

09182842451

komitedefaa@gmail.com

komitedefaa.blogspot.com

هفتم اردیبهشت ۱۳۹۴

یادداشت اختصاصی به مناسبت روز جهانی کارگر:آموزگار، کارگر است

آموزگار کارگر است، کارگر آموزشی. آموزگار در آموزش باید به زندگی بپردازد و آگاهی رسانی کند تا دانش آموزش سنجش گر و آگاه بار بیاید، تا بهتر و با شناخت بیشتری آیندهٔ کاری خود را برگزیند، تا با دید باز‌تر و پخته تری به زندگی بیندیشد. آموزگار باید به نابرابری‌ها بیندیشد و از آن‌ها سخن گوید. پس آموزگار باید به کارگران بیندیشد و به شرایط تحصیلی بچه‌های آن‌ها، سخن بگوید و بنویسد.

تامین24- 7اردیبهشت - مهدی بهلولی، آموزگار و کنشگر معلمان

اینکه من آموزگار ریاضی شدم، برمی گردد به آموزگار ریاضی سال چهارم دبیرستانمان، که جبر و آنالیز درسمان می‌داد. انسانی وارسته، دوست داشتنی، خوش بیان، چیره در درس، و بلندقد و خوش تیپ.

استاد نوری، در قلب من جا داشت و البته هنوز هم دارد. گرچه سال هاست که او را ندیده‌ام اما دورادور از او خبر دارم. نوری مرد دانش و اخلاق بود و الگویی شده بود برای زندگی‌ام و حتی برای حرف زدنم؛ یعنی حتی دوست داشتم مانند نوری حرف بزنم.

نوری البته مدرسه‌های بالا شهر را هم‌‌ رها کرده بود آمده بود در مدرسهٔ ما درس می‌داد، مدرسه‌ای در جنوب شهر. من هم ریاضی‌ام خوب بود، یعنی همیشه و از‌‌ همان دبستان در فهم ریاضی – دست کم در سطحی معمولی- مشکل نداشتم.

پس همه چیز دست به دست هم داده بود تا من هم در اندیشهٔ آموزگار شدن بیفتم. نوری آموزگار خوبی بود اما راستش اکنون که به او می‌اندیشم به نظرم یک کمی زیادی خوب بود! او همه‌اش علم و ریاضی و اخلاق بود- البته از اخلاق سخن نمی‌گفت اخلاق را رعایت می‌کرد؛ اخلاق در وجودش نهادینه بود.

کاش نوری تا این اندازه خوب نبود و می‌آمد از دشواری‌های زندگی یک آموزگار هم کمی سخن می‌گفت. کاش کمی از انتزاع بیرون می‌آمد و به واقعیت زندگی می‌پرداخت و درددل و انتقادی می‌کرد:

از اینکه حقوق‌اش سخت زیر خط فقر است؛ از اینکه همانند بسیاری از کارکنان دیگر دولت، پاداش و مزایایی ندارد؛ از اینکه حق التدریس یا اضافه کارش را شش ماه بعد به او می‌دهند؛ از اینکه او را زیادی می‌دانند؛ از اینکه فقر آزارش می‌دهد اما از فقر بالا‌تر، «فرق» و تبعیض، همانند خوره انگیزهٔ کاری‌اش را می‌خورند.

کاش نوری از این‌ها هم سخن می‌گفت. از اینکه با شرمندگی ناگزیر می‌شود برود خانهٔ دانش آموزش کلاس خصوصی- البته نوری کلاس خصوصی نمی‌رفت اما برخی همکارنش که می‌رفتند و می‌روند.

از اینکه باید بعداز ظهر‌ها برود دلار بفروشد- نوری البته این کار را هم نمی‌کرد اما برخی همکارانش که می‌کنند. از اینکه بشود سرویس دانش آموزانش- نوری این کار را هم نمی‌کرد اما برخی همکارانش که می‌کنند.

اما من هم اکنون از همهٔ این‌ها سخن می‌گویم. من همه این‌ها را به دانش آموزانم می‌گویم و بر این باورم که آموزگار بهتر است کمی هم زمینی باشد. و شاید این همه تعریف و تمجیدهای خشک و توخالی از آموزگار- که به ویژه در این روزهای هفتهٔ معلم اوج می‌گیرد- به همین خاطر باشد که ما آموزگاران از این چیز‌ها نگوییم.

از فقر نگوییم. از فرق نگوییم. از دروغ نگوییم. از دزدی‌ها میلیاردی نگوییم. از جامعه و زندگی نگوییم. و نگوییم که به این نابرابری‌ها و ستم‌ها باید اعتراض کنیم.

و بپذیریم که سخن گفتن از این‌ها دون شآن آموزگار است. بپذیریم رفتن به خیابان و به فقر و فرق اعتراض کردن درشان آموزگار نیست. بپذیریم آموزگار تنها باید از علم بگوید. بپذیریم آموزش از پرورش جداست و پرورش هم معنایش این چیز‌ها نیست.

و بپذیریم که آموزش از زندگی جداست. بپذیریم که دانش از آگاهی‌های اجتماعی جداست. بپذیریم که آموزش از آگاهی‌های طبقاتی جداست.

اما من این‌ها را نپذیرفته و نمی‌پذیرم. آموزش باید همه جانبه باشد و چشم و گوش دانش آموز را باز کند. آموزش باید سنجش گرانه اندیشه را بیاموزاند. آموزش باید با زندگی در پیوند باشد تا معنادار‌تر شود و مفید‌تر.

آموزش باید از حقیقت‌های تلخ و از زشتی‌ها هم بگوید - زندگی که همه‌اش زیبایی نیست. اینگونه آموزش پیوندی ناگسستنی می‌یابد با کار و عمل آگاهانه و روشنایی بخش.

و اینگونه آموزگار پیوندی ژرف می‌باید با کارگر. و شاید از همین روست که در برخی از سندهای جهانی از آموزگار با عنوان «کارگر آموزشی» نام می‌برند.

آموزگار نمی‌تواند در اندیشهٔ کارگر نباشد. بچهٔ کارگر را که هر روز می‌بیند. و می‌بیند که در چه شرایطی دارد درس می‌خواند. کلاس‌های شلوغ مدرسه‌های دولتی را که می‌بیند و از نزدیک تجربه می‌کند.

گاهی می‌رود پای صحبت دانش آموزش می‌نشیند و درمی یابد که از زمان ورود بی‌حساب و کتاب کالاهای چینی، پدر دانش آموزش که کفاش بوده، بی‌کار شده و پسرش را بدون صبحانه به مدرسه فرستاده است.

هنوز هم نباید از فقر سخن بگوید و آگاهی دهد و به روشنگری بپردازد؟ تنها باید سرش به کار خودش باشد و برود ریاضی و فیزیک‌اش را درس بدهد و آگاهی اجتماعی و طبقاتی ندهد؟

آموزگار می‌بیند که به دلیل سیستم گرمایشی ناایمن برخی مدرسه‌های دولتی، سالانه شماری دانش آموز بر اثر آتش سوزی در کلاس درس، دارند جان می‌دهند و یا به شدت آسیب‌های جسمی و روحی می‌بینند، و به گفتهٔ خود مسئولان آموزش و پرورش ۳۰۰ میلیارد تومان برای ایمن سازی سیستم گرمایشی این مدرسه‌ها نیاز است.

و آموزش و پرورش می‌گوید این بودجه را نداریم اما با این رو، کسی به نام بابک زنجانی می‌رود از بانک سرمایه- که بانک آموزش و پرورش به شمار می‌رود- ۳۰۰ میلیارد تومان وام می‌گیرد، بدون وثیقه و یا با چک شخصی آیا این آموزگار نباید به دانش آموزانش از این دوگانگی‌ها بگوید؟

آموزگار کارگر است، کارگر آموزشی. آموزگار در آموزش باید به زندگی بپردازد و آگاهی رسانی کند تا دانش آموزش سنجش گر و آگاه بار بیاید، تا بهتر و با شناخت بیشتری آیندهٔ کاری خود را برگزیند، تا با دید باز‌تر و پخته تری به زندگی بیندیشد.

آموزگار باید به نابرابری‌ها بیندیشد و از آن‌ها سخن گوید. پس آموزگار باید به کارگران بیندیشد و به شرایط تحصیلی بچه‌های آن‌ها، و البته از این‌ها سخن بگوید و بنویسد.

اعتصاب وتجمعات کارگران قطار شهری اهواز در اعتراض به عدم پرداخت5ماه حقوقشان!

حدود ۱۵۰ نفر از کارگران پیمانی قطار شهری اهواز طی دور روز اخیر (۶ و ۷ اردیبهشت ماه) در اعتراض به عدم دریافت ۵ ماه حقوق معوقه در مقابل سایت مرکزی قطار شهری واقع در خیابان اقبال تجمع کردند.

به گزارش7اردیبهشت ایلنا،به دلیل استمرار بی‌توجهی‌های کارفرمای شرکت پیمانکار کیسون (پیمانکار ساخت قطار شهری اهواز) به مطالبات کارگران، علاوه بر ۱۵۰ کارگر معترض سایر کارگرانی که شمار آن‌ها به بیش از ۶۰۰ نفر می‌رسد در حمایت از همکاران خود از روزگذشته در بخشهای ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی و اجرا فعالیت شغلی خود را متوقف کرده‌اند.

کارگران معترض می‌گویند؛ تعویق حقوق کارگران پیمانی با احتساب حقوق فروردین ماه ۹۴ به ۵ ماه می‌رسد که کارفرما به بهانه کمبود منابع مالی از پرداخت آن به کارگران کوتاهی کرده است.

به گفتهٔ کارگران شرکت پیمانکاری کیسون؛ کارفرما در حالی بهانه «کمبود منابع مالی» را برای پرداخت نکردن حقوق کارگران مطرح می‌کند که تمام صورت وضعیتهای شرکت کیسون به موقع از سوی شرکت قطار شهری اهواز پرداخت می‌شود.

آنان با بیان اینکه کارگران شاغل در پروژه قطار شهری اهواز هر ماهه حقوق خود را با تاخیر دریافت می‌کنند، در ادامه افزودند: کارگران حاضرند با دریافت سه ماه از مطالبات معوقه خود به کارشان بازگردند.

به گفته کارگران معترض؛ کارفرمای شرکت پیمانکاری کیسون در پاسخ به اعتراض کارگران مدعی است منابع مالی کافی برای پرداخت حقوق کارگران در اختیار ندارد به همین دلیل مرتبا به کارگرانی که ۵ ماه حقوق طلب دارند می‌گوید اگر با وضعیت مالی شرکت مشکل دارید می‌توانید با گرفتن ۵۰ درصد از مطالبات معوقه خود تسویه حساب کنید.

تجمع کارگران یک شرکت تولید و بسته‌بندی مرغ مقابل فرمانداری میاندوروددراعتراض به اخراج و عدم پرداخت 4ماه حقوق ومزایایشان!

150 نفر از کارگران شرکت تولید و بسته‌بندی مرغ در میاندورود مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.

به گزارش 7اردیبهشت فارس از شهرستان میاندورود، کارگران یک شرکت تولید و بسته‌بندی مرغ در میاندورود مقابل فرمانداری این شهرستان به دلیل نگرفتن حقوق و مزایا تجمع کردند.

تجمع کنندگان که تعداد آنها به 150 نفر می‌رسید به دلیل نگرفتن حقوق و مزایا و پاسخگو نبودن مسئولان این شرکت خواستار پیگیری مسئولان این شهرستان شدند.

این کارگران که سابقه بیشتر آنها به 18 تا 20 سال می‌رسد به دلیل نگرفتن حقوق و دستمزد خود به مدت چهار ماه و بیکار شدن، خواستار رسیدگی مسئولان میاندورودی در این زمینه شدند.

بنابر اظهارات کارگران، صاحبان این شرکت به دلیل اینکه این شرکت سوددهی مالی ندارد اقدام به اخراج کارگران کردند.

تجمع فرهنگيان نهبندان مقابل فرمانداري دراعتراض به عدم پرداخت حق نوار مرزي

معلمان و فرهنگيان نهبندان با تجمع در مقابل فرمانداري اين شهرستان خواستار دريافت حق نوار مرزي شدند .

به گزارش 7اردیبهشت خراسان، ديروز بيش از 150 نفر از فرهنگيان و معلمان نهبنداني در تجمعي اعتراض آميز در مقابل فرمانداري اين شهرستان خواستار پي گيري براي دريافت حق نوار مرزي از سوي فرمانداري و آموزش و پرورش نهبندان شدند .

در اين تجمع يکي از فرهنگيان اين شهرستان گفت: در خراسان جنوبي فرهنگيان 4 شهرستان بايد حق نوار مرزي را دريافت کنند، اين مصوبه دولت بايد از ابتداي سال 92 اجرايي مي شد اما تاکنون هيچ اقدامي انجام نشده است.

وی افزود: اگر حق نوار مرزي در حکم فرهنگيان اعمال شود حدود 250 هزار تومان به حقوق هر معلم و فرهنگي اضافه خواهد شد .

يکي ديگر از معلمان نهبندان هم گفت: پارسال در مقابل اداره آموزش و پرورش نهبندان تجمع کرده و خواسته خود را به گوش مسئولان رسانده ايم ولي تاکنون اقدامي انجام نشده است . يکي ديگر از فرهنگيان با تاکيد بر اين موضوع که تجمع آن ها به هيچ وجه سياسي نيست، افزود: هدف فرهنگيان از اين تجمع رسيدگي به مسائل و مشکلات آن هاست. وي افزود: فرهنگيان و معلمان درخواست هايي دارند که بايد مسئولان به آن توجه کنند.

همچنين در ادامه اين تجمع فرهنگيان نهبنداني در جلسه اي با سرپرست فرمانداري اين شهرستان هم خواستار دريافت حق نوار مرزي شدند.

در اين جلسه يکي از معلمان نهبندان به نمايندگي از ديگر فرهنگيان خواستار پي گيري رسمي فرمانداري و قول مساعد و تعيين زمان براي تحقق اين خواسته شد که سرپرست فرمانداري نهبندان نيز گفت: براي تحقق اين خواسته فرهنگيان پي گيري ها و مکاتبات زيادي انجام داده ايم و در سفر اخير رئيس جمهور به استان اين موضوع يکي از خواسته هاي شهرستان بود که مطرح شده است .

عباس ابراهيمي براي احقاق حق نوار مرزي فرهنگيان اين شهرستان قول پي گيري داد و افزود: حق نوار مرزي براي معلمان الزامي است و اين موضوع بايد از وزارتخانه و مراجع بالاتر پي گيري شود.

وي از معلمان خواست تا خواسته خود را به صورت کتبي به فرمانداري ارجاع دهند تا پس از پي گيري نتيجه آن به اداره آموزش و پرورش نهبندان اعلام شود.

اخراج دهها کارگر قراردادی کارخانه فولاد آرمان شفق

قرارداد کار ده‌ها تن از کارگران قرار دادی و باسابقه کارخانه فولاد آرمان شفق در سال ۹۴ تمدید نشد و به این ترتیب آنان بیکار شدند.

به گزارش7اردیبهشت ایلنا، منابع کارگری تعداد اخراجی‌ها را حدود ۱۰۰ نفر تخمین می زنند و این در حالی است که رئیس اداره کار شهرستان تاکستان تعداد نیروی کار اخراجی این کارخانه را ۴۰ نفر اعلام می کند.

کارگران اخراجی کارخانه فولاد آرمان شفق می‌گویند برای پیگیری مطالبات مزدی خود و همچنین بازگشت بکارشان به اداره کار تاکستان شکایت کرده‌اند.

به گفته این کارگران، این واحد تولیدی حدود ۳۷۰ کارگر دارد که با اخراج ۱۰۰ کارگر آن حدود ۲۷۰ کارگر در کارخانه باقی مانده‌اند که آنان نیز از امنیت شغلی برخوردار نیستند.

اخراج گسترده نیروی کار در این واحد تولید کننده میلگرد در حالی انجام شده که به گفته کارگران، حقوق و سایر مزایای قانونی آنان حداقل طی یکسال گذشته هر ماه با تاخیر پرداخت شده است.

با شروع فصل کارهنوز 350کارگر فصلی معدن طلای آق دره به کار باز نگشته‌اند

۳۵۰ کارگر فصلی معدن طلای آق دره در شهرستان تکاب، در حالی از دهم تا ۱۵فروردین ماه هر سال کار خود را دراین معدن آغاز می‌کنند که به گفتهٔ کارگران هنوز باگذشت ۷ روز از اردیبهشت ماه سال ۹۴ وعده‌های داده شده در خصوص بکار گیری مجدد آنان محقق نشده است.

به گزارش7اردیبهشت ایلنا،دی ماه سال گذشته شرکت پویا زرکان به عنوان پیمانکار اصلی معدن طلای آق‌ دره ۳۵۰ نفر از کارگران فصلی این معدن را به دلیل تمام شدن مدت قرارداد کاری‌شان اخراج کرد. در اعتراض به این اقدام کارفرما، تجمع گسترده‌ای از سوی کارگران اخراجی در مقابل نگهبانی معدن صورت گرفت که در نتیجه برخورد عوامل نگهبانی با معترضین، حوالی ساعت ۸ شب روز ششم دی ماه سال ۹۳ یکی از کارگران که تحت فشار روحی وارد شده قرار داشت در اعتراض به از دست دادن شغلش اقدام به خود کشی کرد. در آن زمان دادگاه تکاب با شکایت کارفرمابه اتهام ایجاد اغتشاش حدود ۲۶ نفر از کارگران را بازداشت کرد.

کارگران معدن طلای آق دره با بیان اینکه این ۲۶ کارگر هنوز وضعیت شغلی مشخصی ندارند، در خصوص دلایل بکار گرفته نشدن کارگران فصلی در سال ۹۴ می‌گویند: کارفرمای شرکت پویا زرکان دلیل اصلی بکار نگرفتن نیروهای فصلی معدن را مشکلات زیست محیطی عنوان می‌کند.

کارگران می گویند کارفرما مدعی است در حال حاضر استخراج طلا در معدن آق دره به دلیل مشکلات زیست محیطی از سوی دو اداره محیط زیست و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی متوقف شده است. این ادعا در حالی مطرح شده است که به جز کارگران فصلی مابقی کارگران قرار دادی و پیمانکاری در معدن مشغول بکار هستند.

به گفته کارگران، معدن طلای آق دره ۵۵۰ کارگر قرار دادی و فصلی دارد که در صورت بر طرف نشدن مشکلات زیست محیطی معدن، امنیت شغلیشان به خطر می‌افتد. علاوه بر آن، ۳۵۰ کارگر ی که در کارخانه استحصال طلا فعالیت دارند به تبع مشکلاتی که برای معدن به وجود آمده است نگران از دست دادن شغلشان شده‌اند.



همبستگی سندیکاهای فرانسه باکارگران ایران بمناسبت اول ماه روزجهانی کارگر

پیام سندیکاهای فرانسه به کارگران ایران

چندین سال است که ما سازمان های سندیکائی فرانسوی س اف د ت، س ژ ت، اف اس او، سولیدر، او ان اس آ، مشترکاً از مبارزات شما در دفاع از حقوق و آزادی های حمایت می کنیم. ما بخوبی واقفیم که شما تحت شرایط سرکوب شدید اعمال شده توسط دولت ایران، و در شرایط کار و زندگی بسیار سخت برای مردم ایران، مبارزه اتان را به پیش می برید.

ما اخراج بی رویه کارگران، زندانی شدن و اعمال فشارهای قوه قضائیه بر زنان و مردانی که قربانیان دفاع از حقوق ابتدائی و خواستار ایجاد سندیکای مستقل هستند، را محکوم می کنیم. در حال حاضر ما یک کارزار ویژه در حمایت از شاهرخ زمانی و بهنام ابراهیم زاده به پیش می بریم. ما برای آزادی بدون قید و شرط تمام سندیکالیست های زندانی تلاش می کنیم و به منظور تغییر این شرایط غیرقابل قبول به افشای سرکوب در همه اشکالش می پردازیم.

حق ایجاد آزادانه تشکلات سندیکائی، وپیوستن به تشکلات واقعا مستقلی که کارگران زن و مرد در آن ها خود را سازمان دهند، خواسته های برحقی هستند که تماماً توسط حقوق بین المللی به رسمیت شناخته شده اند. ما از خواست شما از دولت ایران در رعایت این حقوق حمایت می کنیم.

به مناسبت اول مه، روز جهانی همبستگی، ما حمایت تام و خدشه ناپذیرمان را از پیکار سختی که برای رسیدن به آزادی همه زنان و مردان، برای کرامت همه کارگران، و برای رعایت حقوق بشر، درگیرید، مجددا اعلام می کنیم.

پاریس – 1 مه 2015

CFDT : Philippe Réau preau@cfdt.fr + 33 6 48 36 03 93

CGT : Ozlem Yildirim o.yildirim@cgt.fr + 33 1 55 82 82 83

FSU : Michelle Olivier michelle.olivier@snuipp.fr + 33 6 15 62 15 10

Solidaires : Alain Baron contact@solidaires.org + 33 1 58 39 30 20

UNSA : Emilie Trigo emilie.trigo@unsa.org + 33 6 21 40 16 50



ترجمه و پخش از :

همبستگی سوسیالیستی با کارگران ایران – فرانسه

اتحاد بین المللی درحمایت از کارگران در ایران – پاریس

تظاهرات علیه بیکاری در کابل

شماری از تحصیل‌کرده‌های کشور در اعتراض به وضعیت بیکاری در کشور، امروز تجمع اعتراض آمیز برگزار کردند.

به گزارش۷ ثور خبرگزاری آوا، این تحصیل‌کرده‌ها که از بیکاری به تنگ آمده‌اند، شعارهای "بیکاری بیماری است"، "بیکاری ناامنی می‌آورد"، "بیکاری بس است"، و "بیکاری باعث فقر است" سر دادند.

سید مرتضی ضمیر، یک تن از مظاهره کنندگان به خبرنگاران گفت که وی از بیکاری به ستود آمده؛ و اصل شایسته سالاری از بین رفته و تمام کارها به اساس واسطه پیش می رود.

ضمیر با بیان اینکه تمام بست های نمایشی بوده، گفت: بستی که اعلان می‌شود حتی تاریخ ثبت نام و ختم ثبت نام را ندارد و بعد از دو روز دیگر معلوم نمی شود که کجا شد.

این گفته ها در حال مطرح می شود که روز یکشنبه هفته جاری داکتر احمد مشاهد رئیس کمیسیون اصلاحات ادارای افغانستان در نشست مشترک روسای منابع بشری گفته بود که هنوز هم دست های مافیایی در سیستم استخدام کار می کند.

تحصیلکرده های کشور می گویند مساله قوم گرایی دیگر قابل قبول نبوده و نباید دیگر کار به اساس واسطه بیش برود؛ دولت مکلف است که کار را به اهل کار بسپارد تا اینکه کشور از بحران کنونی نجات پیدا کنند.

کارشناسان امور نیز به این باوراست که اگر دولت به بحران بیکاری توجه نکند همه جوانان به صفوف مخالفین خواهند پیوست.

حمیده وفایی، یک تن دیگر از مظاهره کنندگان می گوید حکومت به وعده های خود عمل نکرده؛ بلکه با بستن تقرر بحران بیکاری را تشدید بخشیده است.

اکثر جوانان کشور می‌گویند که وجود داشتن سند های تحصیلی در مقطع لیسانس و ماستری در موجودیت برکراسی و واسطه گرایی در ادارات افغانستان نمی توانند شاغل باشند.

خانم حمیده از سران حکومت وحدت ملی خواست که به پدیده شوم واسط گرایی نقطه پایان گذاشته و کار را به اهل کار بسپارد.

اعتصاب کارگران میدان نفتی الفیل لیبی را به تعطیلی کشاند

یکی از مقامهای لیبی روز یکشنبه (٦ اردیبهشت ماه) از تعطیلی میدان مهم نفتی الفیل این کشور به دلیل اعتصاب کارگران خبر داد.

به گزارش7اردیبهشت شانا بنقل از روزنامه وال استریت ژورنال، یکی از مقامهای لیبی روز یکشنبه اعلام کرد که کارگران میدان نفتی الفیل لیبی در اعتراض به پرداخت دستمزد خود اعتصاب و فعالیت این میدان را متوقف کردند.

این اقدام که بوسیله نگهبانان این میدان صورت گرفت درست زمانی روی می‌دهد که درگیری میان نیروهای دو دولت رقیب، حملات تروریستی و عملیاتهای خرابکارانه، صنعت نفت این کشور را تحت تأثیر قرار داده است.

بر اساس این گزارش، این میدان نفتی بطور مشترک در اختیار شرکت بزرگ انرژی انی ایتالیا و شرکت ملی نفت لیبی قرار دارد.

میدان الفیل بخش مهمی از صنعت نفت لیبی به شمار می‌رود. این میدان روزانه حدود ١٠٠ هزار بشکه از مجموع تولید کمتر از ٦٠٠ هزار بشکه‌ای لیبی را به خود اختصاص می‌دهد. لیبی می‌تواند روزانه ١,٥ میلیون بشکه نفت تولید کند.

بنا بر این گزارش، سخنگوی شرکت ملی نفت لیبی با اعلام این که اختلال در تولید این میدان موقتی است، پیش‌بینی کرد که تولید از میدان الفیل به زودی از سرگرفته شود.

لیبی از زمان سقوط قذافی، دیکتاتور سابق این کشور در نتیجه مداخله نظامی ناتو، شاهد ناامنی و درگیری احزاب و قبایل مختلف و همچنین افزایش فعالیتهای گروههای تروریستی است. فعالیت پایانه‌های نفتی و تولید نفت این کشور نیز در نتیجه این ناامنی‌ها با اختلال مواجه شده‌اند.

هفتم اردیبهشت ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com

****************

اخباروگزارشات کارگری6اردیبهشت1394

- قطعنامه تشکلها و نهادهای مستقل کارگری به مناسبت اول ماه مه 2015 – 11 اردیبهشت 1394

- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:تجاوز و شکستن حریم خانه کارگران توسط پلیس امنیت را محکوم می کنیم !

- بازهم اخراج یک کارگرمعترض:

تأخیر ۳ ماهه در پرداخت حقوق کارگران معدن چشمه پودنه/ اخراج یک کارگربه دلیل اعتراض

- بازداشت رضا امجدی از اعضای کمیته هماهنگی در سنندج

- باز هم رسول بداقی معلم مبارز را تحت فشار قرار دادند

- اعتصاب متحدانه بیش از 1000 کارگر نورد لوله صفا نه روز است ادامه دارد

- تجمع کارگران پتروشیمی و پالایشگاه فازهای ۱ تا ۱۰ عسلویه در اعتراض به پایین بودن میزان افزایش مطالبات مزدی

- گزارش نشریه پیام سندیکا از کارخانه لبنیات دامداران

- تجمع آتش نشانان قراردادي و شرکتي مشهد در اعتراض به عملکرد بخش خصوصی،گسترش پیمانکاری و نحوه گزينش و آزمون استخدامي مقابل ساختمان شوراي اسلامي شهر

- لغو موقتی سفرکارگران نیروگاه تبریزبه تهران وتجمعشان مقابل وزارت نیرو بدنبال وعده شورای تامین استان!

- اخراج تدریجی حدود ۱۶۰ کارگر فولاد تاکستان/کارخانه تعطیل است

- دوکارگر فروشگاه رفاه گرگان با سه سال سابقه اخراج شدند

- معرفی ۴۸ کارگر اخراجی معدن زمستان یورت به بیمه بیکاری/ وضعیت ۳۲ کارگر دیگر نامشخص است

- تجمع زنان روستای جهان آباد نوق دراعتراض به وضعیت آب آشامیدنی مقابل فرمانداری رفسنجان

-4 تجمع اعتراضی مقابل مجلس

- کارگران معلول با حقوق پایین‌تر از حداقل حقوق دستمزد مشغول به کارند!

- حداقل مقرری بیمه بیکاری امسال ۷۱۲هزار تومان شد

- جان باختن80کارگربراثر حوادث کار طی سال 93 دراستان مازندران

- مرگ دو کارگر عسلویه بر اثر مسمومیت گاز ترش

- کشته وزخمی شدن شدید2کارگرشهرداری تبریز درحین نظافت اتوبان

- توضیح وتصحیح درمورد بیانیه تشکیلات سراسری سندیکاها ی سوئد،سندیکای کارگری ترانسپورت و سندیکای کارگران کومنال*:

قطعنامه تشکلها و نهادهای مستقل کارگری به مناسبت اول ماه مه 2015 – 11 اردیبهشت 1394

زنده باد اتحاد و همبستگی جهانی کارگران، همبسته تر باد اتحاد کارگران، معلمان، پرستاران و نهادها و تشکلهای مستقل کارگری، پیش بسوی اعتراضات متحدانه و سراسری برای پایان دادن به ستم معیشتی .

این فراخوان ما تشکلها و نهادهای مستقل کارگری به مناسبت اول ماه مه به عموم مردم زحمتکش ایران است.

ما امروز در حالی به مناسبت روز جهانی کارگر دست در دست هم نهاده ایم که بیش از هر زمان دیگری، جنبش عظیم و یکپارچه ای از کارگران، معلمان، پرستاران و دیگر توده های زحمتکش مردم ایران بر سر معیشت و پایان دادن به فقر و فلاکت در حال شکل گیری است.

وقوع دهها اعتصاب کارگری در جای جای کشور، تجمعات بی وقفه معلمان، اعتراضات متحدانه پرستاران و گسترش مبارزات کارگران از همراهی خانواده های کارگری در اعتراضات گرفته، تا طومار نویسی و تجمع در مقابل مجلس و وزارت کار و اعتراضات در صنایع کلیدی همچون صنایع پتروشیمی و معادن و خودرو سازیها که بطور روزمره ای در جریان هستند، همگی تنها گوشه هایی از بروز عینی این جنبش اجتماعی است که میرود با خلق صحنه های قدرتمندی از اعتراضات متحدانه و سراسری، بساط تحمیل بی حقوقی مطلق و ستم معیشتی بر میلیونها خانواده کارگری را به چالشی تعیین کننده بکشاند.

این جنبش در شرایطی هر روزه ابعاد گسترده تری به خود میگیرد که سرمایه داری حاکم بر ایران، چنان غرق در چپاولگری و کشمکش بر سر سهم خواهی از غارت دسترنج ما کارگران و زحمتکشان است که نه می تواند و نه می خواهد نقطه پایانی بر وضعیت مشقت بار موجود بگذارد. به همین دلیل نیز هست که با تصویب حداقل مزد 712 هزار تومانی، تعیین چنین مزد تحقیر آمیزی را بی شرمانه به ما کارگران تبریک میگویند و سبعانه تر از آن، با عدم پرداخت بموقع همین مزد، تداوم قطع سوبسیدها، افزایش هر روزه قیمتها، آزاد سازی قیمت نان و اعمال 9 درصد ارزش افزوده بر مایحتاج زندگی، دست به غارت و چپاول بی رحمانه ای از این دستمزد ناچیز و خفت بار میزنند و با سرکوب بر حق ترین اعتراضات کارگری، محاکمه دسته جمعی کارگران معترض و محکوم کردن آنان به شلاق و زندانهای طویل المدت در صدد به تمکین واداشتن طبقه کارگر ایران به وضعیت موجود و شرایطی مصیبت بارتر از این هستند.

بدون تردید تحمیل فقر و فلاکت روز افزون بر میلیونها خانواده کارگری و سیاست تشدید سرکوب اعتراضات کارگری، نه تنها مفری برای سرمایه داری حاکم بر ایران نخواهد داشت بلکه ما کارگران و عموم مردم زحمتکش ایران را به مصافی تعیین کننده با وضعیت موجود خواهد کشاند و دیری نخواهد پائید که خشم در حال فوران ما کارگران و مردم زحمتکش ایران از اینهمه بی حقوقی، سرکوب و استیصال و درماندگی برای گذران زندگی، زمین را بر زیر پای عاملین و مسببین چنین وضعیتی داغ خواهد کرد. لذا ما امضا کنندگان این قطعنامه با هشدار نسبت به تداوم سیاست تحمیل فقر و فلاکت و تشدید کم سابقه سرکوب اعتراضات کارگری و اعلام انزجار از تداوم چنین سیاستهایی، خواستهای خود را به شرح زیر اعلام و مصرانه بر تحقق آنها پای می فشاریم.

1- ما با محکوم کردن تعیین حداقل مزد 712 هزار تومانی که با خیمه شب بازی دولت، کارفرمایان، نماینده های دست ساز کارگری و فضا سازی ریاکارانه رسانه های رسمی و حکومتی بر طبقه کارگر تحمیل شد، مصرانه خواهان تجدید نظر فوری در حداقل مزد مصوب و افزایش آن به سه میلیون تومان بر اساس سبد هزینه ی مطابق با استانداردهای زندگی امروزی هستیم

2- ما با حمایت قاطعانه از اعتراضات بر حق و بی وقفه معلمان و پرستاران، یگانه راه حل پایان دادن به ستم معیشتی موجود را اتحاد و یکپارچگی مبارزات عموم مردم زحمتکش ایران و بروز بیش از پیش آن به مثابه یک جنبش اجتماعی و سراسری میدانیم و خواهان تحقق فوری همه مطالبات معلمان و پرستاران هستیم

3- ما تلاشهای دولت و خانه کارگر برای تحمیل تشکلهای فرمایشی بر طبقه کارگر ایران را که از بالا و به شکل سازماندهی شده ای از طریق ایجاد انجمنهای صنفی و اتحادیه های دست ساز به پیش برده میشود قویا محکوم میکنیم و با فراخوان به کارگران در محیطهای کار برای برپائی سندیکاها، شوراها و تشکلهای مستقل کارگری، خواهان پایان دادن به هر گونه ممنوعیت و محدودیتی در ایجاد این تشکلها بدون دخالت دولت و کارفرمایان هستیم

4- ما هرگونه سرکوب اعتراضات کارگری و مردمی، اعدامهای گسترده، صدور احکام شنیع شلاق و زندانهای طویل المدت بر علیه کارگران معترض و تحمیل شرایط غیر انسانی بر فعالین کارگری دربند و دیگر زندانیان را قویا محکوم میکنیم و خواهان توقف فوری اعدامها، لغو مجازات اعدام و شلاق از قوانین قضائی کشور، آزادی فوری و بی قید و شرط کلیه کارگران و زندانیان سیاسی و توقف پیگردهای قضایی بر علیه آنان هستیم

5- آزادی بی قید و شرط اعتصاب، اعتراض، راهپیمائی، تجمع، اندیشه و بیان، احزاب و مطبوعات باید به عنوان حقوق مسلم و خدشه ناپذير اجتماعی كارگران و عموم مردم ایران به رسميت شناخته شوند

6- دستمزدهای معوقه كارگران بايد فورا و بی هيچ عذر و بهانه ای پرداخت و تاخیر در پرداخت مزد به مثابه يك جرم قابل تعقيب قضائی به قانون تبدیل گردد و خسارت ناشی از آن به كارگران پرداخت شود

7- ما خواهان تامین امنیت شغلی، بر چیده شدن قراردادهای اسارت بار موقت و سفيد امضا، حذف شرکتهای تامین نیروی انسانی و پیمانکاری، قرار گرفتن کلیه کارگران شاغل از کارگاههای کوچک تا کارگران مناطق آزاد تحت پوشش کامل قانون کار و اجرای فوری بیمه کارگران ساختمانی هستیم

8- ما تصویب هر گونه قوانین ضد کارگری تحت هر عنوان و مصوبه ای را قویا محکوم میکنیم و با تاکید بر وجود مواد ضد کارگری در قانون کار موجود، خواهان تغییر آن با دخالت نماینده های واقعی کارگران هستیم

9- ما گسترش روز افزون سوانح شغلی منجر به فوت و جرح را ناشی از زیاده خواهی و سود جوئی کارفرمایان و نتیجه سرکوب و پایمال شدن بدیهی ترین حقوق انسانی و اجتماعی کارگران میدانیم و خواهان اعمال فوری بالاترین استانداردهای ایمنی در محیطهای کار هستیم

10- اخراج و بيكار سازی كارگران به هر بهانه ای بايد متوقف گردد و تمامی كساني كه بيكار شده و يا به سن اشتغال رسيده اند بايد تا زمان اشتغال به كار از بيمه بيكاری متناسب با يك زندگی مطابق با استانداردهای امروزی برخوردار شوند

11- کلیه قوانین تبعیض آمیز نسبت به زنان فورا لغو و برابری کامل و بی قید و شرط حقوق زنان و مردان در تمامی عرصه های زندگی اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و خانوادگی باید به رسمیت شناخته شود

12- ما خواهان برخورداری تمامی بازنشستگان از يك زندگی مرفه و رفع هرگونه تبعيض و نابرابری در پرداخت مستمری و حقوق و مزایای بازنشستگان هستیم و با تاکید بر اجرای بهداشت و درمان رایگان به عنوان یکی از حقوق اساسی مردم ایران به مثابه یکی از وظایف اصلی دولت، خواهان باز پس گیری طرح ادغام صندوق تامین اجتماعی در بیمه سلامت همگانی، محاکمه علنی و فوری غارتگران این صندوق و سپردن اختیار آن به دست نماینده های منتخب مجامع عمومی کارگران شاغل و بازنشسته بدون هر گونه اعمال نفوذی از سوی دولت و کارفرمایان هستیم

13- هرگونه کار کودکان مطلقا باید لغو و آنان می باید از تامین اجتماعی کامل، امكانات آموزشی رفاهی و بهداشتی يكسان و رایگان جدا از جنسيت، موقعيت اقتصادی و اجتماعی خانوادگی و وابستگی های ملی، ن‍‍ژادی و مذهبی برخوردار شوند

14- ما خواهان رفع هرگونه تبعیض از کارگران مهاجر افغانی و سایر ملیتها در ایران، توقف فوری اخراج آنان و اعطای حقوق شهروندی به این دسته از هم طبقه ای های خود هستیم

15- ما با تاکید بر ماهیت استثمارگرایانه نظام سرمایه داری در همه جای دنیا و قدردانی از حمايت تمامی سازمانهای کارگری جهان از مبارزات كارگران ايران، پشتیبانی خود را از اعتراضات كارگری در سرتاسر جهان اعلام میداریم و بر همبستگی بين المللی كارگران تاكيد می كنيم

16- ما با محکوم کردن جنگ و جنایت و گسترش هر روزه آن در منطقه خاورمیانه، پیش آمدن این وضعیت هولناک و عروج بی سابقه جریانات تروریستی و سیاست وحشت آفرینی در کشورهای این منطقه را حاصل بن بست مناسبات سرمایه داری در پاسخ به نیازهای بشر امروز و سیاستهای ضد انسانی دول غرب و منطقه میدانیم و با فراخوان به کارگران و مردم آزادیخواه در سرتاسر جهان برای اعتراض به جنگ و ویرانگری در منطقه خاورمیانه، خواهان توقف فوری آن هستیم

17- اول ماه مه روز جهانی کارگر بايد تعطيل رسمی اعلام و هر گونه ممنوعيت و محدوديت برگزاری مراسم اين روز ملغی گردد

اسامی تشکلها و نهادهای کارگری امضا کننده قطعنامه به ترتیب حروف الفبا:

1-اتحادیه آزاد کارگران ایران

2-انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه

3-سندیکای کارگران نیشکر هفته تپه

4-سندیکای کارگران نقاش استان البرز

5-کانون مدافعان حقوق کارگر

6-کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری

7-کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:تجاوز و شکستن حریم خانه کارگران توسط پلیس امنیت را محکوم می کنیم !

در ادامه به گیر وبه بندها ی چندین ساله نیروهای جورواجوراطلاعاتی امنیتی علیه فعالیت های سندیکای کارگران شرکت واحد در روز 21/1/94 به هنگام نشت سندیکایی در خانه آقای ناصرمحرم زاده واقع در حاشیه محله جنوب شهری پاسگاه نعمت آباد مامورین لباس شخصی پلیس امنیت با همکاری و هماهنگی حراست شرکت واحد به محل نزدیک نشست آمده و به گفته ی اهالی محل در درون خودرو پراید سیاه رنگ به پنهانی و جاسوسی ازاطراف و افراد مراجعه کننده به نشست سندیکایی فیلم و عکس تهیه می کردند، و برای چاشنی کار و ایجاد رعب و وحشت بیشتر،خود رو گشت پلیس چندین بار اژیرکشان از محل عبور می کند، هنوز بحث و گفتگوی وبررسی داستان این رفتار ضد کارگری در بین افراد نشست فوق به پایان نرسیده بود که پرده ای دیگری از این نمایش بیگیر و به بند پلیسی به صحنه در آمد ،که این بار وقاهت را از حد گذراندند،

ماجرا از این قرار است ، در روز3/2/94 با هماهنگی های قبلی ،نشست کارگری سندیکا کارگران شرکت واحد در آپارتمان آقای رسول طالب مقدم راننده ی سندیکایی سامانه 9 واقع در مجتمع آپارتمانی کارگران سامانه ی 9 در جنوب شهر ری دایر بود،و در حالی که ایشان در ورودی را باز گذاشته و به کارگران خوش آمدگویی می کند به ناگهان با چهره دو جوان لباس شخصی که از پارگینک به صورت همراه با افراد ،با آسانسور به بالا آمده بودند و بعضا دوستان تصور می کردن ایشان از همکاران جدیدالورد به سندیکا می باشند و میزبان هم به همین تصور به انها لب خند می زند و آنان که در آستانه ی ورود به داخل خانه و به صورت در گوشی خود را به ایشان پلیس امنیت معرفی کرده و میزبان را با لب خند آنچنانی در برابر عمل انجام شده قرار داده و خود را مهمان جا زده وبه اصطلاح اجازه ی ورود گرفته و میزبان هم در حالت بهت زده در برابر اقدام انجام شده ی این مهمانان سر زده و ناخوانده به رسم وآئین فروتنی کارگری آنها را در حالت بیم و امید به داخل راه می دهد و افراد حاضر در خانه هم که هنوز دقیقا متوجه ماجرا نبودن ،به خیال همکار بودن با آنها دست داده و سلام و علیک می کنند،تا این که یکی از دوستان با تجربه تر قدیمی که در آستانه ی در ورودی موضوع را متوجه شده بود با صدای بلند ماموران را معرفی کرده که ناگهان همه ی حاضران و به ویژه چندتن از کودکان ایشان متعجب و خشمگین شدند.ماموران جوان و تازه نفس و تازه کار که همراه خود یک دستگاه فیلم برداری هم آورده بودند،آنچنان دچاراطاعت های کورکورانه و چشم گوش بسته تحت دستور فرماندهان خود بودند،که فراموش کرده بودند برای ورود به حریم خصوصی خانه ی شهروندان در همه ی دنیا و از جمله در قوانین ایران ماموران به ویژه ماموران پلیس باید مجوز ورود از سوی مقام قضایی را داشته و آن را ارائه دهند .ماموران پلیس امنیت وقتی که با اعتراض و خشم و نفرت کارگران روبه رو شدن ناشیانه دست به توجیه کار خود زده و مدعی شدند برای کمک به حل مشکلات شاید بتوانیم کمک کنیم! که بی درنگ دوستان ، دستگیری های متعدد و به ویژه کتک خوردن و بازداشت توسط پلیس امنیت در روز جهانی کارگر سال 93 را یادآدور شدند و در معنا اعلام نمودند، شما جیب ما را نزن کمک پیشکش! اعتراض وخشم کارگران حاضر در نشست آنها را وادار کرد با دستپاچگی راه فراررا در پیش بگیرند.حاضران در جمع بندی ازاین رفتاربی شرمانه به این نتیجه طنزآمیز رسیدند که شاید این سرکوب گری ها اجرای شعارهمدلی و هم زبانی دولت و ملت و یا سیاست شفاف سازی است! که ماموران پلیس امنیت این چنین بی پروا قانون شکنی و نقض حقوق شهروندی را اجرا می کنند و در آستانه ی بزرگداشت مقام کارگرو روز جهانی کارگر ،حریم خصوصی خانه کارگران رامی شکنند وبه آن وارد می شوند،اگرچه کارگران شکایت به مراجع و سازمان بین المللی کارو دیگر نهاد های کارگری راحق مسلم خود می دانند اما این نمایش تلخ خنده دار ودر عین حال گریه آوراین ضرب والمثل معروف سرزمین مان را به یاد می آورد که قسم حضرت عباس تان را باور بکنم یا دم خروس را.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

اردیبهشت 94

بازهم اخراج یک کارگرمعترض:

تأخیر ۳ ماهه در پرداخت حقوق کارگران معدن چشمه پودنه/ اخراج یک کارگربه دلیل اعتراض

منابع کارگری در کرمان، از تاخیر ۳ ماهه در پرداخت دستمزد کارگران معدن زغال سنگ چشمه پودنه خبر می‌دهند. در همین حال گفته می‌شود در سال جاری یکی از کارگران این معدن به دلیل اعتراض به تعویق حقوق و دستمزد اخراج شده‌ است.

به گزارش6اردیبهشت ایلنا بنقل ازکارگران این معدن ، علی رغم گذشت یک ماه از سال جدید هنوز حقوق ماههای بهمن، اسفند، فروردین و حق پاداش پایان کار سال گذشته به آن‌ها پرداخت نشده است.

یکی از کارگران معدن چشمه پودنه با اعلام نارضایتی از شرایط به وجود آمده در معدن گفت: حقوق دی ماه کارگران سه روز پیش پرداخت شده و هنوز از دستمزد باقی ماه‌ها خبری نیست.

این کارگر ادامه داد: در شرایط فعلی اگر اعتراضی هم صورت بگیرد مستقیما به اخراج کارگر منجر می‌شود.

به گفتهٔ این کارگر از ابتدای امسال ۳ نفر از کارگران معدن چشمه پودنه از کار اخراج شده‌اند. به گفتهٔ وی، دلیل اخراج دو نفر از این کارگران غیبت‌های کاری بوده اما یک نفر دیگر تنها به دلیل اعتراض اخراج شده است.

وی گفت: دلیل اخراج یکی از این کارگران اعتراض به تعویق حقوق و دستمزد بوده است و اساسا هیچ توجیه منطقی برای اخراج این کارگر باسابقه وجود نداشته است.

کارگران می‌گویند، کارفرما این کارگر را که یکی از متخصص‌ترین نیرو‌ها در کار خود بوده، به بهانهٔ فحاشی اخراج کرده است. بهانه‌ای که به گفتهٔ یکی از کارگران صحت ندارد و تنها دلیل اخراج این کارگر اعتراض به تعویق ۴ ماههٔ حقوق بود که منجر به عصبانیت کارفرما و در ‌‌نهایت اخراج وی شد.

در همین حال این کارگر اخراجی که نخواست نامش فاش شود، ضمن غیرقابل قبول خواندن دلایل اخراجش از سوی کارفرما گفت: کارفرما مرا متهم به فحاشی کرده در حالیکه طبق گواهی سایر کارگران معدن فحاشی در کار نبوده است. تنها دلیل اخراج من این است که با شخص کارفرما در ارتباط با شرایط زندگی‌ام و سختی‌هایی زیادی که بابت تعویق در پرداخت دستمزد با آن مواجه می‌شویم صحبت کردم.

وی ادامه داد: ۷ سال است که در این معدن و در بخش استخراج آن کار می‌کنم، آیا حق من این است که با تهمت فحاشی مرا از معدن بیرون کنند. تمام حرف من با کارفرما این بود که چرا وقتی پول حاصل از فروش زغال به دستش می‌رسد اول دستمزد کارگر را پرداخت نمی‌کند. چرا باید ۴ ماه در پرداخت حق و حقوق ما تاخیر بیفتد و ما شرمندهٔ خانواده‌هایمان شویم.



این کارگر گفت: هزینه‌های زندگی برای ما که تنها با همین حقوق اندک زندگی را می‌گذرانیم کشنده است. وقتی دیدم دخترم به خاطر ۱۲ هزار تومان پول که باید به مدرسه پرداخت می‌کرد و من نتوانستم به او بدهم نتوانسته یک روز به مدرسه برود شرمنده می‌شدم. تمام حرف من با کارفرما این بود که ما تا کی باید این وضعیت را تحمل کنیم. تا کی قرار است کارگر تنها گوش به فرمان شما باشد و هرچه بر سرش آوردید دم نزند.

این کارگر ۳۳ ساله که هم اکنون به صورت یک کارگر روزمزد به کشاورزی مشغول است گفت: چند روزی است که به صورت روزمزد در یک باغ پسته مشغول به کارم تا خرج زندگی خانواده پنج نفره ام را تامین کنم. چاره‌ای جز این کار ندارم. ۷سال در بخش استخراج کار کردم، مثل خیلی از کارگران دیگری که در این بخش کار می‌کنند مشکل ریوی دارم با این وضعیت الان دیگر جایی به من کار نمی‌دهند که بخواهم در معدن دیگری مشغول به کار شوم.

این کارگر ادامه داد: مشکل اصلی ما این است که‌ شأن کارگر در این معدن رعایت نمی‌شود. دستمان هم به جایی بند نیست، نمایندگانمان هم که صدایشان به جایی نمی‌رسد. آنقدر ناامیدیم که حتی نمی‌توانیم پیگیر وضعیتمان از طریق اداره کار باشیم. چون کسی نیست که به وضعیتمان رسیدگی کند. از دی ماه سال گذشته تا امروز ۱۲ - ۱۳ نفر از این معدن اخراج شدند هیچکس هم به این وضعیت رسیدگی نکرد. اگر می خواهند کاری کنند، حداقل جلوی ادامه پیدا کردن اخراجها را بگیرند.

وی ادامه داد: کارگران امنیت شغلی ندارند. قراردادهای‌ کار همه کارگران ۲۹ روزه است. از همهٔ معادن اطراف تولیدمان بیشتر است اما با این وجود حتی حقوقمان را به موقع در یافت نمی‌کنیم. به محض اینکه اعتراضی هم صورت بگیرد اخراج می‌شویم.

دلیل تکراری اخراج

عدم وجود نهاد کارگری و تاخیرهای ۳ تا ۴ ماهه در پرداخت دستمزد، شرایط کار را برای کارگران چشمه پودنه سخت کرده است. ۱۴ دی ماه سال گذشته بود که ۲۹۰ کارگر معدن چشمه پودنه در اعتراض به تعویق ۴ ماهه در پرداخت حقوق و دستمزد به مدت یک هفته دست از کار کشیدند. در پی این اعتراض ، ۲ نفر از کارگران با شکایت کارفرما بازداشت و سپس از کار اخراج شدند. پس از آن به دنبال وعده‌های داده شده مبنی بر پرداخت معوقات، کارگران به کار بازگشتند اما پس از آن در پی اتمام قرارداد‌های موقت، ۷ نفر دیگر از کارگران شرکت کننده در اعتراضات بیکار شدند.

دلیل اصلی عدم تمدید قرارداد این ۷ کارگر، از سوی کارفرما سردستگی آن‌ها در اعتراضات کارگران معدن چشمه پودنه عنوان شده بود.

در آن زمان هم در حالیکه کارگران دلیل اخراج خود را شرکت در اعتراضات می‌دانستند کارفرما مدعی شده بود، دلیل اخراج کارگران به دلیل اعتراض نبوده است. آنزمان مدیریت معدن چشمه پودنه دلیل اصلی اخراج این دو کارگر را اهانت کارگران به وی در جریان اعتصابات عنوان کرده بود. نکته‌ای که به نظر می‌رسد در جدید‌ترین مورد اخراج هم مورد ادعای کارفرماست.

لازم به یاد آوری است، عدم وجود نهاد کارگری و همچنین در نظر گرفتن شرایط سخت کار از دیگر دلایل اعتراض کارگران معدن چشمه پودنه در چند ماههٔ گذشته بوده است.



معدن چشمه پودنه در ۴۵ کیلومتری شهر کوهبنان در شمال استان کرمان قرار دارد و گفته می‌شود در حال حاضر بیش از ۲۵۰ کارگر در این معدن مشغول کارند.

بازداشت رضا امجدی از اعضای کمیته هماهنگی در سنندج

بتابه گزارش رسیده روز شنبه 5 اردیبهشت رضا امجدی فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری در محله حسن آباد سنندج توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت و به مکان نامعلومی انتقال یافت.

بازداشت این فعال کارگری در حالی صورت می گیرد که در آستانه روز جهانی کارگر تعدادی از فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی همانند یوسف آب خرابات، واحد سیده، ریبوار عبداللهی، کورش بخشنده، حامد محمودنژاد، نظام صادقی، حسن رسول نژاد، جمال میناشیری، هادی تنومند، قاسم مصطفی پور، ابراهیم مصطفی پور، فرزاد مرادی نیا و همچنین فعالین کارگری آرام و فواد زندی یا در زندان هستند و یا در زیر حکم سنگین قرار دارند.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم نمودن بازداشت رضا امجدی از اعضای کمیته ی هماهنگی، بازداشت و زندانی نمودن کارگران و فعالین کارگری را محکوم و خواهان آزادی فوری و بی قید شرط فعالین کارگری و کارگران زندانی و زندانیان سیاسی می باشد.

کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

6 اردیبهشت 1394

باز هم رسول بداقی معلم مبارز را تحت فشار قرار دادند

به گزارش6اردیبهشت کمیته حمایت ازشاهرخ زمانی،رسول بداقی معلم مبارز زندانی را طی هفته اخیر دو بار به دادگاه ( شعبه 6 بازپررسی) بردند که بار دوم امروز 6/2/1394 بود که ساعت 7 صبح بردند و اکنون که ساعت 8 شب است هنوز بر نگردادند.

بنا بهمین گزارش،در آخرین خبر از رسول بداقی اعلام شده است :

"انتقال رسول بداقی معلم زندانی به مکانی نا معلوم، رسول بداقی معلم زندانی که کمتر از سه ماه دیگر به ازادی او نمانده است صبح 94/2/6،به بهانه انتقال به دادسرای اوین به مکان نا معلومی منتقل شد،یک منبع اگاه اعلام کرده است که هفته گذشته این معلم زندانی به شعبه 6دادسرای اوین منتقل شده بوده و انجا به ایشون اعلام کرده بودن که اطلاعات و دادستانی از او شکایتی مطرح کرده است و در صورت مصاحبه و اعلام کناره گیری از فعالیتهای صنفی معلمان این پرونده مختومه خواهد شد،رسول بداقی بیش ازشش سال است در زندان و تبعید بوده و در دوران زندان حتی پس از مرگ مادرش اجازه مرخصی نداشته است"

اعتصاب متحدانه بیش از 1000 کارگر نورد لوله صفا نه روز است ادامه دارد

اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران نورد لوله صفا که از روز شنبه 29 فروردین ماه دست به اعتصاب زده اند همچنان در اعتصاب بسر می برند

بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، مدیریت کارخانه دیروز با هدف شکستن اعتصاب کارگران تلاش کرد بطور جداگانه ای کارگران سالنهای مختلف به ویژه سالن erw و تراشکاری را وادار به کار کند تا از این طریق کارگران سایر سالنها نیز وادار به شکستن اعتصاب شوند اما کارگران این سالنها با قاطعیت اعلام کردند تا پرداخت معوقات شان دست به کار نخواهند زد.

بنا بر این گزارش، کارگران نورد لوله صفا در حال حاضر بخشی از عیدی و پاداش و چهار ماه دستمزد خود را طلب کارند. همچنین کارفرما 16 ماه از بیمه های کارگران را به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نکرده است. مدیریت کارخانه در چهارمین روز این اعتصاب 70 درصد از عیدی و پاداش کارگران را با هدف شکستن اعتصاب به حساب آنان واریز کرد اما کارگران حاضر به خاتمه اعتصاب نشدند و امروز در نهمین روز اعتصاب خود اعلام کردند تا پرداخت دستمزد معوقه شان همچنان به اعتصاب ادامه خواهند داد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – ششم اردیبهشت ماه 1394

تجمع کارگران پتروشیمی و پالایشگاه فازهای ۱ تا ۱۰ عسلویه در اعتراض به پایین بودن میزان افزایش مطالبات مزدی

روز گذشته جمعی از کارگران قرارداد مستقیم متجمع‌های پتروشیمی و پالایشگاهی فازهای ۱ تا ۱۰ منطقه ویژه عسلویه در اعتراض به پایین بودن میزان افزایش مطالبات مزدی خود مقابل دفتر مرکزی منطقه ویژه عسلویه تجمع کردند.

به گزارش6اردیبهشت ایلنا ازمنطقه ویژه عسلویه ،در این اجتماع اعتراضی نزدیک به صد نفر از کارگرانی که وضعیت استخدامی آن‌ها در سالهای اخیر از پیمانکاری به قرارداد مستقیم تغییر کرده است شرکت داشتند.

به نقل از کارگرانی که همزمان با ساعت ناهار و استراحت بعد از ظهر خود در این اجتماع اعتراضی حضور داشتند گفته می‌شود که عقب نگهداشته شدن مطالبات مزدی دلیل برپایی این تجمع اعتراضی بوده و مسئولان منطقه ویژه عسلویه بعد از این اجتماع به آن‌ها وعده داده‌اند که مطالبات آن‌ها را پیگیری خواهند کرد.

فعالان کارگری منطقه عسلویه در توضیح وضعیت این کارگران می‌گویند در واپسین سالهای دولت گذشته که پروژه‌های مستقر در فازهای یاد شده به مرحله بهره برداری نزدیک می‌شد حدود ۷۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری این پروژه‌ها براساس معیارهایی مانند سابقه و تخصص از طریق امضا قراردادهای کار معین بصورت مستقیم در استخدام شرکت‌های زیر مجموعه وزارت نفت درآمدند.

برپایه این اطلاعات از زمان تبدیل وضعیت استخدامی این کارگران نه تنها افزایش مزدی آن‌ها در حد‌‌ همان افزایش‌های سالیانه بوده بلکه عیدی سالانه این کارگران نیز براساس عیدی کارمندان پرداخت شده است.

معترضان می‌گویند در سه سال گذشته وضعیت افزایش مزدی آن‌ها به نسبت همکارانشان در شرکت‌های پیمانکاری معتبر ناچیز بوده است.

گزارش نشریه پیام سندیکا از کارخانه لبنیات دامداران

کارخانه تولیدی لبنیات دامداران که در هفت جوب شهریار قرار دارد ۳۰۰۰ کارگر را مشغول بکار کرده است. در این کارخانه ساعت کاری هرشیفت ۱۲ ساعتی است. کارگران فنی و مکانیک ۸۲ نفر می باشند که در قسمت های مختلف کارخانه و در سالن ها پخش هستند. این کارگران در مواقعی که دستگاهی خراب می شود باید بمانند و با کمک کارگران شیفت بعدی به تعمیر و راه ندازی دستگاه مربوطه کمک کنند. در این کارخانه از سختی کار خبری نیست و فقط باراندازها که مسوول سکو هستند از سختی کار بهره می گیرند. بخش آزمایشگاه دربست دراختیار زنان هست که به این ها هم سختی کار تعلق نمی گیرد. هرچند که فضای آزمایشگاه مسموم هست ولی کارفرما از دادن سختی کار به این کارگران طفره می رود. تا سال گذشته هر ماهه به هر کارگری یک بسته غذایی از تولیدات کارخانه داده می شد که از امسال قطع شده است.

از امسال ۵ درصد از حجم تولیدات کم شده است که مشتریان هنوز خبر ندارند. تولید کارخانه از سال گذشته زیاد شده و همچنان رو به افزایش است . طبق برآورد حسابداری سود سالیانه این کارخانه بطور چشمگیری زیاد شده و به همین دلیل هم هست که صاحب کارخانه پسر ۳۰ ساله خود را در کارخانه به عنوان مدیر گذاشته و خود در کانادا مشغول ساختمان سازی است. در ماههای مانند نوروز،ماه رمضان،محرم و عید های مذهبی که همه کارخانه ها سبد کالا شامل ۲۰ کیلو برنج و روغن و چندبسته ماکارونی به کارگران خود می دهند در شرکت ما خبری نیست. در کارخانه ما طبقه بندی مشاغل و شورا وجود ندارد. به دلیل ساعت کار ۱۲ ساعتی دریافتی کارگران متاهل یک میلیون ۲۰۰ هزار تومان است و متاسفانه کارگران راضی هستند و نمی دانند که با این حقوق بسیاری از حقوقشان ضایع می شود. ۱۲ ساعت کار هیچوقت در بیمه ما منظور نمی شود که زودتر بازنشسته بشویم. در کارخانه لبنیات دامداران قرارداد ها از یک ماه تا ششماه است و فقط کارکنان اداری و قدیمی ها قرارداد یکساله دارند. قرارداد با کارگران سکوها که بارانداز هستند دوماهه است چون به دلیل فشار کاری کارگران خیلی زود بیمار و از کارافتاده می شوند که کارفرما با این ترفند قرارداد دوماهه از تمدید قراردادشان موافقت نمی کند. اکثر اعتراضات هم از بخش کارگران سکو می شود.

تجمع آتش نشانان قراردادي و شرکتي مشهد در اعتراض به عملکرد بخش خصوصی،گسترش پیمانکاری و نحوه گزينش و آزمون استخدامي مقابل ساختمان شوراي اسلامي شهر

برخي از کارکنان آتش نشاني مشهد در اعتراض به نحوه گزينش و آزمون استخدامي آتش نشاني و برخورد مديران بخش خصوصي ، در مقابل ساختمان شوراي اسلامي شهر تجمع کردند.

به گزارش 6اردیبهشت خراسان، روز گذشته 30نفر از نيروهاي قراردادي، شرکتي و بخش خصوصي آتش نشاني به نمايندگي از نيروهاي بخش خصوصي ، با اعتراض به موضوع استخدام خود مدعي شدند که نظارت دقيقي از سوي مديران آتش نشاني و شهرداري مشهد بر عملکرد مديران بخش خصوصي اين سازمان وجود ندارد و نحوه برخورد و در مواردي هم اخراج نيروها توسط مديران بخش خصوصي بايد بررسي شود.

يکي از اين معترضین با بيان اين که در سال 90 تعداد 300نفر جذب سازمان آتش نشاني مشهد شدند، گفت: به تازگي اعلام شده نيروهاي آتش نشاني که بعد از سال 90 به عنوان نيروي قراردادي و بخش خصوصي وارد سازمان شده اند،نمي توانند در آزمون استخدامي اين سازمان که قرار است در خرداد ماه برگزار شود، شرکت کنند. اين درحالي است که سوابق نيروهايي که قبل از سال 90 وارد آتش نشاني شده اند براي شرکت در آزمون مدنظر قرار گرفته است.

يکي ديگر از معترضان با بيان اين که در حال حاضر 4 ايستگاه آتش نشاني مشهد در اختيار بخش خصوصي است، گفت: قرار است 6 ايستگاه ديگر نيز به بخش خصوصي واگذار شود که اين اقدام ممکن است باعث تشديد و افزايش مشکلات کارکنان شود.

در اين باره رئيس کميسيون خدمات شهري، بهداشت، سلامت و محيط زيست شوراي شهر مشهد در با تاييد اعتراض هاي موجود گفت: مشکلات پيمانکاري که عهده دار 4 ايستگاه آتش نشاني شده بسيار زياد است و اين پيمانکار در نحوه تعامل با نيروهاي خود رفتار مناسبي نداشته است. غلامحسين صاحبي افزود: در شرايط فعلي مخالف واگذاري 6 ايستگاه جديد به پيمانکار مذکور هستم و قبل از هر اقدامي بايد عملکرد و صلاحيت اجرايي 4 ساله اين شرکت بررسي شود. وي درباره آزمون استخدامي و شرايط عنوان شده در آن نيز گفت: براي بررسي اين مورد نيز نشستي با شهردار خواهيم داشت.

لغو موقتی سفرکارگران نیروگاه تبریزبه تهران وتجمعشان مقابل وزارت نیرو بدنبال وعده شورای تامین استان!

تجمع کارگران نیروگاه تبریز مقابل وزارت نیرو در پی قول مساعد شورای تامین امنیت استان آذربایجان شرقی لغو شد. این کارگران نگران تهدید امنیت شغلی و کاهش حقوق و مزایای خود در پی خصوصی سازی این مجتمع صنعتی هستند.

به گزارش 6اردیبهشت ایلنا، کمیسیون کارگری شورای تامین امنیت استان آذربایجان شرقی روز گذشته (شنبه ۵ اردیبهشت) به پیگیری مطالبات کارگران نیروگاه تبریز قول مساعد داد.

کارگران می‌گویند علی رغم آنکه ۵ دستگاه اتوبوس را آماده کرده بودند تا برای تجمع اعتراضی مقابل وزارت نیرو به تهران سفر کنند، برنامه‌ سفرشان را در پی قول مساعد شورای تامین به طور موقت لغو کرده‌اند.

این در حالی است که کارگران نیروگاه تبریز در هفته گذشته (یکشنبه ۳۰ فروردین) مقابل ساختمان برق منطقه‌ای این شهر تجمع کرده بودند. در روز یاد شده قرار بود که قرارداد واگذاری بیش از ۶۰ درصد از سهام نیروگاه تبریز در ساختمان برق منطقه‌ای امضاء شود.

نماینده وزیر نیرو در پی تجمع یاد شده دستور داد که خصوصی سازی این مجتمع صنعتی به مدت دو هفته به تعویق بیافتد و در قرارداد واگذاری شرایطی دیده شود که امنیت شغلی و حقوق و مزایای کارگران حفظ شود.

گفتنی است حدود ۴۳۰ کارگر در نیروگاه حرارتی تبریز مشغول به کارند. این نیروگاه حرارتی - گازی زیر نظر شرکت توانیر [شرکت زیر مجموعه وزارت نیرو] اداره می‌شود.

اخراج تدریجی حدود ۱۶۰ کارگر فولاد تاکستان/کارخانه تعطیل است

۱۶۰ کارگر کارخانه تولید میلگرد «فولاد تاکستان» طی شش ماه گذشته اخراج شده‌اند.

به گزارش6اردیبهشت ایلنا،این واحد تولید کننده میلگرد پیش از این حدود ۱۷۰ کارگر قراردادی داشته است که کارفرما از پاییز سال گذشته به مرور تا پایان سال تعداد ۱۶۰ کارگر را به دلیل عدم نیاز به مرور اخراج کرد اما اوج اخراج کارگران در سه ماهه زمستان 93 انجام شد که حدود ۱۰۰ نفر اخراج شدند.

بنا بر این گزارش، کارفرما بعد از اخراج کارگران کارخانه را تعطیل اعلام کرد. در حال حاضر به جز چند نگهبان و کارمند اداری کارگر دیگری در کارخانه حاضر نمی‌شود.

به گفته این منابع خبری؛ کارگران بعد از اخراج برای بازگشت به کار و دریافت مطالبات معوقه به صورت مجزا به اداره کار تاکستان شکایت کرده‌اند و برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شده‌اند.

کارگران اخراجی فولاد تاکستان درباره مطالبات معوقه خود می‌گویند؛ با وجود آنکه قانون طرح طبقه بندی مشاغل در این کارخانه انجام شده اما حقوق کارگران هیچ تغییری نکرده و کارفرما بابت لحاظ نکردن مابه التفاوت این طرح به کارگران بدهکار است. علاوه بر آن کارگران خواستار حق اضافه کاری‌های خود در پنجشنبه کاری‌ها هستند.

طبق گفته کارگران فولاد تاکستان، این کارخانه «به دلیل داشتن سهمیه شمش دولتی» از منابع مالی و تولید خوبی برخوردار است و کارفرما صرفا به دلیل آنکه به دلیل وضعیت نامناسب بازار نسبت به قبل از سود کمتری بهره می‌برد، تصمیم به تعطیلی کارخانه گرفته است.

اداره کار: تعطیلی کارخانه بدلیل نوسازی است

رئیس اداره کار شهرستان تاکستان قزوین ضمن تایید تعطیلی کارخانه فولاد تاکستان، تعداد کارگران اخراج شده این کارخانه را ۱۰۰ نفر ذکر کرد و گفت:تعدادی از کارگران برای انجام نوسازی در کارخانه حاضر هستند.

سید مجید موسوی با بیان اینکه کارگران اخراجی برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار شکایت کرده اند در ادامه درباره دلایل تعطیلی فولاد تاکستان گفت: این واحد به دلیل مستهلک بودن نیاز به تعمیر داشت به همین دلیل کارفرما با تعدیل کارگران مشغول انجام تعمیرات و نوسازی بخش‌هایی از کارخانه است.

به گفته وی، کارفرما وعده بازگشت به کار کارگران اخراجی را بعد از انجام کار تعمیرات و نوسازی کارخانه داده است.

دوکارگر فروشگاه رفاه گرگان با سه سال سابقه اخراج شدند

دو کارگر شعبه بازار نعلبندان فروشگاه رفاه شهر گرگان پس از سه سال کار در حالی که یک ماه حقوق معوقه طلبکار هستند به دلیل عدم نیاز بیکار شدند.

به گزارش6اردیبهشت ایلنا،در نخستین روزهای کاری در سال ۹۴ به دو نفر از کارگران شاغل در فروشگاه زنجیره‌ای رفاه شعبه بازار نعلبندان گرگان اعلام شده است که به دلیل اتمام اعتبار قرارداد کارشان دیگر برای آن‌ها در این واحد شغلی وجود ندارد.

به گفته این منابع کارگری، اخراج این دو کارگر درحالی صورت گرفته است که هم اکنون ۲۱ کارگر دیگری که در این فروشگاه مشغول به کار به دلیل تغییرات مدیریتی از امنیت شغلی برخوردار نیستند.

گفته می‌شود در واپسین روزهای سال گذشته با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، کارفرما این واحد فروشگاهی واقع در بازار نعلبندان گرگان تغییر کرده است.

به ادعای این منابع خبری، در طول سه سالی که از آغاز فعالیت این شعبه فروشگاه رفاه در شهر گرگان می‌گذرد، مدیریت فروشگاه بارها تغییر کرده است و در هر نوبت تعدادی از کارگران بیکار شده‌اند.

برپایه این اطلاعات کارگران تازه اخراجی فروشگاه رفاه بازار نعلبندان شهر گرگان بیش از ۳ سال سابقه کاری داشتند و در حال حاضر برای پیگیری مطالبات خود شکایتی را در ادارات کارگرگان مطرح کرده‌اند.

معرفی ۴۸ کارگر اخراجی معدن زمستان یورت به بیمه بیکاری/ وضعیت ۳۲ کارگر دیگر نامشخص است

از مجموع ۸۰ کارگر اخراجی معدن زغال سنگ زمستان یورت شمال غرب ۴۸ نفر به بیمه بیکاری معرفی شدند و هنوز وضعیت ۳۲ کارگر دیگر مشخص نیست.

به گزارش6اردیبهشت ایلنا،۴۸ نفر از ۸۰ کارگر اخراجی این معدن برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شدند.

منابع خبری یا یادآوری اینکه معدن زمستان یورت شمال غرب اواخر فروردین ماه سال جاری این کارگران را اخراج کرده بود افزودند: در پی این اخراج هم اکنون بخشهایی از این واحد معدنی خالی از نیروی کار شده است.

براساس اخباری که شنیده می‌شوددر پی اقدامات اعتراضی که بعد از این اخراج‌ها توسط باقیمانده کارگران معدن صورت گرفته ممکن است حدود ۳۲ نفر از کارگران اخراج شده توسط کارفرما به کار سابق خود بازگردند.

براساس اطلاعاتی که توسط کارگران گزارش شده است؛ حقوق آذر ماه سال گذشته ۶۰۰ کارگر این واحد معدنی تقریبا سه روز پیش به حساب آنها ریخته شده است و با این کار حجم معوقات مزدی آنها اکنون به ۴ ونیم ماه دستمزد و مطالباتی دیگری همچون مزایای اضافه کاری کاهش یافته است.

طبق اظهارات کارگران زمستان یورت، مشکل دیگر آنها بدهی کارفرما به سازمان تامین اجتماعی است که باعث شده تا در حال حاضر تمدید دفترچه بیمه آنها با مشکل روبرو شود.

تجمع زنان روستای جهان آباد نوق دراعتراض به وضعیت آب آشامیدنی مقابل فرمانداری رفسنجان

جمعی از اهالی روستای جهان آباد نوق در اعتراض به وضعیت آب آشامیدنی این روستا در محل فرمانداری رفسنجان تجمع کردند.

به گزارش 6اردیبهشت خانه خشتی، جمعی از اهالی روستای جهان آباد نوق در اعتراض به وضعیت آب آشامیدنی این روستا در محل فرمانداری تجمع کردند.

در این تجمع که با حضور جمعی از بانوان روستا برگزار شده بود، تجمع کنندگان خواستار رسیدگی به وضعیت آب روستا شدند و تأکید داشتند که با وجود پیگیری های متعدد هنوز کاری در این راستا صورت نگرفته است.

4 تجمع اعتراضی مقابل مجلس:

*تجمع دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی

امروز یکشنبه (6 اردیبهشت 94) دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی در ادامه اعتراض خود به ادغام با دانشگاه خوارزمی و عدم پاسخگویی مسئولان دانشگاه ها و همچنین مسئولان وزارت علوم، در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

به گفته یکی از تجمع کنندگان،قرار است نمایندگان دانشجویان در جلسه روز سه شنبه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شرکت و موضوع را از طریق مجلس پیگیری کنند.

* تجمع اعضای شرکت تعاونی مسکن قضات و کارکنان محاکم عمومی

لازم به ذکر است،اعضای شرکت تعاونی مسکن قضات و کارکنان محاکم عمومی در اعتراض به عدم دریافت زمین‌های خود و یا مابه ازای ریالی زمین‌های خود در مقابل مجلس تجمع کردند.

به گفته یکی از تجمع کنندگان تعداد مال باختگان به بیش از ۲۴۰۰ نفر می‌رسد که بیش از 10 سال است بلاتکلیف هستند.

*تجمع دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد و واحد بین‌الملل

همچنین جمعی از دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد و واحد بین‌الملل صبح امروز در اعتراض به نبود شرایط آموزشی در مقابل درب مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

نماینده این تجمع کنندگان، گفت: ما خواستار ایجاد شرایط آموزشی به‌ویژه ارائه بیمارستان‌های آموزشی که مورد تإیید وزارت بهداشت است هستیم، تا بتوانیم در این مراکز دوره آموزشی خود را دنبال کنیم.

*تجمع تولیدکنندگان صنعت کیف و کفش کشور

گفتنی است جمعی از تولیدکنندگان صنعت کیف و کفش کشور نیز ظهر امروز در مقابل مجلس در اعتراض به نبود نظارت بر نحوه و چگونگی تولید این محصولات تجمع کردند.

نماینده تجمع‌کنندگان گفت: وزارتخانه‌های مربوطه باید در جهت حمایت از تولیدکنندگان داخلی تلاش و برنامه‌ریزی کنند.

منبع:خبرگزاری مجلس-6اردیبهشت

کارگران معلول با حقوق پایین‌تر از حداقل حقوق دستمزد مشغول به کارند!

- در حالی که هیچگونه بانک اطلاعاتی از کارگران معلول وجود ندارد زنان و مردان معلول در کارگاه‌های کارگری با حقوق پایین‌تر از حداقل حقوق دستمزد تامین اجتماعی مشغول به کارند که حتی کفاف زندگی افراد عادی را نمی‌دهد.

- حق بیمه کارفرمایی معلولان که باید از سوی دولت پرداخت شود نه‌تنها برای تمام معلولان پرداخت نمی‌شود بلکه این حق بیمه دیرهنگام و زمانی پرداخت می‌شود که کارفرمایان کار را از معلولان سلب کرده اند.

- قانون بازنشستگی زودتر از موعد مقرر کارگران معلول که در مجلس به تصویب رسیده به هیچ عنوان مورد توجه سازمان تامین اجتماعی قرار ندارد و معلولانی که براساس قانون باید ۲۲ تا ۲۶ سال بازنشسته شوند مجبورند تا ۳۰ سال کار کنند.

- با توجه به اینکه میانگین اشتغال برای جمعیت معلولان نزدیک به ۷ سال است،قانون بازنشستگی با ۱۰ سال سابقه کار برای معلولان در صورتی امکان‌پذیر است که شرط سنی بالای ۵۰ سال حذف شود و بر همین اساس معلولان خواستار حذف شرط سنی و اجرایی شدن این قانون برای معلولان هستند.

- نباید با وام‌های بهره بالا از اشتغال معلولان حمایت شود بلکه وام‌هایی با بهره اندک برای کارفرمایان وجود داشته باشد تا آنها تمایل داشته باشند نسبت به اشتغال معلولان اقدام کنند.

وام کارفرمایی معلولان ۱۵ میلیون تومان است و حتی در بسیاری از موارد کمتر از این مبلغ بوده در حالی که حداقل هزینه برای ایجاد یک شغل ماندگار ۴۰ میلیون تومان است.

- ایجاد بانک اطلاعاتی کارگران معلول ، معافیت معلولان از پرداخت بیمه سهم کارفرما و پرداخت برابر همانند سایر افراد جامعه از جمله درخواست‌هایی است که معلولان خواهان اجرایی شدن آن هستند.

منبع:گوشه هایی ازیک گزارش مهربتاریخ6اردیبهشت

حداقل مقرری بیمه بیکاری امسال ۷۱۲هزار تومان شد

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران از افزایش مقرری بیمه بیکاری به ۷۱۲هزار تومان در سال جاری خبر داد و گفت: ۱۷۰هزار نفر در کشور از بیمه بیکاری استفاده می‌کنند.

به گزارش6اردیبهشت تسنیم،احمد لطفی‌نژاد درباره میزان مقرری بیمه بیکاری گفت: بیمه بیکاری مطابق با حداقل دستمزد است.

وی ادامه داد: بر اساس قانون کارگرانی که مشمول بیمه بیکاری می‌شوند پرداخت بیشترین سهم بیمه بیکاری 85 درصد حقوق افراد است که 55درصد به‌عنوان حداقل مزدی که در سه ماه قبل از بیکاری دریافت کرده‌اند و 10درصد حق همسر و 10 درصد برای دو فرزند است. 85 درصد سهم بیمه بیکاری نباید از حداقل مزد کمتر باشد، یعنی مقرری بیمه بیکاری 712هزار و 413 تومان است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران در پاسخ به اینکه مقرری بگیران بیمه بیکاری در استان تهران چه‌تعداد هستند، گفت: 41هزار و 280 نفر مقرری بگیر بیمه بیکاری داریم که حدود یک‌چهارم کل کشور است. 170هزار نفر در کشور از بیمه بیکاری استفاده می‌کنند. کمترین مدت پرداخت مقرری بیمه بیکاری شش ماه و بیشترین پرداخت 50 ماه است.

جان باختن80کارگربراثر حوادث کار طی سال 93 دراستان مازندران

مدير كل پزشكي قانوني استان مازندران گفت :در سال 93 تعداد هشتاد نفر بر اثر حوادث ناشی از كار در استان جان خود را از دست دادند(همگي مرد)،كه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل یک درصد افزایش داشت.

به گزارش5اردیبهشت روابط عمومي پزشكي قانوني مازندران ،دكتر علي عباسي تصريح كرد :بر اساس آمارهاي مراکز پزشكي قانوني استان در سال گذشته به ترتیب شهرستان ساري با 17 و نوشهر با 10 فوتی بيشترين و شهرهاي بهشهر ،سوادکوه ،رامسر هر كدام با يك مورد فوتي كمترين موارد مرگ ناشي از حوادث كار را داشتند. وي افزود: بر اساس اين گزارش در سال های متوالی عمده دلايل مرگ افراد در حوادث كار مربوط به سقوط از بلندي و پس از آن برق گرفتگی است به نحوي كه در سال گذشته 40 مورد مرگ هاي ناشي از حوادث كار به دليل سقوط از بلندي و 18 مورد نيز برق گرفتگي مي باشد.

عباسي با بیان اینکه خرداد و مرداد ماه هر کدام با 13 و بهمن ماه با 8 مورد بیشترین ماهی بود که در آن حادثه رخ داد، افزود : سن 21الی 40 سال با 45 فوتی دارای بیشترین فوتی و کمترین آن مربوط به ماه های فروردین و شهریور هر کدام با دو (2) فوتی میباشند.

مدیر کل پزشکی قانونی استان با بیان اینکه از این تعداد ذکر شده 64 نفر متاهل و ما بقی مجرد هستند ، افزود : تعداد شش (6) نفر از فوت شدگان ناشی از حوادث کار دارای ملیت غیر ایرانی (افغان) هستند

این مقام اجرایی استان با اشاره به اينكه بيشترين حوادث ناشي از كار در بخش ساختمان ميباشد گفت:ارزش نهادن به جان انسانها ، داشتن برنامه ايمني در كار ، رعايت استاندارد ها و قوانين مربوطه ، آموزش و ايجاد نظام اطلاع رساني و عبرت از حوادثي كه اتفاق افتاده را از مهمترين راهكارها در راستاي كاهش حوادث ناشي از كار دانست.

مرگ دو کارگر عسلویه بر اثر مسمومیت گاز ترش

روز گذشته تعدادی از کارگران شاغل در پروژه‌های فازهای ۱۷ و ۱۸ این منطقه دچار مسمومیت گازی شدند و دو کارگر جان شان را از دست دادند.

به گزارش 6اردیبهشت ایلنا، در این حادثه دست کم دو نفر از کارگران که از اهالی اندیمشک و شهرکرد بوده‌اند بر اثر مسمومیت تنفسی گاز سولفید هیدروژن (H۲S) کشته شده‌اند.

این گزارش‌ها همچنین از احتمال مسمومیت دو کارگر دیگر فازهای ۱۷ و ۱۸ منطقه عسلویه در این حادثه خبر می‌دهند.

گاز سولفید هیدروژن که از آن به نام گاز ترش نیز یاد می‌شود گازی بی‌رنگ، سمی و آتش‌زا، با بویی شبیه به بوی تخم مرغ فاسد است، این گاز در جریان بهره برداری از ذخایر نفت و گاز متصاعد می‌شود، میزان ۱۰ میلیونیوم این گاز در فضای محیط برای مسمومیت افرادی که این هوا را تنفس می‌کنند کافی است و افزایش این آلودگی تا میزان ۵۰ میلیونیم به مرگ قطعی فرد منجر می‌شود.

فعالان کارگری منطقه عسلویه می‌گویند از نظر اصول ایمنی کار و حفاظت فنی باید تمامی کارگرانی که محیط کار آن‌ها در معرض انتشار گاز سولفید هیدروژن قراردارد در زمان کار به ماسک‌های تنفسی مخصوصی که تا مدت ۱۵ دقیقه ذخیره تنفسی دارند مجهز شوند تا در مواقع ضروری بتوانند از آن استفاد کنند.

برپایه این اطلاعات برای جلوگیری از انتشار این گاز باید در تاسیسات نفت و گاز همواره حسگرهای هوشمندی برای سنجش میزان این گاز نصب شده‌ باشند تا با به صدا درآمدن آنها کارگران هرچه سریع‌‌تر ماسک‌های فرار را نصب و بصورت مورب در خلاف مسیر باد از محوطه آلوده خارج شوند اما از آنجا که بهای این ماسک‌ها بسیار گران است ممکن است همه پیمانکاران مجری پروژه‌های پیش راه‌اندازی نتوانند به تعداد کارگران از این ماسک‌ها تهیه کنند.

فعالان کارگری منطقه عسلویه می‌گویند از آنجا که بیشتر پروژه‌های فازهای ۱۷ و ۱۸ این منطقه در سال قبل در مراحل نهایی احداث قرارداشته‌اند ممکن است این حادثه برای کارگرانی اتفاق افتاده باشد که هم اکنون از طریق شرکت‌های پیمانکاری در عملیات پیش راه‌اندازی این پروژه‌ها مشارکت دارند.

برپایه این اطلاعات با توجه به اینکه تاسیسات پتروشیمی و پالایشگاهی همواره در معرض خطر اشتعال، انفجار و مسمومیت‌های گازی قرار دارند هموراه ایمنی این تاسیسات قبل از بهره برداری کامل در دو مرحله آزمایش و پیش بهر ه‌برداری باید مورد ارزیابی کار‌شناسان ایمنی و حفاظت فنی قرار بگیرد.

برپایه این اطلاعات وقتی که عملیات احداث یا تعمیرات اساسی این تاسیسات توسط پیمانکار مربوطه خاتمه می‌یابد در مرحله آزمایش از طریق تزریق گازهای بی‌خطر نیتروژن یا بخار آب میزان ایمنی و نفوذ ناپذیری این تاسیسات مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و چنانچه در این مرحله مشکل خاصی توسط کار‌شناسان ایمنی گزارش نشود آنگاه باید بار دیگر نفوذ پذیری این تاسیسات در محله پیش بهره برداری مورد ارزیابی کار‌شناسان ایمنی قرار بگیرد.

تفاوت مرحله پیش راه‌ندازی با مرحله آزمایش در این است که در این مرحله قسمت به قست تاسیسات مورد نظر با تزریق موقت میعانات گازی و نفتی مورد بهره برداری آزمایشی قرار می‌گیرند.

کشته وزخمی شدن شدید2کارگرشهرداری تبریز درحین نظافت اتوبان

ایلنا طی گزارشی بتاریخ6اردیبهشت بنقل از شهردارتبریزاز کشته وزخمی شدن شدید2کارگرشهرداری تبریز دراتوبان،خبرداد.

براساس این گزارش،یکی ازاین کارگران شهرداری تبریز هفته پیش فوت کرد و روز گذشته، کارگردیگر شهرداری تبریز با تصادف شدید در اتوبان پاسداران راهی بیمارستان شد که به گفته مسئولان بیمارستان، این کارگر نیز وضعیت وخیمی دارد.

توضیح وتصحیح درمورد بیانیه تشکیلات سراسری سندیکاها ی سوئد،سندیکای کارگری ترانسپورت و سندیکای کارگران کومنال*:

توضیح وتصحیح زیرازطرف مسئول پروژه همکاریهای سندیکاها ی سوئد دریافت شده است:

توضیح:این بیانیه از جانب تشکیلات سراسری سندیکاها ی سوید،سندیکای کارگری ترانسپورت و سندیکای کارگران کومنال به مناسبت اول ماه مه داده شده است.

تصحیح: در دو جا ذکر حمایت سندیکای کارگران کو منال از جا افتاده است:

اول در پشتیبانی از خواستهای مطرح شده در بیانیه

دوم در پاراگرف سوم اسم سندیکای کومنال در متن آورده نشده است.

*بیانیه مندرج دراخباروگزارشات کارگری5اردیبهشت1394

ششم اردیبهشت ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com

*******************

اخباروگزارشات کارگری5اردیبهشت1394

- افزایش روزافزون اخراج کارگران معترض ازمحل کار:

اخراج170کارگر پیمانی و قراردادی کارخانه کنتورسازی ایران به دلیل پی گیری مطالبات معوقه خود و همکاران‌شان

- اعزام بهنام ابراهیم زاده به بیمارستان سینا و انتقال مجدد به بند دو

- فراخوان اتحادیه آزاد کارگران ایران به مناست اول ماه مه روز جهانی کارگر

پیش به سوی برگزاری هر چه باشکوه تر مراسم اول ماه مه، پیش به سوی اعتراضات متحدانه و سراسری

- در محکومیت بازداشت حامد محمودی نژاد

- بازهم وعده های توخالی :۷۰۰ مرکز مخابرات روستایی در خراسان رضوی کماکان تعطیلند!

- ادامه بلاتکیلفی کارگران فولاد آذربایجان وعدم پرداخت مطالباتشان - زمزمه واگذاری مجدد کارخانه به بانک ملت

-41واحد صنعتی مشکل دار با4595 کارگر در استان قزوین

- وکلای شکات مرتضوی از حضور در دادگاه منع شدند

- اتحادیه کارگران ترانسپورت سوئد،سازمان سراسری سندیکاهای کارگری سوئد و اتحادیه کمونال سوئد:

زندانیان اتحادیه ای و سیاسی در ایران را آزاد کنید!

اعدام ها را متوقف کنید!

افزایش روزافزون اخراج کارگران معترض ازمحل کار:

اخراج170کارگر پیمانی و قراردادی کارخانه کنتورسازی ایران به دلیل پی گیری مطالبات معوقه خود و همکاران‌شان

۱۷۰ نفر از کارگران قراردادی و پیمانی کارخانه کنتور سازی ایران پس از اتمام اعتبار قراردادهای کارشان بدون دریافت حقوق دو ماه گذشته، اخراج شدند.

به گفته کارگران کارخانه کنتور سازی، این کارگران قراردادی و پیمانی به دلیل پی گیری مطالبات معوقه خود و همکاران‌شان اخراج شده‌اند چرا که کارفرما بعد از اخراج این تعداد کارگر، اکنون در حال جذب ۲۰۰ کارگر جدید است.

به گزارش5اردیبهشت ایلنا بنقل ازکارگران کارخانه کنتورسازی ایران واقع در استان قزوین،کارفرمای این کارخانه پس از ایام تعطیلات رسمی نوروز سال جاری،۱۵۰ نفر از کارگران پیمانکاری و ۲۰ نفر از کارگران قراردادی این واحد تولیدی را برای اخراج به واحد اداری معرفی کرد.

به گفته کارگران کارخانه کنتور سازی، این کارگران قراردادی و پیمانی به دلیل پی گیری مطالبات معوقه خود و همکاران‌شان اخراج شده‌اند چرا که کارفرما بعد از اخراج این تعداد کارگر، اکنون در حال جذب ۲۰۰ کارگر جدید است.

همچنین از کارخانه کنتور سازی گزارش می‌رسد با وجود اخراج گسترده کارگران هم اکنون حدود ۴۵۰ نفر در این واحد صنعتی مشغول کار هستند و زمزمه اخراج تعداد دیگری از کارگران این کارخانه پس از اتمام اعتبار قرارداد کارشان به گوش می‌رسد.

گفته می‌شود این کارگران پیمانکاری به دلیل مشکلات بیمه‌ای مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری قرار نمی‌گیرند.

به گفته کارگران این واحد صنعتی، تعدادی از کارگران اخراجی تا بیش از ۱۰ سال سابقه کاری داشته‌اند. اخراج ‌های صورت گرفته در کارخانه کنتور سازی و احتمال استمرار آن در حالی است که به گفته کارگران، کارفرما بابت حقوق وبیمه اسفند ۹۳ وفروردین ۹۴ به کارگران بدهکار است.

برپایه این گزارش، فعالیت کارخانه کنتور سازی از ماه‌های پایانی سال گذشته تا به امروز محدود شده و کارگران طی چند ماه گذشته چند بار در واکنش به تاخیر در پرداخت حقوق و نداشتن امنیت شغلی اعتراض کرده‌اند.

اطلاعیه شماره ۴۶ کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده

اعزام بهنام به بیمارستان سینا و انتقال مجدد به بند دو

کارگران، مردم آزاده، تشکل های کارگری ، وجدانهای بیدار

همچنانکه اطلاع نزدیک ۵ سال از دستگیری و زندان بهنام می‌گذرد و بهنام در این مدت بار‌ها تحت شکنجه و بازجویی قرار گرفته است که به همین دلیل از ناحیه گردن و کمر به شدت آسیب دیده و در پی‌ درخواست‌های مکرر جهت اعزام به بیمارستان برای مداوا روز گذشته جمعه ۴ اردیبهشت ماه بهنام برای "ام ار ای‌" به بیمارستان سینا اعزام شد و بعد از انجام "ام ار ای‌" مجددا به زندان منتقل شد که شب گذشته را در قرنطینه بود و امروز شنبه ۵ اردیبهشت ماه مجددا بهنام را به بند دو معروف به بند "دارالقران " منتقل کردند.

کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده ضمن محکومیت اذیت و آزار بهنام و دیگر کارگران و فعالین کارگری خواستار آزادی بدون قید و شرط تمامی‌ کارگران زندانی و فعالین کارگری زندانی است .

پنجم اردیبهشت ماه ۱۳۹۴

شماره تلفن سخنگوی کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده آقای محمود صالحی ٠٩٣۵٧٣۵٣۴١٢

k.d.behnam.ebrahimzadeh @gmail.com

komitehbehnam1.blogfa.com

فراخوان اتحادیه آزاد کارگران ایران به مناست اول ماه مه روز جهانی کارگر

پیش به سوی برگزاری هر چه باشکوه تر مراسم اول ماه مه، پیش به سوی اعتراضات متحدانه و سراسری

مراسم اول ماه مه (11 اردیبهشت) روز جهانی کارگر، در حالی هر ساله در جای جای جهان از سوی میلیونها کارگر برگزار میشود که پس از گذشت بیش از 36 سال از انقلاب آزادیخواهانه 57، هنوز حکومت گران در ایران برگزاری آزادانه مراسم این روز را به رسمیت نمی شناسند و سالهاست با نزدیک شدن 11 اردیبهشت، فعالین کارگری مورد تهدید قرار می گیرند و یا بدلیل برگزاری مراسم روز جهانی کارگر به زندان افکنده میشوند.

ترس و وحشت سرمایه داری حاکم بر ایران از برگزاری آزادانه مراسم روز جهانی کارگر، ترس آنان از قدرت متحدانه ما کارگران است. اینان نیک میدانند که قدرت متحد کننده این روز بزرگ میتواند نقطه اتکائی برای اعتراضات همبسته و سراسری ما کارگران جهت ایستادگی در مقابل غارت و چپاول دسترنج مان باشد، به همین دلیل نیز سعی در جلوگیری از شکل گیری برگزاری آزادانه مراسم اول ماه مه و تثبیت جایگاه آن در میان ما کارگران دارند.

اگر به ما کارگران اجازه ایجاد تشکیلات مستقل کارگری را نمیدهند، اگر برگزاری آزادانه مراسم روز جهانی کارگر ممنوع است، اگر ما را به جرم جمع آوری طومار چهل هزار نفری برای افزایش حداقل مزد به زندانهای طویل المدت محکوم میکنند، اگر راهپیمائی و تجمع هزاران نفره ما ممنوع است و اگر چنین کارهائی را در این مملکت جرمی امنیتی تلقی میکنند، همه و همه به این دلیل است که دولت و صاحبان سرمایه میدانند که این حرکتها، حرکتهایی متحد کننده است که میتوانند با متحد کردن ما کارگران، قدرت مان را برای دست یابی به حقوق انسانی مان صد چندان کنند و میدانند که متحد شدن ما کارگران در سراسر کشور به معنای پایان دادن به چپاول دولت و صاحبان سرمایه و به معنای به خطر افتادن سودهای نجومی شان از دسترنج ما کارگران است.

کارگران و یاران و همکاران در کارخانه ها و مراکز تولیدی سراسر کشور

برای پایان دادن به حداقل مزد خفت بار 712 هزار تومانی، برای رهائی از فقر و فلاکت، برای برچیده شدن قراردادهای اسارت بار موقت و سفید امضا و برای پایان دادن به هر شکلی از بی حقوقی و ذلت و خواری باید متحد شد و باید با برگزاری آزادانه روز جهانی کارگر و تحمیل قاطعانه آن بر حکومتگران، آنرا به نقطه اتکائی برای متحد شدن در مقابله با ظلم و جور تبدیل نمود.

ما امسال در حالی به استقبال اول ماه مه میرویم که جنبش عظیم و یکپارچه ای از کارگران، معلمان، پرستاران و دیگر توده های زحمتکش مردم ایران بر سر معیشت و پایان دادن به فقر و فلاکت در حال شکل گیری است و روزی نیست که ما کارگران در جای جای کشور دست به دهها اعتصاب و اعتراض نزنیم.

بی تردید بدون به هم پیوستن این اعتراضات، بدون سراسری شدن آنها و بدون به هم پیوستن اعتراضات ما کارگران با معلمان و پرستاران و دیگر مردم زحمکش ایران، اعتراضات محلی و جداگانه ی ما نه تنها قادر به عقب راندن دولت و کارفرمایان برای دست یابی به یک زندگی شرافتمندانه و انسانی نخواهد شد بلکه همانگونه که تاکنون شاهد بوده ایم هر روزه با تصویب قوانین ضد کارگری، گسترش اخراج سازیها، تعویق دستمزدها، تحمیل حداقل مزد ناچیز و خفت بار، آزاد سازی قیمتها و محکوم کردن مان به زندان و شلاق، شرایط فلاکت بارتری را بر ما تحمیل خواهند کرد.

پس ما کارگران دست در دست هم، روز اول ماه مه به خیابانها خواهیم آمد و به هر نحو مقتضی که میتوانیم مراسم این روز را با خواست پایان دادن به فقر و فلاکت، افزایش حداقل مزد به 3 میلیون تومان و پایان دادن به سرکوب و بی حقوقی برگزار خواهیم کرد و با ایستادگی قاطعانه در برابر هر گونه ممنوعیتی برای برگزاری مراسم اول ماه مه، برگزاری آزادانه آنرا بر حکومتگران تحمیل خواهیم نمود و این روز بزرگ و تاریخی را به نقطه اتکائی برای متحد شدن و اعتراضات سراسری تبدیل خواهیم کرد.

پیش به سوی برگزاری هر چه باشکوه تر مراسم اول ماه مه، پیش به سوی اعتراضات متحدانه و سراسری



زنده باد اتحاد و همبستگی کارگران، معلمان، پرستاران و عموم مردم زحمتکش و آزادیخواه ایران

زنده باد اول ماه مه (11 اردیبهشت) روز جهانی کارگر

اتحادیه آزاد کارگران ایران – پنجم اردیبهشت ماه 1394

اطلاعیه شماره ۴۴ کمیته دفاع از فالین کارگری مهاباد

در محکومیت بازداشت حامد محمودی نژاد

کارگران ، تشکل‌های کارگری ، انسان‌های شریف و آزاده

در ادامه تهدید ، احضار و بازداشت کارگران و فعالین کارگری در شهر سنندج روز شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۴ حامد محمودی نژاد فعال کارگری عضو کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری زمانی‌ که برای خرید نان از منزل خارج شده بود با یک برخورد ضدّ انسانی‌ و ضدّ کارگری با ضرب و شتم شدید توسط ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نا معلومی منتقل شد ، حامد محمودی نژاد یکی‌ از فعالین کارگری شهر سنندج است که تا امروز چندین بار توسط نیرو‌های امنیتی احضار و بازداشت شده است .

قابل ذکر است حامد محمودی نژاد کارگر جوشکار ساختمانی است و برای کار به همدان رفته و بعد از یک ماه کار وقتی‌ برای دیداری ۲ روزه با خانواده ‌اش به سنندج آمده بود که بازداشت شد.

کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن محکوم کردن بازداشت حامد محمودی نژاد خواستار آزادی تمامی‌ فعالین کارگری زندانی است .

کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

شماره تماس با سخنگوی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد، عثمان اسماعیلی :

09182842451

komitedefaa@gmail.com

komitedefaa.blogspot.com

پنجم اردیبهشت ۱۳۹۴

بازهم وعده های توخالی :۷۰۰ مرکز مخابرات روستایی در خراسان رضوی کماکان تعطیلند!

کارگران مخابرات روستایی در خراسان رضوی از عدم اجرای وعده ی شرکت مخابرات برای بازگشایی ۷۰۰ مرکز مخابرات روستایی در خراسان رضوی که قرار بود روز شنبه (5 اردیبهشت) اجرایی شود، خبر دادند. به گفتهٔ کارگران، شرکت مخابرات بازگشایی مجدد ۷۰۰ مرکز مخابرات روستایی خراسان رضوی را منوط به بستن قرارداد با دفتر خدمات واسطه‌ای کرده است.

به گزارش 5اردیبهشت ایلنا، علی رغم اینکه در جلسهٔ عصر چهارشنبه (دوم اردیبهشت) با توافق مجلس و شرکت مخابرات مقرر شد ۷۰۰ مرکز مخابرات روستایی در خراسان رضوی در روز شنبه ۵ اردیبهشت ماه بازگشایی شوند؛ اما صبح امروز مجددا شرکت مخابرات از بازگشایی این مراکز ممانعت کرده است.

نزدیک به ۱۵۰۰ کارگر مخابرات روستایی روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفتهٔ گذشته در اعتراض به عدم اجرای ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت در مقابل شرکت مخابرات و وزارت ارتباطات تجمع کردند. به گفتهٔ کارگران این تجمع در ‌‌نهایت با وعدهٔ اجرای‌این ماده قانونی ظرف دو هفتهٔ آینده و بازگشایی ۷۰۰ مرکز مخابرات روستایی که به دلیل عدم بستن قرار داد با شرکت واسطه تعطیل شده بودند پایان یافت.

یکی از کارگران مخابرات روستایی خراسان رضوی در ارتباط با جزییات جلسه روز چهارشنبه به گفت: در جلسه‌ای که بین رییس کمیته ارتباطات مجلس و مدیرعامل مخابرات برگزار شد قرار بر این شد که ۷۰۰ شرکت مخابراتی در خراسان که حاضر به قبول انعقاد قرارداد با شرکت واسطه نشده‌اند روز شنبه بازگشایی شوند و حقوق فروردین به اضافه بیمه به آن‌ها پرداخت شود تا پس از دوهفته نسبت به اجرای قانون هم اقدامات لازم صورت گیرد.

این کارگر ادامه داد: علی رغم اینکه شرکت مخابرات وعدهٔ بازگشایی این مراکز را داده بود اما امروز صبح مجددا به ما اعلام کردند که بازشدن مراکز مخابرات منوط به انعقاد قرارداد با شرکت واسطهٔ مخابرات است.

کارگران می‌گویند، بستن قرارداد با شرکت واسطه‌ در حالیکه قانون، مخابرات را موظف به انعقاد قرارداد مستقیم با کارگرانش کرده غیرقانونی است و اجحاف در حق کارگران باسابقه است.

یکی از کارگران در ارتباط با این شرکت واسطه‌ای می‌گوید: شرکت مخابرات اول، یک شرکت واسطه‌ای است که نزدیک به دو سال از ثبت آن می‌گذرد. این شرکت به عنوان واسطه با شرکت مخابرات و طبق شنیده ها 37 درصد از سهام آن متعلق به شرکت مخابرات تهران است.

این کارگر ادامه داد: حجم زیادی از قراردادهایی که باید به صورت مستقیم با شرکت مخابرات بسته شود در اختیار این شرکت واسطه است. اما عملا برای کارگران باسابقه بستن قرارداد با این شرکت تازه تاسیس گران تمام می‌شود زیرا به دلیل ماهیت شرکت‌های واسطه‌ای، احتمال اینکه کل سابقهٔ ۲۰ سالهٔ ما و تعهداتی که مخابرات در قبال ما دارد با بستن این قرارداد از بین برود، وجود دارد.

به گفتهٔ این کارگر، این شرکت واسطه‌ای در اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و همچنین میزان پرداختی به کارگران، تبعیض آمیز و متفاوت از شرکت مخابرات عمل می کند.

گفتنی است، مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز ۱۲ آذر ماه سال ۹۳ در ادامه بررسی طرح الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، با موافقت ۱۱۹ نماینده، شرکت مخابرات ایران را مکلف به استمرار بیمه و قرارداد مستقیم با کارگران، پیمانکاران و کارگزاران روستایی تا زمان بازنشستگی طبق شرایط و ضوابط مقرر در قانون کار کرد. وزارت ارتباطات دستور اجرای ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت را به شرکت مخابرات ایران داده است اما این شرکت به دلایلی نامعلوم از اجرای این ماده قانونی یاد شده سر باز می‌زند.

در حال حاضر بیش از ۷ هزار کارگر در نزدیک به ۹ هزار مرکز مخابرات روستایی در سراسر ایران مشغول به کارند که شمار زیادی از آن‌ها بیمه و قرارداد کار ندارند و گروه دیگری از این کارگران به صورت پیمانی در این مراکز کار می‌کنند.

ادامه بلاتکیلفی کارگران فولاد آذربایجان وعدم پرداخت مطالباتشان - زمزمه واگذاری مجدد کارخانه به بانک ملت

بنا به گزارش منابع محلی،کارخانه فولاد آذربایجان کماکان تعطیل است وکارگرانش دربلاتکلیفی بسر می برند و مطالباتشان هم تاکنون پرداخت نشده است.

همچنین زمزمه هایی از واگذاری مجدد کارخانه فولاد آذربایجان به بانک ملت شنیده می شود.

قراراست عصر روز شنبه 5 اردیبهشت جلسه ای با حضور مسئولین شهرستان میانه در محل سازمان خصوصی سازی برگزار ودراین باره تصمیم گیری کند.

خاطرنشان می شود،570 کارگر فولاد آذربایجان در پایان بهمن ماه سال گذشته در پی واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی اخراج شدند. این کارگران در دو ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند و پاداش و عیدی آن‌ها نیز به تعویق افتاده است.

41واحد صنعتی مشکل دار با4595 کارگر در استان قزوین

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری گفت: یک واحد بحرانی، ۱۳ واحد تعطیل شده و ۲۷ واحد مشکل دار درجه یک تا سه شناسایی شدند که اشتغال چهار هزار و ۵۹۵ نفر از کارگران دچار مشکل شده است.

به گزارش 5اردیبهشت مهر، حسین زکی زاده ظهر شنبه در سیزدهمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که در استانداری تشکیل شد اظهارداشت: واحدهای اقتصادی بحرانی و مشکل داربه واحدهای فعالی که به دلیل معوقات کارگری دارای اعتراضات و تجمعات کارگری خارج از کارخانه باشند اطلاق می شود که درسال گذشته یک واحد بحرانی با ۲۳۸ کارگر در استان شناسایی شد.

وی افزود: همچنین ۱۴ واحد صنعتی مشکل دار درجه یک با یک هزار و ۲۴ نفر نیرو، ۱۳ واحد مشکل دار درجه دو با دو هزار و ۹۶۳ نیر کارگر، ۱۳ واحد تعطیل شده با ۳۷۰ نفر کارگر بررسی شد.

زکی زاده بیان کرد: در مجموع تعداد واحدهای بحرانی، تعطیل شده و درجه یک و دو در استان ۴۱ واحد با چهار هزار و ۵۹۵ نیروی شاغل است که حدود ۸ واحد اضافه شده است.

وکلای شکات مرتضوی از حضور در دادگاه منع شدند

دادگاه سعید مرتضوی امروز شنبه پنجم اردیبهشت در حالی در شعبه 79 دادگاه کیفری برگزار شده است که از حضور وکلای شکات در پرونده تامین اجتماعی در این دادگاه ممانعت شد.

به گزارش 5اردیبهشت ایرنا ، مصطفی ترک همدانی یکی از وکلای این پرونده در جمع خبرنگاران با تایید موضوع گفت: به رغم اینکه برای ما احضاریه از سوی دادگاه ارسال شده است اما ما را به این دادگاه راه ندادند.

وی با بیان اینکه در دادگاه امروز همچنین پرونده تامین اجتماعی نیز در حال رسیدگی است اظهار داشت: مجتبی نظری نماینده سازمان تامین اجتماعی به این جلسه دادگاه دعوت شدند اما از وکلای شکات کارگران کسی در جلسه حضور ندارد.

ترک همدانی ادامه داد : اگر نمی خواستند که ما در این جلسه دادگاه حضور داشته باشیم پس چرا دعوتنامه رسمی و احضاریه برای ما ارسال شده است.

ترک همدانی که وکیل شکات جمعی از کارگران پرونده تامین اجتماعی است پیشتر اظهار کرده بود که در این جلسه به پرونده تامین اجتماعی نیز رسیدگی می شود.

جلسه دادگاه سعید مرتضوی مدیرعامل سابق سازمان تامین اجتماعی و دادستان سابق تهران در شعبه 79 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی محمدرضا محمدی کشکولی آغاز شده است.

قرار بوده دادگاه امروز در ارتباط با رای نقض شده از سوی دیوان عالی کشور در پرونده کهریزک و ارجاع آن به شعبه هم عرض برای رسیدگی مجدد است که در پرونده کهریزک، شعبه دیوان عالی کشور انفصال دایم از خدمات قضایی و پنج سال انفصال از خدمات دولتی در خصوص مرتضوی را تایید کرد اما نسبت به جریمه نقدی صادرشده ایراد گرفت.

اتحادیه کارگران ترانسپورت سوئد،سازمان سراسری سندیکاهای کارگری سوئد و اتحادیه کمونال سوئد:

زندانیان اتحادیه ای و سیاسی در ایران را آزاد کنید!

اعدام ها را متوقف کنید!

شرایط جسمی فعالین اتحادیه ای زندانی همچنان بحرانی است. بهنام ابراهیم زاده یک نمونه این شرایط است که ال.او و ترانسپورت در شش ماهه اخیر در اطلاعیه های متعددی آن را مورد توجه قرار داده اند. بهنام ابراهیم زاده در سال 2010 به 5 سال زندان محکوم شد. .موقعی که دوران محکومیت بهنام رو به پایان بود او در ژانویه 2015 به اتهام تماس با گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران و در یک محاکمه فرمایشی (چند دقیقه ای) به نه سال و چهار ماه زندان دیگر محکوم شد. بهنام اخیرا به یک بند ویژه در زندان رجایی شهر منتقل شد. در این بند زندانیان به خواندن قرآن و اقامه نماز در پنج نوبت در روز مجبور میشوند. رحمان ابراهیم زاده، پدر بهنام، در یک نامه نگرانی شدید خود از وضعیت جسمانی بهنام در زندان جمهوری اسلامی ایران را ابراز کرده و خواهان کمک و حمایت بین المللی شده است. سلامت و زندگی بهنام که در دوران زندان دچار بیماریهای گوناگونی شده و از امکان درمان محروم بوده، در خطر است.

ال.او و اتحادیه کارگری ترانسپورت با نگرانی شکار وحشیانه دگراندیشان و برخورد سیستم قضایی ایران در محاکمه و دادگاههای فرمایشی (چند دقیقه ای) را پیگیری میکنند. تعداد زیادی از فعالین اتحادیه ای و دیگر دگراندیشان به زندان های طویل المدت محکوم شده اند. طی ماههای اخیر تعداد زیادی از این زندانیان در حالی که دوران محکومیت شان رو به پایان بوده، با طولانی تر شدن احکام شان مواجه شده اند. این احکام در دادگاههایی سریع و اغلب بدون وکیل صادر شده اند. این عمل آشکارا عدم احترام رژیم و دستگاه قضایی به مبانی حقوق بشر را نشان میدهد.

در آستانه اول ماه مه ما از دولت، بویژه مارگوت والستروم، وزیر امور خارجه سوئد، میخواهیم که بطور رسمی زیرپا گذاشتن حقوق بشر در ایران را مورد توجه قرار داده و از طریق اروپای واحد و سازمان ملل توجه افکار عمومی بین المللی را علیه رفتار رژیم ایران با فعالین اتحادیه ای و دگراندیشان جلب کند.

ال.او و اتحادیه کارگران ترانسپورت می خواهند:

• توقف همه اعدام ها

• آزادی همه زندانیان اتحادیه ای و سیاسی

• توقف رفتار وحشیانه با دگراندیشان در ایران

• تشکیل یک کمیته حقیقت یاب که شرایط زندانیان اتحادیه ای و سیاسی در ایران و موارد مرگهای قبلی در زندان ها را مورد بررسی قرار دهد.

25 آوریل 2015

اتحادیه کارگران ترانسپورت سوئد

سازمان سراسری سندیکاهای کارگری سوئد

اتحادیه کمونال سوئد

پنجم اردیبهشت ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com

******************************

اخباروگزارشات کارگری4اردیبهشت1394

- ادعای مخابرات پس ازتجمعات اعتراضی کارگران مخابرات روستایی:

- اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی در رابطه با افزایش حقوق بازنشستگان

- دو سال پس از فاجعه رعنا پلازا، قربانیان هنوز در انتظار جبران مناسب هستند

- دومین سالگرد کشتار کارگران تولیدی پوشاک در بنگلادش برگزار شد

ادعای مخابرات پس ازتجمعات اعتراضی کارگران مخابرات روستایی:

قرارداد 4 هزار و 500 کارگزار مخابرات روستایی منعقد شده است

از مجموع 5 هزار و 900 کارگزار دفاتر مخابرات روستایی در سراسر کشور، تاکنون 4 هزار و 500 نفر با شرکت مخابرات قرارداد امضا کرده اند و این شرکت، آمادگی دارد قرارداد افراد باقی مانده را هر زمان که به این شرکت مراجعه کنند، امضا نماید.

به گزارش 2اردیبهشت روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران، این شرکت در پی اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر پرداخت حق بیمه کارگزاران مخابرات روستایی و قرارداد مستقیم با آنان، ضمن شناسایی همه کارگزاران مشمول طرح در سراسر کشور، آمادگی خود را برای عقد قرارداد از طریق شرکت خدمات اول مخابرات (از شرکت های زیرمجموعه گروه) اعلام کرد که تا پایان فروردین ماه 94، 4 هزار و 500 نفر مراجعه و قرارداد خود را ثبت نمودند.

بنابر همین گزارش، شرکت مخابرات ایران به منظور بیمه این گروه در سال های گذشته تاکنون مبلغ 35 میلیارد تومان به عنوان حق کارفرما به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرده و نسبت به تسویه حساب آن سازمان اقدام خواهد نمود.

این گزارش می افزاید: شرکت مخابرات ایران به عنوان یک شرکت مادر تخصصی که با حدود هزار کارشناس اداره می شود، تامین نیروی انسانی مورد نظر واحدهای اجرائی را از طریق شرکت خدمات اول مخابرات که یک شرکت زیرمجموعه گروه مخابرات است، تامین می کند.

بر اساس همین گزارش، شرکت خدمات اول مخابرات تاکنون نسبت به تأمین 28 هزار نیروی انسانی مورد نیاز مخابرات اقدام کرده است و این شرکت، متعهد به اجرای مصوبات قانونی و قانون کار می باشد.

روابط عمومی شرکت مخابرات ایران از همه کارگزاران مخابرات روستایی که تاکنون برای امضای قرارداد به شرکت های مخابرات استانی مراجعه نکرده اند، خواست هر چه سریعتر در این زمینه اقدام نمایند.

گفتنی است حقوق، مزایا، سنوات و حق بیمه 4 هزار و 500 نفری که قرارداد را امضا کردند تا پایان فروردین ماه 94 پرداخت شده است.

درهمین رابطه:

* ۱۵۰۰ کارگر مراکز مخابرات روستایی مقابل شرکت مخابرات ایران تجمع کردند

نزدیک به ۱۵۰۰ کارگر مراکز مخابرات روستایی صبح امروز (سه‌شنبه ۱ اردیبهشت) مقابل ساختمان شرکت مخابرات ایران تجمع کردند.

به گزارش1اردیبهشت ایلنا، این کارگران که از استان‌های مختلف ایران به پایتخت آمده‌اند به عدم اجرای ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت معترض‌اند.

این ماده قانونی شرکت مخابرات ایران را مکلف می‌کند با کارگران مراکز مخابرات روستایی قرارداد مستقیم منعقد کند و آن‌ها را تا زمان بازنشستگی بیمه کند.

کارگران می‌گویند وزارت ارتباطات دستور اجرای ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت را به شرکت مخابرات ایران داده است اما این شرکت از اجرای ماده قانونی یاد شده سر باز می‌زند.

بر اساس گزارش‌ها، در حال حاضر بیش از ۷ هزار کارگر در بالغ بر ۹ هزار مرکز مخابرات روستایی در سراسر ایران مشغول به کارند که شمار زیادی از آن‌ها بیمه و قرارداد ندارند و گروه دیگری از این کارگران به صورت پیمانی در این مراکز کار می‌کنند.

گزارش شده که کارگران حاضر در تجمع امروز از استان‌های خراسان رضوی، هرمزگان، آذربایجان غربی، قزوین، کردستان، کرمانشاه، گیلان، فارس، کرمان، خوزستان، بوشهر، ایلام و سیستان وبلوچستان خود را به پایتخت رسانده‌اند.

* تجمع کارگران مخابرات روستایی دردومین روز حضورشان درتهران مقابل وزارت ارتباطات

کارگران مخابرات روستایی برای دومین روز متوالی مقابل وزارت ارتباطات تجمع کردند.

به گزارش 2اردیبهشت ایلنا، صبح امروز چهارشنبه ۲ اردیبهشت ماه، بیش از ۱۰۰۰نفر از کارگران مخابرات روستایی که از استان‌های مختلف کشور به تهران آمده‌اند، در مقابل وزارت ارتباطات تجمع اعتراضی برگزارکردند.

این کارگران از استانهای خراسان رضوی، هرمزگان، آذربایجان غربی، قزوین، کردستان، کرمانشاه، گیلان، فارس، کرمان، خوزستان، بوشهر، ایلام و سیستان وبلوچستان به تهران آمده‌اند روز گذشته هم در مقابل شرکت مخابرات ایران تجمع کرده بودند نسبت به عدم اجرای ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت معترض‌اند.

این ماده قانونی شرکت مخابرات ایران را مکلف می‌کند با کارگران مراکز مخابرات روستایی قرارداد مستقیم منعقد کند و آن‌ها را تا زمان بازنشستگی بیمه کند.

کارگران می‌گویند روز گذشته نمایندگان مجلس با معاونین وزیر و ریس هیئت مدیره مخابرات ایران، جلساتی را برگزار کردند اما هنوزتغییری خاصی در رویکرد شرکت مخابرات ایران نسبت به اجرای قانون مصوب مجلس دیده نمی‌شود.

به گفتهٔ یکی از تجمع کنندگان، قرار بود مدیرعامل مخابرات ایران برای ارائهٔ توضیحات در خصوص عدم اجرای این قانون امروز به مجلس احضار شود.

وزارت ارتباطات دستور اجرای ماده ۸۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت را به شرکت مخابرات ایران داده است اما این شرکت به دلایلی نامعلوم از اجرای این ماده قانونی یاد شده سر باز می‌زند.

لازم به یادآوری است که مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز ۱۲ آذر ماه سال ۹۳ در ادامه بررسی طرح الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، با موافقت ۱۱۹ نماینده، شرکت مخابرات ایران را مکلف به استمرار بیمه و قرارداد مستقیم با کارگران، پیمانکاران و کارگزاران روستایی تا زمان بازنشستگی طبق شرایط و ضوابط مقرر در قانون کار کرد. قانونی که با گذشت چند ماه از تصویب و ابلاغ آن هنوز به مرحلهٔ اجرا گذاشته نشده است.

در حال حاضر بیش از ۷ هزار کارگر در نزدیک به ۹ هزار مرکز مخابرات روستایی در سراسر ایران مشغول به کارند که شمار زیادی از آن‌ها بیمه و قرارداد ندارند و گروه دیگری از این کارگران به صورت پیمانی در این مراکز کار می‌کنند.کارگران مخابرات روستایی طی دو سال گذشته بار‌ها با برگزاری تجمعاتی در مقابل مجلس شورای اسلامی خواستار رسیدگی به وضعیت بیمه و قرارداد‌هایشان شده‌اند.

اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی در رابطه با افزایش حقوق بازنشستگان

بنا به اطلاعیه 2اردیبهشت سازمان تامین اجتماعی،با توجه به تصویب میزان افزایش حقوق بازنشستگان در جلسه امروز هیأت دولت؛ سازمان تأمین اجتماعی با تجهیز منابع مالی لازم، آماده است تا پس از دریافت این مصوبه نسبت به افزایش حقوق مستمری‌بگیران تحت پوشش این سازمان اقدام نماید.

بر اساس مصوبه هیأت دولت؛ افزایش حقوق بازنشستگان در سال 94 به میزان 15 تا 17 درصد است که افزایش 17 درصدی در رابطه با بازنشستگانی که حداقل حقوق را دریافت می‌کنند اعمال می‌شود. افزایش حقوق سایر بازنشستگان و مستمری بگیران نیز به میزان 15 درصد خواهد بود.

حدود 40 درصد بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی حداقل حقوق را دریافت می‌کنند که افزایش حقوق این عزیزان در سال جاری به میزان 17 درصد است.

لازم به ذکر است افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال جاری از اردیبهشت ماه اعمال می‌شود.

دو سال پس از فاجعه رعنا پلازا، قربانیان هنوز در انتظار جبران مناسب هستند

سالگشت رعنا پلازا فرصتی برای یادآوری به جهانیان است که در اکثریت بزرگی از موارد نقض حقوق بشر که شرکت های تجاری مرتکب می شوند، معافیت از مجازات حاکم است و قربانیان به عدالت دست نمی یابند.

فاجعه رعنا پلازا در 24 آوریل 2013 نمونه وحشتناکی از نقض حقوق بشر و حقوق کارگری است که کارگران در انتهای خط عرضه جهانی دچار آن هستند. دو سال پس از فاجعه رعنا پلازا، قربانیان این مصیبت هنوز در انتظار جبران مناسب هستند.

به گزارش23آوریل فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر،پیمان مربوط به ایمنی آتش سوزی و ساختمانی در بنگلادش قراردادی قانونی و الزامی است که در پی این فاجعه تنظیم شد و پیشرفت هایی در زمینه ایمنی آتش سوزی و ساختمانی و حقوق کارگری فراهم کرده است. با وجود این، حوادثی از این نوع هنوز تکرار می شوند و اتحادیه ها هنوز برای ثبت و فعالیت با مانع روبرو هستند. به ویژه، هزینه برنامه های اصلاحی به منظور بهبود در ایمنی آتش سوزی و ساختمانی موضوعی مورد اختلاف است.

آلکه بوسیگر، رییس بخش بازرگانی اتحادیه یونی گلوبال (UNI Global Union)، گفت: «پیمان مذکور زمینه ساز تغییر در زنجیره عرضه جهانی صنعت تولید پوشاک است، اما تنها در صورتی که شرکت ها سهم کامل خود را به صندوق جبران بپردازند، این پیمان به هدف نهایی پیشگیری از تکرار فجایعی همچون رعنا پلازا و برقراری اشتغال آبرومندانه پایدار دست خواهد یافت».(1)

امروز بازماندگان آوار رعنا پلازا و خانواده ها و وابستگان کارگران کشته شده هنوز در انتظار جبران مناسب هستند. صندوق امانی کمک مالی به رعنا پلازا که صندوق جبران خسارت است و دفتر بین المللی کار آن را در ژانویه 2014 تاسیس کرده، هنوز برای ارایه جبران مناسب به 5000 تن که ذینفع شناخته شده اند، 6 میلیون دلار آمریکا کسری دارد.

عبدالکریم لاهیجی، رییس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر، گفت: «دو سال است که فدراسیون، ادیکار، سازمان عضو فدراسیون در بنگلادش، و همکار دیرینه ما اتحادیه یونی گلوبال از مارک های تجاری و شرکت های بین المللی که در بنگلادش جنس سفارش می دهند، خواسته اند سهمی به صندوق بپردازند، صرفنظر از این که به کارخانه های تولیدی در رعنا پلازا سفارش می دادند یا خیر. قربانیان نباید بیش از این برای جبران مناسب در انتظار بمانند-».

فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر، به ویژه در چارچوب فعالیت خود با گروه کارِفور برای ترویج احترام به حقوق بشر در زنجیره های فروش آن، این شرکت را تشویق کرده تا سهمی مشابه با رقبای خود به صندوق امانی کمک مالی به رعنا پلازا بپردازد.

عادل الرحمان خان، دبیر ادیکار، اعلام کرد: «تحقیقات غیرجانبدارانه ای باید در باره تمام فاجعه های انسانی در کارخانه های بنگلادش انجام شود و قربانیان به عدالت دست یابند. برای پیشگیری از مصیبت های دیگری نظیر رعنا پلازا در آینده، اتحادیه های کارگری مستقل باید آزادی سازمان دهی و نمایندگی منافع کارگران را داشته باشند. فعالیت های آنها تا به امروز با محدودیت بسیار روبرو بوده است».

سالگشت رعنا پلازا فرصتی برای یادآوری به جهانیان است که در اکثریت بزرگی از موارد نقض حقوق بشر که شرکت های تجاری مرتکب می شوند، معافیت از مجازات حاکم است و قربانیان به عدالت دست نمی یابند.

تلاش برای توجه به این نوع کاستی ها در پاسخگویی کم کم به نتیجه می رسد. در فرانسه و سویس، اصلاحات قانونی در زمینه توجه لازم به حقوق بشر الزامی مورد بحث است. در اروپا، ائتلاف اروپایی برای عدالت در شرکت ها (ECCJ) که فدراسیون در آن عضویت دارد، از اتحادیه اروپا خواسته با فوریت چارچوب قانونی خود را به منظور توجه به مسؤولیت های شرکت ها در زنجیره فروششان اصلاح کند. در سازمان ملل، گروه تحقیق بین دولتی برای اولین بار در ژوئیه 2015 نشستی برگزار خواهد کرد تا فرایند تدوین عهدنامه ای بین المللی برای تنظیم مقررات فعالیت های شرکت های فراملیتی و دیگر شرکت ها را آغاز کند. دولت ها و مارک های تجاری باید هم اکنون اقدام کنند و تمام اقدامات لازم را در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی به عمل آورند.

پیش زمینه

ساختمان رعنا پلازا در بنگلادش در 24 آوریل 2013 فروریخت و بیش از 1130 کارگر تولید پوشاک جان خود را از دست دادند و بیش از 2000 تن دیگر زخمی شدند. این ساختمان پنج کارخانه تولید پوشاک را در خود جا داده بود که برای مارک های مهم تجاری در غرب تولید می کردند.

در ماه مه 2013، فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و سازمان عضو آن در بنگلادش، ادیکار، با ارایه درخواستی از گروه تحقیق اقتصاد و حقوق بشر سازمان ملل خواستند شرایط کاری و حقوق کار کارگران پوشاک را در بنگلادش بررسی کند.

در پرسش و پاسخی که یک سال پس از فاجعه رعنا پلازا منتشر شد، فدراسیون عدم پرداخت جبران مناسب را محکوم کرد و از پیشرفت کند در زمینه سلامتی و ایمنی کارگران و حقوق کارگری ابراز تاسف کرد.

(1)اتحادیه یونی گلوبال، اتحادیه جهانی و نماینده 20 میلیون کارگر از بیش از 900 اتحادیه کارگری در سراسر جهان در بخش های مهارت و خدمات است. هدف این اتحادیه توانمند سازی کارگران در بخش های خدمات در سراسر جهان از طریق رشد اتحادیه ها و گسترش مذاکره دسته جمعی، بهبود در شرایط کاری و زندگی کارگران و حمایت از اشتغال آبرومندانه برای همه و رشد اقتصادی پایدار است.

دومین سالگرد کشتار کارگران تولیدی پوشاک در بنگلادش برگزار شد

دو سال از مرگ فاجعه بار کارگران تولید پوشاک در بنگلادش گذشت.

به گزارش24آوریل یورونیوز،بیست و چهارم آوریل سال ۲۰۱۳ ریزش یک ساختمان تولید لباسهای ارزان قیمت مارکهای مشهور جهانی در داکا پایتخت بنگلادش جان ۱۱۲۹ کارگر را گرفت.

این اتفاق در آنزمان موجب رسوایی شرکتهای بزرگی همچون«اچ اند ام» و «زارا» شد اما تاکنون این شرکتها غرامت بسیاری از قربانیان را پرداخت نکرده اند.

یکی از قربانیان این فاجعه می گوید تاکنون چیزی دریافت نکرده و نمی داند چگونه باید خانوده اش را تامین کند. وی دراین فاجعه معلول و از کارافتاده شده است.

به جز آمار بلند بالای کشته ها بیش از ۲۵۰۰ نفر از این کارگران در این حادثه بر اثر معلولیت شدید، توانایی کار کردن را از دست داده اند. حقوق این کارگران بسیار پایین تر از متوسط نرخ حقوق در کشورهای صنعتی است که شرکتهای بزرگ تولید پوشاک در آنها تولیداتشان را به فروش می رسانند.

چهارم اردیبهشت ماه1394
akhbarkargari2468@gmail.com

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد