logo





همبستگی برای جمهوری عرفی و حقوق بشر در ایران

پشتیبانی حکومت ایران از شورش گران شیعی حوثی‌ در یمن سبب افزایش تشنج می شود

پنجشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۶ فوريه ۲۰۱۵

Hambastegi-USRHR.jpg
گروه انصار الله موسوم به حوثی در اوایل دهه 1990 در استان صعده واقع در شمال یمن، پایه ریزی شد. پس از کشته شدن حسین الحوثی رهبر گروه در سال ۲۰۰۴ توسط نیروهای دولت عبداله صالح ، در گیری و خشونت افزایش یافته و پس از فرو پاشی قدرت ۳۴ ساله دولت صالح ، حوثی ها فرصت جدیدی برای افزایش قدرت و نفوذ خود پیدا کردند. حوثی‌ها اواخر ژانویه ۲۰۱۵با محاصره کاخ ریاست جمهوری یمن، منصور هادی، رئیس جمهور این کشوررا وادار به استعفا کرده و سپس پارلمان یمن را منحل کردند. از آن زمان حوثی‌ها کنترل قدرت در یمن را در دست گرفته‌اند و در حال توسعه حاکمیت خود بر یمن هستند.

در روز شنبه ۱۴ فوریه (۲۵ بهمن) ، شورای همکاری خلیج فارس متشکل از شش کشور عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، بحرین، کویت و عمان , نشست فوق‌العاده تشکیل دادند و خواستار واکنش شورای امنیت درباره بحران اخیر یمن شدند . شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه‌ای را آماده کرده که در آن از حوثی‌ها خواسته می‌شود از پایتخت عقب‌نشینی کنند. در روز یکشنبه ۱۵ فوریه (۲۶ بهمن)این قطعنامه با رای اکثریت ۱۵ کشور به تصویب رسید.

جمهوری اسلامی ایران به منظور توسعه اقتدار خود در منطقه ، از شورش گران شیعی حوثی‌ در یمن پشتیبانی می نماید . این امر سبب ناآرامی و خشونت بیشتردر یمن شده و در گیری های جدیدی میان شیعیان حوثی و گروه‌های سنی‌مذهب بوجود اورد ه است ، به گونه ای که در روز پیش ، ۲۶ کشته بر جا گذاشت . از سوی دیگرمخا لفت مجامع بین المللی با دخالت نابجای حکومت ایران در یمن می تواند به روند پیشرفت توافق هسته ای آسیب های جدی برساند .

ما هرگونه پشتیبانی سپاه قدس و حکومت ایران از شورش گران شیعی حوثی‌ در یمن را محکوم می نماییم و بر این باوریم که این گونه حرکت های ماجراجویانه منافع ملی هردو کشور را آسیب می رساند و تنش مابین ایران و کشورهای منطقه را افزایش می دهد و تشنج درسرزمین فقیر و سوخته یمن را تندتر کرده و درگیری مابین شیعیان و سنی ها را بیشتر می کند و به جدل های مذهبی در خاور میانه دامن می زند . حمایت حکومت ایران از شورش گران شیعی حوثی‌ ، احتمالن ، تکرارسناریوی تراژدی سوریه و عراق را بدنبال خواهد داشت .

همبستگی برای جمهوری عرفی و حقوق بشر در ایران
۱۸- فوریه ۲۰۱۵

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد