logo





خلاصه تصمیمات در کنفرانس کمیسیون مقام زن

دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۸ مارس ۲۰۱۳

روحی شفیعی

سی اس دبلیو ۵۷ با موفقیت به کار خود پایان داد

در تاریخ ۱۵ ماه مارس موافقتنامه تاریخی در زمینه مبارزه با خشونت و خشونت زدائی علیه زنان در نشست ۵۷ کمیسیون مقام زن به تصویب نهائی رسید
نمایندگانی که در نیویورک گرده آمده بودند تا در نشست‌های متعدد به توافق برسند بلاخره قطعنامه نهائی را به توافق نهائی رساندند
خانم میشل بلاشت رئیس یوان ویمن از توافقهای بدست آمده ابراز خوشوقتی کرد.
نتایج این نشست حاصل گفتگو‌ها و مذاکرات نمایندگان دولت‌ها و بیش از ۶۰۰ ان جی او است که طی روزهای متوالی حضوری فعال داشتند.
سند مورد توافق، دولت‌ها را موظف می‌کند که منابع لازم را برای مبارزه با خشونت علیه زنان فراهم اورند. در سند بر اموزش به ویژه اموزش مردان و پسران و آگاهی دادن به آن‌ها به وظایف خود تاکید شده است. همچنین پاراگرافهائی در زمینه حمایت از ان جی او‌ها و سازمانهای زنان برای فراهم آوردن اموزش پایه و مشاوره دادن به دولت‌ها اختصاص داده شده است.
حق زنان به کنترل بر بدن خود و تاکید بر این حق در قوانین و اجرای آن‌ها از موارد مهم در توافق نامه بود. هم چنین مفاد مربوط به همکاری بین المللی درجلوگیری از امر قاچاق زنان و دختران و سوء استفاده جنسی و استثمار زنان، آثار زیان بار پورنوگرافی به ویژه در اینترنت و ترساندن و تعقیب مداوم زنان در فضای سایبری از یک سو و کاربرد مفید و مثبت وسایل ارتباط جمعی از سوی دیگر برای تغییر در رفتار و کردار جامعه در برابر زنان در سند به تفصیل امده است.
از مفاد دیگر که به طور وضوح در سند امده است آن است که از فرهنگ، سنت و رسوم هر کشور نمی‌توان برای نقص حقوق زنان و دختران برای خشونت بر ان‌ها استفاده کرد. متاسفانه مسئله دگرباشان و زنان لزبین نتوانست در متن سند گنجانده شود. هم این گونه زنانی که به زنان دیگر عشق می‌ورزند و یا روابط خصوصی زنان که در صورت تصویب می‌توانست حقوق این زنان را حفظ و از خشونت علیه آنان جلوگیری کند. به همین نحو مسئله فاحشگی در سند ذکر نشده است. بهر صورت، «اگاهی رسانی عمومی، آموزش و جلوگیری از درخواست برای همه اشکال استثمار زنان» از موارد مهم سند نشست ۵۷ سی اس دبلیو است.
لازم به توضیح است که با آنکه جمهوری اسلامی ایران جزو هیت اجرائی این کمیسیون است اما در بیشتر نشست‌ها نامی از ایران نیست. سازمان ما، ایکاوی که عضو ان جی اوهای کمیسیون مقام زن است ضمن ارسال پیامی به نشست موارد نقص حقوق زنان و دختران را در ایران بر شمرد و از کمیسیون در خواست کرد تا دولت ایران را موظف نمایند به وظایف خود در قبال نیمی از جمعیت کشور عمل کند.
اخوان المسلمین در اعتراض به تصمیمات نشست، به متن تواققنامه سازمان ملل برای محو خشونت علیه زنان اعتراض کرد و ان را خلاف شریعت اسلام دانست. موضع اخوان که اکنون در مصر در قدرت سیاسی است نگرانی بسیاری از زنان آزادیخواه مصری و منطقه را برانگیخت و منجر به اعتراضات در سطح بین المللی شد. متن کامل اعتراض اخوان در لینک زیر این نوشته آمده است. *

دیبر کل سازمان ملل، آقای‌بان کی مون از نتایح نشست تاریخی سی اس دبلیو استقبال کرد
عملکرد سریع برای محو همه انواع خشونت علیه زنان
دفتر دبیر کل سازمان

دبیر کل از توافق‌های به عمل امده در ۵۷ نشست سی اس دبلیو در زمینه محو همه اشکال خشونت علیه زنان و دختران ابراز خوشوقتی کرد.
دبیر کل از همه شرکت کنندگان به ویژه ان جی او‌ها و سازمانهای جامعه مدنی و همکارانش در سازمان ملل سپاس گزاری کرد، به ویژه سرکار خانم میشل بلاشت و حمایت و تلاش ایشان برای رسید به توافقنامه نهائی.
در بیانیه دفتر آیشان امده است:
حشونت علیه زنان، نفص حقوق انسانی آنان و نهدیدی جهانی و خطری جدی برای سلامت جامعه و اخلاق جامعه در سطح بین المللی است. هر زن و دختر، صرفنظر ار محل زیست، قرهنگ جامعه‌ای که در آن زیست می‌کند، حق زندگی آزادنه وفارغ از ترس را دارد.
زن از حقوق جهان شمول بشری برخوردار است و باید از همه اشکال خشونت‌‌ رها شود تا بتواند با توانائی کامل آرمانهای آینده خود را پایه ریزی کند.
حکومت‌ها در قبال خشونت زدائی و به واقعیت دراوردن این حق زنان مسئولیت دارند.
آقای دبیرکل امیدوارند که همه آنانی که در این نشست تاریخی حضور داشتند و دیگران در سراسر جهان مفاد این توافقتنامه را به عمل درآورند تا خشونت علیه زنان و دختران پایان یابد. سازمان ملل خود را به طور کامل موظف می‌داند تا در این تلاشهای بین المللی مشارکت داشته باشد.

* http://www2.amnesty.org.uk/

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد