logo





نهضت آزادی ایران

انتخابات، فرصتی برای تغيير در مديريت كلان كشور
(دعوت مردم به شرکت گسترده در انتخابات)

سه شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۹ مه ۲۰۰۹

nehzate-azadi.jpg
نهضت آزادي ايران، با بررسي مجموعه اطلاعات دريافتي در ارتباط با نامزد‌هاي اصلاح‌طلب، از جمله بررسي ديدگاه‌ها، مطالعه برنامه‌ها و راه‌كارهاي عرضه شده براي رفع مشكلات موجود و در پي مذاكرات و گفتگوهاي متعدد، با افراد موثر اصلاح طلب اعلام مي‌كند كه آقايان مهدي‌كروبي و مير‌حسين موسوي، هر‌دو واجد ويژگي‌ها و ظرفيت‌هايي هستند كه به رغم موانع موجود و در چارچوب ساختار كنوني مي‌توانند كف مطالبات سياسي اصلاح‌طلبانه را پاسخ دهند و، مهمتر از آن، مي‌توانند مانع ادامه يافتن وضع موجود شوند. شايد اگر اجماع بر حضورتنها يك نامزد در ميان اصلاح‌طلبان صورت مي‌گرفت، امكان پيروزي در دور اول انتخابات بسيار افزون‌تر مي‌شد، اما امروز نيز مي‌توان اين تهديد محتمل را به فرصت تبديل كرد و از ظرفيت‌هاي متفاوت هر دو نامزد، براي حضور گسترده مردم در پاي صندوق‌هاي رأي بهره برد.
هم ميهنان گرامي،
به زودی، دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري اسلامي ايران برگزار خواهد شد. اگرگفته شود كه چهار سال گذشته، كه دولت نهم مديريت اجرايي كشور را بر عهده داشته است، از جمله دشوارترين دوره‌هايي بوده كه پس از انقلاب بر ايران و ايرانيان گذشته است، اغراق نخواهد بود. در این چهار سال، از آرمانهاي اوليه انقلاب يعني آزادي، استقلال، جمهوریت و اسلاميت نظام فاصله بسيار گرفته شد، آزادي‌هاي اجتماعي و سياسي مردم به شدت محدود گرديد، استقلال اقتصادي كشور به طور جدي دچار خدشه شد و بر جمهوريت و اسلاميت نظام نيز آسيب‌ها و لطمه‌هاي فراوان وارد گرديد. اينك انتخاباتي در پيش روست كه اگر از آن به عنوان يك فرصت به درستي استفاده شود، مي‌توان راه كج رفته را به تدريج راست كرد و انقلاب را از انحراف رهانيد. در اين باره، نكات زير را به اطلاع مردم عزيز مي‌رسانيم.

- ضرورت دگرگوني در مديريت اجرايي كشور

به جرات مي‌توان گفت كه دولت فعلي، حتي به تعبير برخي از هوادارانش، نه تنها در كمتر زمينه‌اي كارنامه قابل دفاعي ارايه كرده‌است، كه در زمينه‌هاي متعدد، از جمله ارايه اطلاعات و آمارهاي نادرست، فريب افكار عمومي، ادعاهاي بي‌پشتوانه و سركوب مخالفان، سرآمد دولت‌هاي مشابه هم عصرش شده‌است.
تخلف بيش از دوهزار موردي از قانون بودجه كشور، نرخ دو رقمي تورم، نرخ دو رقمي بيكاري، خالي شدن صندوق ذخيره ارزي، با وجودافزايش بي سابقه قيمت نفت در سالهاي اخير( كه درآمدي معادل سيصد ميليارد دلار كه بيش از مجموع درآمد چهار دولت قبل مي‌باشد را پديد آورد)، نزول 54 رتبه‌ای در فهرست فساد مالي كشورها- بر خلاف شعار مبارزه با فساد دولتمردان- تبديل يكي از نهادهاي نظامي- امنيتي به قدرتمندترين پيمانكار پروژه‌هاي عمراني، صنعتي و نفتي كشور، گسترده شدن دامنه فقر و افزايش شكاف طبقاتي - كه تماماً زير لواي مهر ورزي و عدالت گستري انجام گرفته، به تكرار در رسانه‌هاي جمعي منتشر شده و يا از زبان كارشناسان و بعضاً مديران ارشد نظام مطرح گرديده و تا كنون پاسخي بايسته و قانع كننده از سوي دولت‌مردان به آنها داده نشده‌است -‌ و نيز ايجاد فضاي امنيتي‌- نظامي در سطح شهرها، سركوبي شديد دانشجويان، معلمان، دراويش، زنان،‌‌كارگران، احزاب سياسي، نهادهاي مدني، به طوركلي، هركسي كه براي خود حق اعتراض به رفتار يا سياست‌هاي حكومت قائل باشد، همچنين فرو‌كاستن جايگاه ملت و دولت ايران در سطح جهان، متحد كردن كشورهاي موثر در صحنه جهاني بر ضد ايران، به گونه‌اي كه صدور قطعنامه‌هاي پياپي شوراي امنيت سازمان ملل متحد را تا كنون در‌پي داشته‌است، و نشان دادن چهره‌اي خشن و غير‌عقلاني از اسلام در جهان تنها بخشي نسبتاً‌ كوچك از كارنامه دولت نهم در طول چهار سال گذشته است. مسلم است كه تداوم روند فعلي در چهار سال آينده، علاوه بر تشديد بحران سياسي در صحنه بين‌المللي و آشفتگي فزاينده اجتماعي در سطح داخلي، زيرساخت‌‌هاي اقتصاد كشور را نيز به گونه‌اي جبران‌ناپذير دچار صدمات و خسارات جدي خواهد ساخت. انتخابات پيش‌رو فرصت مناسبي است كه بتوان، به گونه‌اي مسالمت‌‌آميز، روند فعلي را متوقف ساخت و كشور را از سقوط برگشت ناپذير نجات داد.
از سوي ديگر، ساختار فكري دولت‌مردان كنوني مبتني بر نوعي انديشه بنياد‌گرايي اسلامي است كه تداوم حضور اين انديشه در عرصه قدرت، جمهوريت نظام اسلامي را به تدريج از محتوا تهي كرده، اسلاميت آن را نيز به مرور به شريعتي متحجر و نامتناسب با دوران جديد مبدل خواهد ساخت. نماد اين سياست هاي متحجرانه در عملكرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي واعمال محدوديت هاي گسترده در انتشار كتاب ، فيلم و ديگر محصولات فرهنگي مشهود است. همه موارد بالا تغيير و دگرگوني در مديريت اجرايي كشور را به امري ضرور و اجتناب‌ناپذير تبديل كرده است.

- ضرورت مشاركت فعال و گسترده مردم در انتخابات

آشكار است كه دولت نهم، با علم به اين واقعيت كه، در شرايط كنوني، تنها بخشي از جامعه خواهان باقي‌ماندن آنند و اكثريت مردم، به علت سوء عملكرد دولت‌مردان، خواهان تغيير دولت هستند، تلاش مي‌كند كه انتخابات را در فضايي سرد و بي‌رمق و با حضور حداقلي مردم برگزار كند، زيرا انتظار دارد كه، در چنين فضايي، مخالفانش رغبتي به حضور در انتخابات نشان ندهند و صحنه انتخابات به طرفداران دولت واگذار شود. علت نيز روشن است، سقف آراي هواداران و وابستگان به دولت (كه بخشي از آنها سازماندهي شده‌اند) مشخص و محدود است و شمار آراي موافق از آن سقف فراتر نخواهد رفت. از اين رو، در صورتي كه معترضان به شرايط موجود و مخالفان دولت انگيزه‌اي براي حضور يا شركت در انتخابات نداشته باشند، طرفداران دولت، با آن كه اقليت جامعه را تشكيل مي‌دهند، اكثريت رأي‌دهندگان خواهند بود و نتيجه احراز حداقل ‌نصاب لازم آرا به وسيله رييس دولت نهم ( با كسب حداقل آراي مردم) و ادامه يافتن سياست‌هاي كنوني در چهار سال آينده خواهد بود. اما، در صورت مشاركت گسترده و حضور فراگير همه كساني كه وضع موجود را تنها مطلوب باندهاي قدرت و نه در راستاي منافع ملي و خواست ملت، مي‌دانند، اين معادله بر هم خواهد خورد و امكان كسب حد‌نصاب لازم به وسيله رييس دولت كنوني فراهم نخواهد شد. پخش شايعاتي درباره «از پيش معلوم بودن نتيجه انتخابات و صوري بودن حضور مردم در پاي صندوق‌هاي رأي»، در همين راستا بوده، كاهش حضور مردم در انتخابات را نشانه گرفته است. بر اين پايه، نهضت آزادي ايران مشاركت گسترده و فراگير مردم، از جمله معترضان به وضع موجود و مخالفان سياست‌هاي حاكم، را در انتخابات پيش‌رو تنها راهي مي‌داند كه مي‌تواند به تغيير مثبت در وضعيت ناهنجار كنوني بيانجامد.

- ضرورت صيانت از آراء

بايد توجه داشت كه دعوت مردم به حضور گسترده در صحنه انتخابات، به هيچ روي به معناي تاييد روند كنوني برگزاري انتخابات نيست. اين انتخابات، هم از نظر وجود آزادي و هم به لحاظ رعايت عدالت، در سطحي بسيار پايين تر از اصول قانون اساسی و استاندارد‌هاي جهاني قرار دارد. انتخابات‌ دوره‌هاي پيشين نيز در سطحي زياد بالاتر نبوده‌اند، اما ملت ايران آموخته است كه دموكراسي يكباره به دست نخواهد آمد. تجربه كشورهاي دموكراتيك نيز نشان‌ از آن دارد كه راه تثبيت مردم‌سالاري راه دشواري است كه پيمودن آن تلاش بسيار و صبوري و پايداري فراوان مي‌طلبد. در عين حال، ملت ايران در گذشته نيز نشان داده است كه حتي در يك فضاي انتخاباتي نامطلوب مي‌تواند خواستش را بر حاكميت تحميل كند. بر همين پايه است كه نهضت آزادي ايران، ضمن اعتراض به نبود فضاي آزاد در انتخابات پيش‌رو و بي‌عدالتي آشكار در دسترسي نامزدها و گروهها به امكانات تبليغاتي و عدم اطمينان از سلامت اين انتخابات، همچنان حضور گسترده مردم و نظارت نهادهاي مدني را باطل‌‌ كننده همه ترفند‌هاي حاكميت در تحميل خواستش بر ملت مي‌داند.
از نظر نهضت آزادي ايران، اصل سلامت، منصفانه بودن و آزاد بودن انتخابات بر نتيجه آن اولويت دارد. از اين رو، در يك راهبرد كلان، ضرورت دارد كه همه نيروهاي سياسي توانشان را، علاوه بر تشويق مردم به شركت گسترده در انتخابات، مصروف بهبود روند برگزاري انتخابات كنند. در انتخابات پيش رو نيز، تاكيد بر سلامت انتخابات و تلاش در راستاي صيانت از آراي مردم، از طريق حضوردر ستادهاي انتخاباتي نامزدها و نظارت سازماندهي شده بر فرآيند انتخابات در همه مراحل، مهمترين وظيفه‌اي است كه بر دوش نيروهاي سياسي جامعه قرار دارد.
در همين‌جا به حاكميت نيز هشدار داده مي‌شود كه مشروعيت مهمترين سرمايه نظام‌هاي سياسي در رويارويي با بحران‌هاي داخلي و خارجي است و كاهش آن به سرعت آثار منفي در رابطه دو‌سويه دولت - ملت و نيز در تعيين جايگاه جهاني دولت‌ها نشان مي‌دهد. برگزاري انتخابات ناسالم از مهمترين عواملي است كه مشروعيت حكومت را خدشه‌دار مي‌سازد. در مقابل، امانت‌داري مجريان انتخابات و فراهم ساختن امكان نظارت نمايندگان نامزدها و نهادهاي مستقل مدني برهمه مراحل انتخابات رياست جمهوري، از جمله عوامل مهم افزايش مشروعيت نظام بوده، ضرورت طرح نظارت بين المللي از سوی مردم را منتفي خواهد كرد.

- نامزد مطلوب

از نگاه نهضت آزادي ايران، راه اصلاحات تنها راه و مطمئن‌ترين طريق برداشتن موانعي است كه بر سر راه توسعه پايدار، ثبات و پيشرفت كشور قرار دارد. اصلاحات به معناي تلاش در راستاي تغيير و بهبود اوضاع بدون توسل به خشونت و تنها در چارچوب قوانين موجود تعريف مي‌شود. در اين تعريف، نه براندازي نظام سياسي و نه دستيازي به انقلاب‌هاي رنگين معنا دارد. اين شيوه‌اي است كه مشي نهضت‌آزادي ايران در همه سالهاي پس از انقلاب مبتني بر آن بوده است و ما همچنان، آن را تنها راه ممكن و بهترين گزينه در بازگشت به آرمان‌هاي انقلاب مي‌دانيم. بر همين اساس نهضت آزادي ايران اعتقاد دارد كه حضور گسترده مردم در انتخابات و رأي دادن آنها به نامزدهاي اصلاح‌طلب بهترين روش كمك رساني به جرياني است كه، در برابر انديشه بنياد‌گرايي حاكم، راه اصلاح امور در چارچوب قانون اساسي را براي تغيير وضعيت موجود در پيش گرفته‌ است. از اين رو،
نهضت آزادي ايران، با بررسي مجموعه اطلاعات دريافتي در ارتباط با نامزد‌هاي اصلاح‌طلب، از جمله بررسي ديدگاه‌ها، مطالعه برنامه‌ها و راه‌كارهاي عرضه شده براي رفع مشكلات موجود و در پي مذاكرات و گفتگوهاي متعدد، با افراد موثر اصلاح طلب اعلام مي‌كند كه آقايان مهدي‌كروبي و مير‌حسين موسوي، هر‌دو واجد ويژگي‌ها و ظرفيت‌هايي هستند كه به رغم موانع موجود و در چارچوب ساختار كنوني مي‌توانند كف مطالبات سياسي اصلاح‌طلبانه را پاسخ دهند و، مهمتر از آن، مي‌توانند مانع ادامه يافتن وضع موجود شوند. شايد اگر اجماع بر حضورتنها يك نامزد در ميان اصلاح‌طلبان صورت مي‌گرفت، امكان پيروزي در دور اول انتخابات بسيار افزون‌تر مي‌شد، اما امروز نيز مي‌توان اين تهديد محتمل را به فرصت تبديل كرد و از ظرفيت‌هاي متفاوت هر دو نامزد، براي حضور گسترده مردم در پاي صندوق‌هاي رأي بهره برد. بنابراين، به همه مردم توصيه مي‌كنيم كه ضمن مشاركت فعال در انتخابات پيش‌رو، رأيشان را بنام يكي از دو نامزد ياد شده كه او را از جميع جهات مناسب‌ترو در راستای منافع ملی ارجح تشخيص مي دهند، در صندوق‌هاي رأي بياندازند.

- توصيه به نامزدهاي اصلاح‌طلب

از جمله شگردهاي جناح حاكم در كاهش آراي اصلاح‌طلبان ايجاد شكاف و افتراق در جبهه آنان است تا تخريب آنان به وسيله يكديگر، در چشم مردم چنين جلوه داده شود كه براي آنان نفس كسب قدرت ملاك است و در اين راه حتي به شيوه هاي نامشروع يا غير قابل دفاع نيز دست خواهند زد. بر اين پايه به هريك از دو نامزد اصلاح‌طلب اكيداً توصيه مي‌كنيم كه ستاد انتخاباتي و طرفدارانش را از به كاربردن شيوه‌هايی كه كاهش محبوبيت نامزد ديگر را در‌پي داشته باشد و مردم را نسبت به اصلاح طلبان و اصلاحات بدبين و بي اعتماد كند به شدت برحذر دارند. در مقابل، همكاري همه جانبه در جهت برانگيختن مردم براي حضور گسترده در انتخابات و تلاش در راستاي صيانت از آرا، رسالتي است كه اهتمام اعضاي ستادها، ياران و همفكران هر دو نامزد ياد شده را مي‌طلبد. نامه مشترك آقايان كروبي و موسوي به‌ دبير شوراي نگهبان در باره رعايت امانت‌ در انتخابات رياست جمهوري، از جمله اين موارد است. همه بايد به اين اصل اساسي متعهد بمانيم كه انديشه اصلاح‌طلبي حضور در ساختار قدرت را تنها در جهت كوتاه‌تر ساختن فرايند دموكراتيك كردن ساختار حكومت مقبول مي‌داند، نه بيشتر، و در اين راه به هيچ وجه استفاده از راه‌هاي نامشروع و توسل به وسايل ناصواب كسب قدرت را بر نمي‌تابد.
نهضت آزادي ايران، به عنوان عضوي از مجموعه نيروهاي اصلاح‌طلب، ضمن اعلام آمادگي براي هرگونه ياري و همكاري با نامزدهاي اصلاح‌طلب، اعتقاد دارد كه با توكل بر خداوند منان، تلاش جمعي، هماهنگي نيروهاي سياسي اصلاح‌طلب وهمدلي و همراهي مردم، پيروزي در انتخابات آينده قابل دستيابي خواهد بود.


google Google    balatarin Balatarin    twitter Twitter    facebook Facebook     
delicious Delicious    donbaleh Donbaleh    myspace Myspace     yahoo Yahoo     


نظرات خوانندگان:


یک گرافیست
2009-05-21 12:15:37
نمیدانم چرا این آرم نهضت آزادی آدم را یاد یک مرغ چاق و چلهء بریانی در یک دیس می اندازه!

feal siyasi
lzia abedi
2009-05-20 11:26:32
man chenin mozea giri ra az janebe yek sazamane siyasi ba sabge ve moreda ehtram mozeai dorost ve monaseba ve der jehate manafe keshver ve merdam midanem
nehzate azadi ta konon neshan dade ke niroyi siyasi ba ehsas masoliyet der gabale jamea ast

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد