logo





نلسون ماندلا مرد زنده باد ماندلا!

چهار شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۸ دسامبر ۲۰۱۳

حسن نادری

نلسون ماندلا نماد مبارزه علیه آپارتاید و دفاع از آزادی و دیانت انسان در 5 دسامبر درگذشت. اگرچه مبارزات او در نگاه نخست به کشورش آفریقای جنوبی، علیه نژاد پرستان و آپارتاید حاکم معطوف بود. اواما پس از فروپاشی آپارتاید در دیدار با رهبران فلسطین جمله بیاد ماندنی را در 4 دسامبر 1997 بیان داشت :" آزادی ما بدون آزادی فلسطینیان ناکامل است". ماندلا بدون واهمه از قدرتهای حامی اسرائیل باردیگر نشان داد که مبارزه برای آزادی انسان با هر رنگ و مذهب و درهر کجای کره زمین امریست جهانشول واین مبارزه باید ادامه یابد. ماندلا از همکاری دولت اسرائیل با نظام آپارتاید در سرکوب مبارزان آفریقای جنوبی آگاه بود. او همچنین آگاه بود که دولت اسرائیل برای ساختن بمب اتمی خود به معادن اورانیوم آفریقای جنوبی نیاز داشت.
رسانه های نوشتداری و دیداری موثر جهان تا روزخاکسپاری و خداحافظی ماندلا همراه او بودند. اما آنچه که در این مدت کمتر مورد "توجه" همین رسانه ها بود،انعکاس کم سروصدا از وجود آپارتایدغیر رسمی،نانوشته وغیر قانونی اما عملا بکار گرفته شده در اسرائیل است. یک آپارتاید نامرئی،خزنده و تبعیض آمیز. هشدار جیمی کارتر رئیس جمهور اسبق آمریکا بعد از دیدارش از سرزمین اشغالی فلسطین و محکوم کردن اسرائیل در "راهبرد تبعیض آمیز و اعمال آپارتاید" علیه فلسطینان،منجر به حملات شدید علیه او شد. اواما درافشای واقعیات ملموس در این گوشه ازکره زمین، خطر به انزوا کشیدنش را به جان خرید.
عده ای از سیاست مداران مصلحتجو وارباب جرائد بکار بردن آپارتاید علیه اسرائیل را افراطی و اهانت آمیز ارزیابی کردند. این حضرات به راحتی فراموش میکنند که آپارتاید در برگیرنده اعمال تبعیض آمیز و سلطه جویانه وبه انزوا و حاشیه راندن و اخراج یک گروه علیه دیکر گروه است.
آپارتاید فقط تصرف یک سرزمین نیست بلکه سیاسیت استعماری و اخراج یک گروه ازجمعیت واسکان اجباری آن در دیگر منطقه محصور شده است تا منطقه "آزاد شده" از ساکنان واقعی آن به دیگر گروه های اشغالگرواگذارشود. اخراج فلسطینیان از سرزمینشان و واگذاری آن به جمعیت یهودی نشین یک آپارتاید نیست؟ یا به راستی بکار بردن آپارتاید در قبال اسرائیل افراطی است؟ درابتداء ببینیم سازمان ملل متحد در سال 1973 در اوج آپارتاید در آفریقای جنوبی در قطعنامه شماره 3086، تعریفی ازجنایت علیه بشریت توسط آپارتاید میدهد : "آپارتاید، شامل اقدامات غیر انسانی از طریق برقراری یا تسلط طلبی یک گروه نژادی انسان علیه دیگر گروه نژادی انسان و سرکوب سیستماتیک این گروه بمثابه جنایت علیه بشریت است".
چه کسی میتواند باآنچه که هر روز بر مردم فلسطین میگذرد منکررفتار آپارتاید از طرف اسرائیل باشد. علرغم سالها هشدار و مخالفت کشورهای غربی حامی اسرائیل در برحذر داشتن این کشور به ادامه گسترش شهرکهای یهودی نشین در سرزمینهای قلسطین، تخریب خانه های فلسطینیان،رفتار خشن ارتش،محاصره نواره غزه و آزادی زندانیان سیاسی فلسطینی، درخواست این کشورها بدون جواب مثبت از طرف اسرائیل روبرو شدند. تقریبا هر هفته و هر ماه برنامه های خانه سازی در کناره غربی اردن یا بیت المقدس اعلام و ادامه دارند. تقریبا هر هفته تعدادی فلسطینی توسط اسرائیلیها کشته و زخمی میشوند. بنابر گزارش سازمان ملل متحد،یک سوم زخمیها در جریان سا ل 2013 از نوجوانان هستند.
دولت افراطی بنیامین نتانیاهو، اجرای برنامه "پراور"(1) را در دستور کار خود گذاشت. هدف این برنامه اینستکه دامداران چادرنشین را به اسکان وادارد تا زمینهای بیشتر ی آزاد و دراختیار یهودیان قراردهد. هر چند زیر فشار نهادهای بین المللی این طرح فعلا تعلیق یافت. اما این هم همچون گذشته تاکتیکی برای دستیابی به فرصتی دیگردر به انزوا کشاندن بیشتر فلسطینیان و به زیر فشار گذاشتن رهبران در گرفتن امتیازهای بیشتر به سود گسترش و تثبیت شهرک سازی است. " نفتالی بننت"،وزیر اقتصاد اسرائیل پیشنهاد غیر انسانی داده است که میتوان طرح او را آپارتاید از نوع اسرائیلی نامید.
او پیشنهاد ضمیمه کردن منطقه اشغال شده توسط 400000 یهودی نشین را نمود. در این منطقه 70000 فلسطینی زندگی میکنند.
به این سیاست چه نامی میتوان گذاشت؟ سیاست محصورسازی منطقه "س" را که 62 درصد فلسطینان کناره غربی اردن در آنجا زندگی میکنند را چه میتوان نامید؟ این در حالیستکه بنابر برآورد بانک جهانی، در صورت رفع محصورات از این منطقه، 35درصد به تولید ناخالص ملی فلسطین افزایش مییابد. بنا بر بر آورد "سازمان همکاری توسعه در اروپا" 50 درصد فلسطینیان زیر خط فقر زندگی میکنند. اسفبارتراینکه 600 کیلومتر از شاهراهها ی ساخته شده در کناره غربی اردن که متعلق به سرزمین فلسطین است، فقط شهرک نشینان یهودی حق تردد با اتومبیل در آن را دارند و ورود فلسطینیان باین اتوبان ممنوع است.
آیا باز لازمست بر لیست این همه اعمال آپارتاید افزود؟
از دیگر اعمال شرم آورآپارتاید در اسرائیل، عدم پذیرش اهداء خون یک نماینده کینیست (پارلمان اسرائیل) سیاه پوست از یهودیان اتیوپی تبار توسط "مجن داوید آدم" ـ همتراز صلیب سرخ ـ اسرائیل است. هنگامیکه خانم " پِنینا تامانو ـ شاتا" نماینده کِنِست، بمناسبت جمع آوری خون تمایل به دادن خون خود بود،مسئول نهاد"مجن داوید آدم" از پذیرش خون او امتناع کرد و دلیل آنرا هم دستور رسمی وزارت بهداشت دانست که مطابق این دستور" دریافت خون بویژه از طرف یهودیان اتیوپی تبارغیر ممکن است". بر پایه گزارشات رسانه ها ی اسرائیلی، ارزیابی وزارت بهداشت اسرائیل اینست که خون یهودیان اتیوپی تبارـ فالاشا مورا ـ که در اسرائل متولد نشدند میتواند ناقل بیماری بویژه ایدزباشد!! در واکنش باین اقدام نژاد پرستانه، این زن جوان نماینده کینیست میگوید:من از 3 سالگی به اسرائیل مهاجرت کرده واکنون 32 سال دارم و خدمت سربازی را درارتش اسرائیل انجام دادم و دارای دو فرزند هستم. وهیچ دلیلی وجود ندارد که با من اینچنین رفتاری میشود". او میگوید: 16 سال پیش هم تظاهرات وسیعی از طرف جامعه یهودیان اتیوپی تباردراعتراض به بیرون ریختن مخفیانه خون اهدائی توسط"مجن داوید آدم" برپا شده بود و از آن تاریخ هیچ چیزی تغییر نیافته است". مسخره در اینجاست مسئولین جمع آوری خون در مقابل این اعتراض اعلام کردند که حاضر به دریافت خون این نماینده مجلس هستند. "اما ما آنرا منجمد میکنیم و از آن استفاده نمیکنیم".البته در باره علت مهاجرت دادن 35 هزار "یهودیان اتیوپی تبار" بعد از جنگ 1973 اعراب ـ اسرائیل و تصمیم آن در سال 1975 و بویژه در زمان تنش های مرزهای شمالی اسرائیل در سالهای 1984 ـ 1990 در نیاز به حفاظت از مرزها نظرات موافق و مخالف وجودارد که بحثی است تاریخی و جداگانه. بر اساس خبرگزاری "فرانس پرس" امروزه حدود 120000 یهودی اتیوپی تبار که 80000 نفردراتیوپی متولد شدند،در اسرائیل زندگی میکنند. اکثر این جمعیت با تبعیضهای فرهنگی دراسرائیل مواجه هستند.
خبرهای دیگر حاکی از اجرای دستور العمل وزارت بهداشت اسرائیل، ما را به یاد سیاست نازیها در آلمان برای نازا کردن زنان و مردان "کم هوش و عقب مانده" میاندازد. سرانجام اینکه تحت فشار افکار عمومی،وزارت بهداشت اسرائیل اقراربه وجود دستور العمل در بکار بردن تزریق مواد پیشگیری از حاملگی زنان یهودی مهاجر از "فالاشا اتیوپی" میکند که بدون آگاهی از طرف این زنان صورت گرفته است. خبر ناگوار این بود که سرانجام بعد از همه انکارها، آمارهای موجود خبر از سقوط 50 درصد زادو ولد ازسال 2000 در این گروه جمعیتی اسرائیل میدهد. اینکه دولت اسرائیل سیستم جلوگیری از حاملگی زنانی که از اتیوپی مهاجرت میکردند باجراء گذاشته بود. پخش این خبر سرو صدای زیادی در اسرائیل به پا کرد.متعاقب آن سی و پنج مهاجر اتیوپیائی در مصاحبه ای اظهار داشتند که شرط ورود آنها به اسرائیل قبول تزریق واکسن "دِپوـ پرو وِرا"(2) است که در غیر اینصورت حق ورود به اسرائیل را نداشتند .این واکسن موجب عقیم شدن دائمی زن میشود. این زنان از ماهیت و اثرات واکسن بیخبر بودند و هنگام تزریق به آنها گفته شد که یک " واکسن" است. البته وزارت بهداشت اسرائیل طبق معمول اعلام نمود که اگر این اقدام واقعا صورت گرفته است،این وزارت خانه در جریان نبود! بنابر گزارش روزنامه "ها آرتض"،وزیر بهداشت از همه پزشکان متخصص زنان خواست تا از این به بعد از تزریق این واکسن به زنان اتیوپی تبار خودداری شود. این وزارت در ادامه اضافه میکند که این دستور بمعنی موضع گرفتن یا اثبات موضوع علیه واکسن نیست!
اما یک چیزمهم در پیام ماندلا در اکتبر 1999 در هنگام بازدید از نوار غزه وجود دارد. ماندلا از فلسطینیان میخواهد که هر گز دست از مبارزه برندارند. زیرا او در هنگام آزادی اش گفته بود : "حرکت ما به سمت آزادی غیرقابل برگشت است. ما نمی توانیم اجازه ترسیدن به خود را بدهیم".این احساس ترس از سیاستهای اسرائیل است که بواسطه آن همه چیز قابل توجیه میشود. ماندلا آنرا درک کرد. اسحاق رابین نخست وزیر سابق اسرائیل هم آنرا بخوبی درک کرده بود اما به دست یک اسرائیلی افراطی به قتل رسید. مروان برقوطی از رهبران فلسطینی بیش از یازده سال در زندانهای اسرائیل بسر میبرد. او تاکید میکند که : " آپارتاید در آفریقای جنوبی مغلوب شد. آپارتاید در فلسطین موفق نخواهد بود". اما در حال حاضر معلوم نیست چه کسی در اسرائیل یا فلسطین نقطه پایان براین آپارتاید از نوع اسرائیلی اش خواهد گذاشت.

حسن نادری
18 دسامبر 2013 26 آذر 1392
_______________________

1-PRAWER.طرح پراور،طرحی است که قصد آن بیرون راندن فلسطینان از سرزمینشان است که در سال 1948 به فلسطینیان اختصاص داده شده بود. این طرح در شرایط کنونی تخریب 40 روستای متعلق به دامداران چادرنشین در منطقه " نِگِو"(3) همراه دارد.این منطقه بیابانی از نظر کشاورزی و نظامی برای اسرائیل با اهمیت است.اجرای این طرح مصادف با سالگرد پذیرش فلسطین بعنوان دولت ناظر در سازمان ملل متحد است.اما عضویت فلسطین بمثابه یک دولت در دیگر نهادهای بین المللی نظیر یونسکوو داشتن نمایندگی در اتحادیه اروپا فرایند بازگشت ناپذیردولت ـ ملت فلسطین را با خود همراه دارد و این باعث خشم اسرائیل شده است.

2 - Depo-Provera
3- NEGUEVالنقب

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد